Fikirlerinize çok ihtiyacım var

Ya valla size özenmemek elde değil🙈 7 aylık evlilikte 11 üyelikle eşim konusu açmak her evliliği kısmet olmaz. Allah daim etsin.
Allah size de nasip etsin ne diyim o zaman ... ÖZen tabii , herkese nasip olmaz :KK66:

Kızlar merhaba . Hemen konuya gireceğim. 27 yaşındayım çalışıyorum. Çok değer verdiğim bir arkadaşımın eş i , bir arkadaşıyla tanıştırmak istedi beni evlilik amaçlı. Başta yok vs desemde sonea sıcak bakmaya başladım. Çok iyi olduğunu,işinin iyi olduğunu , ailesinin iyi olduğunu vs anlattılar . Biz ilk gün sadece mesajlaştık.( mesajlaştığımız gece laf arasında bir rahatsızlık geçirdiğimi söyledi şeker hastalığı , ben niyeyse o gün sormadım bile . Sanki bi dönem geçirmiş olmuş bitmiş tarzı düşündüm enteresan şekilde )
Bugün 15. Günümüz falan neredeyse hergün görüştük, yavaş yavaş içime sinmeye başladı, hoşlanmaya başladım hatta . Çok iyi niyetli biri gibi geliyor bana. İyi niyetini çok sevdim . Çocuk gibi heyecanlı hemen annesine babasına anlatmış . ( ama ortada olan heyecanı anlatamam size , haytımda ilk kez yüzüm gülüyor dedi bana. Ailem ilk kez yüzümü gülerken görüyor o yüzden mutluluktsn havaya uçutoeyorlar vs dedi)
Dün bana hastalığından bahsetti tip1 diyabet hastasıymış. Şuan 30 yaşında, 12 senedir varmış bu rahatsızlık. Çevremde bu rahatsızlığı olan yok haliyle çok iyi bilmiyorum, sadece forumlarda araştırdığım kadarıyla biliyorum işte .
Evet ben ona aşık değilim, yıllardır birlikte de değiliz. Yapmaya çalıştığımız ilk etspta mantık evliliği olacaktı. Şimdi çok kötü hissediyorum. Ailem ne der ? Peki ben ömür boyu bilmediğim bir hastalıkta ona yardımcı olabilecek miyim. Kendimi de onu da üzmeden yapabilecek miyim? Kafam allak bullak. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? ( lütfen yadırgamayın. Evet iki gün sonra bizimde hasta olmayacağımız ne malum. Ama şuan yeni duydum ve kötü hissediyorum)
Birilerinin yorumlarına çok ihtiyacım var.
( bu arada çocuk kısa sürede de olsa bana çok çok bağlanmoş durumda. )
Şeker hastalığıyla ilgili bişey bilmiyorumda bukadar kısa sürede bukadar kapılmadı enteresan geldi etkilenirsin ama böyle anlata anlata bitirememesi bana itici geldi 👀

Şeker hastalığında bir şey yok.
Sadece aç kalmaması lazım, şekere dikkat edecek tabi.
Bir de iğneleri var.
İyi bir beslenmeyle sorun yaşanmıyor. (benim ailemde çok fazla var)
Onun dışında ben bir olumsuzluk görmedim :)
Yaa var mı ailenizfe peki o yaşlards olan yıllardır olan? Evlenip çocupu olanlar vs . Nr gibi olumdsuzluklar var siz daha iyi bilirsiniz. Yardımcı olur muusunuz bana

Tanıdığım herkes şeker hastası neredeyse
Diyet, spor ve ilaçlarla hayatlarını etkileyen çok bir durum olmuyor

Ayrıca bu hastalık işi
Evlenirken olmaz evlendikten sonra çıkar
Veya eşinizde değil sizde çıkar yani
Kimsenin garantisi yok

