eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

selam nasılsınız bende cumartesi rahim filmi çekeceğim inş.

gamzecşm bugün için tekrar iyi şanslar diliyorum. döndüğünde mutlaka bizi haberdar et sonuçtan. aklında hep bunun gelecek olan bebeğine bir hazırlık olduğunu düşün, kendini bu şekilde motive et. böyle olduğu zaman daha güçlü hissedeceksin kendini.

orası öyle yeşimcim ama nolur biz o defalarca tüp bebek deneyip başarılı olanlardan olmayalım hiçbirimiz. herşeyimiz tıkır tıkır yolunda gitsin nolurrr...

aaaa gamze bugün cumaymış yaa ben niye cumartesi sanıyorum :)) günlerimi şaşırdım. olsun yarın bir daha şans dilerim sana :)) hayırlı cumalar o halde...

olur. tüpler tıkalı doktor doğrudan tüp bebek dedi,
diyarbakırdayım. yer ve doktor konusunda kafam cok karısıktı .
onceki doktorum 2 embriyoya ok dedi ama merkezi hiç beğenmedim hijyen konusunda takıntılıyım.
31 yasında olduğum için 2 embriyo koyamayacak .şansım yüksek olur diye önceki doktor olur diyince seviniyordum.
ya biz tek tek tüp bebekle nasıl 3 cocuk yapıcaz. nasıl bi düşünce bu

ekledim canım. sorma ya adam oraya bile karıştı yani. karışmadığı yer kalmadı.

sen başladın mı . sana ne dedi 2 embriyo konusunda
of mirage cok zor işler nasıl olcak bilmiyorum

sen başladın mı . sana ne dedi 2 embriyo konusunda
of mirage cok zor işler nasıl olcak bilmiyorum

ben de 33 yaşında olduğum için doktor çift embriyo koymayı kabul etmiyor. gerçi yapan yerler de varmış ama şu an kanunen yasak olduğu için doğru düzgün doktorlar bu riski göze almıyorlar. ben de sırf çift embriyo koydurayım diye başka doktor aramayı düşünmüyorum açıkçası. 35 yaşından sonrakilere çift embriyo transfer ediliyormuş. ya da iki kez tüp bebek deneyip başarılı olamadıysan da yapılabiliyormuş. inşallah biz o aşamaya kadar beklemek zorunda kalmayız da hemencik gelir bebişlerimiz. tek embriyoyla ihtimal düşüyor tabi ama kaderde varsa gelir...ben psikoloğa gidiyorum zaten şimdiden. ben bir de düşük yaptım geçmişte, tek başına toparlanamadım, 1 seneyi geçti yani. o yüzden psikolojik destek alıyorum. ruj sağlığımı bari koruyayım diye açtık kesenin ağzını. sonu hayırlı olsun inşallah, hepimizin...

İnşallah herşey isitediğimiz gibi Rabbimin izni ile yoluna girer...Bu bizim sınavımız..Öyle yada böyle dayanma gücümüzü arttırıp herşeye karşı metanetli olmalıyız..Gerçi ben bile çok çöktüm şimdiden..Herşeyi kafaya takan herşeyi sorun eden biri oldumm...
Önceden çok neşeli ve etrafımdaki insanlarında neşe kaynağıydım ama artık neşemi gücümü kaybediyorum
Herşeyin hayırlısı..

Bu arada anlatmadan edemeyeceğim; BEnim lisede sıra arkadaşım var.Aynı sene evlendik..Ondada hiç birşey yoktu ve geçen 3 ay önce tüp bebek karar verdiler..Randevularını da aldılar..DR. gideceği sabah ne olur ne olmaz die eşi test almış yap bunu sonuçta adetin gecikti bir bak dmiş..Oda nasıl olsun doğru düzgün çalışmadık falan ama yapalım diyor ve yapıyor bir bakıyorki hamile..şimdi 16 haftalık hamile ve bir kızı olacak....Beni aradı direk ve ne olur arkadaşım pes etme ve kafayı takma dedi..Böyle yani..

