Evlilikte kavga

He hepimiz gün teyzesıyız senide beklerız

bilemedim bana fazla komutçu geldi adam. evden çıkıp işe gidiyor söylemesi mi lazım sofrayı sen toplarmısın diye
Bunu söyleyen adam mı size komutçu geldi "ise cikti giderken de benim hemen cikmam lazim sofrayi sen kaldirabilir misin dedi" Yani anlaman gereken bu adam normal şartlarda bu masayı kendisi kaldırıyormuş ama o kahvaltı günü acil çıkması gerektiğinden eşinden rica ediyor.

Kaldır da dememiş bak "kaldırabilirmisin "

Bu adamın neyi size komutçu geldi?? İnan meraktan soruyorum yani insanların algı farkı benim hep önemsediğim araştırdığım bi alandır.

Uzatma mı dediniz? Ben size iki
Kere hayırlı akşamlar dedim cevap yazan sizsiniz. Sizin ne olduğunuz da beni ilgilendirmiyor lafı da nereye çekerseniz çekin ben küçüçük çocuğa bedduayı düşünecek kadar zalim bi insan değilim kaldı ki kimseye neden beddua edeyim durduk yere mantığı yok bi kere söylememiş hatta düşünmemiş olduğum bişeyi olmuş gibi iddia ediyorsunuz pes neyse çocuğunuza da allah uzun ömür versin.

Hemencecik açıkta duranlar kaldırılıp çay keyfi yapılabilir. Açıkta durması hoş değil , eşinizin tavrı da hoş değil.

Ancak birbirinizi tanıyın artık. Yapmayacaginiz şeye tamam demeyin .

Çok titizlendigi durumlar olabiliyor insanın saygı duymak lazım , karşı taraf çok abartmiyorsa.

Calismiyorsunuz ve bebek yok. Bol bol yapın keyfi .

Sıcak çaya şükür eder hale geliyorsunuz sonra :)

Böyle bişey için kavga edilir mi bilmiyorum , o kişiye göre değişir, ben de önce paşa gönlümü yaparım , canım oyalanmak istiyorsa , ama hiç olmazsa bozulacakları dolaba kaldırdıktan sonra...En fazla 30 sn falan sürer.

He hepimiz gün teyzesıyız senide beklerız
Bırak Allah aşkına bu da şey modeli, çok çılgınım. Atomu parçalıyorum , dünya barışı için kulis çalışmaları yapıyorum. Yediğim yemeği toplayamam çok önemli biriyim. Yahu ev işi yapan herkes teleme peyniri olmak zorunda mı ? yediğimiz yemeği kaldırıyoruz buna neden mana yüklediniz evcil hayvanlar bile yapıyor bunu ya. bu titizlik değil arkadaşlar normal bişey sıradan basit yani gündüz omurilik soğanı ameliyatı bile yapmış olsanız akşam yediğiniz sandviç tabağını bulaşık mak. koyarsınız. Bu siz değersiz basit aşağılık kalitesiz yapmaz,yediğini toplayan insan yapar.

Hahaha Okurken Acaba bunları benmi yazdım falan Dedim su kahvaltı sonrası keyif yüzünden çooook tartıştık coook neymiş benim anam böyle değil ben titizim önce toplanır sonra keyif yapılır hatta ben çay içerken kalkıp elektrik tutardı evi sonra ben kalkmıyorum diye kızardı neymiş ben yapıyorum sen gözüme bakarak çay içiyorsun ay benmi dedim kalk süpürge yap dedim sonra yeter dedim bi gün ben buyum kahvaltı keyfini ezelden beri severim Bu konuda gram değişmem askım özür dilerim Yapacak birsey yok Alısacan dedim keyfimi yaparım sonra kalkıp buz gibi yaparım evi dedim Alıştı şimdi asla rahatsız etmiyo benim cayım ve keyfim onu çünkü gerçekten sevdiğimi anladı şimdi rahatım

Sofra toplamadan keyıf yapamam ben yapanlarada bişey dıyemem.Adam haklı bence .Sadece yorumu mu yaptım ama olaylar nerelere geldi .Ve evet titizimde kendımede bakarım.Ama bunlar ınsanın ıcınden gelen duygular .Kımseye aaa sen titiz deılsın demedı kımse .Sadece yorum yaptılar .İnsanlar yedıklerını toplarlar ben boyle gordum aılemden .Neden bu kavga arkadaslar.Neden gun teyzesı olduk eş adayını haklı gorduk diye .

Onlar esleri ne isterse tam tersini yaparlar cunku onlar erkeklerin isteklerini yapmazlar. Adam rica ediyor kaldirir misin diyor padisah emretti diyorlar pesss bu kadarida fazla cinsiyetcilik yapmayin dersler ama en bas cinsiyetciler.

