Evlilikte kavga

ruru_

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2019
42
67
18
Merhaba degerli kadinlar,

Eslerinizle araniz nasil? Ben iki yillik evliyim, ilk bir yil birakin tartismayi bir an olsun gerilmedik bile esimle cok iyi anlasiyoruz genel olarak
Bir yilin sonunda ufaktan atismalarimiz basladi, simdi arada sirada (ayda bir) kavga ediyoruz, genelde kavgayi esim baslatiyor ben de ustune benzin dokuyorum ortalik alev aliyor
Yalniz kavga etmek beni cok yoruyor ve sonrasinda mutsuz oluyorum hic cevap vermesem o an beni takmiyorsun anlasilmis hissetmiyorum diyor ve ona cevap vermemi istiyor. Ben de peygamber degilim, ona yumusak cevap veremiyorum ben de kizdiracak seyler soyluyorum ve cozumsuz kaliyoruz her seferinde. Tabi sonra aksama sabaha barisiyoruz fakat her kavga sonrasinda keske evlenmeseydim ne zor seymis hep idare hep idare alttan al yeterrrrr gibi duygu ve dusuncelere kapiliyorum. Merak ettigim kavga etmek normal bir durum mu siz ne yapiyorsunuz, kendinizi nasil hissediyorsunuz kendinizi kavga konusunda? Kavgayi korkunc bir sey olarak gormemeli miyim kavga ettigimizde sanirim kotu bir evlilige gitmesinden mutsuzluktan onu kaybetmekten filan korkuyorum. Simdi neyi halledemiyorsunuz diye soracak olursaniz

Sabah ki kavgamizi ornek vereyim : guzel guzel kahvalti ettik ise cikti giderken de benim hemen cikmam lazim sofrayi sen kaldirabilir misin dedi peynir vs masada ustu acik kalmasin diye ben de ok dedim. cikti ama ben hemen toplamak istemiyorum yani cay koyup ayaklarimi uzattim oturuyorum, bir seyini unutmus bir bucuk saat sonra geri geldi. Sofrayi ayni gorunce tabi tabaklari vura vura makineye koymaya basladi, ben de kirma lazim olur filan dedim. Derdi su: ben bu sofranin boyle kalmasindan rahatsiz oluyorum neden buna saygi duyup bunlari toplamiyorsun neden ben bu evde takilmiyorum, kendimi anlatamiyorum diyor. Diyorum ki yani hemen toplamak istemedim canim istemedi. no, asla kabul etmiyor sanki ben hep bulasiklari gunlerce birakiyormusum gibi konusuyor ben de o noktada cildiriyorum ya goren bakan da bir hafta bulasik kokutuyorum zanneder valla yoruldum artik hanimlar. Girmis bi' beni takmiyorsun ben bu evde adam yerine konmuyorum tribine bana deger versen soylediklerimi dikkate alirsin diyor ben de oyle olunca kiriliyorum ya ben eskiden 10 birakiyorumdur sen rahatsiz oldugun icin simdi 2 birakiyorum aradaki 8 in ustune basilip cignenmesini hazmedemiyorum eeh yeter be moduna giriyorum.

normal mi boyle seyler siz nasil basa cikiyorsunuz valla evlilik cok zormus ki her gun sukrederim cok sansliyim esimden evliligimden diye buna ragmen sabrim tukeniyor

Bugunki yaşadığınız şeyi yorumlayck olursam;
Ben de çay keyfi yapmak isterim kahvaltıdan sonra ama masa yemek bittikten sonra 1,5 saat durmaz mesela? Nasıl içiniz rahat ediyor o kadar saat açıkta kalan yiyecekleri tekrar yemeye ? Siz bence tembellik yaparken eşinize yakalanmışssınız eşinize kızalım diye bekliyorsunuz. Eşinizin tavrı da hiç hoş değil ama sizinki daha bir anormal.

Benim eşim böyle bişeye takılmaz. Eşinizin tepkisi biraz fazla ama sebebi ayak uzatıp çay içmekse eğer sofranın dağınık kalması banada hoş gelemezdi. Heryer toplanacak,tezgah tertemiz olacak ben çay,kahve faslına öyle geçerim. Yardımcımın izinli günlerinde bile tezgahta tek bulaşık bırakmam,nasılsa gelip toplar aslında..
Eşiniz titiz,siz rahatsınız.. eşinize batan size batmıyor.. genel işleyişte problem yoksa eşiniz takmamayı öğrenmeli..

Şükredecek bir şey yokki. Bildiğin benim dediğim olacak diyor. Yani ayak uzatıp Bi bardak çay içip keyif yapmanızın neyi kötüki... Bunun neyini beni adam yerine koymuyorsun olarak dayatıyor
... Saçma.... Ben dedim hemen sofrayı topla ben dedim hemen peyniri şunu bunu kaldır yıka.... Saçma... Ne battı gözüne... Her evlilik aynı değil daha iyisi de vardır daha kötüsü de... Zaten siz şükrediyorum demişsiniz bide bulaşık makinesine koymuş tabaklarıda... Sabrınız çok zorlanmaz ise yıllar içinde böyle sürer gider işte

Açıkcası bir bucuk saat o sofranın Orda kalması beni de rahatsız ederdi.

İncir çekirdeğini doldurmuyormuş iyi birşey bu. Benim eşim de takıntılıdır temizlik konusunda ama ben ona uymaya çabaladım. Çünkü tersi daha kötü adam pis ben titiz olsam daha fena. Çocuk olunca zaten şimdi o da takıntı edemiyor yani geçer bu konular daha mühim şeyler yaşandıkça. Sen de özür dileyiver üzerime ağırlık çöktü kalkamadım de bir iki güzel sözle bağla. Bazen öyle olmasa da erkekleri pohpohlamak gerekiyor.

1.5 saat az bir zaman degil bizde tum gunu 24 saatinizi bilmiyoruz
Adam belki durdu durdu patladi belki tamamen haksiz
Ama olay rahatsiz edici buna tepkiyi esiniz ile tum iliskiyi bilip yorum yapmak gerekir adama hakli haksiz diyemeyiz
Bence de bir anda patlamış olabikir, bunharaket sürekli yapılıyorsa bir süre sonra o yiyecekler bozulur kim ister ki bir daha onları yemeyi?

Hanimlar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim yalniz ben hakli miyim haksiz miyim diye sormuyorum ki..
Ben hakli oldugumu da savunmuyorum eskiden 10 birakiyorduysam 2 oldu arada benim koydugum emegin gorulmemesi beni gicik ediyor diyorum kendimi bosa ugrasiyormus hissediyorum diyorum. karsilikli emek isi tamam da ne zor yani bu surekli kendinden fedakarlik etmek diyorum size icimi dokuyorum
Siz de kavga ediyor musunuz kavga etmek normal mi kendinizi nasil hissettiriyor diye soruyorum.

Kavga etmek normal çünkü hiç hiijyenik davranmıyorsunuz bir kere. Madem rahtsız oluyor sizde tavrınızı değiştirin.

Evet peynir hemen kuruyor ztn
Recel salca tarzi seylerde kotu oluyor
Kaymak tereyagi hic beklemez
Bilemedim
Ben genelde tabak hazılrım dolaptan alıp koyarım hem toplaması kolay hem de bayatlamaz erkek arkadaşım mesela masayı çok dolu ve beklemiş görünce o da irrite olabiliyor o yüzden konu sahibinin eşini anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…