• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte ya da ilişkide maddiyat önemli mi?

Eğer geçinemiyorsanız samanlık seyranlık olmuyor. O açıdan maddiyat önemli. Ama geçinebiliyorsanız kimin daha çok maaş aldığı önemli değil. Ama burada erkeğin karakteri de önemli bazı erkekler bunu kompleks yapabilir.

İyide sonu senin paran onun parası oluyor herseye karışmak oluyor sevgi bitiyor denklik önemli olmazmi nasıl asgari ucret altı alıyor ne alaka ya iyi insanmisda herşey aynı seviyedeimişde çok saçma samanlık seyran olmaz samanlık kiraları uçtu.Birde iki çıplak bir hamama olmaz hamamlar spa ya döndü .Ha ben çalışır bakarım deseniz eve çocuğa hobi olarak eşe olur o zaman .Ben istemem kendi cevremdekilerede sizi tanımıyorum yani karışmam isteyen girer o yola

Taşın suyunu çıkarır koşturur durur asgari altı kazanır şansı yaver gitmez elini tutarım. Ama yazılımdan asgari altı kazanacak kadar vasıfsız yarı zamanı iş yapan be geleceğe dair planı olmayan 30 yaşına yakın bir çulsuzla işim olmaz. Evlenmesin yakmasın kimseyi de. Çürüyüp gider bu kafayla o bilgisayar başında elinde kuru ekmeğiyle.

Söylediği öyleydi. Hadi sizin dediğiniz gibi orta seviye diyelim ama bence yine yalan var bu işte. Kimse mecbur olmazsa bu işi yapmaz.
Yazılım yapıyorum ayağına bütün gün oyun oynuyor olması muhtemel. Oyun içi kod yazıyordur belki 🤣 Herhangi bir şirkete yazılımcı olarak, geçiyorum tekniker olarak bile girse asgarinin üstünde kazanır. Yalnız dediğiniz gibi şu anki işi çalışılmayacak bir işse %100 yalan söylüyordur. Hayal dünyasında yaşayan çok dolandırıcı var ülkede.

Son düzenleme:
evliyim ve kesin ve net olarak cevabim: maddiyat cok cok önemli! Evlendigin zaman önceki yasam standardin düsmemeli hatta mümkünse daha iyi olmali. En gec cocuk oldugu zaman iyi kazanan bir kocanin olmasi senin annelige odaklanmani ve dolayisiyla cocugunla arandaki bagin güclenmesini saglar. Ha ama esin az kazanirsa hatir hatir cocuguna bakacak birini ararsin, kendin de daha kuzuna doyamadan ise baslarsin. Kisacasi ask karin doyurmuyor cnm, üstelik yüzde 90 erkekler kadinin kendinden daha iyi kazanmasini kaldiramiyor sonra kadini ezmeye calisiyorlar, bunu da göz önünde bulundur.

Merhaba. Lütfen evli ya da ilişkisi olanlar cevap verirse çok mutlu olurum. Çünkü tecrübeye ihtiyacım var. Evlilik ya da ilişkide maddiyatın önemi var mı? Mesela karşı taraf benden yarı yarıya asgari ücretin de altında maaş alıyor, ben onun iki kadar kadar maaş alıyorum. Eğitim, kültür seviyesini sorarsanız bu konuda ikimiz de denkiz. Hayata bakisimiz, tahsil seviyemiz vs. Aynı. Benim için en önemli şeylerden biri hayata bakış ama maddiyat olayi kafamı karıştırdı. Kimisi yapma etme sana yazık diyor, öteki samanlık seyran diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Zengininden de hayır görmedik. Kafalar karışık.
Maddiyat her şeydir ve ilişkilerde denk gelirler olmalı. Özellikle erkekler kadınlardan az kazanmamalı çünkü bir süre sonra yetersizlik hissine kapılıyorlar. Kadınların bazıları bunu önemsemese de erkeklerin büyük bir çoğunluğu için önemli bir konu. Ve acısı sonra çıkıyor.

Eşimle devlette öğretmen olarak çalışıyoruz.Branştan dolayı eşimin aylık eline geçen para benden bi tık fazla (ek ders muhabbeti).Hamileyim.Eylülde ücretsiz izine ayrılmak zorundayım şimdiden kara kara düşünüyoruz.Nasıl geçinicez diye ..Durumlar denkken bile tek maaş olursa artık geçinmek imkansızken.sizden az alan biriyle nasıl olur bilmiyorum.İlerisini de düşünmek lazım.