Onlar esleri ne isterse tam tersini yaparlar cunku onlar erkeklerin isteklerini yapmazlar. Adam rica ediyor kaldirir misin diyor padisah emretti diyorlar pesss bu kadarida fazla cinsiyetcilik yapmayin dersler ama en bas cinsiyetciler.
ben kendimden daha kadın yanlısı bir kadın tanımadım. ama eşitlik ve adelet istiyorsak kadın olarak biz de bunu sağlamalıyız. köle miyim evimde keyif yapamayacak mıyım , adama ne mutfaktan bana komut veriyor falan .. Komut veriyor komutta vermiyor da rica ediyor çünkü yapmamakla ünlenmişsin, eğer o mutfak o masa adamı ilgilendirmiyorsa adam hiç toplamasın sofrayı ? hep kadının görevi olsun nasıl fikir ? evlilik bence ev arkadaşlığı içeriyor. Ev arkadaşım da sofrayı toplamasaydı ona da tepkimi gösterirdim aa benim evim istediğimi yaparım kafası yanlış. Evliliğe uygun değil yani, yoksa herkes istediği hayatı yaşar kime ne...

Ben 1,5 saat birakmam yedikten hemen sonra toplarim iicim rahat etmez. Esim biraksa kizarim çünkü bozululur. Hem nimete saygisizlik.

Ama sizin sorun bu konu dışında bence. Buradan bakınca adam sizin umursamazliginizdan bıkmış gibi. Beni gör beni tak diyor ki zaten adam yerine koy diyor.
Esimde pek umursar insan degil. Bu tarz seyleri umursayan ve evde umursanmak isteyen biri icin cok daha zor emin olun.

Adam sen toplar mısın dediğine göre bugüne kadar normalde kendisi topluyor demek ki ee eve dönünce 1.5 saattir masayı öyle görünce sinirlenmiş olması çok normal demek ki siz normal de bir şeyleri toplamıyorsunuz. Bu da adamda birikmiş birikmiş patlamış. Kadın erkek kim toparlarsa toplasın sofra yedikten sonra kaldırılır. Peynir bal reçel tereyağ açıkta kokar peynir kurur. Bu kadar rahatlık bana normal gelmedi. Topladıktan sonra çayını içip keyif yapabilirsiniz. Ben eşinin bir tek bu konu için patladığını düşünmüyorum senin tavrını da normal bulmadım

ya
yapmamakla unlenmedim ufurukten prenses hanim, zaten yapiyorum kirk yilin basinda yapmayinca niye tepki goruyorum haksizlik degil mi ben de insan degil miyim canim isteyemez mi oturamaz miyim ayaklarimi uzatip diyorum.

genele cevap:
sofrayi tabii ki daima esim toplamiyor evdeyse yardim ediyor yemekleri hep ben hazirliyorum evin temizligini de duzenli bir sekilde yapiyorum. hep o topluyor da benden bi kere istedi onu da yapmadim gibi bir durum soz konusu degil. hala bana recel kaymak filan yazan var bir tane peynir tabagi soz konusu kahvalti hanimlar. kaldi ki ben boyle seviyorum hep kahvaltiyi bekletirim yazmadim hic nye herkes bana kahvalti sofrasinin ne zaman toplanmasi gerektigine dair vaaz veriyor anlamis degilim. esimle kavga etmeye devam etseydim bari daha az sinirlerim yipranirdi

Konu sahibi küçük sorunları sorun ediyorsun. Bir önceki konunda kitap satışı yaptığın ve kv nin ücretsiz olarak kitap aldığından dem vurmuşsun. Kahvaltı olayı kitap olayı vs bunlar hep küçük sorunlar ama senin gözünde büyüyor. Ortada bir kavga da yok küçük bir atışma var. Sana tavsiyem bu kadar küçük hesaplar yapma. Eşinle ve diğer insanlarla ortada buluşup uzlaşmaya varmaya bak.

Şu hayatta ne gerçek sorunlar ne büyük problemler var ve şanslı bir insansın düzgün bir kv ve eşe sahipsin. Sende birazcık uyumlu ol.

tamam, olurum

Evde tek başınaysanız bana normal geldi. Benim en sevdiğim şey sabahları uzun uzun kahvaltı yapmak. Kahvaltı bitince canımın istediği zaman topluyorum. Evde tekim çünkü. Ha titiz, düzenli olduğumu da ekleyeyim. Eşiniz çok saçma davranmış, istediğiniz zaman toplarsınız sanki günlerce orada kalmış en sonunda kendisi el atmış gibi konuşmasın.

Erkekler ev isine yardim edince inanilmaz cekilmez oluyor herseye karisiyorlar evet sacma bir nedenden olmus esinize hakli demiyorum ama 1.5 saat o yiyeceklerin acik kalmasida iyi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…