- 29 Ağustos 2011
- 2.272
- 9.712
- Konu Sahibi littlemittleflower
Aileler yaşarken maddi konuların konuşulması çok çirkin.Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..
Benim de ailem durduk yere para vermiyor, hediye almıyor ne olmuş? “Hakkımı” verin diye boğazlarına mı yapışayım?
O paralarda çocuğumun hakkı mı var diyeyim?
Şimdiye dek değil gelinlerin damatların arasında babamın mal varlığı konuşması, biz kardeşlerin arasında dahi geçmedi. İnce ince hesap yapmadık kime okurken ne, evlenirken ne kadar harcandı. Biz bunları konuşmazken, hangi hakla gelin, damat sıfatını alan kişiler bunları konuşarak telkinlerde bulunacak ya?
Kardeşin de yarın öbür gün evlendiğinde çok sorun çıkaracak senin bu mağara adamı. Ona o kadar takıldı sana bu kadar, ona ev alındı sana alınmadı. Alınmayan evde bebemin hakkı var vs vs
Aha yazıyorum.