• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama Eşim Çocuk İstemiyor

senin soyadın kurur diyin. valla diyin. ben ki en uzlaşmacı insanlardan biriyim, bu lafı duysam bu cevabı yapıştırırdım.

Tam da cevap olurdu aslında.. Bilmiyorum belki de hala gururuna yediremiyor doğal yolla çocuğunun olmayacağını. Anlamaya çalışıyorum ama bu anlayışın birazını ondan görememek koyuyor.

Ben söylediği cümleyi çok ağır buldum.
Susmamızda hoş olmamış sanki dediğini doğrular gibi.
Kendini bişey sanmasın , sperm bankası diye bişe var , artık çocuk için erkeğede ihtiyaç yok.
Ben olsam direk bunu sölerdim.

Haklısınız, anlar dedim ama anlamadı malesef. Kaç aydır doktor doktor diye yalvarıyor olmama rağmen bana böyle bişey söyledi. Ve tekrarlanırsa aynı konu konuşursam çok ağır olacak sonu da boşanmak olacak onu da biliyorum :(

İstemiyorsa sakın yapmayın ,çocuğunuza yazık olur yıllarca
üzülürsünüz ....

Ben anne olmak istiyorum, bunun için daha da geç kalmak istemiyorum, ama dediğiniz gibi bu adamla bi ömür böyle mutsuz olmak da istemiyorum. Bunaldım. Keşke yaşım daha genç olsaydı belki yeni bir başlangıç yapabilirdim.

Tam da cevap olurdu aslında.. Bilmiyorum belki de hala gururuna yediremiyor doğal yolla çocuğunun olmayacağını. Anlamaya çalışıyorum ama bu anlayışın birazını ondan görememek koyuyor.
ya tamam da bunun çaresini karısını ezmek değil ki. asıl karısını böyle bi laf etmeyi yedirememesi lazım.

bence kendinden kaynaklı bir sorun da olduğundan olamaması durumunda kendini çok kötü hissedecek diye ben istemiyorum lafının arkasında saklanıyor.
halbuki karı-koca olmak tam da bugünler için. elinizde damba düdük millete reklam etmeyeceksiniz. ikiniz aranızda çözmeye çalışacaksınız, ne var bunda.
gururuna yenik düşmüş.

Dilimin ucuna kadar gelen cevaplardan bir tanesiydi sizin bu cümleniz (deseydim eminim alacağım cevap “daha yol orda, benden iyisini bulacağını düşünsen bir dk durmazsın zaten” olurdu, daha önce benzer bir lafıma verdiği yanıttı bu). Bu sefer sessizliğim en iyi yanıt olur diyerek sustum anlar belki diye ama keyifle tv izlemeye devam etti umursamadan. Kendime de şaşmıyor değilim bu ve daha nice lafları nasıl yiyorum diye. Evliliğim için belki de artık son katlanışım olmalı bilmiyorum.
Belki de Allah koruyor seni canım? Neden olaya bu yönden bakmıyorsun?
O ne öyle yaaa " yamagini yamazsan talavizyon yok" der gibi. :kusmuk:

bence kendinden kaynaklı bir sorun da olduğundan olamaması durumunda kendini çok kötü hissedecek diye ben istemiyorum lafının arkasında saklanıyor.
halbuki karı-koca olmak tam da bugünler için. elinizde damba düdük millete reklam etmeyeceksiniz. ikiniz aranızda çözmeye çalışacaksınız, ne var bunda.
gururuna yenik düşmüş.
Muhtemelen öyle, bir erkek için kolay değil. Ama biz bu durumdan anne babalarımız da dahil en yakın arkadaşlarımıza dahi bahsetmeme kararı almıştık. Derdimi kimselere açamadığım için burdan paylaşmak istedim birileriyle.ben onunla çok net de konuşmuştum, Allah nasip etmeyecekse zaten çocuğumuz olmaz razı geliriz kaderimize ama asıl olay bizim elimizden geleni yapmamamız diye. Anlıyorum evet onu da ama beni anlamak için malesef hiç çaba sarfetmiyor. Laflarıyla beni gün be gün yaralamaya devam ediyor.

