- 14 Temmuz 2023
- 3.828
- 4.344
- 53
- 23
Ama her şeyimizi alır hiç alma vs demez. Valla bir olay çıkaracam ama ne zaman belli değilBenimki de öyle. Tek derdi yemek yemek
ne geleceğe yatırım yapar, ne çocuklara.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama her şeyimizi alır hiç alma vs demez. Valla bir olay çıkaracam ama ne zaman belli değilBenimki de öyle. Tek derdi yemek yemek
ne geleceğe yatırım yapar, ne çocuklara.
Benimki de alır almasına ama sadece yiyip içmekle olmuyor ki, yarını düşünüp yatırım yapmak lazım ama anlatamıyorum işteAma her şeyimizi alır hiç alma vs demez. Valla bir olay çıkaracam ama ne zaman belli değil
Evet çok doğru. Bende diyorum.Benimki de alır almasına ama sadece yiyip içmekle olmuyor ki, yarını düşünüp yatırım yapmak lazım ama anlatamıyorum işte![]()
Kocam krediyle yalı alsa ben hakkaten çok kızardımAffınıza sığınıyorum. Aklıma binbir gece dizisindeki replik geldi. Bana sormadan yalı almışsın çok kızgınım![]()
Ben de aynı şekilde her ay azar azarda olsa bi şeyler atmaya çalışıyorum kenara. Yarınımızın ne olacağını kimse bilemez. Her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor.Evet çok doğru. Bende diyorum.
Bende ondan gizli yatırım yapıyorum. Kendimi çocugumu garantiye almam lazım.
Hangi şehirdesiniz merak ettim. Tek kalemde 35 dönüm tarla alabiliyorsanız baya iyi durumunuz. E sizin gelirinize de dokunmuyormuş. Maşallah diyeyim, dert göremedim. Ne mühendisi eşiniz bu arada?
Ay adama nazar degdiricezHangi şehirdesiniz merak ettim. Tek kalemde 35 dönüm tarla alabiliyorsanız baya iyi durumunuz. E sizin gelirinize de dokunmuyormuş. Maşallah diyeyim, dert göremedim. Ne mühendisi eşiniz bu arada?
Yok ben onlara takılmadım açıkçası benim kocam da fena değildirAy adama nazar degdiricezo kadar hasret kalmışız ki böyle akıllı , çalışkan, eğitimli , ailesinin, kadınının, çocuklarının değerini bilen, geleceğini düşünen, babalığı halis, kocaligi mulis erkeklere, hepimizin aklı kaldı resmen
Konu sahibi de belli seviyor kocasını o da çok akıllı düzgün bir kadın bence
Sonuçta böyle bir adam boş kadın seçmez kendine...
Yani ülkede bı tane numunelik düzgün adam varmış, o da kapılmış arkadaşlar...Konu sahibi az daha anlatırsa agliycaz zaten , dagilalim bence![]()
Bacım konu bana geçti, adam mühendismis, 40 yaşlarında işinde iyi deneyimli bir mühendis kurumsal bir şirkette şu an en az 250-300 alıyordur diye tahmin ediyorum, bugüne kadar evini arabasını almış, ufak tefek arazi yatırımı yapmış olması çok doğal. Fırsatını kıstırmak için beklerken üstüne de gayet bir peşinat biriktirmistir, beklediği araziyi bulunca da birikiminin üstüne bir kredi yapistirıp almış benim anladığım. Konu sahibinin maaşı da var. Ayrıca 35 değil 35+25 dönümpiraye Z zxshermine niye gülüyorsunuz yav?
herkes de minnoş minnoş yorum yapmış bi ben mi fakirim arkadaş 35 dönüm tarla kaç para kimse bilmiyorum sanırım
![]()
Ya ne güzel işte, benimkinin tek hayali bizzat saksı bitkisi olmak olduğu için çok özeniyorum böyle çalışkan azimli kocalaraYok ben onlara takılmadım açıkçası benim kocam da fena değildirama 60 dönüm tarla alamıyor henüz
benimkinin de hayali çiftçilik.
