canım 30 yasındayım..aslında sanırım cok uygun degılmıs ıkı embrıyo ama bıraz da doktorun ınsıyatıfınde sanırım..benım ıkı taneydı embrıyo ama kısmet olmadı malesef8 yumurta toplantı 4 u dollendı dıger ıkısı dayanamadı zaten dondurulmadan gıttı kalan ıkıyı de transfer etmıslerdı.. korkma..zaten olucagı varsa onene gecemıyorsun maelsef..o kadar umutlanıyorsun ama bı bakıyorsun olmuyo..hersey kısmet..doktorumla dun konustuk hatta cok gulduk..adam dıyo bız herseyı yapıyoruz ama ıcerde ne olup bıtıyor allahın ısı bız buraya kadar karısabılıyoruz ısıne dıyor..bazen cok ıyı embrıyo transfer edıyoruz kesın gebelık dıyoruz dıyor ama sonuc negatıf gelıyor dıyor..bazen de ıse yaramaz dedıgımız gebelıkle sonuclanıyor dıyor..gonlu ferah tutmakta fayda var kesınlıkle.. yumurta sayısı degıl kalıtesı cok onemlıymıs..toplamadan sonra sayı az da cıkabılıyor..mesela doktorum anlattı 28 toplanan yumurtadan sadece 2 tanesı ıse yarar cıktı dıyor ya da topladıgımız bır tane kalıtelı yumurta gebelıkle sonuclandı dıyor..benım de malesef dondurulmus embrıyom yok..yenıden agrı cekıcem operasyon gorucem ama elden ne gelır..herseyın hayırlısı olsun deyıp kabullenıyoruz malesef..
hangi aşamada ağrı çekiyosun? çok soru soruyorum biliyorum ama kendimi hazırlamay çalışıyorum işte ben de kendi çapımda.
canım rahat ol..her bunye farklıdır..rahım fılmı agrılı oluyor kesınlıkle anestezılı olanı tercıh et..onun dısında yumurta toplama ıslemınden sonra da hafıf agrıların oluyor ama dayanılmıcak cok kotu agrılar degıl merak etme..zaten yumurta toplama ıslemı de anestezı altında yapılıyor o sırada hıcbıse hıssetmıceksın guzel guzel uyuyor olucaksın...:) transferın de en zor kısmı tuvalete sıkısık olman ..baska bır sıkıntısı yok hıc merak etme..transfer sonrasında da bol bol dınlenıp kabız olmayacaksın:) korkma yanı rahat ol..ve dedıgım gıbı rahım fılmını anestezılı ıste:)
demek ağrı eşiği de farklı herkesin. çünkü ben zaten rahim filmini çektirdim. çektirmeden önce de buralardaki yorumları okuyordum hep. bazıları senin dediğin gibi yazmıştı feci ağrıyo falan diye. ben nerdeyse hiç ağrı çekmedim rahim filmi çekilirken, birkaç saniye regl sancısı gibi geldi bana. belki filmi çeken doktora veya çektirdiğin yerdeki aletlere göre de değişiyordur durum ama ben de burda herkese ağrımadığından bahsediyorum. ya da benim bu işle ilgili işlemlerde feci gözüm kararıyor acı hissetmiyorum. bebeğe giden yolda herşey mübahtır diyerekten :)
ohooo karsımda rahım fılmını anastezısız cektırmıs bırı var:) acıyor mu dıyor bana:) gerısı sana vız gelır canım ınsallah..hıııccc korkma sen:):) cok cıddıyım en zoru oydu gerısı ıcın cok cok rahat ol sen..
yalnız ciddiyim bu işte birşey var, yani kadınların bir kısmı rahim filmi için hiç ağrımadı diyor, bir kısmı da bayılıyordum nerdeyse acıdan diyor. kesin biraz da doktorlarla veya aletlerle ilgili bu. bir de şöyle bir detay var, ben rahim filmi çektirmek için odaya girmeden 5 dakika önce doktorumuz bize bu sperm sonuçlarıyla ancak tüp bebek demişti. yani ben onun şokuyla ona ağlarken filmin çekildiğinden haberdar olamadım :))) ama yine de acısa anlardım yani :))
yok yok ben sana masaallah dıyorum canımm :):) ben anestezılı oldum agrıyor dıye uyanmısım dusun:)
işte dediğim gibi ağrı eşiği de değişiyor insandan insana. kıyamam yazık ya :) nasıl doğum yapcan kız o zaman? böyle şeyler için acıyo deme...
merhaba arkadaşlr.benim yaşım 30, tüplerimin bağlantısı kesildi ve antalya tüp bebek merkezinde düşünüyorum.bunları ekleyebilirmisiniz.?
gamzemmm sen ki topicimin ilk ziyaretçisisin ben seni nasıl unutmuşum hakkaten( özür dilerim, ama şimdi listenin üstüne yazdım adını :)) rahim filmi için iyi şanslar canım. inşallah kolay geçer ve temiz çıkar...
