• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyiz ama ailelerimize para konularında fazla destek oluyoruz gibi

bilemeyecek bir durum yok
üzgünüm ama gerçek olan bu
1800 tl nasıl ister ki
çekinmeden hem de
sizi bence bankamatik olarak görüyor ve size guvenerek rahat harcama yapıyor
kendınız için para bırıktırın
ileride daha ıyı evde oturmak, daha ıyı arac kullanmak ya da çocuklarınızın geleceği için

Bence çok saçma, ne onlar sizden ne siz onlardan istemelisiniz. Az yada çok paranızın olması, bir iş yerinde çalışıyor yada bir iş sahibi oluyor olmanız bu durumu değiştirmez. Aile kavramında bazı kurallar olmalı. Size kolaylıklar diliyorum..

aynen bundan sonra kendim para biriktireceğim sadece kendim için yarın ne olacağı belli olmaz
Bende senin gibiydim canım ekimi avcuma aileme harcadım aynı şekilde elinde harcadı sonra hastalandım çalışamadım geçinememeye başladık sonra eşimle sorunlarımız arttı şimdide çok kötü durumdayız ayrılık aşamasındayız.arkamazdada biti ton borç bıraktık, verme vermedim diyede vicdan azabı çekme vermek zorunda değilsin , sende aynı benim gibisin yok dediğin zaman için el vermiyor ama een yinede verme canım gün gelir çok iyi dediğin eşin başına bile kakar tanıyamazsın, akraba ile ye iç alışveriş yapma.

Şimdi konu şu arkadaşlar biz yeni evliyiz, aklıma geldikçe konuları yazayım size;

Evlendiğimizin ilk zamanları benim bi yakın akrabam bizden borç istedi 2000 tl verdik. Eşim o konularda iyidir yani yardım eder vs. lafını yapmaz. Ben mahçup oldum tabi içten içe. Ama bişey demedim. Borç hala geri de gelmedi o ayrı mesele hibe ettik zaten yani geri gelmez niyetiyle verdik.

Eşim ailesinin faturalarını otomatik olarak kartından ödüyor, aylık 200-300 tl en fazla. Tabi kış ayında doğalgaz biraz daha fazla tutuyor ama tabiki bunun lafını yapamıyorum mahcubum çünkü yani ama zaten lafını yapmazdım heralde ailesi çok iyi kv ve kp iyiler baya maşallah. Eşimin kardeşi var ufak tefek masrafları olur eşim karşılar vs.

Asıl sorun benim ailemde... Babam bizden para filan istemez yani hiç o kafada değildir. Hatta yakın akrabama para vermemize bile kızmıştı. Kesinlikle vermeyin demişti. Anne tarafımdan akrabamızdı annem de küsmesin diye vermiştik. Ailemle beraber tatile çıkmıştık yine baya para harcadık orda. Sonra benim kardeşimi de gezmelere filan götürüyoruz haftasonu tatiline bile beraber gitmiştik baya para gitti. Dahası kardeşime telefon aldık 1500 tl filan yine, doğum günü oldu pastasını biz yaptırdık içeceklerini biz aldık vs.

Evlenirken alınan eşyaların belli taksitleri vardı 1000 tl filan mı ne ona da ödemiştik. Tabi bunun lafı çok olmaz 1000 tl sonuçta ama.

Annem her ay benden para ister. Yani çekinerek istiyorum ama der yinede ister. Örnek vereyim harçlığı yokmuş benden para istedi 250 tl verdim. İki gün sonra gittik bana bendeki parayı bozdurmayayım sigara alır mısın gelirken dedi. Eşim zaten eli boş gitmez yani et tavuk filan alırız hep hemde sağlam yani.
Benden her ay harçlığım yok diyip para istiyor ama babana söyleme diyor.

Ramazanda filtre verilecek kendi akrabasına verelim diyo annem mesela akrabanın da durumu iyi yani atıyorum halı taksitleri varmış da onun için ona verelim diyomuş hey allahım vermedim tabiki biz bi yere verdik çoktan dedim bence sende verme öyle saçmalık mı olur dedim kırıldı bana filan. Halı taksidi olana filtre mi verilir yaa.. Neyse.

Geçenlerde yine aradı kızım bizim kredi kartı borcu var dedi baban bi yerlerden kredi çekip kapatacakmış siz destek olsanız filan dedi 1800 tl dedi. Ben eşime söylemedim bile yani sonradan söyledim. Ama verdirtmedim para. Zaten para da suyunu çekti.