Piraye biz de pandemi öncesi çok uyguna bulduk aldık birkaç arsaBacım konu bana geçti, adam mühendismis, 40 yaşlarında işinde iyi deneyimli bir mühendis kurumsal bir şirkette şu an en az 250-300 alıyordur diye tahmin ediyorum, bugüne kadar evini arabasını almış, ufak tefek arazi yatırımı yapmış olması çok doğal. Fırsatını kıstırmak için beklerken üstüne de gayet bir peşinat biriktirmistir, beklediği araziyi bulunca da birikiminin üstüne bir kredi yapistirıp almış benim anladığım. Konu sahibinin maaşı da var. Ayrıca 35 değil 35+25 dönüm![]()
Evet şu anda da çok yüksek Sarah ama kredi faizleri uzun süredir yüksek olduğu için piyasa reelde çok düşük kaldı. Yani belki bu yıl köprüden önce son çıkıştır diye düşündü adam, ki ben de öyle düşünüyorum...Piraye biz de pandemi öncesi çok uyguna bulduk aldık birkaç arsa
Şimdi çok yükseldi fiyatları
Bazen uyguna denk gelebiliyor
Şehirde çok önemli tabi
Benim de eşim 40+ mühendis. Bir arabamız bir de 9 yıl kredi borcu olan evimiz varBacım konu bana geçti, adam mühendismis, 40 yaşlarında işinde iyi deneyimli bir mühendis kurumsal bir şirkette şu an en az 250-300 alıyordur diye tahmin ediyorum, bugüne kadar evini arabasını almış, ufak tefek arazi yatırımı yapmış olması çok doğal. Fırsatını kıstırmak için beklerken üstüne de gayet bir peşinat biriktirmistir, beklediği araziyi bulunca da birikiminin üstüne bir kredi yapistirıp almış benim anladığım. Konu sahibinin maaşı da var. Ayrıca 35 değil 35+25 dönüm![]()
Aslında çok akıllı bi eşiniz var .Çocuklarını düşünüyor.Ve bi şeyler almaktandenemekten korkmuyor.Siz büyük bir borç altında kalmaktan ve eşinizle eskisi gibi aklınızdakileri yapamamaktan kkorkuyorsunuz .Evef tarla işi gerçekten emek isteyen ve zarar etme ihtimali olan bi iş.Bence korkmayın zeytin çok kârlı oluyor.Başta emek ister ama elinizden hemen çıkarıp satabilirsiniz .Sizin Düzeniniz nasıl oluyorsa öyle devam edin.Çok zorlandığınızda yapamazsanız satarsınız.Bi şansını deneyebilir eşinizİyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Sonra bu tarlaya kepçe soktu 1 hafta sürer dedikleri iş bugün 11. gün ve hala bitmedi. Zeytin fidanları sipariş verildi vs derken çok çok masraflı bir yatırıma dönüştü. Bu esnada geçen hafta buraya yakın bir yerden 35 dönüm bir tarla daha almış ve ona da zeytin dikmeyi planlıyor. Ve bundan da daha yeni haberim oldu.
Açıkçası maddi sıkıntımız yok ama ben yeni yatırım vs istemiyorum. Hem elimizde avucumuzda ne varsa bu tarlalara döküyoruz. Bu harcamalar için kredi çekmesi gerekecek ve ben borç istemiyorum. 41 yaşındayım ve bu yaştan sonra kredi borçları ile uğraşmak istemiyorum. Bir de haftasonu ya Cumartesi ya da Pazarı bu işe ayırıyor. Görüşmeler yapıyor vs. Ailece geçireceğimiz vakitten çalıyor gibi hissediyorum. Kaldı ki tüm bunlar için benden onay almadı ki razı olayım. Eşimse çocuklar için güzel yatırımlar bunlar ileride çok rahat edecekler diyor.
Bu arada eşim mühendis ben öğretmenim. Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Evet şehir önemli tabii, atıyorum 25-30 a izmirde olmasın da 15 e Bursa'da imarsız kelepir kapatmış olsun, 5 milyon kenarda olsa, kalan 10 milyon bı ev parası zaten, karısınin maaşa da güvenip kendi maaşını krediye baglasa 5-6 yılda ödenir gibi sanki diye hesapladım ben. Gerçi şu aralar 10 milyon kredi verecek bankayi bulmak da ayrı olay da ? Bilemedim.Benim de eşim 40+ mühendis. Bir arabamız bir de 9 yıl kredi borcu olan evimiz varbime gelen çakması galiba bendeki
ya ne bileyim ben de arada arsa bakıyorum 30 dönüm en az 15 milyon buralarda. O yüzden şehir sordum. Kenarda 25-30 milyonun olduğunu düşünsene
maşallah diyeyim tekrar.
Araziler için değil zeytin ağaçları için kredi çekmesi gerek demiş konu sahibi. Borç istemediğini söylemiş. Gayet cash almış anladım bengayet bir peşinat biriktirmistir, beklediği araziyi bulunca da birikiminin üstüne bir kredi yapistirıp almış
Orasini kaçırmışım ben...60 dönüm araziyi nakit satın almak? Arazi Yozgattaysa belki?Araziler için değil zeytin ağaçları için kredi çekmesi gerek demiş konu sahibi. Borç istemediğini söylemiş. Gayet cash almış anladım ben![]()
Ben sabahtan beri ona şok oluyorum zaten. Öyle anladım, değilse daha mümkün tabi. Diyorum piraye ne kadar sakin karşılıyorOrasini kaçırmışım ben...60 dönüm araziyi nakit satın almak? Arazi Yozgattaysa belki?