evlilikte ekonomik konuları aşamamak

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
evliliğin en başından beri parasal mevzularda sıkıntı yaşıyoruz. 3 yıllık evliyiz. 2 yaşında kızım var. şimdi konuyu detaylandırıyorum. bir kere eş ailesi en başından tslepkar. sözde bize ev yapılacak diye 30 bin TL para aldılar. düğün altınlarının yarısını gerye bana mehir diye verilen 20 bin gibi bir rakam kalmıştı. düğüne onlardan 10 kişi geldi ve çoğu altın bizim taraftan takıldı. ev yapılacak dedikleri betonu atılmış gecekondu evin içi yapılacak ancak diğer kardeşe ev dayalı döşeli herşeyi yapılmış şekilde verilmiş para istenmeden bize de kira verilecek sözde hala yapılması bitmedi ve kaynana kişisi üst kata yeni yapılan eve çıkacak ve eski kendi kullandığı evi bana bırakacakmış ki bundan da emin değilim güvenmiyorum. bunun haricinde fatura ödeyemedik vs diye para isterler sürekli. bize gelir ak biletlerini eşim alır. bu arada iki emekli maaşları 4500den fazla yaşı itibariyle gayet yeterli bir tutar. biz evlenirken dahi tek maaşları diğer kardeşteydi masraf falan yapılmadı. zaten beklentim yok da altınlarıma plan yapacak kişiler değillerdi yani onu söylüyorum. hiçbir şey ile uğraşmadılar. hatta hiç unutmam bir gün kuruyemiş falan almışlar birkaç torba ben de bunları eşim mi aldı diye toparlıyorum masadan çekti elimden aldı kv. onlar benim eve götürcem diye. o kadar gücüme gitti ki. o zamanlar çalışmıyordum. üzülüyordum çocuğuma birşeyler alamadım diye uygulamalardan kullanmadı ğım çeyizleri sattım oğluma bir sürü oyuncak kıyafet aldım. eşime söylediğimde sonra alırız diyip sallamıyordu. iki parça kıyafet gösteriyordum almıyordu sonra gidip çocuğa 500 liralık ihtiyacı olmayan bir oyuncak alıyordu mesela. böyle böyle çocuğuma çoğu şeyi ben aldım sayılır kendim satıp. şimdi işe başladım ayrı şehirdeyim eşimden ev almak istiyorum. ama ben paramı biriktirip bankaya koyayım diye uğraşıyorum eşim 7 bin TL maaştan 5 kuruş koyamıyor anne babasına harcayacak onları çağırdı yanına. bu durum sinirimi bozuyor ayrı bir yerde mi biriktirmeliyim sizce gizli olarak ilerde boşanma vs de olma ihtimali olursa ev ikiye bölünücek ve ben bu şartlarda biriktirdiğim aldığım evin elaleme gitmesini istemiyorum. eşimin anne ve babasından bahsediyorum.

Siz kaç maaş alacaksiniz
Birde eşiniz maaşınızla karışmıyor mu
Özgürce harcama hakkınız sizde ise kenara koyun biriktirin eşinizin ailesi sizi yolma derdinde
Bu aileye bu eşle ortak danaya bile girilmez
Her evliliğin dinamiği farklı
Adam evine harcasa ortak olurdu bu durumda olmaz

Ben evlilikte sakli gizli olmasindan yana degilim, birbirinden mal, para kaçirilan bir evlilik olmaz. Sizinki de evlilikten cikmiş zaten ama boşanmiyorsaniz bari paranizi saklayin, yeterince yolmuşlar.
eşim zamanında ailesine habersiz hep göndermiş 7 bin TL'den beş kuruş koymadı kenara yarın öbür gün bir sıkıntımız olsa kimdrn isteyebilecek parayı kimse vermez

Siz kaç maaş alacaksiniz
Birde eşiniz maaşınızla karışmıyor mu
5 bin alacağım muhtemelen hepsi nereye gitti diye sorar ama kendi maaşı 7 bin beş kuruş koymaz kenara onun parası her zmssn biter. ben şu an şehir dışındayım burda işe başladım. açıkçası 3 bin falan koymayı düşünüyorum ama ben sıkıntı çekip koyacağım o parayı kenara o har vurup harman savurcak ailesiyle

Dediğim gibi eşiniz sorumsuz
Çocuğunu düşünmeyen adamı siz mi dusuneceksiniz
Ama siz çocuğunuzu ve kendinizi düşünün ve biriktirin kenara.

Ben olsam biriktirirdim

Paranızı ayri hesapta biriktirin
Neden eş ailesine ev yapılacak diye para verdiniz başka konularda anlattıysanız bilmiyorum ama kredi çekip ev almak ya da kirada oturmak daha iyi olmaz mi bu insanlarla yüz göz olmak yerine. Birde üstüne eski evde oturursanız kötü.

Normalde boyle konularda kari kicanın ayrısi saklısı olmaz derdim ama sizin konunuz farklı. siz sonuna kadar haklısınız.

Kendi tarafınizın taktıklarını zamninda vermeseydiniz keske. kendi 10 akrabasi ne taktiysa onu verip kapatsaydınız cenelerini. Ayrıca kayınvalideniz çok fena. hem sizin altinlarini aliyor ev yaptiracagiz size diye hem kendi yeni eve gececek oylemi? keske zamaninda biz yaptiririz evin icini ben kendi zevkime gire yaptiracagim diyip altin felan vermeseydiniz.

Normalde kayinvalideyle yuzgoz olunmasını sevmem ama ben sizin yeinizde olsaydım coktan yuzlerine her seyi demistim. hic degilse "Benim akrabalarımın taktığı altınlarla yaptirdiğin evin icine sen yerleseceksin oyle mi" diyip sessiz kalmazdım kalamazdım yani.

Kendisi 7bin maaştan kenara beş kuruş koyamiyorsa,ve siz de bunun hesabını soramiyorsaniz, siz de 5binden kenara bir kuruş koyamiyorum harcanıyor diyin ve ayrı bir hesapta biriktirin .
Bu mantiktaki bir adami ortak etmeyin paranıza.

zaten umut bağladığım yok ev gelecek kira gelecek diye. ben kendimi güvence altına almak istiyorum.

Net maaşınız söylemeyin eşinize koyun bankaya biriksin
Hee eşiniz üzerinize hesap araştırması yapar derseniz ana baba kardeş güvenilir biri adına açın ama eşiniz aile içinde teraziyi dengeli tutana kadar ona güvenmeyin

eşim benden habersiz verdi maalesef. hala ev yapılıyor 3 yıl oldu bitmedi ne hikmetse o paralar kenarda olsaydı zaten krediyle ev alınırdı.

bana soran kim. ev yapılıyor ev yapılıyor diye sürekli para isteniyor şimdi de kaynana yukarıda oturacakmış hanımefendinin b.klu evi bana kalıyo o da kalır mı ondan bile emin değilim. haram olsun çocuğuma birşeyler almak için kıstım her gün aynı kıyafeti giydim çıktım dışarı. o kadın yesin bakalım nasıl çıkacak ondan.

Iyi yaparsiniz. Altinlarinizi da geri isteyin yinede.
onlar geri gelmez ev bana kalsa şükredeceğim başaka yapacak birşey yok. eşim hala da onlara bakıyor işte. bakalım sonumuz ne olacak. ben de ayrılırsak kendimi en azından kendi kazandıklarımı nasıl güvende tutarım bunu düşünüyorum. avukat arkadaşlar varsa kendi hesabımda olsa da ortak sayılır sanırım bunun bir yolu yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…