Annem az önce yine para istedi dedim 50 tl ayarlarım harçlık istedi. Tamam az ama e biz napalım ya..

Eşimin işi var diye herkes bizi çok zengin sanıyor ya.
Eşimle kendimize çok fazla para harcamıyoruz yani yine harcıyoruz ama dağıttığımız kadar değil. Eşim geçen hesap yapmış, bu dağıttığımız paraları biriktirsek düğünde takılanlar kadar daha paramız olurmuş dedi yani..

Biz de sıkıştık bu ara para konularında sıkıntı yaşamaya başladık anneme dedim ama hayla benden harçlık istiyor çekinerek istiyorum diyor ama istiyor yani.

Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum yoksa anormal bir durum mu yani.. Off cidden sinir oluyorum bazen. Bazen de veremediğim için üzülüyorum suçlu hissediyorum.

Suçlu hissetmeli miyim sizce? Bilemedim..
Sizde durumlar nasıl?
Arada bir olsa insan sıkışır olabilir derim ama siz evlenmeden önce o evin değirmeni nasıl dönüyordu annenize artık mahcup duruma düştüğünüzü söyleyeceksiniz başka çare yok bir söz var bende dil yok sende din yok diye durum aynı ona dönmüş adam birşey demiyor diye sömürmenin alemi yok

evet olmadı maalesef annemi bilirim yani köşede parası vardır hep harcamaz, bi sigarası var
canım bak bende çalışıyorum annemler tek maaşla geçiniyolar. yeri gelir zorda kalırlar ama benden para istemez daha bana para verir oğluma bişeyler alır. hatta benim oğluma bakıyor ben aylık ücret veriyorum onu bile almak istemedi ama ben almazsan bakma dedim. o parayla gidp yine benim evime hediye alıyor. senin annen baya seni sömürüyor gbi geldi bana bence tavrını koy maaşında çok deilmiş zaten kendini enayi yerine koydurtma.

bilemeyecek bir durum yok
üzgünüm ama gerçek olan bu
1800 tl nasıl ister ki
çekinmeden hem de
sizi bence bankamatik olarak görüyor ve size guvenerek rahat harcama yapıyor
kendınız için para bırıktırın
ileride daha ıyı evde oturmak, daha ıyı arac kullanmak ya da çocuklarınızın geleceği için
evet öyle yapacağım artık madem yapabiliyorum para biriktireyim madem

valla bizde de para suyunu çekiyor yani çok şükür sıkıntımız yok yine ama bazen çok bunalıyoruz
ya çok zor ben olsam yardımı bırakırım ne yalan söyliyim köşede 3 5 kuruş param olmazsa ben yapamam ne yalan söyliyim

Bence çok saçma, ne onlar sizden ne siz onlardan istemelisiniz. Az yada çok paranızın olması, bir iş yerinde çalışıyor yada bir iş sahibi oluyor olmanız bu durumu değiştirmez. Aile kavramında bazı kurallar olmalı. Size kolaylıklar diliyorum..
sağol canım aşıcaz inşallah

Bende senin gibiydim canım ekimi avcuma aileme harcadım aynı şekilde elinde harcadı sonra hastalandım çalışamadım geçinememeye başladık sonra eşimle sorunlarımız arttı şimdide çok kötü durumdayız ayrılık aşamasındayız.arkamazdada biti ton borç bıraktık, verme vermedim diyede vicdan azabı çekme vermek zorunda değilsin , sende aynı benim gibisin yok dediğin zaman için el vermiyor ama een yinede verme canım gün gelir çok iyi dediğin eşin başına bile kakar tanıyamazsın, akraba ile ye iç alışveriş yapma.
aynen kuzum çok haklısın bizde o duruma düşeceğiz bu gidişle. İnşallah bu zorlu süreci atlatırsınız sizde canım :(

