Evlilikte kadına kalan miras

Bana araba aldı, bana ev alacaktı derken tapusu sizin üzerinize olacak sanırım ama bosanma halinde zaten ortak mal bunlar. Size diye bir sey almasına gerek yok ki.
Bir de gelecegimi garantiye almak için alacakti demissiniz. Miras kalmış artık öyle bir durumunuz da kalmamis. Ortak alınabilir.

Atladaşlar siz delirdiniz mi? Böyle evlilik mi olur? Benim malım benim olsun, kocam da çalışsın onun çalıştığı da benim olsun. Ama zinhar benim bir kuruşum onun boğazından geçmesin. Böyle bir mantık olabilir mi? Hayat arkadaşım dediğiniz, birlikte yola çıktığınız adamdan mal mülk para sakınmak çok çirkin. Bu kadar güvenmediğiniz adamlarla evli kalmayın. Böyle evlilik olmaz çünkü.

Eşiniz sizi kendisine muhtaçken seviyormuş sanırım. Bundan sonra herkes kendi gelirini harcayacak gibi duruyor. Geliriniz olunca ev araba gibi şeylere eşit miktarda para koymanız aslında adil ama eşiniz iyi niyetli değil ve size kalan malı fazlasıyla kıskanmış. O malları kesinlikle satıp onunla ortak hale getirmeyin. Yarın bu sindirim bozukluğunun bedelini size ödetecek. Ortak para koyduğunuz her şeyi de ya müşterek tapu veya ruhsat haline getirin ya da aile mülkü diye şerh koydurun alırken. Öyle saça böyle tarak lazım
Evet ben de bunu anlayamadım zaten neden muhtaçken seviyormuşda şimdi böyle davrandığını

Evler ve dükkan tamamen size ait diye biliyorum miras olduğu için. Asla satmayın, kiraları geliyorsa o sizin kendi bütçeniz kendi maaşınız olsun belki dükkanı işletmesi için eşiniz çalışabilir ancak asla üstüne vermeyin. Veya gelen kira sizin eviniz için ortak bütçenize dahil edilebilir ancak kardeşiniz de yoksa bu mallar sizin geleceğiniz için ve çocuklarınız için sigorta. Eşinizle ayrılsanız bile bu edinilen malları bölemezler. Ayrıca eşiniz size araba aldıysa ortak aldı aslında. Evlilik içerisinde hem kendisi hem sizin içindi o araba. Çok zora düşse gözünüzü kapatmadan vereceksinizdir o da bunu biliyor sonuçta arabanın lafını yapması saçma.
Eşim arabayı ortak almadı benim üzerime yaptı.. ben de üzerine vermeyi düşünmüyorum çünkü kötü bir geçmişim var eşimle güvenmiyorum açıkçası

Ben böyle söyleyince de damardan giriyor Allah beni senin eline düşürmesin diyor
Adam doğru söylüyor. Eşinizle ne gibi kötü bir geçmişiniz varda guvenmiyorsunuz? Aldattimi sizi? Cevap evet ise arabayı ve evi sus payı olarak mi aldı/alacak? Bu yüzden mi evlisiniz hala? Cevap yine evet ise evliliginize söyleyecek kelime bulamıyorum. Allah kadininda erkeginde cikarcisindan uzak tutsun.

Son düzenleme:
Atladaşlar siz delirdiniz mi? Böyle evlilik mi olur? Benim malım benim olsun, kocam da çalışsın onun çalıştığı da benim olsun. Ama zinhar benim bir kuruşum onun boğazından geçmesin. Böyle bir mantık olabilir mi? Hayat arkadaşım dediğiniz, birlikte yola çıktığınız adamdan mal mülk para sakınmak çok çirkin. Bu kadar güvenmediğiniz adamlarla evli kalmayın. Böyle evlilik olmaz çünkü.
Bende bir tek benmi böyle dusunuyorum diyordum sizin mesajınızı okuyana kadar. Herkes sakın ha falan demiş ama evliliğin ne anlamı kaldı o zaman. Tamam kanunen kurallar belli ama evlilik hayatı sadece kanunun bize belirttigi kullarar üzerine mi dayalı? Yazılı olmayan kuralların hiç mi bir değeri yok. Etik davranmak gibi güvenmek/ güven vermek gibi ne bileyim vefalı olmak gibi. Bu kadar da ticari bir zihniyete dayali olmamalı ya yuva dediğimiz şeyin.

