• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama Eşim Çocuk İstemiyor

Birikiminiz eviniz işiniz varsa her şeyi bitirdik okul kariyer vs. Problemsiz ve bir çok şeyi astiginiz bir evliliginiz varsa her şeyden gözünüz doymuş kafaniz rahat tatil yapmış gezmiş görmüş okumuş olgunlastik biz sağlıklı ebeveyn olabiliriz tek eksik çocuk şu an diyorsanız buna sabriniz çocuğunuza ayıracak vaktiniz varsa ben kendime güveniyorum kimsenin desteği olamadan uykusuz yorgun günlere hazırım diyorsanız hiçbir tedavisi yarım kalmamış herhangi bir sağlık probleminiz yoksa neyi beklerki insan . Ama iyi düşünün nasıl bir sorumluluk aldiginizi çocuk olduktan sonra farkediyorsunuz hiç kolay değil çocuk bakmak büyütmek eşinizle bazen çıkmaza giren kavgalar bile çıkabiliyor evliliği bile etkiliyor çocuk bu çocuğu tek başıma yapmadım ben demiyecekseniz eşinize bir gün buyrun ateşli bir gecede eşinizin kanına girebilirsiniz .

Bir liste yapsaydım tüm yazdıklarınızı yazar hepsini ticklerdim. Ben maddi manevi herşeyimle hazırım. Eşim de yapabilir biliyorum. Neler yaptım, tamam dedi, iki gün sonra yine vazgeçti🙁

Insallah sizin sonunuz da bizim gib olur, kizm 10 gun kaldi kuvozde hergun oglen ve aksam 5 dk gorebiliyordu ben emzirmek icin daha cok goruyordum, esimin isi cok yogundur ozellikle.bazi gunler asiri ypgun olur aksama kadar yemek yemez,wc ye gidemez kendi isi olmasina ragmen, sirf kizini 5 dk gormek icin normalde wc ye gidemeyen adam yarim saatlik hastane mesafesi oglen gelir gorur gider aksam tekrar gelirdi yine de keske gorus daha cok olsa derdi...hatta eve geldik dedigi sey bebek cok guzelmis hadi bir tane daha yapalim, ben de yuru git dedim 😂

Cennet kokusu yaa alan bi daha nasıl vazgeçsin.. ne güzel olurdu evde öyle bir adam görmek. Allah bütünlüğünüzü, dirliğinizi bozmasın inşallah🙏🏻

Seninle yasitiz. Ama ben bebegin B'sini gec evlilik icin bile fazla genc görüyorum kendimi...
Konuya gelirsek...
Madem 'hazir olduğumda' dedi, bunun ne zaman oldugunu konusmaya calisin. Mesela is yerine terfiyi mi bekliyor? Su tezi bitireyim mi diyor, hele bir karikoca yurtdisi tatiline cikalim mi diyor... var mi bir sebebi?
Cocuk dedigin bir anlik verilecek bir karar degil ki. Bir ömür sorumluluk. Ve bir ömür maddi külfet. Bebek dogup sirinlik cagina gelip kendini sevdirene kadar dunya kadar para gidecek, hastanelere ayak alisacak, uykusuz geceler yasanacak, seks rutini bozulacak,hayatinda hic yapmadığı kadar fedakarlik gerekecek, en basiti ilk yillar evde sessizlik diye birsey asla olmayacak.. butun bunlara hazir ve istekli olmayan biriyle yapilan bebek olsa olsa evliligin dibine dinamit koymak olur.
Ote yandan siz de anne olma isteginde haklisiniz. Benim kuzenim genc bir yasta evlendi. Sonra esinin isi icin ulke ulke gezdi. Bu surecte hep cocuk istemis ama esi bazi seyleri bahane edip oyalamis. "Hele bir donelim" falan. Ha bugun ha yarin... Yillar sonra bazi sebeplerden kavgalar edilince bu sefer "hic istemiyorum" demeye baslamis. O vakit de her iki aile zor zamanlar gecirdiginden bosanamamislar.
en son kirk yasina geldiginde bosandi adamla.
Onu incitmemek icin sormuyorum bu konu hakkinda birşey ama sonuc olarak kadin artik kirklarinda ve cok istedigi bebeginden mahrum kaldi.
Isin ucunda boyle olmak da var...