canım işte diyorum ya sonuçta ben de bu değerlerle 3 ayda hamile kaldım ama düştü. benim artık bu şekilde deneyecek sabrım kalmadı. yoksa doktorlar da imkansız demiyor ki. ben de doktorumla geçen ay eylülde görüşmek üzere vedalaştığımda bana dedi ki biz çok görmüşüzdür tüp bebek tedavi tarihini beklerken ben hamileyim diye geleni...sen yine yumurtlama günlerini takip et herşey olabilir dedi. ama ben hiiiç oralarda değilim artık. bir de daha önce düşük yaptığım için doğal yoldan hamile kalmaya da korkuyorum açıkcası. hoş, tekrarlayan düşük olmadığı zaman kromozom incelemesi yapmadan embriyo seçiyorlarmış ama ne biliyim işte. çocuğum olsun da hangi şekille hamile kalırsam kalayım...

Öyle herşeyin hayırlısı önce sağlıkla tabii ki...

Ya birşey soracağım tüp bebek tedavisi yolu nasıl oluyor..Yani ben dr. gidip ben tüp bebek istiyorum diyebiliyor muyum..Belli bir prosedirü var mı bu yolun?
Yani her isteyene yapabiliyorlar mı?
Birde fiyatlar maliyeti ne oluyor ki..Hiç bilmiyorum...
Ben şimdi kendi dr. gitmeyi düşünmüyorum açıkcası önce bir araştırıp ona göre gideceğim..
Devlette zaten bazı prosedürler varmış 3 kere iğneli aşılama yapmadan tüp bebek yapılmıyormuş bu doğru mu?
Off çok karışık yaa nasıl işin içinden çıkacağız bilmiyorum
ÇOk korkuyorum galiba.

hiç sorun olmadan bir süre deneyip sabredemeyip tüp bebek yapan bir sürü insanla karşılaştım ben. demek ki sorun olmasa bile tüp bebek yapmayı talep edebiliyorsun. ama tabi mecbur kalmadıkça tercih edilecek birşey değil çünkü herşeyin doğalı makbul. şimdi şanslıyız ki sorunla karşılaşınca böyle bir tedavi şekline gitme imkanımız var. pko var demiştin, bu benim bildiğim bir konu değil ama pkolu olup tüp bebek yapan da bir sürü insan var. muhtemelen rahim filmi isteyecektir doktor. hem rahmin şekline hem tüplerine hem de içerde bir oluşum olup olmadığına bakmak için. bana öyle yapıldı. ilaçlar için 1500 tl gibi birşey tutuyormuş. benim doktorum nakit ödemeye 5000 tl istedi tedavi için. devlet hastanelerini hiç bilmiyorum. özel bir konu olduğu için hem hijyen hem rahatlık açısından varımızı yoğumuzu ortaya koyup özelden devam edeceğiz Allahın izniyle. korku, heyecan, endişe bunların hepsi olacak normal. kendini sakinleştirmenin yollarını bulmalısın. seni iyi hissettirecek uğraşlar falan. o kadar çok istiyorum ki şu yazdığımız şeylere vay be ne günlerdi diyeceğimiz güne ulaşmayı...

tabii ki de...böyle olmasını kim istemez...

tabii ki de...böyle olmasını kim istemez...

