Evlilikte kavga

Yuhhh nasıl bi kafa bu yaa buyrun sultanim diye kapıyı ac istersen ulan sizin gibiler yüzünden bizdende böyle iş beklicekler 80 lerdeki tama eden susan kadin rolünden çıkın artik yaa
Bazen şaşırıyorum burası kadınlar kulubu mu erkekler kulubu mu. Erkekler burdaki kadınlar kadar kendini savunmuyor aşırı Bi erkek yalakalığı var. Kız kardeslik kazanır dedik bu siteye geldik ama asla kız kardeslik kazanmıyor kadınlar birbirini değil erkekleri tutuyo.

Tamam kahvaltıdan sonra bi çay sigara keyfi yapılır da max 15 dk beklemeli sofra. 1.5 saate bulaşıklar kurur yiyecekler kötü olur. Siz toplamama işini eşiniz de tepkisini abartmış

Hayatımı özetlemişsin
Yalan mı ama Marygold, kadın erkekten bir şey istediğinde 50 defa söyler, hepsinde adam kulak arkası yapar da söylenen işi yapmaz, hatta üçlü koltukla bütünleşir çay kahve ister tv de maç da varsa sizi duymaz Ronaldo'nun penaltılarına odaklanıp size de çekil önümden der, sesiniz arka planda zııııııııı diye duyulur ama ne istediğinizi anlamaz musluk contası örneklerden yalnızca biri.

Toplanmayan sofraya yoğunlaşıldı lakin ana meseleyi hepimiz kaçırıyoruz, kavga kısmını soruyor konu sahibesi.

İlk 5 yıl sudan sebeplerle bile tartışma çıkması normal, tartışma ağız münakaşasından öteye geçmiyorsa sorun yok zira 2 farklı insan aynı evde yaşamaya başlıyor, ikisininde hayata bakışı, alışkanlıkları başka oluyor, zamanla tartışmalar azalıyor çünkü birbirinizi her bakımdan tanıyorsunuz, ortak paydalarda buluşmayı öğreniyorsunuz.

Evlilikler güç savaşına döndürülmemeli çünkü evlilikte yöneten ve yönetilen yoktur, biraz siz alttan alırsınız biraz eşiniz alttan alır, bir gün siz onu idare edersiniz bir gün o sizi idare eder, ortak paydalarda buluşmayı öğrenip kırıp dökmeden yaşar gidersiniz.

Evett ana konuyu kaçırdık belki ama hatalı olduğunu düşündük konu sahibinin. Kavga elbette olacak, hatalı olan alttan almalı. Konu sahibi keyif yapmak istemiş, doğaldır, keyif yapmadan önce sadece 2 dakikalık bir iş yapmadığı için keyfi zehir olmuş.

Herkesin titiz olduğu konular var, o yüzden evlilik bazen zor. Yeri geliyor bizi büyütenlerle birbirimize giriyoruz. Hatalı olduğumuzda alttan alsak, karşı tarafın hassasiyetlerine özen göstersek bitecek aslında...

Kavga her evliliğin olmazsa olmazıdır. Önemli olan yüz göz olmamak ve onu bile saygıyı bozmadan yapabilmek bence.
Ben evleneli o kadar olmadı ama senelerdir süren bir dostluk ve ilişki üzerine evlendim.
Eşimle 6 senede 1 kez tartıştık.
Onda da zaten o kadar üzüldüm ki çalışırken baygınlık geçirdim uzaktık da birbirimize. Tek korkum kaybetmekti.
İnanın çok zor da bir insanım.
Ama söz konusu o ise onun kızacağı, üzüleceği bir şeyi yapmamaya çok dikkat ediyorum.
Ben dikkat ettiğim için eşimde çok dikkat ediyor.
Her zaman konuşarak çözüyoruz sıkıntıları.
Hiç bir şeyi içime atmadığımız biriktirmediğimiz için kolayca çözülüyor her şey.
Sizin örnek verdiğiniz olayda eşinizin davranışını çok abartılı.
Orası sizin eviniz oturup çay kahvaltı keyfi yapmak isterseniz isterseniz 3 saat toplamayı bunda kızılacak bir şey yok.
Durumun titizlikle de alakası yok bence.
Eşinizin derdi farklı.
Ama sizin de tutumunuz doğru gelmedi bana.
O şekilde dalga geçer bir üslup yerine neden bu kadar tepki verdiğini sakince konuşmak daha uygun olurdu.
Adam değer verildiğini, umursandığını görmek istiyor.
Belki bu konuda siz bir adım atarsanız o da davranışlarını değiştirir

genelde ilk yıl zor derler alışma süreci vs. bende 4 aylık evliyim valla en son buyuk kavgamızı gecen gece yaptık baya hemde sonra oturup konustuk vs vs duzeldi. bence siz ilk yıl gözlerinize perde mi indirdiniz ikinizde bir çok şeyi görmezden gelip alttan almışsınız dolayısıyla şuanda da patlıyor..

Ben de aynı bu şekildeyim fark 8 yıl oldu hala incir çekirdeğini doldurmayan şeylerden kavga ediyoruz hemen barışıyoruz ama bir şeyler alıp götürüyor. Ben de çok ağladım ne zormuş bu evlilik diye geçirdim. Ben de çözüm ariyorum

Yok eşimle hiç kavga etmiyoruz 10 senedir mıç mıç dipdibe çifte kumrular gibiyiz görsen etmek de ne kelime kaç kere hem de bir keresinde öyle bir kızdım ki belime yaklaşan saçlarımı aldım elime makası bak bak dedim iyi bak kulak hizasında kestimbazen çok iyiyiz bazen de kavga ediyoruz yani hayat her zaman dört dörtlük değil ki evlilik fedakarlık işi güzel belki ama idare etmesi çok zor bir müessese

Cok rahatsiz oluyorsa toplasın oyle gitsin madem. Ben de masada bir sey bırakamıyorum dürtüyor beni topluyorum çayım soğuyor sinir oluyorm. Ama bence burda kadin hakli.

Niye kasti adamı kızdıracak cevaplar veriyorsun

Evde oalacaği-kalacagi belli olan birisine hemen çıkmam lazım sofrayı sen toplarmısın cümlesini kurabilen bir koca görmeden ölmek istemiyorum ya..

O.kısımdaki inceligi yaşayabilmişsiniz mesela vallahi o bile bir + bana göre

Sizi anladım.eşinizi rahatsiz edebilen yönlerinizi elinizden geldigince törpülediginiz halde böyle anlarda göremezden gelinip ilerlemenize kör sağir davranmasina tepkilisiniz aslinda.
Yalnız şu varki; kac kişi tartişma aninda yüzde yüz adil olabiliyor ki?
Olayin doğasi cimbizla kelime cekme ve üstüne baştaki ilk durumun sacma sapan yerlere gitmesi olmuyormu genelde zaten. Tek size ait bir durum degil yani o.

zaten eşinizin size o hararetli anda hakkinizi teslim etmesini beklemeyin.ama sonra sakin bir zamanda ilerisini gerisini konuşun, açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…