Evlilik birliğinde edinilen mallar ortak olduğu için, eşinizin size araba almış olması aslında evinize almış, kullanım hakkını size vermiş olması gerek. Anladığım kadarıyla şu durumda hem sizin hem eşinizin arabası olmuş oldu. Eşiniz size değer vermiyor olsaydı, ikinci bir arabayı kullanım için size almazdı diye düşünüyorum. Ama sizde boş yere benim demeyin çünkü o da , diğer araba da ortak.
Sanırım şuan kiradasınız. Ev alırsanız, yine karı koca ileride ortak olmuş olacaksınız. Yani eşiniz tapuyu size yapsa da, ev sadece size ait olmayacak..
Benim üzerime 4 ev gelecek olsaydı, ben yeni bir ev alıp borca girmezdim. Borç olmayacaksa bile zorlar illa ki. Evler çok pahalı. Bu evlerden birini istediğim gibi tadilat yaptırır, eşimle çocuklarımla bir otururdum. Diğer 3 evi kiraya verirdim, gelen geliri çocuğumun ( sizin var mı bilmiyorum) üzerine birikim yapardım. Evlilik devam ederse de etmezse de, ilerde çocuklar büyüdüğünde bu kira ile birikmiş olan altın / döviz vs onları kullanırdım.
Yani hiç bir evi satmazdım ama adamdan da yeni bir ev beklemezdim.
Ev konumu uzak veya kullanışlı değilse, birini satıp yeni ev almaya okey derdim. Allah korusun aksi bi şey olsa zaten 3 ev daha varmış. Ama aksi bir şey olmaz da evlilik devam edecek olursa, boş yere zora sokmazdım kimseyi