Arkadaşlar diğer tuhaflıkları saymış zaten yeterince
Farklı bi bakış açısı sunmak istedim
Var mı öevrenizde o yaşlarda bu hastalığı olan ne gibi olumsuzlukları var

olumsuz bir şey görmedim açıkçası hastalığı da sorun edilecek türden değil.
ama şu kısa sürede heyecan aileye anlatma durumu fln yavas yavas ileri de törpüleyin. zaman geçtikten sonra söyleyebilirsiniz.. Zamana bırakın . sonucta bazen yıllarımızı verdiğimiz insanla da evlenemiyoruz . bknz : ben :KK70: Eşimle laylaylom başladım amann bu da gider bi kaç gün takılırım sıkılırsam bırakırım modundaydım ama sonuc 7 aylık evliyim ve mutluyum. .
Çok şükür allah daim etsin mutluluğunuzu. Benim de ızun sürem ilişkim bitti evlenemedik ve iyi ki evlenmedim diyorum o işler belli olmjyor . Ama çevrenizde var mı bu şekilde insülin ile yaşayab genç evli vs

Yaa var mı ailenizfe peki o yaşlards olan yıllardır olan? Evlenip çocupu olanlar vs . Nr gibi olumdsuzluklar var siz daha iyi bilirsiniz. Yardımcı olur muusunuz bana

Var.
Annem.
Dedem de şeker hastası ama annem değil.
Ayrıca dedemin 15 çocuğu olmuş.
Gayette sağlıklı bir insan.
Bu arada şeker hastası olan kişinin çocuğu da şeker hastası olacak diye bir şey yok.
Annem de yok mesela.

Yediklerine,kilosuna dikkat edecek, ilaçlarını düzenli kullanacak. Bu hastalıkla yıllarca yaşayan var tek sorununuz bu olmasın bence. Daha sonrada çıkabilirdi. Şuan onu düşünmeyin ve tanımaya çalışın.
Siz olsaydınız böyle yapardınız di mi?

Nasıl olsa şu an arkadaş gibisiniz ya
Eski ilişkileri hakkında sorular sor
Kaç ilişkisi olmuş falan
İlk ilişkisi sensen ondan bu kadar heyecan yapmış olabilir
Laf arasında şey de mesela bi arkadaşından bahseder gibi "arkadaşımın sevgilisi her olayı ailesine anlatıyormuş bundan dolayı kavga etmişler. Sinir oluyorum böyle erkeklere koskoca adam olmuşlar hala çocuk gibi herşeyi ailelerine anlatıyorlar oldukça itici" gibisine ağzını ara bakalım ne diyecek
Evet sanırım şuan yorumlardan sonra hastaloğı ikinci plana attım bunları dert etmeye başladımm:))) ya iöyle çok fazla kız arkadaşı olmamış hep ders okul uğraşmış inek öğrenci modu işte

benim bir evlilikten beklentim sağlıktan ziyade (hastalıkta sağlıkta diyoruz seviliyorsa ve evlenildiyse sonsuza kadar hasta olan eşe karı/koca fark etmez bakılmalı bana göre) çocukların sağlığı..
demem o ki bu tip 1 diyabet genetik olarak aktarılan bi hastalık ise (bilmediğim için dikkat çekmek istedim) ben orda bi uzak dururum o ilişkiden ve evlilikten. yıllardır tanıyorsam ve çok aşıksam çocuk yapmasam bile evlenebilirim. ama siz mantık evliliği gibi ilerliyorsunuz şimdilik, o sebeple genetik aktarım kısmını bi araştırın derim.
tabi ki doğumda veya hamilelikte de sıkıntılar sebebi ile hasta çocuklarımız olabilir ama mesela talasemi hastalığı çocuğa geçiyor ve çocuk hasta oluyor, tip 1 diyabet de bu şekilde ise iyi araştırılıp çok iyi düşünülmeli.
bu da benim görüşüm..
Tam olarak sizin gibi düşünüyorum.. en büyük korkum bu çünkü gördüğüm kadarıyla insanların bahsettiği kadarıyla hayatlarını herkes gibi sürdürebiliyorlar ama ben de acaba çocukta bi sıkıntı olur mu riye geçirdim içimden:. Onunki kalıtsal değil ailesinde kimsede yok bir anda onda çıkmış stres kaynaklı bile olsbiliyormuş ama tabi genetik boyutu olabilir mi bilmiyorum

