Aşılama Evvel Allah, Bismillah...Kasım 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
in

şallah herkesin mutlu haberleri gelir ama ilk haber SEMCAN dan olacak gibi şu an yolda kızlar tahlil yaptırmaya gidiyor :)
Size sorum olacak kızlar aşılama öncesi kaç ay deneme oldu?çatlatma iğnesi vs ne kadar zaman kullandınız? Birde neden size aşılama teşhisi kondu? Bende klomen ve ovitrelle kullanıyorum ikinci ayımda ve beklemedeyiz sonuç için

canım ben kendimden bahsedeyim ben hiç dr a filan gitmeden 1 yıl denedim olmadı sonra dr a gittim, yumurtlama tembelliği var dedi klomen kullandım, o ay 2 yumurta oluştu ama henuz 14mm iken doktorum catlatma iğnesi verdi. meğer yanlış yapmış çunku 18mm den altına vurulmazmış. sonra 2. ay yine klomen kullandım bi sefer tek bi yumurta oluştu 21mm kadar çıktı. catlatma iğnesi yapıldı yine tutmadı. dr um artık aşılama deneyelim dedi sonrasında hsg yani rahim filmi çektirdim. sağ tüpümün tam uç noktası tıkalı çıktı yani yumurtalıklara giden. sonra dr um dedi ki tek taraftan hamile kalabilirsin diğer tarafın tıkalı oldugu için hamile kalma sansın yarı yarıya gibi. istersen aşılama yapalım takip edelim açık taraftan olursa istersen aşılama yapalım dedi. ilaçlarla daha fazla yormamış oluruz seni dedi. normal yolla kalmam için bir engel yok çunku kocamın değerleri buna müsait ama aşılamayı biraz da< biz tercih ettik. çunku klomen olmadı kist oldu erisin bekleyelim bu ay parasısız derken 1 yıla yakın da öyle boş geçti şimdi nereden baksanız 18 aydır deniyoruz. ve bu ay artık aşılamaya karar verdik.
2 saate yazar ozaman :)

inşallah :)

Bizde 1yıl doktora gitmeden denedik baktik olmuyo doktora gittik bir dizi test yaptirim esimle..esimin spermiograminda bazi eksiklikler cikti ama onlari duzelttik sayilir son 2ayda bende gecen ay klomen ve ovitrelle igne kullandim catlama olmadi.bu ay catlama oldu dedi doktor sanki o an hamile haberi almis gibi sevindimsuan igne uzerinden 5gun gecti yatip dinleniyorum ve gun asiri iliskiye giriyoruz..
Ama ben artik yoruldum beklemekten

canım sakın beklemekten yorulma bak, eminim çok sevindin ama bu kadar duygusal davranmamak lazım. yumurtasının ultrasonunu isteyen arkadaşlar var aramızda bu süreç zaten yıpratıcı bir sürec bi de böyle duygusallığı abartıp senin için demiyorum yanlış anlama süreci daha da zorlaştırmamak lazım. evet elbette çok etkileniyoruz. ben ultrasonda o yumurtayı görünce bebeğe bakıyorum gibi geliyor sanki hamileyim gibi geliyor ama böyle olmamalı. olacağı varsa da bu stres yuzunden olmuyor emin ol buna. Rabb'ine bırak o neylerse güzel eyler. sen de çatlatma iğnesinin üstünden 12 gun gecmeden test yapma. çunku 10 gune kadar iğnedeki beta hcg hormonu testi pozitif çıkarıyor. seviniosun sonra olmazsa en buyuk hayal kırıklığı. lütfen birazcık sabır :)

Pek normal değil gibi.Raporu devlet hastanelerinde ilaçları devlet karşılasın die veriolar ben o halle jel,ve iğnelere 250 tl verdim cnm ama sana vermemiş dr o iğneler pahalı belki.

Aynen beklemek lazimmis yasadik gorduk dimi :)

Merhabalar,
Ben ne zaman merak ettiğim bir konuda araştırma yapsam her defasında bu siteyle karşılaştım. Dolayısıyla aranıza katılsam daha faydalı olur diye düşündüm. Benim 1 yumurtalığımda 1,5 cm büyüklüğünde endometriozisim(çikolata kisti) var. Bunu evlenmeden 4ay önce falan rutin bir kontrolde tesadüfen farketttik. 2yıldır evliyim. Yaklaşık 13 aydır bebeğimiz olsun istiyoruz. Ama malesef bu bize engel oldu hala bir sonuç alamadık. Ayrıca bu süreçte çok memnun olduğum doktorum gittiğimiz hastaneden ayrılınca doktor arayışına girdik. Birkaç yanlış deneme sonucunda doğru yerde olduğumuza inandık ve şimdi devam ettiğim doktorumla tanıştık. Geçen ay rahim filmi çekildi, tüpler açıkmış. Bu ay aşılama denemeye karar verdik. Menogon(yumurta büyütmek için) adındaki 7 iğnemi kullandım, yumurtam 18,2 mm büyüklüğe erişince dün gece çatlatma iğnemi yaptırdık. Yarın öğlen de aşılama gerçekleşecek kısmet olursa. Hem çok heyecanlıyım hem de çok tedirginim, inşallah olur da tüp bebek uygulamaya gerek kalmaz. Sizin paylaşımlarınızı okuyorum ben de burada süreci paylaşmayı düşünüyorum, hepimiz için hayırlısı :)

aramıza hoşgeldin :)
hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyorz o halde, çok yalın bir şekilde paylaşmıssın yasadıklarını teşekkür ederiz. bütün sürecinde yanında olmak isteriz. sat ve bat tarihini de yazabilir misin seni de listemize alalım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…