• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim henüz 2 ci çocuğu istemiyor

Esiniz cocukla ilgilenmek istemediginde ona surat yapmayacaksanız prezervatifi delip zorla hamile kalın o zaman...Şaka yapiyorum sakın istemedigi bir durumun icine itmeyin eşinizi

Ben de bu çocuğum ölürse diye çok çocuk istemeyi anlamıyorum.
Çocuk kaybı yaşadıktan sonra kaç çocuğunun olması önemli değil. Acısı yine aynı olacak. Yine aynı şeyleri hissedeceksin. Yani aman bu öldü ama iki tane dana var boşver demeyecek onu yaşayan anne:
Allah evlat acısı vermesin kimseye de kardeş diğerinin ikamesi değil neticede.

Tabii ki bu öldü iki daha var demeyeceksin ama onunla teselli bulacaksın.

Bana bu çok tuhaf geliyor kusura bakmayın.
Gerçekten çok tuhaf bir cümle.
Teselli olduğunu da sanmıyorum ayrıca.
Aynı şeyleri yaşarken sadece çocukları için ayakta kalmaya çalışıyorlar. Yani yaşadığı acı değişmediği gibi daha çok kendini yoruyor üzüyor o anneler.
Allah kimseyi evladıyla sınamasın🙏 isteyen de dilediği kadar çocuk sahibi olsun inşallah ama bir evladın kaybı hayattaki diğer evladın travması olabiliyor, anne baba kaybettikleri evladın acısıyla yanıp kavrulurken diğer çocuklarının da psikolojisi bozulabiliyor.

Kardeşim vefat ettiğinde 9 yaşındaydım, kendi yaşadıklarımı anlatmayacağım lakin şunu bilmelisiniz ki teselli eden çocuk olmak da zor, ben uzun süre kendime gelemedim kardeşim yerine ben ölseydim diye uyandığım kabuslarım oldu, başka bir yakınımızın da çocuğu vefat etti uzun süre psikolojik tedavi gördükten sonra teselli olur denildiği için hamile kaldı bir kızı oldu, annesinin evlat kaybetme korkusu yüzünden o kız reşit olana kadar arkadaşlarıyla bile sosyalleşemedi çünkü annesi mikrop kapar hasta olur, gözüne kirpik batar, kedi tırmalar köpek havlar gibi gerekçelerle kızı fanusta büyütür gibi büyüttü, annesinin korkuları ağır baskılara neden olduğundan kız depresyona girdi intiharın eşiğine geldi.

Konu sahibi size gelince çocuk sahibi olmak beraber karar verilmesi gereken bir konudur, eşiniz şu an hazır değilse 2. çocuk planını ertelemelisiniz, eşinizin maddi imkanları bir yana manevi olarak hazır olmaması hem sizi hem doğacak bebeği zorlar.

Back