artık daha az dağıtacağız ya cidden yoksa olmaz bu şekilde. Çoluk çocuk olursa iyice sıkıntıBenim babam mesleginden oldu kurunun yaninda yasta yandi o ayri mesele. Yani suan issiz esim yardim etmek istiyor benim ailem asla diyor.hediye alsam bile kabuletmiyorlar.esimin aileside iyidir hostur ama tek kotu yanlari esimin parasini yemeyi cok seviyorlar sinir oluyorum boyle ailelere sonucta siz yeni evlenmissiniz cocugunuz olacak bunlari dusunmeleri lazim kesin bi dille hayir veremem deyin cunku anneniz sizi kullaniyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evliyiz ama ailelerimize para konularında fazla destek oluyoruz gibi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?evet laf arasında olan imalarla engelleyeceğim artık bu durumuMübareeek hiçbir şey değil dediğiniz miktarlara şuan öyle ihtiyacımız var ki bizim biz de yeni evliyiz. Ve bence çok yanlış. Her fırsatta laf arasında yeni evli olduğunuzu çok sıkışık olduğunuzu hissetirin
evet bence en başından konuş eşinle herşeyi.. sonra benim gibi bocalama. Amin canım cümlemize..Valla ben daha evlenmedim eylül de düğünüm ama aileme maddi olarak suan ben bakiyorum benimde tek dusuncem ben evlenince ne olacak.. Annem istemez benden zorla verdiğim zamanda mahcuptur hep ama benim babam emekli ve suan çalışmıyor maasida krediye kesiliyor kalan sadece faturaya gidiyor kalan zaten 500 lira işe girmek istiyor ama yaşlı kimse almıyor. Babam para ister yine arada istedi ama annem hayatta istemez. Ben evlenince haftalik anneme 50 100 kendimden artirip vermeyi düşünüyorum baska sansim yok yani ben düzüyorum evi en azindn yine azda olsa yardim edebilirim diye düşünüyorum. Senin annen cok abartmış sen biraz daha acik acik anlatmalisin kendi ihtiyacın varken veremezsin benim esimin durumu birsz daha iyi yani haftalik 50 lira anneme vermem sorun olmaz ama iste ne olursa olsun yeri geldiği zaman laf edebilir eşin de o yuzden biraz annenle konuşman gerek benim esimde ailesinin faturasina filan bakar yine evlenince onlara haftalik 200 300 birakir yani biraksinda annesi bisey demem olmasa bizde yokken oraya vermesini istemem ama varken versin. Hatta belkide aylik 300 ayiriyorsak 150 annenlere 150 annemlere verecem diyebilirim de. Allah kolaylık versin hepimize ne diyelim
ya ben anlayamıyorum ki yani bak hesap yapıyo filan sonra annemin telefonu bozulmuş verin ben yaptırırım diye atlıyor kendisi 300-400 tl bir ekran yaptırmak. Buyurun burdan yakın bakalım. Ben anneme 100 tl vericem diyorum 200 ver diyor az olur diyor. Hadi bakalım..Eşiniz zaten durumdan rahatsızki hesap yapmış.ama mesajı almamak için direnir gibisiniz
iflas bayrağını çekicez gibi..Bu kafayla yakında batarsınız
evet çok doğru diyorsun.. su akarken testiyi doldurmak... en doğru laf bu bencedeSakın kardesim sakın paranızı lüzumsuz yere harcamayın.
Su akarken testinizi doldurmaya bakın
Bizimde kendi işimiz vardı iflas ettik
Kimseden kimseye fayda yok
- 7 Ağustos 2013
- 966
- 1.095
- 313
Şimdi konu şu arkadaşlar biz yeni evliyiz, aklıma geldikçe konuları yazayım size;
Evlendiğimizin ilk zamanları benim bi yakın akrabam bizden borç istedi 2000 tl verdik. Eşim o konularda iyidir yani yardım eder vs. lafını yapmaz. Ben mahçup oldum tabi içten içe. Ama bişey demedim. Borç hala geri de gelmedi o ayrı mesele hibe ettik zaten yani geri gelmez niyetiyle verdik.
Eşim ailesinin faturalarını otomatik olarak kartından ödüyor, aylık 200-300 tl en fazla. Tabi kış ayında doğalgaz biraz daha fazla tutuyor ama tabiki bunun lafını yapamıyorum mahcubum çünkü yani ama zaten lafını yapmazdım heralde ailesi çok iyi kv ve kp iyiler baya maşallah. Eşimin kardeşi var ufak tefek masrafları olur eşim karşılar vs.
