- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
evliliğin en başından beri parasal mevzularda sıkıntı yaşıyoruz. 3 yıllık evliyiz. 2 yaşında kızım var. şimdi konuyu detaylandırıyorum. bir kere eş ailesi en başından tslepkar. sözde bize ev yapılacak diye 30 bin TL para aldılar. düğün altınlarının yarısını gerye bana mehir diye verilen 20 bin gibi bir rakam kalmıştı. düğüne onlardan 10 kişi geldi ve çoğu altın bizim taraftan takıldı. ev yapılacak dedikleri betonu atılmış gecekondu evin içi yapılacak ancak diğer kardeşe ev dayalı döşeli herşeyi yapılmış şekilde verilmiş para istenmeden bize de kira verilecek sözde hala yapılması bitmedi ve kaynana kişisi üst kata yeni yapılan eve çıkacak ve eski kendi kullandığı evi bana bırakacakmış ki bundan da emin değilim güvenmiyorum. bunun haricinde fatura ödeyemedik vs diye para isterler sürekli. bize gelir ak biletlerini eşim alır. bu arada iki emekli maaşları 4500den fazla yaşı itibariyle gayet yeterli bir tutar. biz evlenirken dahi tek maaşları diğer kardeşteydi masraf falan yapılmadı. zaten beklentim yok da altınlarıma plan yapacak kişiler değillerdi yani onu söylüyorum. hiçbir şey ile uğraşmadılar. hatta hiç unutmam bir gün kuruyemiş falan almışlar birkaç torba ben de bunları eşim mi aldı diye toparlıyorum masadan çekti elimden aldı kv. onlar benim eve götürcem diye. o kadar gücüme gitti ki. o zamanlar çalışmıyordum. üzülüyordum çocuğuma birşeyler alamadım diye uygulamalardan kullanmadı ğım çeyizleri sattım oğluma bir sürü oyuncak kıyafet aldım. eşime söylediğimde sonra alırız diyip sallamıyordu. iki parça kıyafet gösteriyordum almıyordu sonra gidip çocuğa 500 liralık ihtiyacı olmayan bir oyuncak alıyordu mesela. böyle böyle çocuğuma çoğu şeyi ben aldım sayılır kendim satıp. şimdi işe başladım ayrı şehirdeyim eşimden ev almak istiyorum. ama ben paramı biriktirip bankaya koyayım diye uğraşıyorum eşim 7 bin TL maaştan 5 kuruş koyamıyor anne babasına harcayacak onları çağırdı yanına. bu durum sinirimi bozuyor ayrı bir yerde mi biriktirmeliyim sizce gizli olarak ilerde boşanma vs de olma ihtimali olursa ev ikiye bölünücek ve ben bu şartlarda biriktirdiğim aldığım evin elaleme gitmesini istemiyorum. eşimin anne ve babasından bahsediyorum.