Var mı öevrenizde o yaşlarda bu hastalığı olan ne gibi olumsuzlukları var
Annem babam babaannem dedem teyzem o kadar var ki
Tipini bilmiyorum gerçi 1 mi 2 mi
En büyük olumsuzluğu düzenli saatlerde beslenmeleri ve diyetlerine dikkat etmeleri
Kurallara uyduğun sürece ben bi olumsuzluk yaşamadım

seker hastaligi icin, esin acil bir durumda mudahale edecek kadar bilgiye sahip olmasi yeterli, iste sekeri dusuyor mu yukseliyor mu, hemen mudahale edeceksiniz, belki ignesini yapacaksiniz veya sadece bir meyvesuyu icirerek normale gelmesini bekleyeceksiniz.
Stresi var ama alisilmayacak bir sey degil. Hayati yasamaya engel de degil.

diger konuda da siz belki de biraz iliskiyi frenlemek isteyebilirsiniz, yavas yavas ikinizin icine de sinecek sekilde ilerlesin.

Annem babam babaannem dedem teyzem o kadar var ki
Tipini bilmiyorum gerçi 1 mi 2 mi
En büyük olumsuzluğu düzenli saatlerde beslenmeleri ve diyetlerine dikkat etmeleri
Kurallara uyduğun sürece ben bi olumsuzluk yaşamadım
Babam 25 yıl sonra çöktü, bebek gibi bakıma rağmen. Gerçi en iyi o dayandı. İlk gözüne vurdu, tek gözü beyaz üstüne siluet şeklinde görüyor. Açık kalp ameliyatı geçirdi. Diyalize giriyor, 50 kiloya düştü. Tip 2 diyabet. 😔

Babam 25 yıl sonra çöktü, bebek gibi bakıma rağmen. Gerçi en iyi o dayandı. İlk gözüne vurdu, tek gözü beyaz üstüne siluet şeklinde görüyor. Açık kalp ameliyatı geçirdi. Diyalize giriyor, 50 kiloya düştü. Tip 2 diyabet. 😔
Geçmiş olsun gerçekten
Bizimkiler henüz öyle ciddi şeyler yaşamadılar
O yüzden deneyimlediklerim bunlar

Ama 25 yılda kimin ne hastalık olacağı belli olmaz zaten
25 yıl hasta olmayacağına kim garanti verebilir ki?
Dini inancım var bana hastalıktan aday elemek çok büyük konuşmak gibi geliyor.

Geçmiş olsun gerçekten
Bizimkiler henüz öyle ciddi şeyler yaşamadılar
O yüzden deneyimlediklerim bunlar

Ama 25 yılda kimin ne hastalık olacağı belli olmaz zaten
25 yıl hasta olmayacağına kim garanti verebilir ki?
Dini inancım var bana hastalıktan aday elemek çok büyük konuşmak gibi geliyor.
Sırf bundan dolayı elenmez zaten, mesela babamla yaşamak hiç zor değildi. Hastalık da elinden gelen birşey değildi. Bence acele etmesin, insanları tanısın bir. Adamın iki günde aşkından kelebekler gibi uçması beni korkuttu.

Sırf bundan dolayı elenmez zaten, mesela babamla yaşamak hiç zor değildi. Hastalık da elinden gelen birşey değildi. Bence acele etmesin, insanları tanısın bir. Adamın iki günde aşkından kelebekler gibi uçması beni korkuttu.
Orayı çok söylemişler o konuya girmedim o yüzden ben

X