Evlilikte kıskançlık

YouTube kimin boşanıp kimin evliliğinin devam edeceğine karar veremez. Psikiyatri bilimi en tartışmalı en zıt görüşleri içinde barındıran bir bilimdir. Yani bir klinik psikolog birşeye doğru dese başka klinik psikolog onun tam zıttına doğru der.
sizin yaşadığınız bence çok ağır bir durum. Bu kıskançlık bile değil belkide. Sizi kontrol altına almak istiyor. İnsan olduğunuzu çoktan unutmuş zaten. Kendinize ait düşüncekerinizin olduğunu , isteklerinizin olduğunu , karar verme yetinizin olduğunu kabullenmiyor. Bunlar çok tehlikeli davranışlar.

Aynı eve girmeden anlayamadım çünkü beraber yaşamayınca o kadar karışacağı detaylı şeyler olmuyor. Şimdi de attığım adımda ne der diye düşünüyorum
Yalnız eşinizin karıştığı şeyler aynı evle yaşamakla ilgili değil. Makyaja, aktiviteye, erkek kuzenlerine, giyimine de mi karışmadi.
Karisti ama sen hallederim ya ben alistiririm mi dedin

Bu belkide aldatmadan sideetten bile daha buyuk bir sorun yani sizin yasadiginiz cunku hayatta hicbirsey yapmaniza izin vermiyor kole gibisiniz farkindamisiniz?
Farkındayım artık dayanamıyorum fikir ve isteklerime saygı duymuyor, kendisinin yapabileceği bir şeyse yapmaya çalışıyor ama ben tek başıma da kalmak istiyorum

Ben ayrılma kararı aldım çünkü daha fazla esnetemiyorum bakış açısını. Buraya da yazmak istedim başka insanlar bu durumu nasıl karşılar öğrenmek için
Benim teyzemin eşide senin eşin gibiydi birgün teyzemin canına tak etti ve terk etti uzun süre sonra barıştılar adam eskiye göre iyi bazen sorunları devam etsede
Teyzemi dışardan görmesinler diye evin pencerelerine buşamba çakmıştı

Yalnız eşinizin karıştığı şeyler aynı evle yaşamakla ilgili değil. Makyaja, aktiviteye, erkek kuzenlerine, giyimine de mi karışmadi.
Karisti ama sen hallederim ya ben alistiririm mi dedin
Bunlara karışıyordu, onu cok sevdiğim için ortayı bulacağımızı düşünüyordum ama aynı eve girince gelen misafirin yanında bile diken üstündeyim çok zorlaştı

Konu faketir diye umuyorum

Yoksa bir kadının kendine bu muameleyi reva görmebilmesini aklım almıyor.

Ablacım sen onun karısısın tapulu malı değil bi silkelen kendine gel elin adamı seni almış evine kapamış hayatını %95 kısıtlamış sen hala bunun normal olduğunu düşünmeye çalışıyorsun. Eşin hasta ama işin kötü tarafı sende Stockholm sendromu na yakalanmışsın...

Ben ayrılma kararı aldım çünkü daha fazla esnetemiyorum bakış açısını. Buraya da yazmak istedim başka insanlar bu durumu nasıl karşılar öğrenmek için
Konuda hiçte ayrılma kararı almış gibi değildiniz halbuki.

Bu durumu normal karşılamak mümkün mü?Sormanız hata.

Aynı bu da öyle işte yalnız ben terk edersem direk dava açmayı düşünüyorum çünkü geri dönmemem lazım duygularıma yenik düşmemem lazım bir kere duygusal davranıp evlendim, olmuyor

Konumun fake olduğunu düşünen birkaç kişi daha oldu, bu durum bile yaşadığım şeylerin absürtlüğünü gösteriyor ben neden böyle durumu kanıksamışım bilmiyorum

Konumun fake olduğunu düşünen birkaç kişi daha oldu, bu durum bile yaşadığım şeylerin absürtlüğünü gösteriyor ben neden böyle durumu kanıksamışım bilmiyorum

Canım gerçekten normal değil. Yani sen bir bireysin aklın fikrin mantığın ahlak anlayışın var onun seni yönetmesine ihtiyacın yok. Senin anlattıkların anormal ötesi şeyler. Bende evliyim eşim bu güne kadar tek bi konuda karışamadı bana canım gezmek isterse kibarca akşam bi programın varmı derim yok derse ben kızlarla iş çıkışı buluşucam geç kalmam canım derim tamam der en basiti. Yani bırak giydiğime ettiğime karışmayı.

