Evlilikte tartismalar - tarafsiz yorumunuzu rica ediyorum

Hicbir elin oglu gelip de babama bu sekilde davranamaz. En ufak bir saygisizlik yapamaz. Mumkun degil, yaptirmam. Su metni okurken sadece babaniza uzuldum. Esim benim aile bireylerim hakkinda kotu konusmaz, konusamaz. Hele ki neymis babami arayip bizim hayatimiza karisma diyecekmis hahahaha cok net sınır cekmeniz gerekiyor. Sen benim ailemle bu sekilde konusamazsin, bu sekilde davranamazsin, saygisizlik yapamazsin kac yasinda adam senin dogum gununu unuttuysa unutmus sor bakalim kendi dogum gununu hatirliyor muymus diyeceksiniz bu kadar basit. Ben de esimle 7 yildir birlikteyim valla bir kere bile annem babam dogum gununu kutlamamistir benimkini bile zar zor hatirliyorlar. Cogu zaman facebooktan gorup kutluyorlar. Cunku o zamanin insanlari bizim kadar onem gostermiyor buna. Kurban olsun babanizin gonderdigi kullanilmis kravata.

Ha 5 sene ha 10, sonuçta kendine gelince aman canım olup , sizin tarafa gelince düşüncesizler yaftası varsa hoş değil. İkiniz bir de sağlık çalışanısınız. Bir bebekten kıskanmadığı kalmış diyecektik onu da sorun etmiş? Siz robot değilsiniz her yere yetişen superwomen değilsiniz. Eşiniz de süpermen oluversin o zaman. Sizin psikoloji bozulacağı yerde eşinizin bozulmuş

Ayrıca sizin telefonunuzu rahatça karıştırmak için kendi şifresini vermesi de büyük manipülasyon. Bekarken bi kuzenim vardı amcamın kızı. Beraber büyüdük, kardeş gibiydik. Her şeyimizi birbirimize anlatırdık. Sonra evlendi biriyle. Biraz uzaklaştık ama mesajlarla aynıyız. Öğrendim ki kocası mesajlarını okuyormuş telefonunu karıştırıyormuş.
O kadar sinirlendim ki, o adam benim kuzenime yazdığım bir çoğu kendimle ilgili olan mesajları nasıl okur? Benim özelim. Benim ailevi, kızsal problemlerimi okumuş. Ve bunu da yoksa gizlediğin bir şey mi var, birbirimizden hiç bir şeyi saklamamalıyız şeklinde çok yersiz bahaneler öne sürerek yapıyormuş. Hatta bi kere şey demiş yoksa benim hakkımda mı konuşuyorsunuz.
Hasta herif ya. Dünya onun etrafında dönüyor sanki. Neyse sonra araya soğukluk girdi, bir daha görüşüp mesajlaşmayınca koptuk birbirimizden.
Sonunuz benzemesin öyle aklıma geldi.

Ne okudum ben ya karıcııım ailene hatırlatır mısın dün doğum günümdü. Meali baban zengin hatırlat bana hediye alsın.
Babanın kullanılmış kravat götürmesi yanlış

Aileniz zengin ve bundan nemalanamayan sorun çıkartan damat.
Böyle davranmaya devam edersen ayrılmayı düşünüyorum büyü artık diyeceksin. Ve açık açık bir daha annemin bilgilerine gizlice bakarsın yakarım mesleğini iyice saçmalıyorsun sanane benim ailemden diyeceksin.

Off sizin ailenizde ayrı bir drama baba habire ağlıyor damadım azarladı diye.
Bİraz da siz suçlusunuz kendi iş yeriniz var hala adamın triplerine uyuyorsunuz azıcık dişli olun.

Karısı ve annesi kendi çocuğuyla ilgileniyor diye ikinci plana atıldığını hisseden koca yürekli baba.
Bu adamı pışpışlamayi bırakın.
Çocuk sonrası özellikle ilk 2-3 yıl, bu süreçte anneye bağlı oluyorlar, idare edilmesi, alttan
alinmasi, her türlü desteklenmesi gerken kadındır. Eşinize ne oluyor tam olarak?
Bu kocayi idare edeceğim derken her seyi unutursunuz tabi.

Ben olsam babama söylerim, bir şey olduğunda beni seni aramakla tehdit ediyor veya bunu öne sürüyor, çekiniyorum haberin olsun diye aile içi mesele anlatılmaz da koca kişisi eline davulu alıp yola düşerse her problemde ben de sessiz kalmazdım

Kullanılmış da değil, alınmış paketi etiketi çıkarılmış bir ürün takılmamış, yazmış bir yerlerde konu sahibi. Alınmış veya hediye edilmiş eve konmuş bir ürün işte ...

Bu bahsettiğiniz 2.plana atılma sendromu sadece doğum günü tribine bahane olabilir, farkında mısınız?

Onun haricinde mesajlarınızı karıştırması, kardeşinizin mesajlarını okuması, annenizin sağlık sorunlarını gizlice öğrenmesi, aileniz için onlar seni kullanıyor şeklinde sizi doldurmaya çalışması, aranızı bozmaya uğraşması, babanızın parasal konularını diline dolaması, hiç alakası yokken bebeğin babanızın harcamalarında hakkının olduğunu iddia etmesi, 2. Plana atıldığı için mi?

