- 29 Ağustos 2011
- 2.272
- 9.712
-
- Konu Sahibi littlemittleflower
Aileler yaşarken maddi konuların konuşulması çok çirkin.Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..
ne munasebet ya? neden dogum gununu kutlamak zorunda mı_?Niye adamin doğum günü unutuluyor? Telefona not düşmek zormu geliyor ailenize?
Diyorsun?
Iyiymiş. Ne güzel, aile icine giren Gelini ve Damadi "yok saymak" gelenek oluyor galiba yavaş yavaş.
Damat,Bayram ve cenaze gibi durumlarda "benim kayin aileye karşi görevim yok" derse yeni gelişen gelenek tamamlanmiş olur.
Ekmeğine göre Köfte :)
ne munasebet ya? neden dogum gununu kutlamak zorunda mı_?
Doğum günü bireysel bir şeydir, bayram/cenaze ile aynı mı sence? Nerde görülmüş doğum günü hatırlanmadı diye gelin/damadın feriha gibi bayıldığı. 10 yaşındaki çocuğun doğum günü mü bu, yetişkin birisine neden kutlama yapılsın.
Yaşayan ana babanın parasında ne hakkınız var da alacakmışsınız pardon?Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..
Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..
Babanız isterse bebeğe bir hesap açar "torununa" yatırım yapar.Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..
Evet adam her şeyi fazlası ile biliyor. Bence parasal olaylar ve harcamalar bilinmemeli, olay kıskançlığa gitmiş... bazı şeyler özelde kalmalı.Eşiniz sizin aile içi meselesine karışamaz bence. Yani babanız kime ne kadar para vermiş kime daha çok yardım etmiş vs. Fikri doğru dahi olsa o sizin aile içi dinamiğinizdir. Size dokunan bir zarar olursa sizi korusun o kadar. Ama bana kalırsa siz de eşinize aile içi olaylarınızı çok fazla anlatıyorsunuz. Onu biraz uzak tutun. Ve ailenizin asla eşinize karşı eksik yönleri hakkında konuşmayın gün gelir yüzünüze vurur. Eşinizin telefon karıştırma olayını, doğum günü beklentisini, trip atmasını falan zaten hiç beğenmedim.
şaka mı bu adam ya?niye kardesin ya da baban goturmuyor bu ornegi dedi, birsey saklamak yalan soylemekle ayni sey bana yalan soyluyorsun dedi,
Eşler arasında gizli olmaz evet ama size özel söylenen birşeyi ona söylememek bunun içinde değil eşin çok güzel manipülatör. 1 yanlışı nerelere getirmiş. Annenin hastane işiyle uğraşman seni kullanmaları olmuyor.Bu sabah soguk bir sekilde konustum, o barismak istedi,benim soguk oldugumu gorunce de, hem haksizsin hem de uste cikiyorsun,, babani arayip konusucam bizim hayatimiza karismasin dedi.