Evlilikte tartismalar - tarafsiz yorumunuzu rica ediyorum

Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..
Aileler yaşarken maddi konuların konuşulması çok çirkin.
Benim de ailem durduk yere para vermiyor, hediye almıyor ne olmuş? “Hakkımı” verin diye boğazlarına mı yapışayım?
O paralarda çocuğumun hakkı mı var diyeyim?

Şimdiye dek değil gelinlerin damatların arasında babamın mal varlığı konuşması, biz kardeşlerin arasında dahi geçmedi. İnce ince hesap yapmadık kime okurken ne, evlenirken ne kadar harcandı. Biz bunları konuşmazken, hangi hakla gelin, damat sıfatını alan kişiler bunları konuşarak telkinlerde bulunacak ya?

Kardeşin de yarın öbür gün evlendiğinde çok sorun çıkaracak senin bu mağara adamı. Ona o kadar takıldı sana bu kadar, ona ev alındı sana alınmadı. Alınmayan evde bebemin hakkı var vs vs
Aha yazıyorum.

Kocaman adamın doğum günü için girdiği haller çok komik geldi.babanizin kullanılmış kravatı hediye etmesi ayıp olmuş.Ama genel anlamda esiniz suçlu annenizle özelini okuması çok sacma bide bana niye söylemiyorsun diye olay çıkarmış kadin eşine bile söylememişki kendi niye bilecek.esiniz, babaniza aileme karışma diyeceğine kendi adamın parasına karışmasın mesela benim anneme yüklü miktar miras düştü hepsini kardeşimin işi için verdi kardeşime feda olsun eşimde bu konuda sesini çıkaramaz çünkü eşimi ilgilendirmez bence siz kendinizi güzelce ifade edin ve kendine gelmesini söyleyin biraz haddini bilsin.

Eşiniz sizin aile içi meselesine karışamaz bence. Yani babanız kime ne kadar para vermiş kime daha çok yardım etmiş vs. Fikri doğru dahi olsa o sizin aile içi dinamiğinizdir. Size dokunan bir zarar olursa sizi korusun o kadar. Ama bana kalırsa siz de eşinize aile içi olaylarınızı çok fazla anlatıyorsunuz. Onu biraz uzak tutun. Ve ailenizin asla eşinize karşı eksik yönleri hakkında konuşmayın gün gelir yüzünüze vurur. Eşinizin telefon karıştırma olayını, doğum günü beklentisini, trip atmasını falan zaten hiç beğenmedim.

Diyorsun?
Iyiymiş. Ne güzel, aile icine giren Gelini ve Damadi "yok saymak" gelenek oluyor galiba yavaş yavaş.

Damat,Bayram ve cenaze gibi durumlarda "benim kayin aileye karşi görevim yok" derse yeni gelişen gelenek tamamlanmiş olur.

Ekmeğine göre Köfte :)

Doğum günü bireysel bir şeydir, bayram/cenaze ile aynı mı sence? Nerde görülmüş doğum günü hatırlanmadı diye gelin/damadın feriha gibi bayıldığı. 10 yaşındaki çocuğun doğum günü mü bu, yetişkin birisine neden kutlama yapılsın.

ne munasebet ya? neden dogum gununu kutlamak zorunda mı_?

Zorunda tabiki değil. Hic kimse hicbir şey yapmak zorunda değil.

Adam kirilmiş. Bende kirilirim. Kac yildan beri o ailenin icinde. Bir doğum gününde mesaj atmak niye bukadar zor geliyor insanlara?

Ayni şekilde Damat Bey Kayin ailesinle Bayramlaşmasa onlarda kirilir.

Doğum günü bireysel bir şeydir, bayram/cenaze ile aynı mı sence? Nerde görülmüş doğum günü hatırlanmadı diye gelin/damadın feriha gibi bayıldığı. 10 yaşındaki çocuğun doğum günü mü bu, yetişkin birisine neden kutlama yapılsın.

Genel anlamda yok saymak olarak geciyor.
Burda acilan konulari iyice bir oku. Coğu gelin, KVnin bakişindan mimlenip ayilip bayiliyor.
Adam kutlama yapilsin dememiş. Mesaj beklemiş.

Ya acaba benim öfke problemim mi var ya ben olsam sağlı sollu iki tane çarpmıştım şu adama, nasil sakin kalabiliyorsunuz😂 hatta bir ara o kadar sinir oldum ki açtım baktım reglim mi yakın diye, değilmiş 😂 uzun süredir okuduğum en itici koca. Keşke bi tane olsa cakabilseydim 😂

Benim anlamadığım babanız hem bir şey istediğinizde veriyor hem nasıl cimri oluyor
Erkek kardeşinize karşı eli daha açık diye mi?
Eşinizin sürekli telefonunuzu karıştırması hoş değil. Eşim benim şifremi bilir ama bir kere yeltenmedi. Şifremi bilmesi de ben düz bir insanım kolaylık olsun diye kolay bir şey yaptım ordan biliyor bazen telefonumda sorun olduğu için bakması gerekti o şekilde öğrendi yani
Mesela yeri geliyor arkadaşlarımla konuşuyoruz eşim hakkında değil ama onların özel hayatı da var eşim neden mesajlarıma ulaşabilsin ki herkesin kendi özel alanı olmalı
Onun dışında annenizin test sonucuna eşiniz niye köpürmüş onu hiç anlamadım zaten

