Evliyim ve Depressondayim

Şu an Türkiye’de mi yaşıyorsunuz?
Hayır almanyada 12 senedir burda kendisi ama yinede Türkiye kültürü kanında degisemez herkez nasıl büyüyorsa öyle gidiyor. Farklıyız ama kopamıyoruzda biribirimizden ondan ben gittikçe sağlığımdan oluyorum

Ama senin bu yazdiklarin maneviyata giriyor zaten. Sen maddi manevi gozum kalmiyor deyince sanki bundan mutlusun gibi anlasiliyor. Kocam beni sever bir dedigimi iki etmez diye de ekliyorsun. Icimden bir ses sanki keklendigimizi soyluyor ama hayirlisi bakalim.

Yani sana burada kocani bastan yarat tavsiyeleri gelmez. Hayalim evlenmekti diyorsun, bir 8 ayda evlendik diyorsun, sonra 8 hafta tanisma, 8 hafta nisan diyorsun, bence sen de yazdiklarindan pek emin degilsin ama sohbet etmek istedin galiba. Neyse hos geldin diyelim.

Kendimi ifade edemiyorum herhalde geçen sene 10 ayda tanısdık 11 ayda nısanımız oldu 12 ayda buraya taşındım bu senenin 2 ayındaysa evlendık 3 aydık da evlıyız 8 ay oluyor toplam.
Madi manevi konusuna gelincede herseye madi sahibi olmak insanı mutlu etmezki.

22 yaşla verilen akıl bu kadar oluyor galiba.

Çok kısa sürede evlenmişsiniz. Uyumsuz olduğunuz belliymiş aslında ama acele etmişsiniz. Aynı şey onun için de geçerli. Madem bu konuda hassas istediği gibi giyinen biriyle evlenmeliydi. Evlenince istediğim gibi giydiririm diye düşünen erkeklere gıcık oluyorum.

Zaten cok kişi vazgeçin dedı onun akrabaları benım annem herkez dedi ait ikiniz olmazsınız kültürleriniz düsüncelerınız herseyiniz farklı ama biz kabullenmek istemedik tutturduk evlenecez biz birbirimizi istiyoruz sonuç iste cok birsey dememe gerek yok herhalde ama sorun eşimde de değil sorun bendeydi aslında bana bir yuva verdi seviyor beni ama iste benim pyskologik sorunlarım gecmisdende var bide bu ani degisiklikleri kaldiramadım şimdide ayaga kalkamıyorum sağlığıma kavusamıyor yataklık oldum resmen.

Bir dediginizi iki etmeme kismi nerde peki? Adam komple hayatinizi, giyiminizi değiştirmenizi istiyor daha geriye ne kaldi acaba? Marketten, magazadan istedigini aldirmak mi bir dedigi iki olmamak?
Sizin bakiş aciniz da ayri garip. Evlenmek olsun diye cok dusunmeden evlenmissiniz boyle olmus

Mesajınız ironi içeriyor mu , yoksa hakikaten yazdığınız mesaja inanıyor ve böyle mi düşünüyorsunuz ?

İroni mi bu?

Bence de hemen doğursun bxbxbxb

Esinle konusmalisin. Yoruldum senin istedigin gibi ailenin istedigi gibi olmaktan yoruldum. Kendi hayatimi yasamimi ben olmayi ozledim deyin. Bu sekilde yasamak beni hasta etti daha da kotu olmadan bana yardim et deyin esinize. Sizi seviyorsa anlayip cozum bulmaya calisir, sevmiyorsa bosanir kendi hayatiniza donersiniz. Cozum esinizle konusmaniz

Bence birsey sagliginizi elinizde aliyorsa ortada ciddi bir sorun var. Mesele bir nargile icmek veya havuza gitmek de degil. Bende tesettürlü degilim ama yüzmek icin kapali mayolar tercih ediyorum daha rahat ettigim icin. Sizde asıl sorun bütün varliginizi esinizi ailesi icin ve esiniz icin degistirmeniz. Tabi hepimizin esimiz icin degistirdigimiz huylarimiz felan vardir, ama bu sizi tamamen benliginizden cikartiyorsa o zaman bu ciddi anlamda zarar verir. Sizde oldugunuz gibi sevilip kabul edilmek istiyorsunuz. Ha tesettürsüz biri ile evlenip tesettüre sokmaya calisanlara da kiziyorum. Herkes evlenene kadar secmektde özgür. Madem belli bir hayat tarzinda birini istiyorsun onda göre sec. Ben kizdan basini acmasini isteyen erkegi de gördüm. Bu da yalnis.
Sizin bunlari esinizle konusmaniz lazim. Ilerde sagliginiz elden gittikten sonra konsumaya da gerek kalmaz. Simdi müdahele etmeniz lazim. Evlendiniz diye kendinizi yok saymayin.
Ek not: Bu durumda sakın hamile kalmayin. Önce kendi yasam alaninizi belirlemeniz lazim.

Bu musmutlu yuvana 2. Çocuğu da yap hemen yuvani taclandir mutlaka.. Allah akıl versin sizinkisi fedakarlık olmuyor kölelik birde başkalarına tavsiye vermen de cabası

Hayattaki tek idealiniz koca kurallarina gore yasayip cocuk buyutup sadece evde yaşamaksa katlanin, ama hayat akıyor ve sadece fanusun icinde yaşamak icin cok kısa.Boşanin diyemem ama benliginizi kaybedip himaye altinda yaşamak istiyosaniz duruma ayak uydurmaniz gerekiyor..

Allah aşkına sen akıl verme kimseye. Tüm mesajların doğurganlıkta ilgili zaten kafa hep oraya çalışıyor sanırım. Mutsuzum diyen bir kadına çocuk doğur musmutlu yap yuvanı ne demek oluyor? O yuvaya doğacak mutsuz çocuk birde onunla uğraşsın dursun kadın yeterki kocişko mutlu,huzurlu olsun! Kocan istediği gibi giyinsin, gezsin, evdekine yasakladığı herşeyin dibine vursun sende köle misali evde boğul ama kocam böyle istiyor,yuvam böyle huzurlu diye kendini kandır. Yarın doğan o bebenin gazını çıkarmak için sen uğraşacaksın yine adam keyfine bakacak.

Akıl tutulması bi yorum.. Adınıza gerçekten çok üzüldüm, hayat bundan ibaret değil ve bunu fedakarlık olarak atfetmişsiniz. Allah şifanızı versin ne denir ki başka :)

Sen mümkünse üreme beybi

Eşim mutlu olsun yuvam huzurlu olsun güzel düşünceler bunlar fakat ... eşim değil velim gibiyse orda dur derim yani ne demek sosyal hayatımı bitirmek bir süre sonra annenle ve babanlada görüşmeyi kes derse şaşırmayın

Yani sırf evlenmek icin evlwnmissiniz oncesinde hicbisey konusmamissiniz bu tarz seyler evlenmeden once konusulur aile belli muhafazakar ne bekliyodunuzki anlamadim 30 yas cocuk yasta degil ama su durumda oturup konusup sinirlari belirlemezseniz iki tarafta mutsuz olur. Bikini giymezsiniz belki ama arkadaslarinizla cikma konuaunda taviz vermezsiniz vs konuşup anlsmaya calisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…