Muhtemelen öyle, bir erkek için kolay değil. Ama biz bu durumdan anne babalarımız da dahil en yakın arkadaşlarımıza dahi bahsetmeme kararı almıştık. Derdimi kimselere açamadığım için burdan paylaşmak istedim birileriyle.ben onunla çok net de konuşmuştum, Allah nasip etmeyecekse zaten çocuğumuz olmaz razı geliriz kaderimize ama asıl olay bizim elimizden geleni yapmamamız diye. Anlıyorum evet onu da ama beni anlamak için malesef hiç çaba sarfetmiyor. Laflarıyla beni gün be gün yaralamaya devam ediyor.
işte eşinizin bunu anlamaması kötü. yani elele verip beraber çözülür. olmazsa da nasiptir. çareler tükenmez. inşallah sizin için herşey güzel olur.

Belki de Allah koruyor seni canım? Neden olaya bu yönden bakmıyorsun?
O ne öyle yaaa " yamagini yamazsan talavizyon yok" der gibi. :kusmuk:
Kimbilir belki de öyledir. İşte ne yapacağımı bilmiyorum, ya bırakıp gideceğim ya da bu sinir harbine devam edip içimdeki küçük umuda yürüyeceğim🙁

Amin inşallah hayırlısı olsun gönlüm de her ne olacaksa ona razı olsun, çok teşekkür ederim fikirleriniz için
gerçekten üzüldüm size yapılana. erkeklerin çoğu malesef böyle.. çevremde çok görüyorum örneklerini. mutlaka size yaptığı haksızlığı anlayacaktır, dilerim iş işten geçmeden anlar.

Ne kadar da istiyorum bir bilseniz😥
zamanında benim eşim de demişti daha istemiyorum diye. kafama acayip takmaya baslamıstım. Yasın genc bir an önce yoluna bak diye gelen baskılar da cabası.. En sonunda esime konustum. İstemiyorsan biter bu iş ben anne olmak istiyorum. istemiyorsan bitsin sen yoluna ben yoluma diye.. Cok şükür değişti şu an 2 cocugum var

zamanında benim eşim de demişti daha istemiyorum diye. kafama acayip takmaya baslamıstım. Yasın genc bir an önce yoluna bak diye gelen baskılar da cabası.. En sonunda esime konustum. İstemiyorsan biter bu iş ben anne olmak istiyorum. istemiyorsan bitsin sen yoluna ben yoluma diye.. Cok şükür değişti şu an 2 cocugum var
Maşallah Allah bağışlasın. Benim ondan ne olursa olsun vazgeçmeyeceğimi düşünüyor sanırım. Az daha sabredip yine de bir adım atmazsa benim de böyle ciddi bir konuşma yapmam gerekecek galiba👍

Neden istememesinin bir sebebi var mı
Evlenmeden önce 2 yıllık beraberliğimiz olsa da evliliğimizin ilk yıllarında gezelim tozalım vakit geçirelim beraber dedi, tamam dedim (ki dediği gibi olmadı, birlikte yaptığımız çok az şey oldu). Sonra evimiz olsun para biriktirelim dedi şükür o da oldu. Ben zaten çalışıyorum, iyi de maaşım var şükür, keza onun da işleri iyi. Dahası ailelerimiz de sürekli destek halindeler maddi manevi. Anlayacağınız bu bahane de geçersiz oldu. İlişkimiz deseniz ciddi problemlerimiz yok. Şimdiki bahane ise böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyormuş. Ben de zamanın kötülüklerine karşı fazlasıyla endişeliyim ama yine de geçerli bir sebep gibi gelmiyor, bu başıma birşey gelir diye sokağa çıkmayayım demek gibi.

Evlenmeden önce 2 yıllık beraberliğimiz olsa da evliliğimizin ilk yıllarında gezelim tozalım vakit geçirelim beraber dedi, tamam dedim (ki dediği gibi olmadı, birlikte yaptığımız çok az şey oldu). Sonra evimiz olsun para biriktirelim dedi şükür o da oldu. Ben zaten çalışıyorum, iyi de maaşım var şükür, keza onun da işleri iyi. Dahası ailelerimiz de sürekli destek halindeler maddi manevi. Anlayacağınız bu bahane de geçersiz oldu. İlişkimiz deseniz ciddi problemlerimiz yok. Şimdiki bahane ise böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyormuş. Ben de zamanın kötülüklerine karşı fazlasıyla endişeliyim ama yine de geçerli bir sebep gibi gelmiyor, bu başıma birşey gelir diye sokağa çıkmayayım demek gibi.
ÇOK HAKLISIN BİRAZ DA ÇOCUK SORUMLULUKLARINDAN KAÇMAK İSTİYOR GİBİ HER İLİŞKİNİZDE KORUNUYOR O ZAMAN DEĞİL Mİ

Back