Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
alinti yapmadan yaziyorum insaallah gorursunuz. cevap yazan arkadaslar ve topikteki kaderdaslar hepiniz cok sagolun. bir yildir tedavideyim ve ilk ugrak noktam hep burasi oldu. tavsiyeler uyarilar gercekten cok onemliydi benim icin. herkese bir tesekkur borcum var. artik eskisi gibi girmiyorum siteye. yogunluk var zaman yetmiyor zaten :) bebek meselesini kafasina takmayanlara ozenirdim hep sonunda benim de basima geldi sukur :) nasil oluyor diye merak ederdim. simdi bende nasil gerceklestigini yazayim merak edenlere. oncelikle bir yila yakin bir surecte saglam bir yumurta catlatamadik. bir kere gec catladigi icin de kacirmistik. son iki ay iki asilamada her sey oyle guzel yolunda gitti ki ruyadayim sandim. tutmamasi icin hic bir sebep yoktu ve tutmadi. ben tamamen sartlarin gerceklesmesine odaklanmistim ki bu iki ay kendime geldim ve sartlar gerceklesse de yeterli olmadigini daha iyi anladim. bu surecte genc yasta esini kaybetmis biriyle tanistim. cocuklariyla hayata tutunmaya calisan bir kadin ve nasil ayakta durdugunu gordukce kendimden utandim. sonra en onemlisi ayetler ve hadisler okudum. hayirlisini isteyip ondan razi olmamanin allahin hosuna gitmemesi beni korkuttu. ayrica her insanin hayatinda mutlaka bir imtihan oluyor. diyelim cocugum oldu ve sonrasinda kaldiramayacagim bir imtihan olursa diye dusundum ve buna sabretmek kolay geldi. ayrica bu belki de son imtihanimdir dedim. negatif sonucunu alip da donerken isyan ederek bir kazada olursem cocugun ne onemi kalirdi ki isyankar olmekten korktum. ya da tam tersi belki bu asilama tutmayacakti ve gelecek ay kendiliginden verecekti rabbim belki de. yine isyanimla imtihani kaybetmis olarak kalacaktim. deger miydi hic... allahtan gelene teslim olmanin da tadi varmis. bal gibi serbet gibi gercek bir tat... sonucu almak icin barkodu cihaza okutmaya gitmistim. o anda sanki butun ameralar, allahin gorevlendirdigi meleklerin elinde ve sanki beni cekiyorlarmis gibi hissettim. sanki bir basrol oyuncusu gibiydim. ve senaryoyu da ben yazacaktim. o anda dedim ki negatif olursa hic uzulmeyecegim ve rabbime teslim olmus bir sekilde karsilayacagim. barkodu okuttum. ciktiyi aldim. kagida bakmadan sessiz bir koseye gectim ve nihayet sonucu okudum. evet negatifti. ve sukrettim rabbime bana verdigi nimetler icin. senaryoyu bozmaya hakkim yoktu. belki de bu sahne bir daha gelmeyecekti ve iyi degerlendirmeliydim. inanir misiniz o gunden bu gune bir damla goz yasi dokmedim. kendimi de tutmuyorum bunun icin. aglamak gelmiyor icimden. ben derdimi sevdim. dertten buyuk derman mi var demisler. simdi halen senaryoyu yazmaya devam ediyoruz ve hepimiz birer basrol oyuncusuyuz. gormedigimiz kameralar cekmeye devam ediyor. var misiniz melekleri kiskandiracak bir sabir yasamaya, var misiniz rabbim degil mi ki senden geliyor, raziyiz demeye. hadi diyelim ve rabbimizin meleklerine gosterdigi kendisinden razi oldugu kullardan olalim. zaten demesek de bir sey degismiyor ki. uzulup isyan edip hem dunyada hem ahirette mutsuz olmaktansa bize verdikleriyle kanaat edip iki cihan huzurunu yasayalim. kim bilir belki en buyuk kurtulus yolumuz bu imtihana sabretmektir bizim icin. kanaat en buyuk zenginliktir demisler. evet her sey iyi guzel ama ben bebegimin kokusunu duymak istiyorum mu dediniz yoksa. emin olun rabbim verecektir amma burada amma otede ama verecektir yeter ki sabredelim. gereksiz uzatmalarimi hissiyatima yenilmeme verin canlar. surcu lisan ettiysem affola...
ne büyük olgunluk, ne yüce tefekkür... Allah sabrının mükafatını versin canım, ne güzel yazmışsın duygularını

