• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama Eşim Çocuk İstemiyor

bizde akademik kariyer yapmaktayız ortak noktamız çokmuş ama ben sizin gibi düşünmüyorum 27,28li yaşlar çocuk için çok küçük yaşlar değil.

Normal şartlarda evet uygun yaşlar... Ama bu her meslek grubu için geçerli olmuyor. Misal yükseği bitireyim doktorayı bitireyim gibi hedefler mevcutsa insan enerjisini sadece bunlara yöneltmek istiyor.
Siz de şanslısınız ama aynı mesleği yaptığınız için birbirinizi daha iyi anlarsınız...:KK22:
Kendinizi en hazır hissettiğiniz an, ikinizin de çok istediği bir zamanda hayırlısı ile çocuk sahibi olursunuz inşallah..Hoppa

bizimki de istemiyordu.kendi paramla tüp bebek yaptırdım.baştan bana danışmadın diyordu.şimdi sesi çıkmıyor.düşün ben 32 iken o 28 yaşında. daha anlatmayayım seninde sinirini bozmak istemem.annelik hayallerini erteleyecekse neden evlenmiş.

AL İŞTE
Ben bunu anlatamıyorum eşime, buradaki herkes de diyor 28 yaşındasın istediğin zaman yaparsın o öyle olmuyor işte yumurtalık rezervi denilen bir gerçek var..
sadece onunla alakalı değil
ben 37 yasındayım test sonuclarım çok güzel

benım eşimde sıkıntı var ama
ve bu işe giriştiğimizden beri 1 yıl gectı hala o sıkıntıyı asıp cocuk sahıbı olamadık
3 yıl hıc korunmadık
bilsem ilk evlendiğimizde eşimi de kendimi de dr a götürürdüm

şimdi olmuyor her ay bir tedavi görüyoruz
o , şu , bu
siz de eşinizle dr a gidin en azından baktırın bir sıkıntı var mı?
var ise bu gececek zamanda en azından bu sorunları gidermeye calısırsınız

bizimki de istemiyordu.kendi paramla tüp bebek yaptırdım.baştan bana danışmadın diyordu.şimdi sesi çıkmıyor.düşün ben 32 iken o 28 yaşında. daha anlatmayayım seninde sinirini bozmak istemem.annelik hayallerini erteleyecekse neden evlenmiş.
bilmiyorum :( hiç test yaptırmak da istemiyor bari bir sorun var mı onu öğrenirdik

sadece onunla alakalı değil
ben 37 yasındayım test sonuclarım çok güzel

benım eşimde sıkıntı var ama
ve bu işe giriştiğimizden beri 1 yıl gectı hala o sıkıntıyı asıp cocuk sahıbı olamadık
3 yıl hıc korunmadık
bilsem ilk evlendiğimizde eşimi de kendimi de dr a götürürdüm

şimdi olmuyor her ay bir tedavi görüyoruz
o , şu , bu
siz de eşinizle dr a gidin en azından baktırın bir sıkıntı var mı?
var ise bu gececek zamanda en azından bu sorunları gidermeye calısırsınız
çocuk istemediği için buna da yanaşmıyor, ben kendime baktırıyorum bende de ufak tefek sorunlar var ama onda ne var ne yok hiç bilmiyoruz bile

Evlenmeden önce ben de konuşmadım eşimle çocuk işini. Konuşmak niye şart olsun ki..
Yani ne bileyim yaşı da 34 az değil ki, şimdi istemezse ne zaman isteyecek. Neden istemediğini anlamaya çalışın. Konuşun, neden hazır olmadığını anlatsın
Hiç olmadı prezervatifin ucunu delin :spor:
dipnot: şaka tabi ki:emir_bebek:

mesajını okuyunca istem dışı güldüm çok sempatik yazmıssın:)

çocuk istemediği için buna da yanaşmıyor, ben kendime baktırıyorum bende de ufak tefek sorunlar var ama onda ne var ne yok hiç bilmiyoruz bile
biraz oluruna bırak bakalım
değişecek mi?
ama dediğim gibi bu konu seni üzmesin erkeklerin yapıları böyle
bizden daha çok tereddütleri oluyor cocuk konusunda

AL İŞTE
Ben bunu anlatamıyorum eşime, buradaki herkes de diyor 28 yaşındasın istediğin zaman yaparsın o öyle olmuyor işte yumurtalık rezervi denilen bir gerçek var..
Bende 28 evlendim 2,5 senelik evliyim başlarda istemedi ilk aylar sonra bıraktık korunmayı ama nedensizce olmadı her ay hüsran bunfan 8 ay önce bi gebelik oluştu o da düşükle sonuçlandı hala uğraşıyorum ki olsun
Yumurtalarım büyümeden çatlıyor :(
Çok zor ihmal etme derim zaman geçtikçe yumurta rezervin azalıyor hormonsal mevsimsel bi sürü sorun olabiliyor

Konusacaktınız. Biz benim hazır oldugum zaman için anlaştık kafam çook rahat o konuda. Üstelik yaş farkı da çok bizde.

Esimde beni razi etmeye calisiyor.
Ama bizim 1 evladimiz evladımız var.
2. Icin.
Ben tek kalsin istiyorum cocugum esim cocugumuzun bir kardesi olmaasi gerektigini (kime gore neye gore gerekli) bebek sevmek istedigini bir tane daha evlat istedigini surekli dillendiriyor.

Ben kendimi hazir hissetmiyorum
12 sene oldu sanirim menapoza kadarda hazir hissetmicem.