Sen sessiz kaldıkça daha da abartmış.Kendine eş alacağına bi japon balığı alsaydı koysaydı akvaryuma izleseydi canı sıkıldıkça. Senin şu an inan kafesteki bi kuştan farkın yok onun izin verdiği kadar hayatını yaşayabiliyorsun. Ötesi senin için imkansız. Ne demek insanın canı istediği en basit bir şeyi yapamaması ya da yaparken ensişe korku duyması?

Bazen çok bunalıp sen de şunu yapma o zaman diyorum ben erkeğim diyor

Yok kabul etmiyor, özgür irademle alışverişe bile çıkamıyorum konuşmaya çalışıyorum anlaşıp orta yolu bulamıyoruz

Bazen çok bunalıp sen de şunu yapma o zaman diyorum ben erkeğim diyor

Oldu.. klasik savunma yöntemi.. ay eşinin karşına geçip şöyle bi ağzını payını veresim geldi sen gayet sakin sessiz birisin belli o şöyle eli maşalı birine denk gelmemiş ki şu yaptıklarının hastalık olduğunu kafasına vura vura anlatsın

Bana göre yaşadıklarınız ses çılarılmayacak şeyler değil... Ama şöyle bir durum var tanıdığım bir kaç aile için düşünüyorum onlar da bazı durumlarda farklı bakış açılarına sahip. Misafir de olsa evde namahrem sayılacak erkekler olduğunda rahatsız olmak, kıyafet konusunda olabildiğince sade giyinmek, yabancı erkeklerle iş için bile olsa irtibat kurulmaması gerektiğini düşünen, kısacası dini bakış açıları çok daha dar olan bireyler... Ve buna uygun olup olmadığını evlenmeden önce görememek ya da düzelir demek imkansız. Ya siz de önceden o çerçeveye çok yakın bir hayat yaşıyordunuz zaman geçtikçe arkadaş edindikçe bakış açınız değişti. Ya da eşiniz giderek daha da tutucu bir hal aldı. Bu durumdan boşanılır mı tartışılır. Kendi bileceğin iş ama bana göre normal değil. Ayrıca merak ettiğim evliliğin geri kalan kısmı nasıl yani sohbetiniz muhabbetiniz belki özel şeyler onlar açısından da uyumsuz musunuz

Evlenmeden önce ben onu çok sevdiğim için ona uymaya çalıştım. Evlendikten sonra baktım kendime ait alanım kalmadı veya alan verince de huzursuz hissediyorum. Bu konular dışında da evimizin içinde mutlu, sakin davranıyor sevdiğini gösteriyor. Kendisi kısıtlanmaktan hoşlanmıyor. Zaten öyle sosyal hayatı da yok ama sosyalleşeceği zaman benim görüşümün bir hükmü olmuyor. Bir de zıttına davranılırsa şiddete meyilli. O duruma getirmedim ama belli yani bakışından, dişini sıkmasından filan bir tık üstü vurabilir

Keske o da anlasaydı ya duzelir diye yıllarca beklemek de istemiyorum

Böyle insanlar gerçekten var. Evlenmeden önce fark etmemiş miydiniz? Bi yakınımın eşi de aynı böyleydi. Bir alt sokakta annesine bile tek başına gidemezdi. Şimdi 11 senelik evliler. Yeni yeni düzeliyor.
Fark ettim de bu kadar abartıp kendime alanım kalmayacağını anlayamadım. Çok sorun çıkarırsam tamam diyor atıyorum haftada şu kadar gün dolaşmaya çık yarım saat diyor. Böyle demesinden bile rahatsız oluyorum dolaşma günüme de kendim karar verseydim keske

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…