- 1 Kasım 2017
- 1.739
- 4.978
- 88
- 29
Gelmis yine kendi cinsine düşman bacılarmızÇocuğun iki kütüğü olamayacağına göre? Bence siz konuyu anlamamışsınız

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gelmis yine kendi cinsine düşman bacılarmızÇocuğun iki kütüğü olamayacağına göre? Bence siz konuyu anlamamışsınız
Konuya benim baktığım yerden bakmıyorsunhzSiz benim yorumumu anlamamış olabilir misiniz
Gelmis yine kendi cinsine düşman bacılarmız![]()
Size demiyordum ki) size yazana diyordum)Algıda seçicilik diyorum. Kendi cinsime düşman olsam sizce böyle bir konuyu açmaya gerek duyarmıydım? Lütfen beyninizi kullanarak okuyun...
Hayır canım bı tek sen saçma bulmuyorsun , saçma , şahsen çok üstünde durmam,şükür bana yakın eşimin kütüğü yan şehir :))Belki almayacağım soy ismini :) yani mantıken düşününce ben izmirliyim 20-30 yıl boyunca sonra bi evleniyorum antalyalı mı oluyorum? Böyle saçma, böyle absürd birşey olabilir mi? Kadın o zaman bir hiç oluyor bu zihniyette. Mahkeme kararı ile de engellenmiyormuş. Ne diyelim herkes kendi köylüsü ile evlensin o zaman hahah
Yani çocuk babanın kütüğündedir buna diyecek sözün yok ama var olan bir kütük bir memleket nasıl değişebilir bunu anlayamıyorum.
Birtek ben mi saçma buluyorum?
Size demiyordum ki) size yazana diyordum)
Buna yeni bir uygulama gibi sasirmaniz çok enteresan. Hiç mi anneniz babanız tüm aile aynı kütüğe kayıtlı olduğunuzu fark etmedinizbir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...
Sorun degilO zaman bende özrümü diliyorum :)
Hayır canım bı tek sen saçma bulmuyorsun , saçma , şahsen çok üstünde durmam,şükür bana yakın eşimin kütüğü yan şehir :))
(Konumuz din değil ) ama belirtmek isterim , peygamber efendimiz soyadı değişikliğini bile uygun bulmamış . Kadının da soyu kaybolmasın diye. Nereden geldiği belli olsun diye.
Gelin görün resmiyette soyagaci şeklinde hoop transfer oluyoruz . Kimiz neyiz ilk günden iptal .
Ayyy ben de ilk bilmiyordum daha dogrusu aklima hic gelmedi sonra o kutugu gorunce bildigin aglamistim.
Buna yeni bir uygulama gibi sasirmaniz çok enteresan. Hiç mi anneniz babanız tüm aile aynı kütüğe kayıtlı olduğunuzu fark etmedinizcumhuriyet kurulalı beri uygulama böyle. Kabul etmiyorsanız evlenmezsiniz çünkü başka yolu yok ne yazık ki
Bunun tek yolu yabancı bir erkekle evlenmeniz. O zaman kütüğünüz aynı kalıyor![]()
Aynen öyle canım herkesin hakkını koruyucu yöntemi söylemiş.Peygamber efendimiz yüzyıllar öncesinden bugünün aydınım diye geçinen toplumundan daha nazik, daha zarif, daha ince ve daha aydın tespitleri varmışta işte bakma.
Yemin ederim sinirden ağlamak istiyorum şuan.
Ahahah soyadini kabullenmem 1 yilimi almisti ki benim cok komik bir soyadim vardi. Her ikisini alirsam da deliye hergun bayram misali bir soyadim olacakti. Soyadina odaklanica kutugu unutmusum. Su son soyagaci arastirmasina kadar canim babam da beni kutukta saniyormus. Cikti alinca hata var diye nufis mudurlugune gitmis beni goremeyince. Neyseki basvurmadan jeton dusmus. Beni aradi evleneli 6 7 sene olmus kizim senin kutuk de dgismis diye. Sesi kirgin.Peygamber efendimiz yüzyıllar öncesinden bugünün aydınım diye geçinen toplumundan daha nazik, daha zarif, daha ince ve daha aydın tespitleri varmışta işte bakma.
Yemin ederim sinirden ağlamak istiyorum şuan.
Evet doğru, evlendiğiniz kişinin soyadını aldığınız için o soyun bağlı olduğu kütüğe kaydınız alınıyor. Boşanma olursa tekrar eski kütüğünüze geçiyorsunuzbir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...
Tabi öyle olunca problem yok. Bizde herkes çok farklı yerlere gelin gitti. Hatta biz evlenen akraba hanımlara takılırdık bizim kutukten çıktın artık bizden değilsin diyeHepsi aynı köylü hepsi akraba olunca yeni öğreniyoruz bizde öğrenmez olaydık![]()