eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

canım üzülme yat dınlen ve ıgnenı ol ıns sorunsuz halledıceksın bakkk
stres yok ama ....

kızlaaar bıse dıcem:)sızın bu cocuklar bu yuzden olmuyor olmasın:) tavuklar evde horozlar yok:)) gercı bızde horoz var da ne oldu:):)

redd harikasın yaaa :)) şu halimde güldürdün beni... ben o horozun başının etini yiyorum bu yüzden... hmm senin horozunda ibiğini çek :))

ama o kadar bitkinim ki şu angözlerimin içi yanıyor ameliyat için doktora gittim(doktorum tatilde başka benim de tanıdığım ve çok güvendiğim biri yine) ve rahimiçi yapışıklık varsa ameeliyatın riskli olabileceğini söyledi... dedim ki önemli değil ameliyatı atlatırsam bebeğim olur mu? en azından ya ölürüm ya umudum biter yada anne olurum (

Son düzenleme:

aynennn evlendiğimiz günden beri haftada 5 gün ş.dışında isyan bayrağını çektim ara ara ama nafile yapacak bişşey yok...

bu doktorların da bu kötümser halleri beni deli edio. daha bir tane doktora gidip de kafasında soru işaretleri konmadan geri gönderilen bir hamileye rastlamadım. gönlünü ferah tut hestiacım. bu doktorların temkin başlığı altında yaptığı söylemler bunlar. onlar için sıradan ama bizim hayatımızı ne kadar etkiliyor hiçbirinin çok umrunda değil aslında. olağan geliyor onlara...herşey güzel gidecek. bir kere oldu diye bir daha olacak diye birşey yok.

anladığım kadarıyla daha yapışıklık olup olmadığı bile belli değil de mi tuba? o bile belli değilken neden bu kadar eziyet ediyorsun kendine. bunlar artık doktorlar için çok basit şeyler. sen sadece doğru doktorun ellerinde olduğuna emin ol yeter. yapışıklık varsa bile bu ilk senin başına gelmedi eminim. bildiğim kadarıyla laparoskopiyle hallediyorlar onu. laparoskopide iyi bir doktor bul. genelde genç doktorlar bu yeni yöntemlere daha hakim oluyor aklında bulunsun. yani prof.'dan ziyade genç bir doçent olması daha iyi olabilir. ama herşeyden önce at şu karamsarlığı üstünden, bu şekilde bebek mi yapılır ki gülüm? mübarek ramazan ayında bol bol dua et, için ferahlasın. sevdiğin şeylerle vakit geçir. sevdiğin yiyecekleri ye falan filan. herşey iyi olacak. her gün tekrarlayacağın bunu. herşey iyi olacak....

nasılsın canım benımmm
2. denemeyıde mı eurofertılde yapıcaksın

ecrin eet cnm bi değişiklik olmazsa eurofertilde düşünüyoruz ama bu konyadaki eurofertil ankarada varmı bilmiyorum..

cnm yaa stres yapma keseyi görümüşsün işte ne güzel umarım kalp atışınıda duyarsın bir an önce bebeğine inan annesi inşş seni bırakmıycak sen dinlen ve stres yapmamaya çalış..

tuba çok geçmiş olsun cnm bendede yapışıklık var masefki 4 yıldır bununla uğraşıyorum umarım sende yoktur..dr neden sana böyle birşey söyledi cnm muanedemi fark ettiki yoksa ölesinemi söyledi hiç kürtaj oldunmu sen..adet miktarın az mı çok soru sordum kusura bakma :)

Önce tebrik ederim ve umarım canım bir şey olmaz ama doktorların her düşük riski var dedikleri düşmüyor. Düşük riskini iğnelerle kontrol altına alabiliyorlar. Korkma.

Bu arada kafan çok dağınıktır ama bir şey sormak istiyorum. Ege'deki tüp bebek transferini ne zaman yaptırmıştın ve hamile olduğunu nasıl anladın? Adetinmi gecikti ne oldu? Ben de senin gibi 2 negatif aşılama ve 21 haziran'da Ege'de tüp bebek denemesinde kimyasal gebelik. Aynen senin gibi tatile çıktım hopladım zıpladım. denizde 3 saat kaldım 4 gün boyunca. Yumurtlama dönemimdi. 8 aylık bebek bile kaldırdım olmaz diye. Şimdi acaba dedim seni okuyunca.
Kaç yaşındasın ve nasıl farkettin hamileliğini? Erol bey ya da Ege hanımın özel muayenehanesine gittin mi? Histereskopi oldun mu?
Bu arada benim cuma günü adet olmam gerekiyor. 24 günde bir oluyor. Sinirlilik hali başladı. pek de umutlu değilim

korkma canım Rabbim esirgesin,sen ilaçlarını kullan içini de rahat tut,morlini bozma hepimiz dua ediyuoruz sana uğur böceğimiz))

