• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama Eşim Çocuk İstemiyor

Bende 27 yaşındayım eşim de 34 yaşında.
Çocuğun ç sini bile düşünemiyorum bu yaşta..
İkimizde akademik kariyer yapıyoruz. Şartlarımız uygun değil, çok çalışmamız gereken yoğun bir dönemdeyiz.
Eşinizin işi gücü,psikolojik durumu kaldırmıyordur şu an..
Çok normal değil mi?
Bence zaman verin kendinize. Kadın için 28 erkek için 34 yaş genç bir yaş bence çocuk sahibi olmak için.

Bence de mesela bu normal ve sonrası geç bir yaş... Siz akademik olarak ilerlemek istiyorsunuz fakat her insan aynı değil, öncelikler farklı, beklentiler ve bakış açıları.

Konu sahibi arkadaşım, istekleein konusunda net ol, kirıcı değil, anlayıslı bir sekilde anlamaya ve anlasmaya cabalayin birbirinizi ve asla oyalamadan!

belki de eşiniz sizinle beraber yalnızken mutludur bir bebeğin araya girmesini veya bebekten sonra sizde değişim olmasını falan istemiyordur, ama yine de bi konuşun nedenini öğrenin ve çok istediğinizi söyleyin

TAm tersi olsaydı yani kaıdn istemeyip erkek isteseydi yine aynı yorumu yapardım: bırakın zorlamayı, yalvararak ikna etmeye çalışmak bile hak değil.
Evet zor bir durum.evet üzülüyorsunuzdur.ama iknayla “isteteceğiniz” babalıktan hayır gelmez.bazı konularda “razı olmak” yetmez. Ha sokakta gördüğünüz birsürü insan istiyor muyum hazır mıyım diye düşünmeden çocuk sahibi oluyor evet ama nasıl ebeveynler oldukları da ortada.
Eşinizin hiçbir zaman bebek istemeyeceğine inanıyorsanız bence boşanıp başkasıyla evlenin.çünkü hatır için ne çocuk yapılır ne çocuksuz kalınır.

Bence de mesela bu normal ve sonrası geç bir yaş... Siz akademik olarak ilerlemek istiyorsunuz fakat her insan aynı değil, öncelikler farklı, beklentiler ve bakış açıları.

Konu sahibi arkadaşım, istekleein konusunda net ol, kirıcı değil, anlayıslı bir sekilde anlamaya ve anlasmaya cabalayin birbirinizi ve asla oyalamadan!
Anahtar kelime kesinlikle “oyalamak”. Burada sizlerin yorumlarından çıkardığım, net ve ciddi şekilde bir kere daha istediğimi ifade etmek, yine istemeyecekse de yoluma bakmak..teşekkürler

belki de eşiniz sizinle beraber yalnızken mutludur bir bebeğin araya girmesini veya bebekten sonra sizde değişim olmasını falan istemiyordur, ama yine de bi konuşun nedenini öğrenin ve çok istediğinizi söyleyin

Canından bir parça, hayali bile bu kadar güzelken, insan kucağına almayı nasıl istemez değil mi? Gerçek bir aile olmak varken, ben gerçekten anlayamıyorum erkek mantığı hangi yönde nasıl çalışıyor...tekrar konuşmalıyım evet👍

TAm tersi olsaydı yani kaıdn istemeyip erkek isteseydi yine aynı yorumu yapardım: bırakın zorlamayı, yalvararak ikna etmeye çalışmak bile hak değil.
Evet zor bir durum.evet üzülüyorsunuzdur.ama iknayla “isteteceğiniz” babalıktan hayır gelmez.bazı konularda “razı olmak” yetmez. Ha sokakta gördüğünüz birsürü insan istiyor muyum hazır mıyım diye düşünmeden çocuk sahibi oluyor evet ama nasıl ebeveynler oldukları da ortada.
Eşinizin hiçbir zaman bebek istemeyeceğine inanıyorsanız bence boşanıp başkasıyla evlenin.çünkü hatır için ne çocuk yapılır ne çocuksuz kalınır.

Geçende dedim ki “sen yanlış kadınla evlenmişsin, hiç çocuk istemeyecek ama tam tıkır sofralar kurabilecek biri olmalıydı sana”. Cevabı “yok çocuk istesin” oldu. Yani anlam da veremiyorum gerçekten istiyor mu, korkuyor mu, cesaret mi edemiyor.. normalde vicdanlı merhametlidir aslında çocukları da çok sever, olsa iyi bir baba olacağına da inanıyorum aslında hatta pişman olmayacağına da. En iyisi tekrar konuşmak. Bu arada son cümleniz gerçekten hoşuma gitti;)

E ne evlenmiş o zaman

Evlenmeden demişti zaten ilk 2 yıl çocuk yapmayalım diye ama 4 yıl oldu hatta 5e girmek üzereyiz. Zamanım, gençliğim, hayallerim hatta umutlarım çalınmış gibi hissediyorum. Ve onunla evlenmiş olmak hayatımın en büyük pişmanlığı oldu artık. Hayatını kolaylaştıran kimi zaman hizmetçi kimi zaman da bi beden istemiş sanırım evlenerek. Umursamazlığı ve duyarsızlığı kanıma dokunmaya başladı.