Arkadaşlar merhaba,
Ben 4 yıllık evliyim. 2011 ocak ayında korunmayı bırakıp 3. ayda hamile kaldım. mayıs ayında ise kalbi durduğu için kürtaj oldum. 3 ay korunduk, tekrar korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hala gebelik olmayınca yumurta takibi yaptırdım. Yine olmayınca spermiogram ve rahim filmi...Bende 2 polip çıktı ve operasyonla alındı. Eşimde ise sperm sayısı düşüktü ve morfoloji bozukluğu çıktı. Şimdi yazı geride bırakıp, sağlam kafayla eylülde tedaviye başlamayı düşünüyoruz. bu yola başlayan herkesin endişelerini, heyecanlarını, sabırsızlıklarını yaşıyorum. Gelin bugünleri duygularımızı paylaşarak geçirelim. Birkaç kişi olunca tablomuzu da oluştururuz.
İSİM YAŞ DENEME MERKEZ SEBEP DURUM mirage79 33 0 bahçeci fulya sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu 1 düşük yaşadı,eylülü bekliyor gamzear 1 aşılama+1 tüp bebek sperm azlığı eylülü bekliyor hestia 1 tüp bebek ege ünv. sebepsiz infertilite kimyasal gebelik,yeni deneme için ekimi bekliyor tubadefekti 25 1 aşılama+1 tüp bebek tek tüp tıkalı+pcos+varikosel eylülü bekliyor srm 1 aşılama çikolata kisti+sperm hızı+morfoloji eylülü bekliyor zidda 0 2 dış gebelik yaşadı,eylülü bekliyor aysma 31 2 aşılama+1 tüp bebek 9 eylül ünv. pko+morfoloji 1 kimyasal gebelik yaşadı,eylülü bekliyor yesimazra 3 tüp bebek kadın+erkek faktörü eylülü bekliyor ilknurlevent 29 0 HŞ Ankara yüksek fsh eylülü bekliyor suer 29 1 tüp bebek samsun ömür sebepsiz infertilite 1 kızı var,eylülü bekliyor neslihan165 30 0 istanbul pco+morfoloji eylülü bekliyor ecrin_mert 2 tüp bebek eylülü bekliyor birsenbirbenbirdebebek 30 0 antalya tüp bebek tüpler tıkalı 2 dış gebelik yaşadı.eylülü bekliyor bilgecebuk 31 0 diyarbakır tüpler tıkalı eylülü bekliyor redhairedgirl 30 1 aşılama+1 tüp bebek sperm azlığı eylülü bekliyor
Herkese Merhabalar:) Miragecim öncelikle böyle bir konu açtığın için çok teşekkür ederim çünkü Eylül ayı benim umutlarımın da yeniden filizlendiği ay olacak inşallah, beni de listene dahil edersen çok sevinirim. Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse. 30 yaşındayım 10 senelik evliyim. Evliliğimin 1. yılında doğal yöntemlerle korunduk ilaç vs. kullanmadık, 2. yıl denemelerimiz sonuç vermeyince araştırmaya karar verdik. Rahim filmi, kan tahlilleri vs. tüm tetkiklerimizi yaptırmamıza rağmen herhangi bir soruna rastlanmadı sebebpsiz infertilite teşhisi kondu. Özel bir hastanede 3 ay yumurtlama takibi, Çapa tıp Fakültesinde 3 defa aşılama ve nihayetinde İstanbul Eurofertilde 1. tüp bebek denememiz negatif sonuçlandı. Tüm bu tedavi sürecim 5 yıl kadar sürdü sonrasında hem fiziksel hem de ruhsal olarak dinlenmek için 3 yıl kadar ara verdik.Geçtiğimiz Mart ayının sonunda Akdeniz Üniversitesinde tekrar tedaviye başladık. Haziran ayının sonunda transferim yapıldı. İlk denememde 16 yumurtam oluşmuştu ve 6 yumurtam döllenmişti bana o zamanlar 1. kalite denmişti ve o dönemki kanunlarda 3 embriyo transferi serbest olduğundan 3ü de transfer edilmişti ama olmadı, bu defa sadece 6 yumurtam oluştu ve bir tanesi döllendi maalesef 4 gün önce negatifle sonuçlandı. Çok zor ve insanı yıpratan bir süreç insanı, maddi, manevi fazlasıyla zorluyor ancak inancımızı kaybetmeden devam etmek zorundayız. Hepinizin hislerini birebir anlıyorum, hissedebiliyorum. Eylül ayına kadar vücudumu hem fiziksel hem ruhsal olarak hazırlamaya karar verdim ve dilerseniz yaptıklarımı burdan sizinle paylaşailirim ilerleyen günlerde.Hem değişik kürler uyguluyorum hem de Allaha bol bol dua ediyorum. Allahım hepinizin kalbine göre versin inşallah, bunu bizim sınavımız olarak düşünelim inşallah ekim ayına bu listeden bir çok kişi hamile olarak başlayacak. İnancımızın zaman zaman azaldığı anlar olabilir, karamsarlığa düştüğümüz anlar olabilir mühim olan inancımızı kaybetmememiz ve kaldığımız yerden devam edebilmemiz. Hepinize sağlıklı, huzurlu hamilelikler diliyorum, umarım hepimiz anne olmanın tadına keyfine bir gün varabiliriz. Sevgiyle kalın görüşmek üzere.