hadi bakalım inşallah ))müjde bekliyoruz

Teşekkür ederim AED.Darısı başına inşallah.Benim transferim sanırım 2 haziranda olmuştu.16 haziranda ilk test sonucu 25 çıktı.Sonra 38 oldu.Sonra düşmeye başladı.ve 25 haziranda adetim geldi. Sonra biz 8 temmuzda tatile gittik. o zamanlar normalde yumurtlama zamanımdı ama tedavilerden sonra hiç belli olmuyor. Adetim eskiden 30 günde gelirdi.Yani 24 temmuzda gelmesi gerekirdi.Ama tedavilerden sonra geciktiği oluyordu.ikinci aşılamamda 35. gün gelmişti.Ben ayın 26sında test yaptırdım.yani bana göre 2 gün gecikmişti.İçimden bir his yaptır dedi işte. Birde kimyasal gebelikte benim ağzımın tadı değişti bir iki kere.Böyle metalimsi tat derlerya acımsı bir tat oldu.Bu ayda aynısı olmuştu bir kere.Birde idrar rengim çok koyuydu çok su içmeme rağmen koyu sarı.kimyasalda da aynısı olmuştu.bunlar benim için ipucu oldu.Onun dışında klasik adet belirtileri oldu, kasık ağrısı,, bel ağrısı,sivilcelenme falan...Ben tatilde hiç dikkat etmedim.sen 8 aylık bebek kaldırmışsın ben 10 yaşındaki yeğeni kaldırıp kaldırıp denize attım.Bilsem yaparmıyım.çamur banyolarına girdim, termal havuzda yüzdüm.en son akupunkturla zayıflamaya karar vermiştim test yaptırmadan önceki on gün kulağımda iğneler aç gezdim.Bu arada kabız bile oldum.Ama ona bakmıyor sanırım tutacaksa her türlü oluyor.Tüpten sonra 1 kilo bile kaldırmamıştım.Allahım ne dikkat etmiştim 2 hafta...özel muayenehaneye gitmedim hiç. 34 yaşındayım.Ha bu arada bende aşırı sinirliydim.Hiç birşeye tahammülüm yoktu.histereskopi olmadım.benim yakın bi arkadaşımda 3 aşılam ve 1 tüp bebek tedavisinden sonra tüpün ertesi ay hamile kalmıştı.Bende çok özenirdim ona.Allahım nasip etti.İnşallah sen de hamilesindir.Ege deki hemşire bu sıralar çok karşılaştıklarını söyledi bu durumla...hayırlısı olsun.bu arada ben daha çok yazdım kusura bakmayın artık :))

eylül anneleri ....
(hani olurda kaç yıldır olmadı ama olacağı olur da kendiliğinden gebe kalırsam,inşallah kalırım oyyyyy ))))))))) )
ben 15 eylül gibi tedaviye başlıyorum
sizlerinki tahmini ne zaman
ilk kim başlıyo

ne güzel uğraşıyorsun uğraşıyorsun olmuyo,rabbim beklemediğin bir anda hayatının tadını değistiriyor..kendiliğinden olunca daha bi güzel oluyordur herhalde .. ikinci tüpe gerek kalmadan böyle bi müjde alsam nasıl sevineceğimi tahayyül bile edemiyorum şu an ... dünyalar benim olur ...

evet tatlım belli değil ama büyük ihtimal, doktorlarım daha önce birlikte çalıştığım arkadaşlarım uzman doktorlar ben doçent prof pek tercih etmiyorum okumaktan pratikleri pek gelişmiyor diye düşünmüyorum ve teorik bilgileri iyi olduğundan çok iyi açıklama çok yapmıyorlar ve daha ticari gibi geliyor bana. ilk doktorum doçentti infertilite alanında ama yanlış tedavi ile kistlerim oldu hem de çalıştığım üni. hastanesinde... ama şimdiki doktorum kadın doğum hastanesinde yıllardır çalışan infertilite uzmanı cerrahlar artık maddi manevi herşeyi dert eder oldum ama dilimden dua hiç eksik olmuyor hem dert bi değil ki en yakın arkadaşım hamile kaldı diye artık görüşmüyor benle iş yerim sorun çıkarıyo maddiyat bi yerden bedenim yoruldu hepsi üstüste geldi sanırım artık... ama biliyorum herşey bi gün çok güzel olacak....

ne kusuru ben de sana soracağım :) ben pıd yani pelvik enfeksiyon geçirdim düşündüren ilk sebep bu benim tek tüpüm tıkalı adetlerim ilk günü hariç kırmızı değil benim hep kahverengi pıhtı gibi salya gibi ilk gün kanama olur çok yoğun sonra anlattığım gibi garip yani ve adet olamam ilaçsız bi de adet sonunda su akıyor resmen ama hidrosalpenks çıkmıyor rahim içinde serbest mayi çıkıyo kürtaj olmadım hiç gebe kalamadım ki ben asıl laparoskopi yapılma sebebim tıkalı tüpü kapatım geçişi engelleyerek akan sıvının embriyoya toksik etki yapmasını engellemek ama şikayetlerim yüzünden her iki tüpümün de problemli ve rahimde yapışıklıklar olabileceği düşünülüyo ama ameliyata başlamadan kesin bişey söyleyemeyiz açınca göreceğiz dio....
peki senin neden olmuş ve nie 4 senedir çözülemedi anlatsana....

ben de 10-15 eylül gibi olur diye tahmin ediyorum canım...

canımm sen hep gul..cektım merak etme ne ibik kaldı ne tüy:)
yapısıklık oldugu kesın bıle degıl aklına lutfen kotu seylerı getırme..olsa bıle rabbım yardımcın olsun ınsallah bak gor benım ıcıme doguyor sen benden once anne olucaksın ınsallah..ah gonlunu bır ferah tutabılsen ..nolur olumlu dusun..

canım içini ferah tut sadece önlem almış doktor inşallah test sonucun güzel çıkar benim eltiminde kan pıhtılaşması sorunu vardı 9 ay göbekten iğne yaptı şimdi kızı 2 yaşında sen kendine dikkat et kötü düşünme sakın Allahın izniyle hiç bişey olmaz meleğine dualarım seninle...

Herkeze selam arkadaşlar
Şu dua sırasını çok iyi düşünmüşsünüz
Aramızda anlaşır bütün isteyenlere okuruz
Benimde adetim 2 gün önceden geliyor ozaman 2 ile 5 arasında olurum herhalde
İyi gecelerrrrrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…