Geçen sene birkaç veliyle toplanıyorduk sırasıyla arkadaş olmuştuk. Hepimiz 1 çeşit yapıyorduk gittiğimiz yere zorlanması diye. Arkadaş fasulye turşusu kavurması yapmış, diğer arkadaş da ilk defa yemiş. Bu ney dedi. Anlattık sarımsak, tuz katılıyor turşusu oluyor falan. Ama tuzsuz dedi. Kavurma dan önce tuzu gitsin diye suya konuluyor denince kafası hepten karışmıştı. O zaman niye yapıyorsunuz ki normal fasulyeyi kavurun demişti, aklıma o geldiFasulye turşusu kavurmadını Samsunlu bir arkadaş yapmıştı. Çok beğendim cidden çok güzelmiş
Bide utanmamisYazıklağr olsun banaaaaa
Evde bugünlük çorbam var, yoksa bahçeye inmiştim. Canım çektiBugüne kadar çorba mı kalırİnanır mısın sunumda düşündüm mısır ekmeği ve kavurmayı.Iygun zamanı buluyunca yaptım gitti. Dedim abartma, çok karıştırma sunumu
Bende bu kış yedimGeçen sene birkaç veliyle toplanıyorduk sırasıyla arkadaş olmuştuk. Hepimiz 1 çeşit yapıyorduk gittiğimiz yere zorlanması diye. Arkadaş fasulye turşusu kavurması yapmış, diğer arkadaş da ilk defa yemiş. Bu ney dedi. Anlattık sarımsak, tuz katılıyor turşusu oluyor falan. Ama tuzsuz dedi. Kavurma dan önce tuzu gitsin diye suya konuluyor denince kafası hepten karışmıştı. O zaman niye yapıyorsunuz ki normal fasulyeyi kavurun demişti, aklıma o geldi
Turşusunu yapıyorsan, kavurması iş değil elticim.Yapalım elticim
Bizde fasulye turşusu yaparız. Ama hiç kavurmasını yememiştim.
Aynen elticim gerisi kolayTurşusunu yapıyorsan, kavurması iş değil elticim.
Yeni kategori ne zaman açılacak nevos, ilk ben sordum ilk ben sordumBende bu kış yedimSamsunlu arkadaş bize Karadeniz sofrası kurmuştu. Ben en çok Bafra nokulunu ve fasulye kavurmasını sevdim.
Arkadaşın damak tadı yokmuşBazıları yeni statlara açık olmuyor. Ben yöresel seviyorum
Henüz emin değilim yapsak mıYeni kategori ne zaman açılacak nevos, ilk ben sordum ilk ben sordum
Yapan arkadaş ta Samsunluydu. Herkes güzel yapamıyor ama. Mesela o yapan suda çok bekkettiği için turşu tadı hiç gelmiyordu yavan geliyordu. Tadını bilmediği için tadı öyledir sanarBende bu kış yedimSamsunlu arkadaş bize Karadeniz sofrası kurmuştu. Ben en çok Bafra nokulunu ve fasulye kavurmasını sevdim.
Arkadaşın damak tadı yokmuşBazıları yeni statlara açık olmuyor. Ben yöresel seviyorum
Aynen sofra zor gelirHenüz emin değilim yapsak mı
Ne yapsak tatlı mı yapsakSofra zor gelir belki
Aa düşünüyon yani nevosHenüz emin değilim yapsak mı
Yok bu arkadaş çok güzel yapmıştı. Yeni evliydi ama bayağı becerikliydi.Yapan arkadaş ta Samsunluydu. Herkes güzel yapamıyor ama. Mesela o yapan suda çok bekkettiği için turşu tadı hiç gelmiyordu yavan geliyordu. Tadını bilmediği için tadı öyledir sanar
Tatlı belki şenlendirir biziAynen sofra zor gelir
Ne yapayım bir şeyler yapmak istiyorumAa düşünüyon yani nevostatlı mı hayir ana yemek ben buldum ben buldum
Tatlı, börek ya da Ramazana özel. başka bir şey düşünsek. Mesela en güzel Ramazan pidesi yapan diyeceğim de belki görüntü çok güzel olur ama tadı yavandır.Henüz emin değilim yapsak mı
O zor olabilir ama sahur tarifleri olabilir.Tatlı, börek ya da Ramazana özel. başka bir şey düşünsek. Mesela en güzel Ramazan pidesi yapan diyeceğim de belki görüntü çok güzel olur ama tadı yavandır.
Baklava yapayım ben ama Kazen emmim gelmesin bu seferTatlı belki şenlendirir bizi
O zaman herkes baklava yapsınBaklava yapayım ben ama Kazen emmim gelmesin bu sefer
Katılım olursa neden olmasınO zaman herkes baklava yapsın
MezeNe yapayım bir şeyler yapmak istiyorum