Evlenmeden demişti zaten ilk 2 yıl çocuk yapmayalım diye ama 4 yıl oldu hatta 5e girmek üzereyiz. Zamanım, gençliğim, hayallerim hatta umutlarım çalınmış gibi hissediyorum. Ve onunla evlenmiş olmak hayatımın en büyük pişmanlığı oldu artık. Hayatını kolaylaştıran kimi zaman hizmetçi kimi zaman da bi beden istemiş sanırım evlenerek. Umursamazlığı ve duyarsızlığı kanıma dokunmaya başladı.
İyide daha gençsin bence
Bide sor bakalım neden istemiyorsun diye?
Belki sorumluluk istemiyor henüz genciz diyor
30 küsür yaşında hamile kalıyor insanlar artık
Geç değil bence senin için
Ama 4 sene olmuş artık çocuk zamanı gelmiş

Benim esimde oyleydi, yani evlendikten 2 yil sonra sartlarimjz da artik cok uygunken ben cocuk istiyorum dedim o da tamm dedi ama cok istemiyordu sanki bir gorevi yerine getirir gibi bir havasi vardi, surekli soruyordum bak istemiyorsan acik konusabilirsin ya da bekleyebiliriz diye ama dili istiyorum diyordu fakat tavirlari farkli cunku 6 yildr taniyordum bu adami neyi istegini istemedigini soylemeden anlayabiliyordum, kendisi cocuklari asiri seven ve cok iyi zaman geciren bir insan ama durum buydu iste herneyse ben iyi madem.istiyorsan dedim ve cocugumz oldu cok sukur...bebek dogdu kuvoze gitti tabi ben ameliyatli oldugum icin ilk gormeye gidemedim esimi almislar iceriye sadece 5 dk gordu geldi, gozleri dolu dolu bana dedigi sey sana cok ama.cok tesekkur ederim beni dinlemedigin icin, o kadar guzel ki hic gozumun onunden gitmiyor, o orda tek basinayken burda duramiyorum iyi ki dogmus, dedi ve gercekten simdi kizima bayiliyor, kizmla dun gece beraber uyumuslar yani bazen erkekler cesaret edemiyor sanirim

Birikiminiz eviniz işiniz varsa her şeyi bitirdik okul kariyer vs. Problemsiz ve bir çok şeyi astiginiz bir evliliginiz varsa her şeyden gözünüz doymuş kafaniz rahat tatil yapmış gezmiş görmüş okumuş olgunlastik biz sağlıklı ebeveyn olabiliriz tek eksik çocuk şu an diyorsanız buna sabriniz çocuğunuza ayıracak vaktiniz varsa ben kendime güveniyorum kimsenin desteği olamadan uykusuz yorgun günlere hazırım diyorsanız hiçbir tedavisi yarım kalmamış herhangi bir sağlık probleminiz yoksa neyi beklerki insan . Ama iyi düşünün nasıl bir sorumluluk aldiginizi çocuk olduktan sonra farkediyorsunuz hiç kolay değil çocuk bakmak büyütmek eşinizle bazen çıkmaza giren kavgalar bile çıkabiliyor evliliği bile etkiliyor çocuk bu çocuğu tek başıma yapmadım ben demiyecekseniz eşinize bir gün buyrun ateşli bir gecede eşinizin kanına girebilirsiniz .

İyide daha gençsin bence
Bide sor bakalım neden istemiyorsun diye?
Belki sorumluluk istemiyor henüz genciz diyor
30 küsür yaşında hamile kalıyor insanlar artık
Geç değil bence senin için
Ama 4 sene olmuş artık çocuk zamanı gelmiş

Biyolojik ve duygusal olarak da zamanım gelmiş gibi hissediyorum. Daha da geç kalmak istemiyorum. Bekleyecek birşey de kalmadı. Sorumluluk istemiyor, rahatı iyi böyle tabi ama bunun da sonu yok ki! Dua edin benim için nolur Allah içine çocuk isteği versin🤲🏻

İyi ama kadın da hep aynı kalmayacak ki. Bir gün elbet yaşlanacağız. O zaman yanımıza gelecek bir çocuğu olmalı insanın. Ha eğer tıbbi olarak olmuyosa bişey diyemem. Bence eşinin tembelliğinden kaynaklı istememesi

Evlenmeden önce 2 yıllık beraberliğimiz olsa da evliliğimizin ilk yıllarında gezelim tozalım vakit geçirelim beraber dedi, tamam dedim (ki dediği gibi olmadı, birlikte yaptığımız çok az şey oldu). Sonra evimiz olsun para biriktirelim dedi şükür o da oldu. Ben zaten çalışıyorum, iyi de maaşım var şükür, keza onun da işleri iyi. Dahası ailelerimiz de sürekli destek halindeler maddi manevi. Anlayacağınız bu bahane de geçersiz oldu. İlişkimiz deseniz ciddi problemlerimiz yok. Şimdiki bahane ise böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyormuş. Ben de zamanın kötülüklerine karşı fazlasıyla endişeliyim ama yine de geçerli bir sebep gibi gelmiyor, bu başıma birşey gelir diye sokağa çıkmayayım demek gibi.
Bahane üretiyor eşin. Tamam dünya kötü olabilir. Ama hep böyleydi zaten. Çocuğun dünyasını güzelleştirmek ebeveynlerin elinde,