Valla bu zamanda bu ülkede çocuk gerçekten lüx, akli başında gerçekten baba olmanın ne demek olduğunu bilen adamin gözu korkar, yoksa erkek icin çocuk yapmanin nesi zor?

Bir liste yapsaydım tüm yazdıklarınızı yazar hepsini ticklerdim. Ben maddi manevi herşeyimle hazırım. Eşim de yapabilir biliyorum. Neler yaptım, tamam dedi, iki gün sonra yine vazgeçti🙁
Bizde durum tam tersiydi ben istemiyor eşim istiyordu ona güvendim bazen bocalasakta iyi birer anne baba olduk bizi daha güçlü hale getirdi çocuk ama ben çok yiprandim kadın olmak zorken çocuklu kadın yani anne olmak daha zor oldu benim için çünkü yukarıda yazdıklarımın bir kısmı eksikti bende . Bence eşinizle konuşun neden istemediğini anlamaya çalışın eğer mırın kırın seylerse sorumluluk almak istemiyordur erkekler biz kadınlar gibi değil bazen onlara emrivaki yapmak gerekiyor takmayin onun istemesini beklerseniz daha çok beklersiniz kendimden biliyorum ben en az 5 yıl çocuk istemiyordum mesela..

Seninle yasitiz. Ama ben bebegin B'sini gec evlilik icin bile fazla genc görüyorum kendimi...
Konuya gelirsek...
Madem 'hazir olduğumda' dedi, bunun ne zaman oldugunu konusmaya calisin. Mesela is yerine terfiyi mi bekliyor? Su tezi bitireyim mi diyor, hele bir karikoca yurtdisi tatiline cikalim mi diyor... var mi bir sebebi?
Cocuk dedigin bir anlik verilecek bir karar degil ki. Bir ömür sorumluluk. Ve bir ömür maddi külfet. Bebek dogup sirinlik cagina gelip kendini sevdirene kadar dunya kadar para gidecek, hastanelere ayak alisacak, uykusuz geceler yasanacak, seks rutini bozulacak,hayatinda hic yapmadığı kadar fedakarlik gerekecek, en basiti ilk yillar evde sessizlik diye birsey asla olmayacak.. butun bunlara hazir ve istekli olmayan biriyle yapilan bebek olsa olsa evliligin dibine dinamit koymak olur.
Ote yandan siz de anne olma isteginde haklisiniz. Benim kuzenim genc bir yasta evlendi. Sonra esinin isi icin ulke ulke gezdi. Bu surecte hep cocuk istemis ama esi bazi seyleri bahane edip oyalamis. "Hele bir donelim" falan. Ha bugun ha yarin... Yillar sonra bazi sebeplerden kavgalar edilince bu sefer "hic istemiyorum" demeye baslamis. O vakit de her iki aile zor zamanlar gecirdiginden bosanamamislar.
en son kirk yasina geldiginde bosandi adamla.
Onu incitmemek icin sormuyorum bu konu hakkinda birşey ama sonuc olarak kadin artik kirklarinda ve cok istedigi bebeginden mahrum kaldi.
Isin ucunda boyle olmak da var...