Asıl sorun benim ailemde... Babam bizden para filan istemez yani hiç o kafada değildir. Hatta yakın akrabama para vermemize bile kızmıştı. Kesinlikle vermeyin demişti. Anne tarafımdan akrabamızdı annem de küsmesin diye vermiştik. Ailemle beraber tatile çıkmıştık yine baya para harcadık orda. Sonra benim kardeşimi de gezmelere filan götürüyoruz haftasonu tatiline bile beraber gitmiştik baya para gitti. Dahası kardeşime telefon aldık 1500 tl filan yine, doğum günü oldu pastasını biz yaptırdık içeceklerini biz aldık vs.
Evlenirken alınan eşyaların belli taksitleri vardı 1000 tl filan mı ne ona da ödemiştik. Tabi bunun lafı çok olmaz 1000 tl sonuçta ama.
Annem her ay benden para ister. Yani çekinerek istiyorum ama der yinede ister. Örnek vereyim harçlığı yokmuş benden para istedi 250 tl verdim. İki gün sonra gittik bana bendeki parayı bozdurmayayım sigara alır mısın gelirken dedi. Eşim zaten eli boş gitmez yani et tavuk filan alırız hep hemde sağlam yani.
Benden her ay harçlığım yok diyip para istiyor ama babana söyleme diyor.
Ramazanda filtre verilecek kendi akrabasına verelim diyo annem mesela akrabanın da durumu iyi yani atıyorum halı taksitleri varmış da onun için ona verelim diyomuş hey allahım vermedim tabiki biz bi yere verdik çoktan dedim bence sende verme öyle saçmalık mı olur dedim kırıldı bana filan. Halı taksidi olana filtre mi verilir yaa.. Neyse.
Geçenlerde yine aradı kızım bizim kredi kartı borcu var dedi baban bi yerlerden kredi çekip kapatacakmış siz destek olsanız filan dedi 1800 tl dedi. Ben eşime söylemedim bile yani sonradan söyledim. Ama verdirtmedim para. Zaten para da suyunu çekti.
Annem az önce yine para istedi dedim 50 tl ayarlarım harçlık istedi. Tamam az ama e biz napalım ya..
Eşimin işi var diye herkes bizi çok zengin sanıyor ya.
Eşimle kendimize çok fazla para harcamıyoruz yani yine harcıyoruz ama dağıttığımız kadar değil. Eşim geçen hesap yapmış, bu dağıttığımız paraları biriktirsek düğünde takılanlar kadar daha paramız olurmuş dedi yani..
Biz de sıkıştık bu ara para konularında sıkıntı yaşamaya başladık anneme dedim ama hayla benden harçlık istiyor çekinerek istiyorum diyor ama istiyor yani.
Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum yoksa anormal bir durum mu yani.. Off cidden sinir oluyorum bazen. Bazen de veremediğim için üzülüyorum suçlu hissediyorum.
Suçlu hissetmeli miyim sizce? Bilemedim..
Sizde durumlar nasıl?
Maaşlarınız kaç lira merak ettim Aileler için bunları yaparken karı koca kendiniz için ne yapıyorsunuz ??
ayyy kuzum cidden çok dolmuşsun sen ama haklı bir sebep yani bence.. Neler çekmişsin böyle.. Ama doğru taktiği bulmuşsun sonunda. Ne diyeyim darısı başıma :)Biyerden sonra kullaniyolar sizi. Ayni seyi bende yasadim.
Oncelikle nişan ve evlilik zamanimda babamin durumu yoktu. Bende calismiyordum. Babam birkere bile sormadi ne yapiyosunuz ceyizi napcaksiniz diye hic destek olmadi. Sonra biz herseyi borca aldik dugunden sonra altinlarimi bozdurup butun borcu kapattim ( borca aldigim icin herseyi almiş olmak icin aldim hic icime sinerek almadim ) neyse annem sana her ay 1 cegrek alayim olurmu dedi olur dedim. 3 sene oldu cegregin ç si yok... onlara gittigimizde pastasindan tut etine tavuguna aliriz.. annemin para istedigi bana kredi cek dedigi oldu ben onemsemedim sallamadim. Sonra elektirik faturalarini odeyeceklerdi cikardim 200 lira verdim. Borclulari beni arar ben gotutur elimden geldigince oderim.