Sızın sevgiliniz asgarinın altı ne alıyor kı
Asgarı alsa bıle geçinmenız zor.
Şuan herkesin alım gücü düştü.
Herşeyin fiyatına zam geliyor.
Şu zamanda evde yoksa çok çok zor.
Ben aşırı lüks yasayan bırı değilim ev de var ama şuan gecınmek ikı tam maaşla bıle zor.

Merhaba. Lütfen evli ya da ilişkisi olanlar cevap verirse çok mutlu olurum. Çünkü tecrübeye ihtiyacım var. Evlilik ya da ilişkide maddiyatın önemi var mı? Mesela karşı taraf benden yarı yarıya asgari ücretin de altında maaş alıyor, ben onun iki kadar kadar maaş alıyorum. Eğitim, kültür seviyesini sorarsanız bu konuda ikimiz de denkiz. Hayata bakisimiz, tahsil seviyemiz vs. Aynı. Benim için en önemli şeylerden biri hayata bakış ama maddiyat olayi kafamı karıştırdı. Kimisi yapma etme sana yazık diyor, öteki samanlık seyran diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Zengininden de hayır görmedik. Kafalar karışık.
Bir evde kadın daha çok kazanıyorsa OL MAZZZ

30larına gelmiş bir adam hala asgarinin altı alıyorsa,part time çalışıyorsa arkanıza bile bakmadan kaçın...zira konu maaşın azlığı değil adamın tembelliği... 30larında adam yarı zamanlı çalışır mı olacak iş mi? Hadi ilişki ilerledi evlendiniz çoluk çocuk derken siz işi bırakmak zorunda kaldınız o zaman ne olacak? Aşk tabi ki çok önemli ama günümüzde samanlıkta seyran değil... kira fatura zaten asgari ücret ediyor ne yiyip içeceksiniz ne giyeceksiniz? Adam asgari bile almıyor.

Benim eşim önceden (sevgiliyken) markette personel , düğünlerde garson gibi gibi işlerde çalıştı. Sonra kendi mesleğine dair sektöre en dipten giriş yaptı bir şekilde. Bu da beklemediğimiz şekilde oldu. Fakat ben onun her koşulda yanındaydım. Asgariden az alırken de yanındaydım yani. Şu an benim 3 katım maaş alıyor. Ben hep ona destek oldum. Ha şöyle bir sorun olabilir, erkekler yaradılış gereği evlerine bakmak, eşlerini korumak ister. Maddi olarak size karşı yetersiz hissederse çok büyük sorun olur.

Ben bu konularda maddiyatı hep gözardı ettim çünkü yarın hangimizin ne koşulda olacağını Allah bilir. Ama asgarinin de altında alması biraz tuhaf geldi ki yasal değil.
Eşimin ailesinin maddi durumu benim ailemin 2-3 katı diyebilirim. Çok rahat yetişmiş ve evlenirken de elinden geleni en iyisi ile yaptı. Ben ondan daha erken iş hayatına atıldım. Ve aramızda hep bir maaş farkı vardı. Şimdi güzel sayılabilecek bir maaşım var aylık ortalama 100k kazanıyorum eşim ise neredeyse yarısını kazanıyor. 3 senedir evli ve 10 senedir birlikteyiz. Aramızda 1 liranın hesabı olmamıştır. Ben fazla kazanıyorum diye de bir an rahatsız hissetmedim çünkü yarın ne olur kimse bilemez. Kazandığım ikimizin parasıdır. Ben de eşim ve ailesi sayesinde kira vermeden yaşıyorum.
Ama sizin konunuz da bir tuhaflık var. Çünkü asgari ücret bile almıyor ise sizde asgari ücretin iki katı alıyor iseniz nasıl kira verecek nasıl evleneceksiniz ?
Yarını kimse bilemez belki çok güzel kapılar açılır ama şartlar iyileşene dek evlenmemelisiniz. Çok yıpratıcı bir süreç olur iki taraf için de. O nedenle sizin konunuz için maddiyatın önemi yoktur diyemiyorum. Bu şartlarda nasıl kira verip nasıl geçineceksiniz ? Beyaz eşyalar kaç para o samanlık seyran olur diyenlerin haberi yok sanırım. Maddi fark asla önemli değildir ama kazandığınız para da yaşam için elverişli olmalı.
Umarım çok daha iyi koşullarda çok daha güzel işler bulursunuz

Back