- 15 Şubat 2013
- 24.952
- 1
- 94.414
- 798
Yaş kaçAklımı
Sıkı senden daha çok bana yürümüşler ama bu yorumu yaparken içinde olduğumuz durum ve yaşantıyı bilmiyorsunuz. benimle dalga geçen insan görünümlü varlıklar size şöyle soylim ben Ankara da doğdum büyüdüm annem avukat babam mühendis iki tane abim doktor ve bı ablam savcı eşim güneydoğulu ben onların kültürlerini bile bile eşimin zihniyetini bile bile evlendim çünkü sizin gibi zihniyete sahip insanların aksine sadık ve sevgi dolu . Ve bana mümkünse üreme diyen arkadaş benim evlat hasreti çektiğimi biliyor musun ne kadar süredir tedavi görüyorum biliyor musun ne acılar çekiyorum türlü türlü iğneler ilaçlar her neyse beni yadırgadın sende yargılan inşallah. Ben sadece bı yuvayı bozacağıma iyi tarafa çekip yuvasını kurtarmasını tavsiye ettim bı yuvayı dağıtma vebaline asla giremem
Hayat önünüze çıkardığı onca engele rağmen yaşama azmini alamamış sizden. Siz tüm o engellere, zorluklara bugününüzü kocanızın kültürüm adı altındaki zorbalıklarına teslim edip mutsuz olmak için mi katlandınız? Bunca yıl kendi kendime dayanak oldum diyorsunuz, biri sizi sizden alırsa bu defa neye dayanacaksınız, sizi oldugunuz gibi kabullenmeyen eşinize mi, yoksa eşinizin tek hatada gözünüzün yaşına bakılmayan aile ortamına mı? Yapmayın nolur.Herkez Mehraba,
Size hikayemi anlatmak istiyorum ve yardima ihtiyacim var ama kimseyle paylasamiyorumda derdimi.
Hayalim hep evlenmekdi karsima 30 sene sonra sonunda birisi cikdi 8 ay icinde hem nisanlandik Hemde evlendik. Esim elazigli ve Ben Kütahyaliyim.
Benim Aile sorunlarim kücüklükden Vardi kolay degildi cok yitildim kaldirildim yurtlarda büyüdüm sonra kendi evimde yanliz basima yasadim kendi kararlarimi kendim Verdim sevgisiz büyüdüm kimseye hesap vermedim yani kisacasi basi bos ama namusumla herzaman büyüdüm Aile ortami hic yasamadim almanya kültürümde var burda dogdugum bügüdügüm icin esimse türkiyede Dogdu büyüdü sonradan buraya gelme türkiye kültürü Almis bir insan çoğu noktalarda farkli düsüncelerimiz var mesela giyinme benim icin acik olmayan onun icin soyunmak.
Cok büyük bir ailesi var hepsi bas örtülü her harektlerine bakan birisi kesinlikle bir hattan olmicak. Bukadar büyük bir ailenin icine girmek bana cok zor geliyor yasaklar dikkatler Ben Ben olamiyorum artik boguluyorum ama esim cok iyi bir insan bir dedigimi iki etmiyor ve benide cok Seviyor sorun bende diye düsünüyorum gecmisimde kücüklügümde yasadiklarimdan ama ne yapacagimi bilmiyorum depressiona düşdüm cikamiyorum eski Hayatimi da cok özlüyorum sehirde yasamayi simdiyse geldik köyün dipine cok mutsuzum ne yapabilirim?
Hangi hakkını haram ettin bana?Çok kırıcı oluyorsunuz artık hakkımı haram ediyorum hepinize ben zaten tedavi gören bı anne adayıyım eğer ben bu şekilde mutluysam saygı duymalisiniz moralimi yerle bir ettiniz sizlerde anne veya anne adayisiniz içinde olduğum dar zamanda gerçekten iğrenç bı sekilde beni mahv ettiniz Rabbim görüyor. Halden anlayanlarla karşılaşin. Konu sahibi suki evi terk et ve boşanma davası aç sonra git arkadaşlarinla havuza gir çok daha mutlu olursun . Bunlar bu zihniyette çünkü
Şu Almancı kadınların ortadoğu hanzosu düşkünlüğü gerçekten çok ilginç....Bacım Avrupa'nın göbeğinde yaşıyorsun, 72 milletten koca seçme şansın var, niye gidip en yobaz en odun en cahil en egitilmezini nikahına alıyorsun? Canıniza mi susuyorsunuz orda , rahat mı batıyor, ben anlamıyorum ki?Hayır almanyada 12 senedir burda kendisi ama yinede Türkiye kültürü kanında degisemez herkez nasıl büyüyorsa öyle gidiyor. Farklıyız ama kopamıyoruzda biribirimizden ondan ben gittikçe sağlığımdan oluyorum
Arkadaş dramaquinnHangi hakkını haram ettin bana?