Al işte.. sonumun bugün yarın sonra sonra diye diye böyle olmasından korkuyorum. Üzüldüm kuzeninizin durumuna. Bekleyecek birşeyimiz de yok aslında, en iyi zamanlarımızı yaşıyoruz manen ve madden. Bahsettiğiniz fedakarlıklar gerçekten fazla özveri isteyen şeyler, katılıyorum. Ben herşeyi göze aldım, hazırım. İnşallah o da hazır olur bir an önce

Valla bu zamanda bu ülkede çocuk gerçekten lüx, akli başında gerçekten baba olmanın ne demek olduğunu bilen adamin gözu korkar, yoksa erkek icin çocuk yapmanin nesi zor?
Ülkenin durumu konusunda evet doğru diyorsunuz ama bizim gibi insanların da çoğalması gerektiğine inanıyorum. Kendini bilmeyen, bencil ve kendi başının çaresine bile bakamayan insanlar için evet belki bir lüks. Ama iyi bir ebeveyn olacağımıza ve elimizden gelenin en iyisini yapabileceğimize eminim. Eşimin gözü de korkmuyor aslında belki, sadece çok erteliyor ve bu benim canımı sıkıyor.

Bizde durum tam tersiydi ben istemiyor eşim istiyordu ona güvendim bazen bocalasakta iyi birer anne baba olduk bizi daha güçlü hale getirdi çocuk ama ben çok yiprandim kadın olmak zorken çocuklu kadın yani anne olmak daha zor oldu benim için çünkü yukarıda yazdıklarımın bir kısmı eksikti bende . Bence eşinizle konuşun neden istemediğini anlamaya çalışın eğer mırın kırın seylerse sorumluluk almak istemiyordur erkekler biz kadınlar gibi değil bazen onlara emrivaki yapmak gerekiyor takmayin onun istemesini beklerseniz daha çok beklersiniz kendimden biliyorum ben en az 5 yıl çocuk istemiyordum mesela..

Ne güzel, yine de iyi bir aile olmuşsunuz. Hiçbir şey kolaylıkla elde edilmiyor sonuçta. Dediğiniz gibi geç kalmak istemiyorum. Buradaki fikirleri duymak güç verdi ve tekrar net bir konuşma yapmam gerektiğine karar kıldım. Hepinize çok teşekkür ederim. İlerleyen süreçte bir gelişme olursa tekrar yazarım.

Ya kusura bakmayın ama inatla zorla olacak bir yol değil hem de zorlamak ilişki için iyi değil. Çocğunuz olsa da hep bi zorla oldu diye düşüneceksiniz. Çocuk bakımının zorluklarıyla daha da kötüye gider ilişkiniz. Size hiçbir faydası olmaz yani. Sonuçta eşinizle isteyerek evladınız olsun o da çocuğuna düşkün olsun istersiniz diye düşünüyorum. Böyle kaygılarınız varsa bebeğim ya ilerde olmazsa diye kaza kurşunu için doğaçlama zemin hazırlayın. Türkiye deki korunma yollarının çok güvenilir olduğunu söylemeyiz zaten. Bence siz önce bi kadın doğumcuya görünün kasıklarımda ağrı var şikayetiyle başvurun bakın herşey yolunda mı? Doğurganlığınız ne durumda ve şimdilik çocuk düşünmediğinizi ama düşünürsek hamilelik öncesi folikasit gibi önerilen haplar var mı? Kan değerlerinize baktırın. Demiriniz falan düşükse yükseltin. Ve akışına bırakın. Düzgün bir cinsel hayat eminim işe yarayacaktır.

Ya kusura bakmayın ama inatla zorla olacak bir yol değil hem de zorlamak ilişki için iyi değil. Çocğunuz olsa da hep bi zorla oldu diye düşüneceksiniz. Çocuk bakımının zorluklarıyla daha da kötüye gider ilişkiniz. Size hiçbir faydası olmaz yani. Sonuçta eşinizle isteyerek evladınız olsun o da çocuğuna düşkün olsun istersiniz diye düşünüyorum. Böyle kaygılarınız varsa bebeğim ya ilerde olmazsa diye kaza kurşunu için doğaçlama zemin hazırlayın. Türkiye deki korunma yollarının çok güvenilir olduğunu söylemeyiz zaten. Bence siz önce bi kadın doğumcuya görünün kasıklarımda ağrı var şikayetiyle başvurun bakın herşey yolunda mı? Doğurganlığınız ne durumda ve şimdilik çocuk düşünmediğinizi ama düşünürsek hamilelik öncesi folikasit gibi önerilen haplar var mı? Kan değerlerinize baktırın. Demiriniz falan düşükse yükseltin. Ve akışına bırakın. Düzgün bir cinsel hayat eminim işe yarayacaktır.
Tabiki ben de isterdim, kocam da benim kadar çocuk sahibi olmayı istesin. çok erteliyor, çocuk olmasa da kendisi için eksiklik olmadığını düşünüyor. Ben doktora göründüm, şükür doğurganlık konusunda bir rahatsızlığım yokmuş, eşimi de götürdüm bi bilelim bi sıkıntı var mı diye, sperm değerleri düşük çıktı. Doğal yolla olması malesef çok zor görünüyor. Ben vitamin takviyeleri alıyorum yine de ama işte eşimin tüp bebek için tekrar doktora gitmesi gerekiyor, bunu mu kendine sıkıntı ediyor bilmiyorum ama gün be gün gecikiyoruz.