Esim cok iyi kazaniyor, babam da varlikli. aslinda ihtiyacimiz yok.Ama kendi kucukken ekonomik olarak cok zorluk cekmis, ve zamaninda cok borca girmis, bir gun parasiz kalirsak bebege bakmazsak korkusu yasadigini soyluyor.Ben de diyorum ki Allah korusun oyle bir durumda ailem tabii ki yardim eder. Ama bizimkilerin de durduk yerde para verme, hediye alma gibi huylari yoktur yani napabilirim. istemelisin hakkini almalisin diyor. icinde bir ofke var ama neye karsi oldugunu anliyamiyorum. Bazen de benimle param icin mi evlendi diye dusunuyorum, bu kadar para konusulduktan sonra. Cevap veren herkese tesekkur ederim bu arada..
Yaşayan ana babanın parasında ne hakkınız var da alacakmışsınız pardon?
Babanız çalışmış kazanmış, isterse gider tüm parasını bağışlar damada neymiş?
Bir de bebeğin hakkı da var diyor. Babanızın bebeği değil, kütük kocanızın kendi bebeği. Kendi çocuğuna kendi bakacak, bunun lafını yapmaya utanmıyor arlanmıyor da.

Hediye olayına söylenecek söz bile yok. Kocanız ne feminen ne kadınsı, erkeklikten uzak evlerden ırak bir tip. Kadınlar bile doğum günü hediyesi için kurulmuyor kayın aileye. Bakın siz onun anne babası benimkini kutlamıyor diyorsunuz. Babanızı bu adam için üzüp uykusuz bırakmaya da, bu tipi koca diye yanınızda gezidirip bir de türlü saçmalıklarına da utanmıyorsanız, alttan alarak çanak tutuyorsanız biz ne diyelim.
Ay neyse ya vallahi sinirim bozuldu, kapılardan uzak etsin Allah böyle tipleri.

Eşin haris bir adam, sıkıştığında bebeği ortaya atmaktan da çekinmiyor. Seni sevdiğini de düşünmüyorum, muhtemelen hayat kalitesini yükseltmek için seni seçti ve evlendi. Telefon karıştırması falan ağır saygısızlık, güven problemi varsa bu problemi ona kim yaşattıysa onunla göreydi hesabını faturayı niye sana kesiyor ? bu davranışları neden kabul ediyorsun yazık değil mi sana. Eşin ailene bulaşmaya yer arıyor, kimse kp den doğum günü kutlaması beklemez bahane üretiyor. Bu adama karşı elini güçlü tut arkadaşım bu zihniyette insanlarla evlilik yürümez çünkü yarın öbür gün problemler büyüdüğünde anlayacaksın ne demek istediğimi. Tedbirini al, kendini sağlamda tut bu adamdan koca falan olmaz

Babanızın kullanılmış hediye vermesi hoş değil ama telafi etmek istemiş
Kocanız babaniza takmış güç gösterisi peşinde sizin ailenize neden karışıyor ki ne hakla kardesinize harcanan parayı sorguluyor ondan mı çıkıyor ve sizi ailenizden uzaklaştırmak peşinde gizli narsist olabilir araştırın

Babanız isterse bebeğe bir hesap açar "torununa" yatırım yapar.
Burda babanıza cimri dediğiniz gibi eşinizle ilgili "paragöz" imajı çiziliyor mesajlardan ister istemez.
Para muhabbeti hiç hoş değil gerçekten, bugün varlık olur yarın darlık mal mülk gidebilir.
Annesi bebeğe bakıyor diye sorun oluyorsa şayet bence üstteki yorumlara katılıyorum durumunuz da iyiymiş bir bakıcı tutmanız en mantıklısı. Gidin kendinize zaman ayırın kafanız dağılsın. Böyle böyle hasta olacaksınız bu gidişle pin pon topuna döndürmüş eşiniz sizi.

Eşiniz sizin aile içi meselesine karışamaz bence. Yani babanız kime ne kadar para vermiş kime daha çok yardım etmiş vs. Fikri doğru dahi olsa o sizin aile içi dinamiğinizdir. Size dokunan bir zarar olursa sizi korusun o kadar. Ama bana kalırsa siz de eşinize aile içi olaylarınızı çok fazla anlatıyorsunuz. Onu biraz uzak tutun. Ve ailenizin asla eşinize karşı eksik yönleri hakkında konuşmayın gün gelir yüzünüze vurur. Eşinizin telefon karıştırma olayını, doğum günü beklentisini, trip atmasını falan zaten hiç beğenmedim.
Evet adam her şeyi fazlası ile biliyor. Bence parasal olaylar ve harcamalar bilinmemeli, olay kıskançlığa gitmiş... bazı şeyler özelde kalmalı.

niye kardesin ya da baban goturmuyor bu ornegi dedi, birsey saklamak yalan soylemekle ayni sey bana yalan soyluyorsun dedi,
şaka mı bu adam ya?
Tamam babanın giyilmiş kravat götürmesi saygısızlık(düzeltme:ki giyilmiş değilmiş sadece paketinden çıkmış) ama bu tavırlar ne? Kendi annenin sağlığıyla ilgilenirken ona mı sorup söyleyeceksin? Bu nasıl seven adam?
Bu sabah soguk bir sekilde konustum, o barismak istedi,benim soguk oldugumu gorunce de, hem haksizsin hem de uste cikiyorsun,, babani arayip konusucam bizim hayatimiza karismasin dedi.
Eşler arasında gizli olmaz evet ama size özel söylenen birşeyi ona söylememek bunun içinde değil eşin çok güzel manipülatör. 1 yanlışı nerelere getirmiş. Annenin hastane işiyle uğraşman seni kullanmaları olmuyor.
Bu adamın bu triplerini yiyip sakın oturma tepene çıkar alttan almasenin gönlünü almasını bekle.

Son düzenleme:
Annenin, babanın, kardeşinin doğum günlerinde eşine kutla diye baskı yapıyor musun?
Çocuğuna kayınvalidenin bakması da ileride problem olabilir

X