Ama kafam bozuluyor al sana cocuk diyip eline vermeyi dusunmuyoda degilim.

Esinizin istememe sebebi ne bilmiyorum ama benim istememe sebebim sanirim cocuk buyutecek kadar sabirli gormuyorum suan kendimi.
Rahatimada duskun olabilirim.

30 u geçmiş olsan haklısın dicem. Ama daha gençsin böyle şeylerde hazır olmak önemli. Biraz daha bekleyin

Hazır olmadıktan istemedikten sonda en güzel şeyin bile kıymeti albenisi olmuyor doğru.
Konu sahibi sizi bence şu an çocuk sahibi olmamak değil de ilerde isteyeceğimiz zaman olabilecek miyiz düşüncesi tedirgin ediyor. Haklısınız onda da.

Siz çocuk istiyorsanız sadece istemeyen taraf için fedakarlık mı yapılması gerekiyor?Çocuk isteyen taraf için neden diğer taraf fedakarlık yapmıyor?Evliliğin amacı çoğu çift için çocuk sahibi olmaktır.İki tarafta istemiyorsa o Zaman tamam.Ama bunu sizinde evlenmeden konuşmanız gerekiyordu.Biliyoruz ki herşey istediğimiz gibi olmuyor ve ha deyince çocuk da olmuyor.En azından şimdi istemiyorsa yumurta dondurabilirsiniz bari bu ortak noktada buluşun.Kalite gitgide azalıyor çünkü.

Bunun icin biten bir evlilik biliyorum. 4 yil boyunca zamani gelince diyip bekletip, en sonunda da istemiyorum diyerek bitti. Bu bence cok bencilde bi durum. Anneliginizi sizden alamaz.

Eski bir konuymuş ama benimle aynı durumu yaşayanlar olmuş. Ben 32 yaşındayım, 4 yıllık evliyiz. Yaklaşık bir yıl önce korunmayı bıraktık ama ondan kaynaklı çocuğumuz olmadı henüz. Tüp bebek yapmamız gerekiyor ama doktora gitmeyi sürekli erteliyor. Daha dün çocuğun öncelikli olarak planları arasında olduğunu söylerken, bugün aptalca sebepten çıkmış bir tartışmada “kafamın tasını attırma gitmem bak doktora, sen de eli boş kalırsın” tarzında laf ederek canımı yaktı. Anne olmayı ne kadar istediğimi bildiği halde böyle hassas bir konu ile tehditkar tavır takınması çok acımasızcaydı. Ne yapayım ben, siz söyleyin??

Eski bir konuymuş ama benimle aynı durumu yaşayanlar olmuş. Ben 32 yaşındayım, 4 yıllık evliyiz. Yaklaşık bir yıl önce korunmayı bıraktık ama ondan kaynaklı çocuğumuz olmadı henüz. Tüp bebek yapmamız gerekiyor ama doktora gitmeyi sürekli erteliyor. Daha dün çocuğun öncelikli olarak planları arasında olduğunu söylerken, bugün aptalca sebepten çıkmış bir tartışmada “kafamın tasını attırma gitmem bak doktora, sen de eli boş kalırsın” tarzında laf ederek canımı yaktı. Anne olmayı ne kadar istediğimi bildiği halde böyle hassas bir konu ile tehditkar tavır takınması çok acımasızcaydı. Ne yapayım ben, siz söyleyin??

Yani bu kadar edepizce, dunyanin bulunmaz nimetiymis gibi davranan adama verilecek tek cevap var: "Niye elim bos kalayim yahu, dunyadaki tek erkek sen misin, gelmezsen gelme" Bu kadar. Bazi insanlar bu tip cevaplari gercekten hak ediyorlar.

Yani bu kadar edepizce, dunyanin bulunmaz nimetiymis gibi davranan adama verilecek tek cevap var: "Niye elim bos kalayim yahu, dunyadaki tek erkek sen misin, gelmezsen gelme" Bu kadar. Bazi insanlar bu tip cevaplari gercekten hak ediyorlar.

Dilimin ucuna kadar gelen cevaplardan bir tanesiydi sizin bu cümleniz (deseydim eminim alacağım cevap “daha yol orda, benden iyisini bulacağını düşünsen bir dk durmazsın zaten” olurdu, daha önce benzer bir lafıma verdiği yanıttı bu). Bu sefer sessizliğim en iyi yanıt olur diyerek sustum anlar belki diye ama keyifle tv izlemeye devam etti umursamadan. Kendime de şaşmıyor değilim bu ve daha nice lafları nasıl yiyorum diye. Evliliğim için belki de artık son katlanışım olmalı bilmiyorum.

Dilimin ucuna kadar gelen cevaplardan bir tanesiydi sizin bu cümleniz (deseydim eminim alacağım cevap “daha yol orda, benden iyisini bulacağını düşünsen bir dk durmazsın zaten” olurdu, daha önce benzer bir lafıma verdiği yanıttı bu). Bu sefer sessizliğim en iyi yanıt olur diyerek sustum anlar belki diye ama keyifle tv izlemeye devam etti umursamadan. Kendime de şaşmıyor değilim bu ve daha nice lafları nasıl yiyorum diye. Evliliğim için belki de artık son katlanışım olmalı bilmiyorum.
Ben söylediği cümleyi çok ağır buldum.
Susmamızda hoş olmamış sanki dediğini doğrular gibi.
Kendini bişey sanmasın , sperm bankası diye bişe var , artık çocuk için erkeğede ihtiyaç yok.
Ben olsam direk bunu sölerdim.

Back