Birikiminiz eviniz işiniz varsa her şeyi bitirdik okul kariyer vs. Problemsiz ve bir çok şeyi astiginiz bir evliliginiz varsa her şeyden gözünüz doymuş kafaniz rahat tatil yapmış gezmiş görmüş okumuş olgunlastik biz sağlıklı ebeveyn olabiliriz tek eksik çocuk şu an diyorsanız buna sabriniz çocuğunuza ayıracak vaktiniz varsa ben kendime güveniyorum kimsenin desteği olamadan uykusuz yorgun günlere hazırım diyorsanız hiçbir tedavisi yarım kalmamış herhangi bir sağlık probleminiz yoksa neyi beklerki insan . Ama iyi düşünün nasıl bir sorumluluk aldiginizi çocuk olduktan sonra farkediyorsunuz hiç kolay değil çocuk bakmak büyütmek eşinizle bazen çıkmaza giren kavgalar bile çıkabiliyor evliliği bile etkiliyor çocuk bu çocuğu tek başıma yapmadım ben demiyecekseniz eşinize bir gün buyrun ateşli bir gecede eşinizin kanına girebilirsiniz .
Benim esimde oyleydi, yani evlendikten 2 yil sonra sartlarimjz da artik cok uygunken ben cocuk istiyorum dedim o da tamm dedi ama cok istemiyordu sanki bir gorevi yerine getirir gibi bir havasi vardi, surekli soruyordum bak istemiyorsan acik konusabilirsin ya da bekleyebiliriz diye ama dili istiyorum diyordu fakat tavirlari farkli cunku 6 yildr taniyordum bu adami neyi istegini istemedigini soylemeden anlayabiliyordum, kendisi cocuklari asiri seven ve cok iyi zaman geciren bir insan ama durum buydu iste herneyse ben iyi madem.istiyorsan dedim ve cocugumz oldu cok sukur...bebek dogdu kuvoze gitti tabi ben ameliyatli oldugum icin ilk gormeye gidemedim esimi almislar iceriye sadece 5 dk gordu geldi, gozleri dolu dolu bana dedigi sey sana cok ama.cok tesekkur ederim beni dinlemedigin icin, o kadar guzel ki hic gozumun onunden gitmiyor, o orda tek basinayken burda duramiyorum iyi ki dogmus, dedi ve gercekten simdi kizima bayiliyor, kizmla dun gece beraber uyumuslar yani bazen erkekler cesaret edemiyor sanirim

Hikayenin başı aynı biz, inşallah sonu da sevgi dolu bir baba olur🤲🏻 Şu mesajınızı görseydi keşke belki onun da kafasına dank ederdi bişeyler. Ben de inanıyorum o da iyi bir baba olur ama adım atsa bi yeter ki. Rabbim büyük yardımcımız olsun inşallah

Hikayenin başı aynı biz, inşallah sonu da sevgi dolu bir baba olur🤲🏻 Şu mesajınızı görseydi keşke belki onun da kafasına dank ederdi bişeyler. Ben de inanıyorum o da iyi bir baba olur ama adım atsa bi yeter ki. Rabbim büyük yardımcımız olsun inşallah
Insallah sizin sonunuz da bizim gib olur, kizm 10 gun kaldi kuvozde hergun oglen ve aksam 5 dk gorebiliyordu ben emzirmek icin daha cok goruyordum, esimin isi cok yogundur ozellikle.bazi gunler asiri ypgun olur aksama kadar yemek yemez,wc ye gidemez kendi isi olmasina ragmen, sirf kizini 5 dk gormek icin normalde wc ye gidemeyen adam yarim saatlik hastane mesafesi oglen gelir gorur gider aksam tekrar gelirdi yine de keske gorus daha cok olsa derdi...hatta eve geldik dedigi sey bebek cok guzelmis hadi bir tane daha yapalim, ben de yuru git dedim 😂

İyi ama kadın da hep aynı kalmayacak ki. Bir gün elbet yaşlanacağız. O zaman yanımıza gelecek bir çocuğu olmalı insanın. Ha eğer tıbbi olarak olmuyosa bişey diyemem. Bence eşinin tembelliğinden kaynaklı istememesi

Kesinlikle, aile olarak büyümek, yaşlanmak kadar güzeli olabilir mi? Doğal yolla zor görünüyor bizimki ama çareleri arayalım, tedavi olalım istiyorum. Yine de olmazsa Allahın takdiri der, kabullenirim ama bu umarsızlığı kabullenemiyorum.

Back