Evliyim ve Depressondayim

Yaş kaç

Hayat önünüze çıkardığı onca engele rağmen yaşama azmini alamamış sizden. Siz tüm o engellere, zorluklara bugününüzü kocanızın kültürüm adı altındaki zorbalıklarına teslim edip mutsuz olmak için mi katlandınız? Bunca yıl kendi kendime dayanak oldum diyorsunuz, biri sizi sizden alırsa bu defa neye dayanacaksınız, sizi oldugunuz gibi kabullenmeyen eşinize mi, yoksa eşinizin tek hatada gözünüzün yaşına bakılmayan aile ortamına mı? Yapmayın nolur.

Bakın aile kavramı tek başına mutluluk getirmez. Hatta anlattığınız gibi bi eş ve o eşin ailesine dahil olmak getirse getirse eziyet getirir, acı getirir, insanın içine saplanıp da çıkamadığı kronik bi mutsuzluk getirir.

Aile dediğiniz şeyin sevgiden bile önce saygı dolu olması gerekir. Çünkü size saygı duymayan, sizi sevebilecekleri bi şeye dönüştürmek için kıran, yontan, eğip büken insanlardan bi iyilik gelmesi teknik olarak mümkün değil.

Anca kabul edebilecekleri bi forma sokana kadar parça parça bi şeyler koparırlar sizden. Bi gün kıyafet olur bu, bi gün bi davranıs, bi gün bi söz. Ta ki siz kendi kendine düsünemeyen, konusamayan, hareket edemeyen boş bi kabuk haline gelene kadar. Ha o kabuğa da vefa göstermezler her zaman, kendinizi 2 çocukla ortada bulup da aynaya kim bu kadın, ben değilim ki bu, ne yapacağım ben simdi bu kadınla diye bakarken bulmak işten bile degildir. Burası öyle kadınlarla dolu, bi bakın hallerine, acılarına, öfkelerine, bazılarının inkarlarının ne kadar acıklı göründüğüne.

O yüzden dik durun, illa bi şey değişecekse bırakın sizi eğip bükmeye çalışan o rezil kültür değişsin. Değişmiyorsa da kültürünü de alsın gitsin bi zahmet o nasıl olsa yalnız, kimsesi yok, yaralı, ben bunu istedigim kalıba sokarım diyen koca kişisi.

Hangi hakkını haram ettin bana?

Şu Almancı kadınların ortadoğu hanzosu düşkünlüğü gerçekten çok ilginç....Bacım Avrupa'nın göbeğinde yaşıyorsun, 72 milletten koca seçme şansın var, niye gidip en yobaz en odun en cahil en egitilmezini nikahına alıyorsun? Canıniza mi susuyorsunuz orda , rahat mı batıyor, ben anlamıyorum ki?

Gerçekler insanların ne kadar gaddar olduğu ben yanlış da olsam herkes üstüme geldi kalp kırmak Kabe yıkmaya eşittir bilmiyorlar bu yüzden acımadan yargılıyolar tek gerçek bu
Senin kalbini kıran, seni yok sayan biz değiliz, kocan. Keşke ona tepki verebilsen.
Ailen yok mu, onlarda da eşin ve ailesinin düşüncesinde diyeceğim ama bekarken geziyordum dediğine göre öyle değiller. Benim de kızım var, evlenip kendisine ailesine köle edecek adamı ne yaparım bilmiyorum.

Annem avukat, dört duvar harika, babam mühendis, çocuk yap huzur bul, yobaz eş sadık sevgi dolu, ablam savcı, çocuk elimde öldü, iğne ilaç , abim doktor ben hemşire, ahirette görüşürüz bye...
Senin torbacın kim allah aşkına ya bu nasıl bir kafa, zekatını vermelisin acil.

Hoşgeldiniz stockholm... sizin tavsiye vermekten ziyade bir uzmandan tavsiye almaya ihtiyacınız var kendi ruh ve beden saglıgınız için. Biz burada ne söylesek kabalık olur ama bu haliniz en hafif tabirle makul değil. Bi uzman konuyu size daha bilimsel ve kırıcı olmayan bi şekilde açıklayacaktır. Lütfen yardım alın.

Gerçekler insanların ne kadar gaddar olduğu ben yanlış da olsam herkes üstüme geldi kalp kırmak Kabe yıkmaya eşittir bilmiyorlar bu yüzden acımadan yargılıyolar tek gerçek bu
Eğer eşiniz size değer verseydi sizi bir eve tıkmazdı bu dediğimi unutmayın. Çünkü henüz çok gençsiniz ve bunu sevgi bunu mutluluk sanıyorsunuz. Bilmiyorsunuz ki başkalarının (eşiniz ve ailesi) size biçtiği hayat rolünü oynuyorsunuz. Ama bir gün bu hayat size mutluluk değil ağır bir yük olacak ve kendinizden verdiğiniz ödünler yarın doğacak çocuğunuzun karakterini şekillendirecek. Anlık mutluluklardan ziyade daha geniş bir çerçeveden bakmanızı tavsiye ederim bir ablanız olarak. Bu hayat sizin, kimsenin sizi kapana kıstırmasına müsade etmeyin.