Senin kalbini kıran, seni yok sayan biz değiliz, kocan. Keşke ona tepki verebilsen.Gerçekler insanların ne kadar gaddar olduğu ben yanlış da olsam herkes üstüme geldi kalp kırmak Kabe yıkmaya eşittir bilmiyorlar bu yüzden acımadan yargılıyolar tek gerçek bu
Annem avukat, dört duvar harika, babam mühendis, çocuk yap huzur bul, yobaz eş sadık sevgi dolu, ablam savcı, çocuk elimde öldü, iğne ilaç , abim doktor ben hemşire, ahirette görüşürüz bye...Sıkı senden daha çok bana yürümüşler ama bu yorumu yaparken içinde olduğumuz durum ve yaşantıyı bilmiyorsunuz. benimle dalga geçen insan görünümlü varlıklar size şöyle soylim ben Ankara da doğdum büyüdüm annem avukat babam mühendis iki tane abim doktor ve bı ablam savcı eşim güneydoğulu ben onların kültürlerini bile bile eşimin zihniyetini bile bile evlendim çünkü sizin gibi zihniyete sahip insanların aksine sadık ve sevgi dolu . Ve bana mümkünse üreme diyen arkadaş benim evlat hasreti çektiğimi biliyor musun ne kadar süredir tedavi görüyorum biliyor musun ne acılar çekiyorum türlü türlü iğneler ilaçlar her neyse beni yadırgadın sende yargılan inşallah. Ben sadece bı yuvayı bozacağıma iyi tarafa çekip yuvasını kurtarmasını tavsiye ettim bı yuvayı dağıtma vebaline asla giremem
Hoşgeldiniz stockholm... sizin tavsiye vermekten ziyade bir uzmandan tavsiye almaya ihtiyacınız var kendi ruh ve beden saglıgınız için. Biz burada ne söylesek kabalık olur ama bu haliniz en hafif tabirle makul değil. Bi uzman konuyu size daha bilimsel ve kırıcı olmayan bi şekilde açıklayacaktır. Lütfen yardım alın.Dini inancını bilmiyorum bu konuda yorum yapmak pek doğru olamaz bende şuan evliyim bende her gün gezer tozardim arkadaşlarımla tatile giderdim evet tesettürlüyüm ama özgürdüm ama evlenince eşim hiç birine izin vermedi evden onsuz dışarı çıkamıyorum arkadaşlarımla görüşmüyorum ama eşim de aileside beni çok seviyor bu yüzden asla üzülmüyorum evde sürekli dört duvar arasındayim ama yuvam böyle çok huzurlu tabi bu benim fedekarligim eşim beni sevdiği için mutlu olduğum için gezip toznasam da olur. Bence sende hemen çocuk düşün ve musmutlu yap yuvani
Eğer eşiniz size değer verseydi sizi bir eve tıkmazdı bu dediğimi unutmayın. Çünkü henüz çok gençsiniz ve bunu sevgi bunu mutluluk sanıyorsunuz. Bilmiyorsunuz ki başkalarının (eşiniz ve ailesi) size biçtiği hayat rolünü oynuyorsunuz. Ama bir gün bu hayat size mutluluk değil ağır bir yük olacak ve kendinizden verdiğiniz ödünler yarın doğacak çocuğunuzun karakterini şekillendirecek. Anlık mutluluklardan ziyade daha geniş bir çerçeveden bakmanızı tavsiye ederim bir ablanız olarak. Bu hayat sizin, kimsenin sizi kapana kıstırmasına müsade etmeyin.Gerçekler insanların ne kadar gaddar olduğu ben yanlış da olsam herkes üstüme geldi kalp kırmak Kabe yıkmaya eşittir bilmiyorlar bu yüzden acımadan yargılıyolar tek gerçek bu
Kızım kocam izin vermiyor evden çıkmıyorum derse naparim bilmiyorum bendeSenin kalbini kıran, seni yok sayan biz değiliz, kocan. Keşke ona tepki verebilsen.
Ailen yok mu, onlarda da eşin ve ailesinin düşüncesinde diyeceğim ama bekarken geziyordum dediğine göre öyle değiller. Benim de kızım var, evlenip kendisine ailesine köle edecek adamı ne yaparım bilmiyorum.
