- 13 Temmuz 2019
- 1.459
- 1.539
- 44
Teşekkürler .Anladım . Allah sağlık versin babanıza
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkürler .Anladım . Allah sağlık versin babanıza
Bence sizde bi doktora görünüp takip edin. Sağlık buYa doğrusunu söylemek gerekirse en son tahlilde yazsammı 3 ay daha gözlemlesemmi dedi bende insülin duyunca korktum biraz daha ilaç alayım dedim. Keşke dediği anda insüline başlasaydım. Bazen insülini bırakan hastalar oluyor bile. Beslenme tamamen mesela sigara şekerimi yükseltiyor bunun gibi şeyler. Atlatılamayacak değil sağlıklı yaşam işte. Ama benim özel durumumda değişti şimdi ne alem bilmiyorum kendimi.
Tabiki tanıyacağım şuan tanımaya çalışıyorum sadexe, bir ilişkimiz yok yani. Karşılıklı tanımaya çalışıyoruz birbirimizi. Tip1 in kalıtsal olmaması sebebiyle çocukta çıkma ihtimali çok yüksek değil diyebilşyorum okuduğum bir doktor yazsısında %5 ihtimal diylrdu. Her neyse tabiki o da mnemli bir mesele. Yakınınız kaç yaşında, kötü sağlık sorunları oluyor mu? Ne durumda yaniÖncelikle en az 6 ay ,1 yıl daha vakit geçirin beraber acele etmeyin derim .Onun dışında bir yakinimiz sizin erkek arkadaşınız gbi aynı şekilde insülin kullanıyordu .Evlenirken de eşine anlattilar durumu ,çünkü cinsel problemler ,sinirsel rahatsızlıklar olabiliyor kişiden kişiye değişmekle beraber .En önemlisi doğacak çocuklardan en az birinin bu hastalığı taşıyacak olmasının yüksek olması .Doktorlar hamilelik aşamasından itibaren kontrol altında tutuyor ,bilgi veriyor zaten .Olmama ihtimali de var elbette ama bunu bilerek yola cikarsaniz sizin açınızdan iyi olur .Benim yakınlarımin iki çocuğundan biri 5 yaşında başladı insuline .Bence buradaki en büyük sıkıntı doğacak çocukta .He ikinizde çocuk istemiyorsanız sorun yok zaten .
Acaba o tip 2 mi ben karıştırmış da olabilirim .Öle ise kusura bakmayın .Yakinimiz 38 yaşında şu an yaşam kalitesini düşüren büyük problemleri yok diye düşünüyorum .Sporunu yapıp ,diyetini uyguluyor gençliğinden beri zaten annesi de diyabet hastası .Onun dışında özel başka sorunu varsa da ben bilemiyorum .Tabiki tanıyacağım şuan tanımaya çalışıyorum sadexe, bir ilişkimiz yok yani. Karşılıklı tanımaya çalışıyoruz birbirimizi. Tip1 in kalıtsal olmaması sebebiyle çocukta çıkma ihtimali çok yüksek değil diyebilşyorum okuduğum bir doktor yazsısında %5 ihtimal diylrdu. Her neyse tabiki o da mnemli bir mesele. Yakınınız kaç yaşında, kötü sağlık sorunları oluyor mu? Ne durumda yani
Bence siz yazdıklarımı çok doğru okumamışsınız . Yine de sağolun yorumunuz için. Fakat bahsettiğim gibi hemüz tanışma aşamasında olduğum birinin bir rahatsızlığını öğrendim ve bir fikrim olmadığı için olan bilen arkadaşlardan yardım istedim. Düşünüyorum da gerçelten sizler bu durumun içinde olsa asla kafanızı kurcalamaz mı gerçekten? Dışarıdan yprum yapmak biraz daha kolay gibi sankiSizin gibiler evlenmesin cidden. Bı akrabam da böyle şeker hastası diye talibini reddetmisti. Kendisinde şeker cikti daha sonra. 7 nesil sülalesini araştırın çocuğunuzun sağlıklı olucagini garantilemek istiyorsanız. Kendinizin de sağlıklı olduğunuzdan nasıl emin olabiliyorsunuz aklım almiyor. Sanki zihinsel bir hastalığı var aileme kabul ettirebilir miyim diyorsunuz. Siz zaten yetişkin olmamissiniz başkalarının başını yakmayin
İnsülin kullanıyorsa tip 1 dir . Şimdi tekrar okudum , tip1 diyabet olan anne ise çocukta görülme ihtimali %1, baba ise %6 imişAcaba o tip 2 mi ben karıştırmış da olabilirim .Öle ise kusura bakmayın .Yakinimiz 38 yaşında şu an yaşam kalitesini düşüren büyük problemleri yok diye düşünüyorum .Sporunu yapıp ,diyetini uyguluyor gençliğinden beri zaten annesi de diyabet hastası .Onun dışında özel başka sorunu varsa da ben bilemiyorum .