lar merhaba yeni katıldım bir problemim var benim eşim kendi işini yönetiyor ticaret yapıyor maddi durumumuz iyi sayılır seviyede ama tabi biz de bir şeyler alınca borçlu alıyoruz çünkü ticaret hayatı inişli çıkışlı ama zengin değiliz sadece iyi sayılır bana bir araba aldı eşim Fiat 500x şimdi bir ev alma planımız var paramız olursa alacakmışız ama ne zaman konusu açılsa çok kızıyor üstümü basımı her şeyimi eksik etmiyor fakat kendisi iPhone 15 kullanırken ben onun eski telefonunu kullanıyorum 11pro bunu ben talep ettim ben senin eski telefonunu kullanabilirim sorun değil dedim o da tamam dedi gecen ay benim babam öldü yani dedemden kalacak olan dört tane ev 1 dükkan babama değil bana geçiyor ben de eşim ticaret yaptığı için zaten dükkanı o işletir diye düşündüm ona da bunu söyledim böyle olduğu için.. eşim öyle olduğu zaman her şeyin ortak olacağını söylüyor yani mesela benim arabayı yenilemem gerektiği zaman birlikte alacakmışız artık sadece bir tane ev alırmış başkada bir şey almazmış ben de dedim ki hayır araba olayı bir insanın karısına yaptığı jesttir bunu sen almalısın ortak almak ya da kendi paramla almam çok saçma eğer senin gücün yetiyorsa senin alman gerekiyor dedim cimri dedi bana nankör dedi araba aldım ondan bile memnun değilsin dedi halbuki binlerce kere hep teşekkür etmişimdir yani bilmiyorum belki de psikolojik olarak içimden de gelmiyor olabilir çünkü kocam bana daha önce sen bana muhtaçsın demişti benim miras olaylarım çıkmadan önce açıkçası dedemin mal varlığını pek bilmiyorduk sonradan öğrendik dedem çok sert bir adamdır anlatmaz böyle şeyleri ben de açıkçası çok merak etmedim ama babam öldüğü zaman evde öğrendik avukatından yani eşim benim mal varlığımı bilmeden önce o evi bana geleceğimi garanti altına almak için alacağını söylüyordu arabayı da keza öyle ama şimdi senin de mal varlığın olacak artık her şeyi birlikte yapacağız diyor ben onun gücünü bu şekilde göremiyorum siz ne düşünüyorsunuz sizce doğru olan nasıl olmalı?
Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz. Araba evlilik içinde alındıysa kimin üzerine olduğu farketmez ortaktır
Satmayın mallarınızı ama ara ara jest yapın derim.

Son düzenleme:
Dedeniz hayatta daha anladığım kadarıyla.Eğer o evlerin ve dükkanın tapularını sizin üzerinize yapmadıysa henüz düşmemiş miras için neyin huzursuzluğunu yaşıyorsunuz anlamadım şahsen.Belki dedeniz hayır yapacak bir yerlere bağışlayacak?

Dedeniz hayatta daha anladığım kadarıyla.Eğer o evlerin ve dükkanın tapularını sizin üzerinize yapmadıysa henüz düşmemiş miras için neyin huzursuzluğunu yaşıyorsunuz anlamadım şahsen.Belki dedeniz hayır yapacak bir yerlere bağışlayacak?
Ben bu detayı kaçırmışım ya. Dede henüz hayatta ve baba vefat etti diye henüz piyasada olmayan malların kavgası yapılmaya başlamış. Oturduğum yerden ben utandım. Babaanne sağ değilse dedenin biriyle evlenip malları ona kaptırma ihtimalide var.

Yalnız bir mesaj yazmışsınız. Bana ev almayı düşünüyordu diye.
Bunu anlamadım. Size ev almayı düşünürken siz herşey sadece benim derseniz o nasıl olacak
Evi ikimize alacak bana değil evet miras benim çünkü ben kadınım beni yüzüstü birakmayacagini nereden bileceğim ona güvenmiyorum yaşadığımız kötü şeyler var çünkü güvensem de mirasımı satmak istemiyorum açıkçası yani öbür türlü de ben mi ona bakayım o ev almasın benim evimde mi geçinelim o ne kadar doğru doğru peki

Erkek eve baksin ben de yayılım oturayım, erkegin gorevi eve bakmak sonuctaaaa avzguaa
Iyi öğrenmişler bunu ha, islerine geliyor ya.

Miras konusunda bi sey diyemem de, tavrınız o kadar itici ki!
5 dakika evli kalmak istemem boyle biriyle

X