Vah vah..

işte o zaman da eşine karşı cephe alınacak konu sahibesinin. zavallı hemcinsim ne yapsa zor. babasını arasa baba kızacak babasına dese eşi iyice cephe alacak. ergenus koca çok zor

Okurken size de bir sinir geldi mi Siz bu beye çok fazla yüz verip çok fazla at koşturacağı bir alan tanımışsınız. Ailenizin maddiyatına gizli tetkiklerine sizinle olan diyaloglarına telinize kadar herşeyinize karıştırmışsınız. O da koştukça koşmuş hadsiz ya. Bence bir bakıcı bulun onun annesi de bakmasın. Ayy şu şımarığa bak.

Esiniz ailenizin parasinin derdine düsmüs. O lar yagdirmadikca cephe alacak. Bir de bayilsaymis. Kullanilmis hediye olayi cidden sacma. Orda babaniz hatali. Ama esinizin maddi beklentisi de sacma. Erkek gibi evine bakamayacaksa evlenmeyecekti. Bizim ailedede var böyle bir tip. Hep tripli, ama para bekleyen. Siz siz olun ailenize saygisizlik yapmasina müsade etmeyin. Aglamayi birakin. Gömün orda akillanmaz yoksa
Ek not: Esinizin bile ailenizle mesajlarinizi okuma hakki yok. Terbiyesiz kavga malzemesi pesinde

Vallahi yazmaya bile üşendim..

evliliğinizde sanki siz erkeksiniz, eşiniz kadın. bu ne kapris ya tövbeler olsun.. ay bide doğum günü kutlattırıyor, siz ailenize onun bilgisi dahilinde "kutlayın" dediğinizde bunun nesiyle mutlu olmayı bekliyordu, çok tuhaf cidden.

annesi çocuğunuza bakıyor diye mi ailenize karşı bu kadar ileri geri konuşma hakkını kendinde görüyor?

kayınpederinin parasının derdine düşmek nedir yahu?

ne kadar ayıp ya aile mesajlarınızı okuması..

Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..

Ne kadar saçma ya benim ailem benden birşeyler isteyebilir yardımcı olurum buna eşim niye karışır ne hakla yani.Surekli babanizi aramakla tehtit ediyor şahsen ben olsam sen benim babama böyle bir saygısızlık yaptigin an bidaha bu eve giremezsin derim haddini çok fazla aşıyor eşiniz ağlamak yerine net bı sekilde tavrinizi ortaya koyun.Ekonomik olarak ailenizin iyi durumda olması kocanizi ilgilendiren bir durum değil.

allah gecinden versin baban annen bu hayattan göçüp giderler o zaman zaten hakkın olanı alırsın, neden yani onlar hayattayken ve ihtiyacın da yokken hakkının peşine düşesin?

kim her çocuğuna eşit şartlarda para harcıyor ki, çünkü koşullar farklı, her çocuğun okuduğu okul yaşama şekli vs farklı, ailenin yaptığı harcama da buna göre şekilleniyor.

Damadının doğum gününü hatırlamak hiçbir kayın ailenin görevi değildir bence.

Eşiniz çok tuhaf birisi.
Kocaman insanlar doğum gününü kutlamış ama dündü demek ne demek terbiyesiz.
Sizde niye hatirlatiyorsunuz eşimin doğum günü diye? Boşu boşuna poposunu kaldırmışsınız.
Kullanılmış eşyanın hediyesi olmaz orada babanız ayıp etmiş fakat yine çocuk gibi kullanılmış eşya verdi diye şikayet edilmez. Siz niye eşinizin her söylediğini anne babanıza yetiştiriyorsunuz?

Eşiniz neden sürekli babanız sizin evliliginize karıştığını söylüyor?
Ayrıca madem bu kadar güvenmiyor evlenmeseymiş. Ne demek gecenin bi yarısı gizlice telefon karıştırmak.
Eşinize karşı sizi çok tepkisiz buldum.

Damadının doğum gününü hatırlamak hiçbir kayın ailenin görevi değildir bence.

Diyorsun?
Iyiymiş. Ne güzel, aile icine giren Gelini ve Damadi "yok saymak" gelenek oluyor galiba yavaş yavaş.

Damat,Bayram ve cenaze gibi durumlarda "benim kayin aileye karşi görevim yok" derse yeni gelişen gelenek tamamlanmiş olur.

Ekmeğine göre Köfte :)

Eşiniz normal değil. Size bir şey olsa bakan olur zaten, anne baba gittikten sonra çocuğun maddi durumunu mu sorguluyor gerçekten? Kendisi yemek istiyor belli ki. Doğumgününü hatırlatması da hediye beklentisi. İkinci eş gelince de bozulmuş. Amacı maddi şeyler çok belli. Evet babanızın yaptığı yanlış, çirkin. Ama yetişkin meslek sahibi adamın bu kadar maddi beklenti içinde olması daha büyük çirkinlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…