İnsülin kullanan kişi erkek benim verdiğim örnekte.Yuzde 6 kötü bir rakam değil ben daha yüksek sanıyordum bu oran .Neyse çok geçmiş olsun .Hayırlısı olsun ikiniz için de .İnsülin kullanıyorsa tip 1 dir . Şimdi tekrar okudum , tip1 diyabet olan anne ise çocukta görülme ihtimali %1, baba ise %6 imiş
kafamı kurcalamaz elbette. evlendikten sonra hastalansa boşıycakmıydınız yani? sanki vebalıymış gibi süphelere düşmenizi çok garipsedim. gluten hassasiyeti de olabilirdi? evlenmeden önce herkesi bi check-up'a sokalım o zaman.Bence siz yazdıklarımı çok doğru okumamışsınız . Yine de sağolun yorumunuz için. Fakat bahsettiğim gibi hemüz tanışma aşamasında olduğum birinin bir rahatsızlığını öğrendim ve bir fikrim olmadığı için olan bilen arkadaşlardan yardım istedim. Düşünüyorum da gerçelten sizler bu durumun içinde olsa asla kafanızı kurcalamaz mı gerçekten? Dışarıdan yprum yapmak biraz daha kolay gibi sanki
Genç kızlar maalesef bu şekilde duygusal bakıyor olaya , evlilik yapacaksınız ve bu durumda sadece kendinizi düşünün lütfen bu işin bana getirisi nedir götürecekleri nelerdir diye mantıklı düşünün, hastalık için söylemiyorum bunları herkes hasta olabilir ama siz önce kendinizden mesulsunuz, siz üzülünce bu kimsenin umrunda olmayacak emin olunKızlar merhaba . Hemen konuya gireceğim. 27 yaşındayım çalışıyorum. Çok değer verdiğim bir arkadaşımın eş i , bir arkadaşıyla tanıştırmak istedi beni evlilik amaçlı. Başta yok vs desemde sonea sıcak bakmaya başladım. Çok iyi olduğunu,işinin iyi olduğunu , ailesinin iyi olduğunu vs anlattılar . Biz ilk gün sadece mesajlaştık.( mesajlaştığımız gece laf arasında bir rahatsızlık geçirdiğimi söyledi şeker hastalığı , ben niyeyse o gün sormadım bile . Sanki bi dönem geçirmiş olmuş bitmiş tarzı düşündüm enteresan şekilde )
Bugün 15. Günümüz falan neredeyse hergün görüştük, yavaş yavaş içime sinmeye başladı, hoşlanmaya başladım hatta . Çok iyi niyetli biri gibi geliyor bana. İyi niyetini çok sevdim . Çocuk gibi heyecanlı hemen annesine babasına anlatmış . ( ama ortada olan heyecanı anlatamam size , haytımda ilk kez yüzüm gülüyor dedi bana. Ailem ilk kez yüzümü gülerken görüyor o yüzden mutluluktsn havaya uçutoeyorlar vs dedi)
Dün bana hastalığından bahsetti tip1 diyabet hastasıymış. Şuan 30 yaşında, 12 senedir varmış bu rahatsızlık. Çevremde bu rahatsızlığı olan yok haliyle çok iyi bilmiyorum, sadece forumlarda araştırdığım kadarıyla biliyorum işte .