Ooooo,topik 459. Sayfaya dayanmış:KK9::KK9::KK9: görmeyeli ne muhabbetler olmuştur kim bilir.bu sırada benim gebeliğimin ilk trimestırı bitti.ilk 3 ayı sağlık,sıhhatle geride bıraktık hamdolsun.henüz hiç kilo almadım,zaten kilom çok fazla.inşallah böyle devam eder hep:KK68: sonrasında vermesi kolay olur o zaman.ilk oğlumda bu mevzuyu hiç takıntı etmediğim için hiç kilo veremediğim gibi üzerinede ekleyerek ilerledim,çığ gibi:KK70:ama pişmanlığım beni mahvediyor şimdi.bu kez daha kararlı ve istikrarlı olmaya çalışıcam nasipse:KK51:bebeklerim iyiler:KK4:cinsiyetleri henüz belli değil ama olur olmaz haber vericem burada.bu sırada yeni katılan ya da öncekilerden tedavisi devam eden tüm kardeşlerime hayırlı evlatlar diliyorum inşallah.Rabbim tez zamanda gönlünüze göre versin inşallah.hepinizi öpüyorum:KK57:

Ooooo,topik 459. Sayfaya dayanmış:KK9::KK9::KK9: görmeyeli ne muhabbetler olmuştur kim bilir.bu sırada benim gebeliğimin ilk trimestırı bitti.ilk 3 ayı sağlık,sıhhatle geride bıraktık hamdolsun.henüz hiç kilo almadım,zaten kilom çok fazla.inşallah böyle devam eder hep:KK68: sonrasında vermesi kolay olur o zaman.ilk oğlumda bu mevzuyu hiç takıntı etmediğim için hiç kilo veremediğim gibi üzerinede ekleyerek ilerledim,çığ gibi:KK70:ama pişmanlığım beni mahvediyor şimdi.bu kez daha kararlı ve istikrarlı olmaya çalışıcam nasipse:KK51:bebeklerim iyiler:KK4:cinsiyetleri henüz belli değil ama olur olmaz haber vericem burada.bu sırada yeni katılan ya da öncekilerden tedavisi devam eden tüm kardeşlerime hayırlı evlatlar diliyorum inşallah.Rabbim tez zamanda gönlünüze göre versin inşallah.hepinizi öpüyorum:KK57:
canım biz 2015 aşılama tüp ...... vs sayfasındayız oraya yazarsın happy meal açtı yine. bebişlerinin ve senin sağlığının iyi olmasına sevindim kiloyu dert etme onlar doğunca istemesen de verirsin

canımmm tebrik ederimmm. nasıl oldu peki? bu ay neler yaptın bakim bize de tüyo ver :-)
2 bucuk aylik bebegim.. masallah..
olayda bu ..hic bise yapmadim.. kafamdan attim olmuo dedim tek sans tup bebek vesilesi havalar biraz isinsin dedim..
yiyecekmis icecekmis ayaklari havaya kaldirmak hepsini unuttum umursamadim 2 buck yildr olmuo diye.. folik asiti bile biraktim herseyi cikardim haytimdan beynimden dinlenip mayistada tup deneriz dedim.. ilski bile 3 kere anca hatta biri gonulsuz olmuo die esim yastik verim dedi yok gerek dedim dondum uyudum fln o derece umtsuz bosvermistim.. hepsi stres.. Rabbim herkese nasip etsin

Arkadaslar Allah in selami uzerinize olsun . ben de 7 aydir tedavi goruyorum ama arastirma asamasindaydilar ve hsg sonucu sol tupumun kapali oldugunu ogrendim. Dk um gonal f 450 verdi bes gunluk .. Benim durumumda olanlar varmi ?

kızlar bana da geçen çarşamba günü aşılama yapıldı ayın 30 gebelik tahlili yapılacak çok korkuyorum ya olmazsa hergün iğne ilaç alıyorum

EGE ÜNİVERSİTESİNDE TÜP BEBEK YAPTIRAN YA DA YAPTIRACAK OLANLAR VAR MI ARANIZDA ARKADAŞLAR..BİLGİ ALMAK İSTİYORDUM BENDE ORADA YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLERR

Amin canm nerde varsa 10 ay oldu dusugumde oldu aşılama oldum ümitliyim insallah olucak bu sefer

X