Arada bir olsa insan sıkışır olabilir derim ama siz evlenmeden önce o evin değirmeni nasıl dönüyordu annenize artık mahcup duruma düştüğünüzü söyleyeceksiniz başka çare yok bir söz var bende dil yok sende din yok diye durum aynı ona dönmüş adam birşey demiyor diye sömürmenin alemi yok
evet.. ki bir gün lafını yaparsa çok üzülürüm yani

canım bak bende çalışıyorum annemler tek maaşla geçiniyolar. yeri gelir zorda kalırlar ama benden para istemez daha bana para verir oğluma bişeyler alır. hatta benim oğluma bakıyor ben aylık ücret veriyorum onu bile almak istemedi ama ben almazsan bakma dedim. o parayla gidp yine benim evime hediye alıyor. senin annen baya seni sömürüyor gbi geldi bana bence tavrını koy maaşında çok deilmiş zaten kendini enayi yerine koydurtma.
öyle yapıcam canım belli edicem biraz artık

ya çok zor ben olsam yardımı bırakırım ne yalan söyliyim köşede 3 5 kuruş param olmazsa ben yapamam ne yalan söyliyim
bende kendim için köşeye para atıcam dünya hali belli olmaz..

aynen kuzum çok haklısın bizde o duruma düşeceğiz bu gidişle. İnşallah bu zorlu süreci atlatırsınız sizde canım :KK43:
Valla canım Allah akılsız fikirsiz hesap kitap bilmeyen bir eş vermesin kimseye , Rabbim huzurunuz bozmasın.

Valla canım Allah akılsız fikirsiz hesap kitap bilmeyen bir eş vermesin kimseye , Rabbim huzurunuz bozmasın.
Amin canım benim.. Senin geçmiş konularını okudum Allah yardımcın olsun :( çok ama çok üzüldüm...

benim esimin ailesi de senin annen gibi dolaplarini doldur evin herseyini al arabanin aylik 600 tl bazen daha fazla benzinini cek fatura der der sömürürler bu ara diger kaynim meslege basladi bizdenctalep yariya düştü siye sevindik hanimefendi beyaz esyalari gri olarak yenileyip en genis olan dondurucu falan da aldi simdi kucuk ev aletlerinden bazilarini yeniliycek tabi 6 ay icinde bütün halilar ev boyama avizeler perdeler koltuk takimi 2800 tlye tv falan da cabası kaynim umre parasi veriyor tesekkur ediceklerine esime x sende hac paramızı ver diyor parayi dövize cevirip 6 aydir hesapta tutuyorlar böyleleriyle baş edilmez benim ailem de babam memur annem calismiyor kizimin esyalarini a dan z ye aldilar hala alirlar tek maaslar 2 universite 1 lise ögrencisi var ona ragmen bazen esimle bana bile hediye alirlar kac kez elleri daralmis arkadasindan almis vermis babam sonradan kardesim agzindan kacirdi duydum giderken ihtiyac varmi eksik varmi der sorarim istemezler yok yeni aldik derler biz ordayken biri gizlice markete gider alır gelir sormadan alırız zorla bizle yollamak isterler daha evde ne varsa vermeye calisirlar eşimle aramızdaki anneci oluşu ve bu maddiyat beni ondan soğutan sebepler oluyor senin eşinde zamanla öyle hissedebilir

benim esimin ailesi de senin annen gibi dolaplarini doldur evin herseyini al arabanin aylik 600 tl bazen daha fazla benzinini cek fatura der der sömürürler bu ara diger kaynim meslege basladi bizdenctalep yariya düştü siye sevindik hanimefendi beyaz esyalari gri olarak yenileyip en genis olan dondurucu falan da aldi simdi kucuk ev aletlerinden bazilarini yeniliycek tabi 6 ay icinde bütün halilar ev boyama avizeler perdeler koltuk takimi 2800 tlye tv falan da cabası kaynim umre parasi veriyor tesekkur ediceklerine esime x sende hac paramızı ver diyor parayi dövize cevirip 6 aydir hesapta tutuyorlar böyleleriyle baş edilmez benim ailem de babam memur annem calismiyor kizimin esyalarini a dan z ye aldilar hala alirlar tek maaslar 2 universite 1 lise ögrencisi var ona ragmen bazen esimle bana bile hediye alirlar kac kez elleri daralmis arkadasindan almis vermis babam sonradan kardesim agzindan kacirdi duydum giderken ihtiyac varmi eksik varmi der sorarim istemezler yok yeni aldik derler biz ordayken biri gizlice markete gider alır gelir sormadan alırız zorla bizle yollamak isterler daha evde ne varsa vermeye calisirlar eşimle aramızdaki anneci oluşu ve bu maddiyat beni ondan soğutan sebepler oluyor senin eşinde zamanla öyle hissedebilir
olabilir canım çok zor şeylermiş yazdıkların Allah sabır versin yani bende ipin ucunu kaçırıp kötü durumlara düşmek istemiyorum

Back