Troll müsün ya? "Evi terk et ve havuza gir" ne demekÇok kırıcı oluyorsunuz artık hakkımı haram ediyorum hepinize ben zaten tedavi gören bı anne adayıyım eğer ben bu şekilde mutluysam saygı duymalisiniz moralimi yerle bir ettiniz sizlerde anne veya anne adayisiniz içinde olduğum dar zamanda gerçekten iğrenç bı sekilde beni mahv ettiniz Rabbim görüyor. Halden anlayanlarla karşılaşin. Konu sahibi suki evi terk et ve boşanma davası aç sonra git arkadaşlarinla havuza gir çok daha mutlu olursun . Bunlar bu zihniyette çünkü
Sizde haklısınızÇok kırıcı oluyorsunuz artık hakkımı haram ediyorum hepinize ben zaten tedavi gören bı anne adayıyım eğer ben bu şekilde mutluysam saygı duymalisiniz moralimi yerle bir ettiniz sizlerde anne veya anne adayisiniz içinde olduğum dar zamanda gerçekten iğrenç bı sekilde beni mahv ettiniz Rabbim görüyor. Halden anlayanlarla karşılaşin. Konu sahibi suki evi terk et ve boşanma davası aç sonra git arkadaşlarinla havuza gir çok daha mutlu olursun . Bunlar bu zihniyette çünkü
Aslinda mutlu değilsiniz, içten içe kendinizi böyle hissetmeye çalışıyorsunuz. Ama otur evinin kadını ol, arkadaş da neymiş boşver, kocan ne istiyorsa yap tavsiyesi hiç mantıklı değil. Bunu isteyen erkek kadının gidecek yeri olmasın, kolu kanadı kırılsın diye özellikle yapıyor bunu. Hiçbir kadın geleceğini, mutluluğunu, hayallerini bir erkeğin iki dudağı arasında bırakmamalı. Hele böyle bir platformda bu şekilde tavsiye vermemelisiniz. Kendi isteğinizle ben evde oturacağım, dışarıya çıkmayı sevmiyorum deseniz kimse tepki vermez. Ama iş başkasının boyunduruğu altında olmaksa orada durmak lazım. Ben ne yazıyorum diye düşünmelisiniz. Hemen beddualar, aglayislar, yakarışlar hoş olmuyor. Ne yazıyorum diye siz de bir düşünün.Gerçekler insanların ne kadar gaddar olduğu ben yanlış da olsam herkes üstüme geldi kalp kırmak Kabe yıkmaya eşittir bilmiyorlar bu yüzden acımadan yargılıyolar tek gerçek bu
Ironıdır ins:SBence sende hemen çocuk düşün ve musmutlu yap yuvani
Senin kalbini kıran, seni yok sayan biz değiliz, kocan. Keşke ona tepki verebilsen.
Ailen yok mu, onlarda da eşin ve ailesinin düşüncesinde diyeceğim ama bekarken geziyordum dediğine göre öyle değiller. Benim de kızım var, evlenip kendisine ailesine köle edecek adamı ne yaparım bilmiyorum.
K
ıste sorunda burdaya esım onun ailesı gıbı olmamı istıyor kapalı gıyınmemı gezıp tozmamayı yüzme havuzuna bıle gıtmek bıle bı kız arkadasımla ona ters öyle görmüş o cünkü
Tacize uğradınız diye kendinizi eve kapatıyorsanız çözüm psikolojik uzmanlardan yardım almaktır. Allah korusun evde başınıza bir şey gelse bu sefer sokaklara mı vuracaksınız kendinizi ?Çocuk tedavisi için ne yaptığımi bilmiyorsa sen mümkünse üreme cümlesini o kadar rahat kurmasın. Evet yaşım küçük ama bu hayatı ben seçtim ve de çok mutluyum dört duvar arasında hayat geçmez doğru ama eğer dışarı da özgürce gezerken tacize uğramış bı kadınsan içerisi daha güvenli geliyor eşimin beni bu kadar koruyup kollamasi belki bu yüzden hoşuma gidiyor.
Ne egitimi yahu atıyor hepsini. Kim ne sordu da sülalesinin mesleklerini anlattı? Hepside yüksek mevki sahibi birtek bu hemşire güya. Elinde çocuk ölmüş falan filan. İlk mesajda özgürmüş gezmiş tozmuş son mesajlarda tacize uğradığı için kocası aşşırı cazip gelmiş hayatının erkeği korumuş kollamış eve hapsederek ve herşeyi yasaklayarak bu hanım da buna huzur diyor. B Beybiumutlari ammada salladın. Drama queen tacını taka bilirsin. Beddualar ediyorsun sağa sola dikkat ette kendine dönmesin. Bir sonra ki aşama beni kıskanıyorsunuz olacak sanırım.O konuda içim rahat sana kendini biraz kötü hissettirmiş olabiliriz ama gerçekler. Eğitimli Anne babana pes diyorum seni bu hayata bıraktıkları için.
Evet kızıyor izin alıyorum sürekli annemlerede bayramdan bayrama gidiyorum o da sadece 1 saat kalıyorum balkona çıkmam yasak kimse görmemeli beni benimde konseyi görmemem lazım ha bide eşim bazen vuruyor canı sıkkın olunca hatta evliliğimin ilk haftasından beri en ufak bi şeyde şiddet görüyorum ama seviyor ya olsunSizde haklısınız
22 yaşında evin için hapsedilmiş biri çocuk doğurmasında napsın
Evde vakitmi geçer
Benim kedim bile daha özgür, istediği zaman dolanıp geliyor
İnşallah tez zamanda Allah kucağınızı doldursun, hata inşallah ikiz olsun.
Ama bebekler büyüdükçe dışarıyı çok seviyorlar. Benimkiler günlük hava almadan öğlen uyumazdı mesela. Neyse olmazsa balkona çıkarırsınız, ona eşiniz müsade ediyordur herhalde? İnşallah ediyordur. Sonra ilerde balkona kum ve su havuzu koyarsınız çocuklar mis gibi evde büyür.
Eşiniz sizi çok seviyor o yüzden bunun kiymetini bilin ve asla evden çıkmayın.
Sahi, odadan diğer odaya geçerken izin alıyormusunuz? Haberi olsun kızmasın sonra…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?