sağol canım benim teşekkür ederim dua et bana
sayımız gittikçe artıyorrr .. heyecanlı bir ay benim kırmızıların gelmesi eylül 20 sanırım o zaman direk başlarım rabbiminde izniyle ama çok geç gibi okul tam açılmış olacak nasıl yaparım bilmiyorum ama öne almam gerekkkk
hoşgeldin hayalcim. Asıl ben hepinize teşekkür ederim, bu yolda beni yalnız bırakmadığınız için. çok uzun aralar vermişsin. ama bana sorarsan o 3 aşılamayı hiç deneme olarak sayma. ben aşılama olayına hiç inanmıyorum. çok düşük başarı oranı var bence aşılamada. 10 yıl deyince çok uzun bir zaman ama sen çok uzun aralar vermişsin. çok da erken evlenmişsin ha. inşallah bu defa olacak hayalcim...
Günaydın kızlar:)
Canım evet aşılamaları gerçekten saymamak lazım :) Benim ilk aşılamasında hamile kalan arkadaşlarımda oldu ama o da kısmet sanırım. Evet biraz uzun bir ara oldu ama artık yola devam etme zamanı geldi tekrardan. İnşallah birbirimize destek olarak çok güzel sonuçlar alacağız:)
selam canım, ekledim bilgilerini...bu arada en yaşlınız da benmişim onu fark ettim. 33 yaşla önde gidiyorum...
miragecım ne güzel ablamızsın ve bize ablalık yapacaksın.birde bu yönden düşün.güzel olacağına inanıyorum.
merhaba arkadaşlar beni de listeye ekler misiniz biz de bir aksilik olmazsa eylülde başlamak istiyoruz. yaşım 28.. 5 yıllık evliyim.. ilku arada yıl korunduk sonra benim bir tüpümde daralma olduğu tespit edildi eşimin de spermleri problemliydi. tüpümün açılması için laporoskopi oldum bu arada tek tüp çalışırken bir aşılama ve ameliyat sonrası bir aşılamam var yani 2 kez aşılama yapıldı. 2011 ekimde kimyasal gebelik geçirdiğimi düşünüyoruz ama kan testine gitmediğim için hiç emin olamadık. o yüzden olmamışi farzediyorum.
eşim aralıkta sigarayı bıraktı ileri hareket ve morfolojide direk artış oldu. ama yeterli değil henüz. haziranda ilk kez b,ir infertilite uzmanına gittik. 3. aşılamadansa tüp bebeği tavsiye ederim dedi. bizde öyle düşünüyorduk zaten. kkısmetse eylülde izmir kent hastanesinde dr. israel aruha ilk tüp bebek tedavimizi yaptırıcaz..
bu arada topiği baştan sona okuyamadım henüz ama olayın psikolojik yönü cidden zor. ben daha korunmayı bırakır bırakmaz takıntı yaptım sanki olmıcağını biliomuş gibi. son 1 yıldır falan çok daha rahatım alıştım heralde artık. ama mesela dün geçen yaz evlenen bir arkadaşımın haberini aldım hamileymiş ben hala ufak sarsıntılar geçiriyorum böle durumlarda :) allah hepimize sabır versin sağlıkla evlatlarını nasip etsin