Evlilikte kıskançlık

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
İyi aksamlar yaşadığım bir seyi sizlerle paylasmak istiyorum. Eşimin kıskançlığından söz edeceğim. Baş edemiyorum ve çok bunalıyorum. Geri adım atmıyor ikna olmuyor. Kıyafetlerime karışıyor bol, koyu renkli ve gösterişsiz olmasını istiyor kendi sevdiğim şeylerden alamıyorum. Eve bir aile gelse gelen ailenin erkeği sanki bana bakacakmış gibi yine kıyafet ve makyajımı kontrol ediyor. Yüzüme kapatıcı, rimel ve allık sürmek istiyorum izin vermiyor çok hafif bi makyaj yani. Bunda diretirsem kime süsleniyorsun diye kızıyor veya makyaj malzemelerimi çöpe atmakla tehdit ediyor. Eğer devam edersem atacağını biliyorum. Telefonumda erkek kuzenler dahil kendi erkek kuzenleri de dahil kimsenin numarası olsun istemiyor whatsapptan fotoğrafımı görürler diye. Eve kargo, yemek vs sipariş verdiğimde gelen adama para vermiş olmamı yani muhatap olmamdan rahatsız oluyor bunları yapmamı istemiyor. Verdiğim siparişlere kendi numaramı yazamıyorum adam arar da sesimi duyar diye ama mesele benim meselem yani istediğim ürün ile ilgili kendisini arasalar bilgisi olmadığı bir konuda ne kadar yetkin olabilir ki benim işim zorlaşıyor. Bir kursa eğitime gidemiyorum. Doğal olarak erkekler de olur oralarda. Bundan rahatsız oluyor göndereceği tek yer sadece kadınların olduğu dini ortamlar olabilir. Arkadaşımla dışarı çıkmak istiyorum izin vermiyor sonra ısrar edip filan ikna ediyorum ama gidince de hep huzursuzum. Veya gideceğimiz yere de karar vermek istiyor orda kız başınıza ne yapacaksınız der gibi. Otobus dolmuş zaten hiç sevmediği araçlar. Arabada önde oturuyorum ya karşıdan gelen araçtakiler bana bakıyor mu diye bile huylanıyor birileriyle kavga edecek diye diken üstündeyim. Mesela bir yerden dönerken kulaklığı takıp eve kadar yürümek istiyorum bu beni mutlu eden bir şey. Yok razı olmuyor arabayla bırakmak istiyor. Öyle dikkat çeken bir görselliğe de sahip değilim. Evliliğimizin başından beri birkaç şeyi yaptırabildim. Mesela benimle dışarda bir şeyler yeyip içmeye alıştırdım. Ne biliyim beraber markete gitsek dönüşte eşimle dondurma yiyerek dönmek istiyorum yok olmaz evde yeriz diyor bütün keyfim kaçıyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor ama çok sınırlı yani benim sürekli uğraşmam, durumu toparlamam, taktik uygulamam lazım. Bu durum normal mi? Youtubede bir videoya denk geldim adam galiba evlilik terapistiydi. Evliliğin bitmesi gereken durumları saydı. Aldatma, şiddet, madde bağımlılığı var, eğer aldatıp pişman olduysa ve eşini seçtiyse de evlilik devam edebilirmiş. Videoyu izleyince benim sorunum gözüme küçük göründü sizler nasıl değerlendiriyorsunuz. Yani yıllarca uğrasmam gerekecek istediğim gibi olması için ama yorucu geçiyor. Son olarak güven problemi yok yani güveni sarsılacak bir şey yaşamadık karakteri bu şekilde. Ama annesi bana dedi ki sana tam olarak güvendiği zaman geçer bu sorunlar dedi mesela annesine güveniyorlarmış. Kadın çarşaflı yalnız öyle iste yorumlarsanız cok sevinirim

Ses etmiyor yazdım mı diye kontrol ettim ama göremedim yanlış mı okudunuz acaba, ondan da rahatsız oluyor
Gidiyormuşsunuz ama? Sesini duymasınlar diye telefon numarasını yazdırmayan adam arkadaşlarla dışarda buluşmaya gönderecek? Aile terapisti de kıskançlığı boşanma sebepleri arasında saymamış ya evet boşanma sebebi değil evlenmeme sebebi direkt. Sorun gözüne küçük görünmüş bir de.

Verdiğim siparişlere kendi numaramı yazamıyorum adam arar da sesimi duyar diye

bu da nirvana herhalde.
ben olsam boşardım. bu kadar hürriyetimi kısıtlamaya çalışan adam ya normal ve sağlıklı düşünme sistemine sahip değildir yada sapıktır. kendisi telefonda bile kadın sesi duyunca tahrik oluyor aklından başka şeyler geçiyor diye düşünürüm. neticede kişi kendinden bilir işi.

Okurken daraldım
Ben böyle biriyle evli kalamam

Kendisi de kadınlara mesafeli gibi davranıyor ama gün içinde nasıl bilemiyorum telefonunda da bir şey göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…