Evlilikte ya da ilişkide maddiyat önemli mi?

Asgari altında kazandığı şirketi neden tutuyor peki? Şirket kurma amacı ne? Çok saçma yani şirket kurup bu kadar kazanamıyorsa adam akıllı iş arayabilir. Ama adamın belli ki isteği yok.
Kendinize nasıl bir hayat istediğinize siz karar verin. Her zaman kuruş hesabı yapıp kıt kanaat geçinmek mi istiyorsunuz? Arkadaşlarınız güzel evlerde arabalar alırken tatilde gibi atarken siz markette kuruş hesabı yaparsınız bu kadar düşük gelirden memnun adamla.
Ben şahsen maddi refahım olmazsa istemezdim.

Öğrenci mi bu kişi neden yarım gün çalışıyor erkek çalışkan olacak asgarî ücretten dahi az alıyorsa bu evi siz gecindireceksiniz belli ki o aldığını kendine harcar. Şimdi asiksiniz evlilikte zaman geçtikce bunlar hep sorun olacak dert sahibi olmayın durduk yere rica ediyorum. Düzgün en azından asgari ucretli iş bulsun sizin için çabalasin her sorumluluğu enayi gibi üzerinize almayın.

Yazilim üzerine sirketi var ama ek iş olarak yapıyor. Bu Sabit geliri. Yazılım işi bisey getirmiyor ve düzensiz diye biliyorum.
Yavrum yanlış anlama ama sen saf mısın? Madem kendi sirketi üzerinden para kazanamıyor, gitsin başka bir firmada tam zamanli ise girsin..ha şahsen ben erkek arkadasinin yalan dolan dışında bişey yazdığını da sanmıyorum orası ayrı

İşte bilmediğim bisey varsa lütfen aydınlatın ki bende bileyim. Sonuçta fikir olsun diye yazdım. Açık olayım, Kendisinin söylediği boş zamanları için bu şu anki ek işi yaptıği ama benim bildiğim kimse mecbur kalmasa bu işi yapmaz.

İşte bilmediğim bisey varsa lütfen aydınlatın ki bende bileyim.
Normal şartlarda yazılım işi yapanlar özellikle tecrübeliler güzel paralar kazanırlar. Orta seviye tecrübeli bir yazılımcı su an 100 bin ve üstünü alıyor zaten. Sen gerçekten onun yazılım işi yaptığına emin misin? Madem freelance bu işi yapmak istiyor, önce tam zamanlı bir ise girsin, freelance işleri ek olarak alsın. Belirli bir portföy olusturunca işler zaten onu bulur

Söylediği öyleydi. Hadi sizin dediğiniz gibi orta seviye diyelim ama bence yine yalan var bu işte. Kimse mecbur olmazsa bu işi yapmaz.

Tabii ki önemli. Biz evliliğimizin ilk senesinde eşim işsiz kaldı pandemi denk geldi. İşsizlik maaşı aldı. O kadar kötüydü ki. Para yoksa mutluluk yok. En azından ortalama üstü sabit işi olmalı. Şuan bekar olsaydım benim maaşım iyiyken asgari alan biriyle evlenmezdim. Önemsiz hallederiz diyoruz olmuyor. Saçma sapan risk yerine sabit işi geliri olsun.

Yok arkadaşlar ben anlayacağımı anladım. Adami bu saatten sonra ben değiştiremem. Yine temiz kalbimin kurbanı oldum maalesef. Bir daha kimseye güvenemeyecegim.
Bak ben 39 yaşındayım, 8 yıllık evliyim. Kesinlikle iş tutmayan, kazandığını değerlendirmeyi bilmeyen adama selam bile verme. Hatta bence maddi durumu mümkünse senden daha iyi olsun. Yarın öbür gün çocuk olunca çocuğuna bir süre kendin bakma lüksün olsun, adam sensizde iyi bir standartta yasatabilsin ailesini.

Denklik önemli ya,zamanında samanlık seyran olur demiş biri olarak..Erkek kadınla ya aynı ya daha fazla kazanmalı geçim olur mu derdini geç aşırı kompleks yapıyorlar

Bu açıdan düşünmemiştim. Bunca zamana kadar her şeye tırnakla kazıyarak gelince sanki vazifeymis günü üstümüze yapisabiliyor ve garipsemiyoruz. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Zor bir hayatı olan kök ailesinde de her şeyle mücadele etmiş kadınlar bir yaparım ederim Zeyna gibi atlıyorlar ama,artık biraz rahatlığı da seçmek gerekiyor zaman geçtikçe çok yorucu oluyor ve yapılan seçimler sorgulanıyor,Aslında tam aksine bunca zaman mücadele ile geçti bari evlilik sürecinde rahat edelim demek gerekiyor

İş yapamıyorsa, kapatır tezgahı; birinin çalışanı olur, maaşını alır; bu kadar basit. Bu şekilde çalışan biriyle, hele maddi denklik yoksa evlilik olmaz. Erkekler zamanla bu durumu kompleks de yapıyorlar. Hem ekonomik sıkıntılar hem eşiniz kompleksleri derken o evde asla huzur olmaz. Maddiyat en az sevgi, saygı ve güven kadar önemli; üzgünüm.

evet onemli. ozellikle bizim gibi kulturlerde. erkek ailesi kadini kiskanmaya basliyor bir sure sonra. hatta bence gorumcenin vs egitim seviyesi bile benzer olmali. maddi durumlar denk olmali. ailede birinde cikan sorun herkese yansiyor.

eger caliskan birisi ise ve onu aciksa belki olabilir. ben esimle ogrenci iken evlendim ama bir sene icinde hemen isine gecti, zaten ogrenci iken bile kendi capinda ticaret ile ugrasiyordu. taniyan herkes bu cocuk cok caliskan vs demisti. yani kimse yazik olur demedi. muhtemelen sizin maddiyattan farkli problemleriniz de vardir. etrafinizdakiler mantikli ise onlarin dediklerini degerlendirin.

Teşekkür ederim ben de akıl almış oldum

Teşekkürler bu konuda da sizden akıl aldım benimkinin de aileden kalan borcu ödemekten birikimi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…