Evet ben ona aşık değilim, yıllardır birlikte de değiliz. Yapmaya çalıştığımız ilk etspta mantık evliliği olacaktı. Şimdi çok kötü hissediyorum. Ailem ne der ? Peki ben ömür boyu bilmediğim bir hastalıkta ona yardımcı olabilecek miyim. Kendimi de onu da üzmeden yapabilecek miyim? Kafam allak bullak. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? ( lütfen yadırgamayın. Evet iki gün sonra bizimde hasta olmayacağımız ne malum. Ama şuan yeni duydum ve kötü hissediyorum)
Birilerinin yorumlarına çok ihtiyacım var.
( bu arada çocuk kısa sürede de olsa bana çok çok bağlanmoş durumda. )
Siz sanırım bahsettiğim hastalıktan çok uzaksınız o yüzden bu kadar küçümsüyorsunuz.kafamı kurcalamaz elbette. evlendikten sonra hastalansa boşıycakmıydınız yani? sanki vebalıymış gibi süphelere düşmenizi çok garipsedim. gluten hassasiyeti de olabilirdi? evlenmeden önce herkesi bi check-up'a sokalım o zaman.
Tamamen mantıklı hareket etmeye çalışıyorum çünkü şuan duygusallık yok . Sadece tanımsyançalışıyorum. Hastalık dışında mantıken her iey uyumlu bana maddi manevi . O yüzden sadece bu hastalığı dert etmem mantıklı mı değil öi onu sordum zaten.Genç kızlar maalesef bu şekilde duygusal bakıyor olaya , evlilik yapacaksınız ve bu durumda sadece kendinizi düşünün lütfen bu işin bana getirisi nedir götürecekleri nelerdir diye mantıklı düşünün, hastalık için söylemiyorum bunları herkes hasta olabilir ama siz önce kendinizden mesulsunuz, siz üzülünce bu kimsenin umrunda olmayacak emin olun
Anladım teşekkürlerİnsülin kullanan kişi erkek benim verdiğim örnekte.Yuzde 6 kötü bir rakam değil ben daha yüksek sanıyordum bu oran .Neyse çok geçmiş olsun .Hayırlısı olsun ikiniz için de .
hayır değilim. hala benim görüşümü garipsemenizi garipsiyorum. bu arada daha dün iş arkadaşımın kocası şeker komasına girmiş. o zamana kadar şekeri olduğunu hiç bilmiyolarmış ya da sonradan mı ortaya çıktı bilmiyorum. garip tesadüf bu konunuzun üstüne. yani evleniceğiniz adam sonradan da hastalanabilir ya da sağlıklı olduğunu düşünerek evlenirsiniz ama meğerse hastadır.Siz sanırım bahsettiğim hastalıktan çok uzaksınız o yüzden bu kadar küçümsüyorsunuz.
Hayır o konuda hemfikiriz, 5 dakika sonramızı bilmiyoruz. Sadece sizin bu hastalığı küçümsemeniz tuhafıma gitti. Göz bozukluğu gibi bir şeymiş gibi bahsediyorsunuz da o tuhaf geldi. Yoksa tabiki evlendikten 1 hafta sonrada o ya da ben hastalanabilirimhayır değilim. hala benim görüşümü garipsemenizi garipsiyorum. bu arada daha dün iş arkadaşımın kocası şeker komasına girmiş. o zamana kadar şekeri olduğunu hiç bilmiyolarmış ya da sonradan mı ortaya çıktı bilmiyorum. garip tesadüf bu konunuzun üstüne. yani evleniceğiniz adam sonradan da hastalanabilir ya da sağlıklı olduğunu düşünerek evlenirsiniz ama meğerse hastadır.