Pişmanmiyim evet pişmanim.. bir ton borcumuz var odeyemiyoruz benim istemem gereken yerde onlarin istemesi cok sacma ha evet calişirim feda olsun ama calismadan ben esimin parasini neden vereyim. Biri duysa rezil oluruz. Esimde hicbirsey demedi. ( bu arada babam cok eli aciktir zamaninda cok zengindi sonra iflas etti. Zengin oldugu zamanlarda bile bana adam akilli 50 lira bile vermişligi yoktur ama herkese catir catir yedirdi. Bunlar benim cok zoruma gidiyordu. Yani insanin o kadar parasi varken şunu da ayirayim pinke ilerde evlenir ya da hesabina yatirayim karismasin 18 yasina gelince harcayabilsin demezmi ? Demeli her anne baba bunu dusunmeli. Bende dolmuşm bu konuda kusura bakmayin :)) ama siz yavas yavas yardimlarinizi cekin brden cekerseniz sknti olacK. Ben aileme borclarimdan bahsettigim icin kimse artik para istemiyor biseyde beklemiyor sizde oyle yapin bi borcun altina girdiginizi soyleyin yoksa sonu yok...
evet ailemi çok severim öyle yapmak en iyisi olacak gibi..Bence annenize aylik bir miktar belirleyin ve onu verin anne sonucta, sanirim sizde cok kotu bir izlenim de yok annenizle ilgili cunku annenizin kirilmasindan da cok korkuyorsunuz ama söylemi kötu olmus 50 tl verince az ama napalim gercekten rahatsiz edici boyle soylemesi
kendimiz için hiç bişey yapmıyoruz işte beni daraltan da bu durum.. kendimiz de yiyip içiyoruz gezip tozuyoruz ne bi birikim ne bişey var.. verdiklerimizi toplasak çok on numara birikim yapmış olurduk cidden. benim 1500 eşimin 5000 filan değişiyor bazen daha çok oluyorMaaşlarınız kaç lira merak ettim Aileler için bunları yaparken karı koca kendiniz için ne yapıyorsunuz ??
- 21 Mart 2017
- 3.932
- 9.391
- 158
Babana söylemeni neden istemiyor orayı anlamadım verdiğin parayı nerelere kullanıyorkendimiz için hiç bişey yapmıyoruz işte beni daraltan da bu durum.. kendimiz de yiyip içiyoruz gezip tozuyoruz ne bi birikim ne bişey var.. verdiklerimizi toplasak çok on numara birikim yapmış olurduk cidden. benim 1500 eşimin 5000 filan değişiyor bazen daha çok oluyor
sigara filan içiyor. babam bilmiyor içtiğini na filan gidiyor kıyafete filan zannımcaBabana söylemeni neden istemiyor orayı anlamadım verdiğin parayı nerelere kullanıyor
- 7 Ağustos 2013
- 966
- 1.095
- 313
kendimiz için hiç bişey yapmıyoruz işte beni daraltan da bu durum.. kendimiz de yiyip içiyoruz gezip tozuyoruz ne bi birikim ne bişey var.. verdiklerimizi toplasak çok on numara birikim yapmış olurduk cidden. benim 1500 eşimin 5000 filan değişiyor bazen daha çok oluyor
Bence eşinizle oturun güzelce konuşun ama Aile konularına hiç girmeden ... birikim yapalım içimiz rahat olsun diyin. Özellikle çocuğunuz Yoksa ve düşünüyorsanız bunu öne sürebilirsiniz.
- 15 Nisan 2017
- 826
- 1.157
- 113
Maşallah. Allah daha çok versin. Planlı harcama yap. Harcamadigini koy kenara. Çok acil ihtiyaç olunca verirsin. Fuzuli yere günah.6000 civarı filan canım.. Doğru diyorsun tabiki, bizim de isteklerimiz harcamalarımız oluyor ama onları mutlu etmek de güzel işte insan arada kalıyor ama dozunu ayarlamam lazım artık
- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
İflas bayrağını çekmeyi beklemeden rest çekin. Anneniz sizden paraları alıp istifliyor babanızın ihtiyacı olduğunda da vermiyor biraz uyanık olmakta fayda variflas bayrağını çekicez gibi..
- 14 Mart 2016
- 1.135
- 1.634
- 133
- 34
- 24 Haziran 2011
- 23.308
- 48.409
- 798
- 30 Ağustos 2009
- 614
- 432
- 333
Bana biraz kendiniz kasinmissiniz gibi geldi annen harclik istediginde cikarip 250 tl verebiliyosan oda demekki bunlarda para nasilsa cok diye isteyip duruyo baslarda hava atmak guzel oluyoda sonradan onunue gecilemiyor iste basta nasil alistirirsan o yada sizde bir borca gireceksiniz ev araba falan
evet evimiz filan da yok ev peşinatı biriktirelim filan diycemBence eşinizle oturun güzelce konuşun ama Aile konularına hiç girmeden ... birikim yapalım içimiz rahat olsun diyin. Özellikle çocuğunuz Yoksa ve düşünüyorsanız bunu öne sürebilirsiniz.
evet kuzum bende öyle düşünüyorum vallahi yoksa biz her türlü yardım ederiz de azcık bize de aksın yani :)Maşallah. Allah daha çok versin. Planlı harcama yap. Harcamadigini koy kenara. Çok acil ihtiyaç olunca verirsin. Fuzuli yere günah.