• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyiz ama ailelerimize para konularında fazla destek oluyoruz gibi

Annenizde çalışıyor üstelik :KK57:açıkçası şaşırdım
Neden yetmiyor ki anlamadım çift maaş neticede
Bence kendinize göre giderlerin olduğunu gerekirse defalarca vurgulayın.
öyle yapıcam ya biraz ağlamak lazım yanlarında anca öyle olacak yani

Eşiniz ailesine her ay 300 tl yeriyor...
Sene boyunca 3600 ytl yani... kardeşine ufak tefek hediyeleride toplardak 4000 diyelim

Eşiniz ezilip büzülmüyor size karşı... Siz niye ezildiniz?

Ya ikinizde vermeyin yada annenize direk 300 tl verin her ay.

Onunki ana baba sizinki karpuz portakalmi?
işte bende o yüzden veriyordum hep ama eşimin annesinden borç aldığını öğrendim annesi vermeseniz de olur oğlum dedi inanın o kadar iyilerki maşallah yani ama bizimkilere azar azar değil atıyorum birden 1000 birden 1500 filan oluyor. Toplasak eminim benim aileme daha çok harcamışızdır

Niye konu sahibinin annesine takılmış herkes. Erkek ailesinin de faturaları ödeniyormuş her. Hele kışın doğalgazla beş yüzü geçiyordur aylık o faturalar. Aileye yardım edilir ama durum iyiyse
eşimle bunu konuşacağım ya ikimiz de yapmayalım öyle bişeyler

Valla bu paralarla 2 ev gecindiriyorsunuz resmen.
Esiniz aylik 300 lira veriyorsa siz de o kadar verin. Fazlasi olmasin. Ne o oyle 1800 lira, 2bin lira filan. Gelirinizin 3te 1ini havaya dağıtıyorsunuz.
aynen öyle eşimle de detaylıca konuşucam bu durumu artık

Bazi seyleri birden kesemezsiniz çok dikkat çeker.
Yine azar azar yardim edin ama durumu abartmayin.
Borca girin gerekirse onu ödüyoruz bahanesi ile azaltin tabi bu eşinin tarafi içinde gecerli
evet hani yalan da değil borç da ödüyoruz..

Bu kadar ince düşünürsen yaşayamazsın ki. Bişey derlerse bana kadar var de. Ne kadar içselleştirmişsin farkında mısın onlara para vermek zorundasın lüks harcama yapamazsın onlara lazım gibi bir düşünce oluşmuş. En kötü sen eşine eşin sana atsın topu eşimle sorun oluyor artık de ya gerekirse babana duyur bir şekilde gerçekten bir gün çooook pişman olursunuz.
artık bir şekilde buna son vereceğim ya elimizi verince kolumuzu kaptırıyoruz bazen

işte bende o yüzden veriyordum hep ama eşimin annesinden borç aldığını öğrendim annesi vermeseniz de olur oğlum dedi inanın o kadar iyilerki maşallah yani ama bizimkilere azar azar değil atıyorum birden 1000 birden 1500 filan oluyor. Toplasak eminim benim aileme daha çok harcamışızdır

Ama kısasa kısas yapmak doğrumu ?
YANİ AİLESİNE yardım ediyor diye sırf bu yüzden kendi ailenize bütçe açıp kendinizi zora sokmanız ve neticesindede ailenizi bu duruma alıştırmanız şimdi daha mı iyi oldu.
Benim bildiğim zor durumda olan kişiye madden nekadar sizi zorlamıcaksa yardım yaparsınız.

Ama kısasa kısas yapmak doğrumu ?
YANİ AİLESİNE yardım ediyor diye sırf bu yüzden kendi ailenize bütçe açıp kendinizi zora sokmanız ve neticesindede ailenizi bu duruma alıştırmanız şimdi daha mı iyi oldu.
Benim bildiğim zor durumda olan kişiye madden nekadar sizi zorlamıcaksa yardım yaparsınız.
evet eşim geçen gün dediki bu herkese harcadıklarımızı biriktirsek düğün takısı kadar çıkardı dedi baya bi meblağ yani

yahu siz iyi misiniz? Ben örnekler veriyorum yani mesela mesela diye. Şuan mesela annemin telefonu bozuldu 300 400 lira verip camını yaptırıcaz yani. Bunların hepsi örnek. oraya 50 tl verdiğimi bilmem neyide yazdım 50 tl para mı yani ama örnek bunların hepsi.. umarım anlatabilmişimdir kendimi. yoksa o benim canım neden lafını yapayım.
Ben iyiyim de siz iyi degilsiniz
Annenize verdiginiz para ile kardesinizin pastasi ayni sey degil. Anneniz diliyle istiyor, harclik ver onu yap bunu et diye. Yapilan masraf ayri bir konu ,iyilik ve jest ayri bir konu. Pasta jesttir. Daha da aciklama yapmayayim tersliyorsunuz cunku.

Fikir veren oldu mu okuyamadım ama bişey alın borçlanın
Yüz vermişsiniz astarı isteniyor sanki

Ben iyiyim de siz iyi degilsiniz
Annenize verdiginiz para ile kardesinizin pastasi ayni sey degil. Anneniz diliyle istiyor, harclik ver onu yap bunu et diye. Yapilan masraf ayri bir konu ,iyilik ve jest ayri bir konu. Pasta jesttir. Daha da aciklama yapmayayim tersliyorsunuz cunku.
terslemiyorum da ben yani bizim aileye hacanan paralardan bahsediyorum neden tersleyeyim farkındaysanız size siz anlayamamışşınız bile demedim. ben anlatamamışım dedim. öyle düşünmeyin terslemek yok sadece örnekler veriyorum kötü niyetli örnekler değil yani

Ailelerin durumu kendilerini geçindirecek kadarsa para istemeleri fatura vs olayi yanlıs bence. Hediye, tatil falan da çok sık değilse kabul edilebilir banka mısınız

Konunuzu bastan sona okudum evet bazi yerlerde hakkiniz var ama kardesinize aldiginiz dogum gunu pastasini bile buraya yazmaniz beni rahatsiz etti açıkçası. Her ikinizde ailenize elinizden geldigi kadar sizi sarsmaycak kadar yardim etmeniz de bir sikinti yok bence hatta cok guzel bir davranis. Siz verdikce Allah size daha cok verir. Yanlis anlasilmasin tekrar soyluyorum sizi de zora sokmayacak sekilde.
Fakat yinede bu kadar yaptiklarinizi dilinize dolanamiz hosuma gitmedi. Annesini kaybetmis biri olarak belki de hassas davraniyorumdur. Ama nacizane tavsiyem bunu kirmadan kusturmeden halletmenin bir yolunu bulmaniz.

Ailelerin durumu kendilerini geçindirecek kadarsa para istemeleri fatura vs olayi yanlıs bence. Hediye, tatil falan da çok sık değilse kabul edilebilir banka mısınız
arada olsa yine amenna ama hep olunca bunalıyor insan

Back