Evlilikte ya da ilişkide maddiyat önemli mi?

Kelebekhayati

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
69
39
88
30
Merhaba. Lütfen evli ya da ilişkisi olanlar cevap verirse çok mutlu olurum. Çünkü tecrübeye ihtiyacım var. Evlilik ya da ilişkide maddiyatın önemi var mı? Mesela karşı taraf benden yarı yarıya asgari ücretin de altında maaş alıyor, ben onun iki kadar kadar maaş alıyorum. Eğitim, kültür seviyesini sorarsanız bu konuda ikimiz de denkiz. Hayata bakisimiz, tahsil seviyemiz vs. Aynı. Benim için en önemli şeylerden biri hayata bakış ama maddiyat olayi kafamı karıştırdı. Kimisi yapma etme sana yazık diyor, öteki samanlık seyran diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Zengininden de hayır görmedik. Kafalar karışık.

Asgari ücretin altı yasal değil. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Suriyeli falan mı buldunuz?

Bir iki gün önce benzer bir konu açılmıştı. Bulun okuyun onu, bakın aşk karın doyuruyor mu?

Buyur.

Saman nasil seyran olacak ay sonu düşünürken?
Her şey para değil bugun parasi olan da yarin dara düşebiliyor para bitti aşk bitti evliliği de yapmayin tabi ama hali hazirda parasiz biriyle de evlenmenin bir mantigi yok.

Sizin cevrenizi bilmem de benim cevremde rahat yasayan kadin çok. Altlarinda hic calişmadan alinmiş lüks arabalar, tatiller evlerinde yardimcilarii...
Sizin neyiniz eksik ki millet bilmem kacinci balayini yaşarken siz eve bakma derdinden kendinizi unutacaksiniz ne aşki?
Cok zengin olmasa da biraz rahat yaşatmali.

Asgarinin yarisi 11-hadi 15 alsın sen de 40 al ev sizin ve dayalı döşeli borçsuz değilseniz olmaz.

Yaşınız genç olsaydı zaman verin, çalışkan mı prezentabl mı tartın, terfi eder, tecrübe kazanıp iş değiştirir ağaç değil sonuçta falan derdim ama profildeki doğruysa kısa zamanda evliliğe gidebilecek yaştasınız. Rakam çok düşük, bence düşünmeyin.

Asgari ücretin altı yasal değil. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Suriyeli falan mı buldunuz?

Bir iki gün önce benzer bir konu açılmıştı. Bulun okuyun onu, bakın aşk karın doyuruyor mu?
Yok kendisi Türk vatandaşı. Link atarsanız okurum elbet, ben bulamadım.
Yarı zamanlı olduğu için ve evet asgari ücret yasal değil ama takdir edersiniz ki birçok kurum da bunu uygulamiyor.

Teşekkür ederim.

Bu açıdan düşünmemiştim. Bunca zamana kadar her şeye tırnakla kazıyarak gelince sanki vazifeymis günü üstümüze yapisabiliyor ve garipsemiyoruz. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Evet yarı zamanlı denebilir. Planları var elbette ama imkanlar el verdigince diyebilirim.
Geri kalan zamanında ne yapıyor bu kişi? Asgarî ücret altında aldığı parayı yeterli mi görüyor? Tek başına tamam desin ama ciddi bir ilişki, evlilik düşünen birinin bu durumu değiştirmeye çalışması lazım.
Evlilik için maddiyat önemli konulardan biri. Hayalperest olmaya gerek yok.

Yok kendisi Türk vatandaşı. Link atarsanız okurum elbet, ben bulamadım.
Yarı zamanlı olduğu için ve evet asgari ücret yasal değil ama takdir edersiniz ki birçok kurum da bunu uygulamiyor.
E yarı zamanlıysa az alması normal. Hayır birçok kurum uyguluyor.

Bu adam hayatı boyunca yarı zamanlı mı çalışacak? Part time çalışması için sebep nedir? Koskoca adam neden böyle bir çalışma biçimi tercih etmiş?

Malesef olmaz. Aşk meşk çiçek böcek bir yere kadar. Bir erkek kira+fatura+gıda yani yaşamak için temel ihtiyaçları karşılayacak kadar kazanmalı. Buna alışveriş tatil vs hiç girmiyorum bak en minimalini diyorum.
Senin eline bakacak çocuk olsa 3 ayda başlamak zorunda kalacaksın, başka bi durum olsa 3-5 ay işsiz olma şansın yok, sen olmazsanız açsınız. Böylede geçim olmaz.
Kazandığımızın toplamı şu kadar hane geliri şu kadar diye hesap yapmayın sakın. Toplumda kadının maaşına güvenerek ev kuran adamdan hayır gelmez.

Olmaz olamaz , maddiyat çok önemli, şu dönemde bir erkek en kötü bi memur maaşı kadar kazanmıyorsa evlenilmez çünkü memurlar bile zor geçiniyor, açlık sınırının altında ücret alıyorlar, maddiyat herşey değil lakin gerçekçi olunmalı, aşk karın doyurmaz , evlendikten sonra kavgalar kaçınılmaz olur , sadece kadın çalışsa erkek yese o da olmaz denge önemli ...
Not : 5 yıllık evliyim ve memurum her ay ucu ucuna yetişiyor herşey ki esim de benim kadar kazanıyor, asla önermem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…