merhaba arkadaslar
ben de 2 yıllık evlıyım gecen yıl cocuk dusunmeye basladık yalnız esımın sperm sayısında sıkıntı cıktı ve malesef varıkosel de degıldı..1 yıl boyunca esıme verılen ılaclarla duzelme olup olmayacagını bekledık..ayrıca benım de dermoıd kıstım var.subat ayında 1 asılama ve hazıran ayında ılk tup bebek denememızı yaptık malesef sonuc negatıf..bıze de verılen sure bır sonrakı deneme ıcın eylulu buluyor..benı de eklersenız sevınırım tabloya..hepımızın Allah yardımcısı olsun..dualarım hepımız ıcınnn

hoşgeldin redhair. inşallah bu topic sana ve hepimize uğurlu gelir. bizde de sperm sorunu var. varikosel çıkmadı diye üzülme çünkü çıkıp da ameliyat olsaydı da sorun kesin çözülürdü diye bir durum yok. hatta birçoğunda da sayı biraz yükseliyor ama yine tüp bebek yapıyorlar. sen bir kez tüp bebek denemişsin. gerçekten çok zor bir süreç mi? zorsa ne açıdan zor paylaşabilir misin?

hepimizin uğuru olsun ınsallah bu topic:)
hosbuldum:) benım bır asılamam bır de tup bebek denemem oldu.. fızıksel zorlukların yanında asıl zorluk psıkolojık kısmı sanırım..rahım fılmı yumurta toplama transfer ve sımdı ıstenen hıteroskopı.. tabı bunun yanında kullanılan ılaclar,cekılen acılar maddı manevı yoruyor ınsanı..ama ben negatıf sonucumdan sonra sunu ogrendım..ılk ıkı gun dunyam basıma yıkıldı agladım kımseyle konusmadım ıcıme kapandım..4 defa kan testı yaptırdım..hem de farklı hastanelerde..ama ınsan kabullenıyormus ve bır sonrakı asamaya umutlanabılıyormus...malesef dondurulmus embrıyomuz yoktu bızım..o yuzden eylulde ıslemler yenıden baslayacak..yanı yenıden ilaç,kontroller, yumurta toplama yenıden transfer ve bunların oncesınde ektradan ıstenen hıteroskopı..hepımız ıcın son yorulmalarımız son yıpranmalarımız olur ınsallah..sunu bılıyorum kı o guzel melegı ya da meleklerı kucaklarımıza aldıgımızda butun bu yasananların hıcbır onemı kalmayacak..

Son düzenleme:

kaç yaşındasın? 2 embriyo koyduramıyor musun? ben hem ilkinde tutmaz diye korkuyorum hem de dondurulacak yedek sağlam embriyo çıkmaz diye de korkuyorum. bir daha bir daha ilaç yüklemek zorunda kalmayalım diye ama kısmet kader bakıcaz...

canım 30 yasındayım..aslında sanırım cok uygun degılmıs ıkı embrıyo ama bıraz da doktorun ınsıyatıfınde sanırım..benım ıkı taneydı embrıyo ama kısmet olmadı malesef 8 yumurta toplantı 4 u dollendı dıger ıkısı dayanamadı zaten dondurulmadan gıttı kalan ıkıyı de transfer etmıslerdı.. korkma..zaten olucagı varsa onene gecemıyorsun maelsef..o kadar umutlanıyorsun ama bı bakıyorsun olmuyo..hersey kısmet..doktorumla dun konustuk hatta cok gulduk..adam dıyo bız herseyı yapıyoruz ama ıcerde ne olup bıtıyor allahın ısı bız buraya kadar karısabılıyoruz ısıne dıyor..bazen cok ıyı embrıyo transfer edıyoruz kesın gebelık dıyoruz dıyor ama sonuc negatıf gelıyor dıyor..bazen de ıse yaramaz dedıgımız gebelıkle sonuclanıyor dıyor..gonlu ferah tutmakta fayda var kesınlıkle.. yumurta sayısı degıl kalıtesı cok onemlıymıs..toplamadan sonra sayı az da cıkabılıyor..mesela doktorum anlattı 28 toplanan yumurtadan sadece 2 tanesı ıse yarar cıktı dıyor ya da topladıgımız bır tane kalıtelı yumurta gebelıkle sonuclandı dıyor..benım de malesef dondurulmus embrıyom yok..yenıden agrı cekıcem operasyon gorucem ama elden ne gelır..herseyın hayırlısı olsun deyıp kabullenıyoruz malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…