Konu eski gerçi ama çocuk istemiyorsan niye evlendin madem?
Her evlenen çocuk sahibi olacak diye bir kural yok tabi herkesin kendi tercihi fakat çocuk istemiyorsa bir insan aynı fikirde olan biriyle evlenmeli. Kimsenin bir başkasının hayatını yönlendirmeye hakkı yok. Bizde durum farklı biraz, ben istiyorum, eşim henüz istemiyor. Eşim evlenmeden kesinlikle istemiyorum demediği için evlendim ben de. Şimdi beni üzen zamanı gelmesine rağmen hala ötelemesi, olmasa da olur demesi.

Her evlenen çocuk sahibi olacak diye bir kural yok tabi herkesin kendi tercihi fakat çocuk istemiyorsa bir insan aynı fikirde olan biriyle evlenmeli. Kimsenin bir başkasının hayatını yönlendirmeye hakkı yok. Bizde durum farklı biraz, ben istiyorum, eşim henüz istemiyor. Eşim evlenmeden kesinlikle istemiyorum demediği için evlendim ben de. Şimdi beni üzen zamanı gelmesine rağmen hala ötelemesi, olmasa da olur demesi.
Aynen öyle. Evlenmeden önce bu konular konuşulmalı ki ileride sorun olmasın. Eşiniz de keşke çocuk konusuna sıcak bakmadığını başında söyleseymiş. Siz de haliyle beklentiye giriyorsunuz tabi. Allah yardımcınız olsun.

Bende çocuk istemeyenlerdenim maalesef hiç öyle bir hayat düşünemiyorum hayalini bile kuramıyorum...

Ne güzel, yine de iyi bir aile olmuşsunuz. Hiçbir şey kolaylıkla elde edilmiyor sonuçta. Dediğiniz gibi geç kalmak istemiyorum. Buradaki fikirleri duymak güç verdi ve tekrar net bir konuşma yapmam gerektiğine karar kıldım. Hepinize çok teşekkür ederim. İlerleyen süreçte bir gelişme olursa tekrar yazarım.
En önemlisi eşinizin anne babası ile olan ilişkilerine dikkat kesilin bu en büyük ipucudur ilerde nasıl bir baba olacağını size evlat sahibi olduktan sonra nasıl davranacağını kendi ailesi ile olan ilişkisi net bir şekilde gösterir istisnalar olsa bile insan oğlu yaşadığını yaşatır .bazen kendisi bile farkında olmaz . Rica ederim güzel haberlerijizi bekliyoruz

Yıllardır istemiyorum, çocuk yapmadım, kazara olmadıkça da olmayacak. Eşimle üremek için değil, sevdiğim için evlendim.
"Çocuk yapmayacaksa neden evlenmiş" diyen zihniyet evlenmeden aynı evde yaşamamıza pek müsaade etmeyecekti zaten.
Yani evlenmeden aynı evde yaşıyorlar diyemesinler diye evlenirsin, bu sefer de çocuk yapmayacaksa neden evlenmiş der. Ha yapsan da çocuğu, ikincisi ne zaman derler... Yani salla gitsin milleti.

Back