Kızım kocam izin vermiyor evden çıkmıyorum derse naparim bilmiyorum bende

Troll müsün ya? "Evi terk et ve havuza gir" ne demek burada çok gördük sizin gibi 20li yaşlarında saçını süpürge etmiş kadınların 15 sene sonra 3 çocuğu ve 0 iş deneyimiyle nasıl zorlandıklarını.
Adam ayrılmak istese ki bu iyi senaryo yani aldatmamış şiddet göstermemiş, o halde bile dımdızlak kalakalıyor kadınlar. Çevreyi tanımıyor ortamı bilmiyor yılları 4 duvar arasında geçmiş, 10 yıl geriden geliyor. Çok var böyle. Tüp bebek de bir hastalık değil yani acındıracak bi durum yok kendini hemen mağduriyet yaratmaya çalışma

Sizde haklısınız
22 yaşında evin için hapsedilmiş biri çocuk doğurmasında napsın
Evde vakitmi geçer
Benim kedim bile daha özgür, istediği zaman dolanıp geliyor
İnşallah tez zamanda Allah kucağınızı doldursun, hata inşallah ikiz olsun.
Ama bebekler büyüdükçe dışarıyı çok seviyorlar. Benimkiler günlük hava almadan öğlen uyumazdı mesela. Neyse olmazsa balkona çıkarırsınız, ona eşiniz müsade ediyordur herhalde? İnşallah ediyordur. Sonra ilerde balkona kum ve su havuzu koyarsınız çocuklar mis gibi evde büyür.
Eşiniz sizi çok seviyor o yüzden bunun kiymetini bilin ve asla evden çıkmayın.
Sahi, odadan diğer odaya geçerken izin alıyormusunuz? Haberi olsun kızmasın sonra…

Aslinda mutlu değilsiniz, içten içe kendinizi böyle hissetmeye çalışıyorsunuz. Ama otur evinin kadını ol, arkadaş da neymiş boşver, kocan ne istiyorsa yap tavsiyesi hiç mantıklı değil. Bunu isteyen erkek kadının gidecek yeri olmasın, kolu kanadı kırılsın diye özellikle yapıyor bunu. Hiçbir kadın geleceğini, mutluluğunu, hayallerini bir erkeğin iki dudağı arasında bırakmamalı. Hele böyle bir platformda bu şekilde tavsiye vermemelisiniz. Kendi isteğinizle ben evde oturacağım, dışarıya çıkmayı sevmiyorum deseniz kimse tepki vermez. Ama iş başkasının boyunduruğu altında olmaksa orada durmak lazım. Ben ne yazıyorum diye düşünmelisiniz. Hemen beddualar, aglayislar, yakarışlar hoş olmuyor. Ne yazıyorum diye siz de bir düşünün.

Ablası savcıymış. böyle bir şeye nasıl susar bilemedim.

E hani eşiniz bir dediğinizi iki etmiyordu? İlk mesajınızda sorun sadece aile gibi yazmışsınız ama sizin sorununuz aile değil eşiniz. Bu ailede yetişmiş bir adamın ailesinden farkı olması zaten mümkün değil. Nasıl kabul edip evlenebildiniz anlamadım. Hoş siz belli ki evlenmek için evlenmişsiniz. Eşinizle geçinmek istiyorsanız kendiniz olmayı bırakacaksınız o ne isterse nasıl isterse öyle yaşayacaksınız. Yok eğer ben kendim olmak istiyorum derseniz o zaman kocayı bırakacaksınız. Avrupada yaşayıp havuza gitmeyi ters görmekte nasıl bir vizyonsuzluk cehalettir. Bir halt olmaz sizin eşinizden kusura bakmayın.

Tacize uğradınız diye kendinizi eve kapatıyorsanız çözüm psikolojik uzmanlardan yardım almaktır. Allah korusun evde başınıza bir şey gelse bu sefer sokaklara mı vuracaksınız kendinizi ?

O konuda içim rahat sana kendini biraz kötü hissettirmiş olabiliriz ama gerçekler. Eğitimli Anne babana pes diyorum seni bu hayata bıraktıkları için.
Ne egitimi yahu atıyor hepsini. Kim ne sordu da sülalesinin mesleklerini anlattı? Hepside yüksek mevki sahibi birtek bu hemşire güya. Elinde çocuk ölmüş falan filan. İlk mesajda özgürmüş gezmiş tozmuş son mesajlarda tacize uğradığı için kocası aşşırı cazip gelmiş hayatının erkeği korumuş kollamış eve hapsederek ve herşeyi yasaklayarak bu hanım da buna huzur diyor. B Beybiumutlari ammada salladın. Drama queen tacını taka bilirsin. Beddualar ediyorsun sağa sola dikkat ette kendine dönmesin. Bir sonra ki aşama beni kıskanıyorsunuz olacak sanırım.

Evet kızıyor izin alıyorum sürekli annemlerede bayramdan bayrama gidiyorum o da sadece 1 saat kalıyorum balkona çıkmam yasak kimse görmemeli beni benimde konseyi görmemem lazım ha bide eşim bazen vuruyor canı sıkkın olunca hatta evliliğimin ilk haftasından beri en ufak bi şeyde şiddet görüyorum ama seviyor ya olsun

bunun türk kültürü alman kültürüyle ilgisi yok bence. benim eşimin de ailesi, benimkilerin de çoğu kapalı. ama ben nasıl istersem öyle giyiniyorum hatta belki sizden daha açık giyiniyorum.. istediğim her yere de gidiyorum. biz de türk kültüründe yetiştik. baştan öyle tanışmışsınız, öyle beğenmiş. her ikinizde birbirimizin fikirlerini sonradan değiştiririz ne de olsa diye düşünerek evlenmişsiniz. tam anlamıyla tanımadan da bu kadar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…