evlilikte ekonomik konuları aşamamak

eşim benden habersiz verdi maalesef. hala ev yapılıyor 3 yıl oldu bitmedi ne hikmetse o paralar kenarda olsaydı zaten krediyle ev alınırdı.
O ev bitmez.
Yok usta gelmedi yok şu böyle olmadı diye uzatırlar işleri
Sizdende sürekli para almaya devam ederler.

Katılıyorum. hatta nasıl olsa şimdiye kadar benim maaşım yoktu yine benim maaşimı yok sayalım biriksin cocuğumun gelecegı icin diyin ve kendi hesabınızda biriktirin.

Konu sahibi bu arada çok naifsiniz ve kurnaz insanların içine düşmüşsünüz. Esinizden çocuğunuz icin para istemekten ceknmeyin. en iyi kreslere yazdırın esiniz odesin nasıl onlar cekinmiyorlar, kendi zevkine gore yaptırıp parasını oğullarından alıyorlar siz de çekinmeyın. Bu naiflikle baş edemezsiniz bunlarla diş gostermeniz lazım.

böyle birşey yapmaz. senin maaşına karışmıyorum sen de bana karışma dedi. ben burda ayrı biriktireceğim diyor ama bir ay biriktirip diğer ay çekiyor harcıyor şu ana kadar yedikleri biriktirdiğinden az

ben çalışmazken hele ilk zamanlar çok utanırdım hamile halimle dershaneye gittim harçlığım bitmesin diye harcamazdım şimdi biraz aştım ama

zaten öyle eşime dedim niye bu kadar uzun sürdü annem kendi istediği gibi yaptırıyor ondan öyle olmuş diyor bir de pişkin pişkin
Herhalde boğaza yalı yaptırıyorlar bitmiyor bir türlü en iyisi ben yaptırayım sen parayı bana ver derdim.
Eşin güvenilecek biri değil maalesef kendi çocuğundan kısıp ailesine göndermiş.
Her ne yapıyorsanız kendinize yapın altın yapıp, banka kasasında saklayın harcadım bitti deyin eşinize onun yaptığı gibi

böyle birşey yapmaz. senin maaşına karışmıyorum sen de bana karışma dedi. ben burda ayrı biriktireceğim diyor ama bir ay biriktirip diğer ay çekiyor harcıyor şu ana kadar yedikleri biriktirdiğinden az

Çocuğu icin para vermek zorunda. siz o cocuğu tek başınıza yapmadınız sadece sizin maasınızla çocuğun giderleri karsılansın. Cocugun giderleri konusunda baskı yapın. Cekinmeyin.

Büyük ihtimalle konu sahibi para vermeye yanaşmazsa eve bir şey almayacaktır.
Evde iğne eksik olsa maaşın var sen al diyecektir.

Araba veya arsa tarzı bir şeye eşinizle beraber girseniz. Tamam sizden de gider ama en azından eşinizin maaşının bir kısımı da bir yere bağlanmış olur. Sonunda da mal sahibi olmuş olursunuz

Çocuğu icin para vermek zorunda. siz o cocuğu tek başınıza yapmadınız sadece sizin maasınızla çocuğun giderleri karsılansın. Cocugun giderleri konusunda baskı yapın. Cekinmeyin.
bunu deneyeyim. geçen ay bin lira zor verdi. 2 bin lira koyacağım biriktireceğim dedi hemen çekmiş şimdi annesine uçak bileti almış harcayacaklarmış.

Büyük ihtimalle konu sahibi para vermeye yanaşmazsa eve bir şey almayacaktır.
Evde iğne eksik olsa maaşın var sen al diyecektir.
böyle davranırsa bir ay beklerim iki ay beklerim bir dahaki ay alırım tayini gelirim. çocuğa kendim bakacaksam üstüne ev işini ben yapacaksam ne diye evli kalayım

Araba veya arsa tarzı bir şeye eşinizle beraber girseniz. Tamam sizden de gider ama en azından eşinizin maaşının bir kısımı da bir yere bağlanmış olur. Sonunda da mal sahibi olmuş olursunuz
bir de biraz birikim oldu eve girdik diyelim benim maaş krediye gidecek ya eşim doğru düzgün para vermezse bana para mı dileneceğim sürekli ondan da korkuyorum açıkçası cesaret edemiyorum. eşimin bu davranışları yüzünden.

2 bin kira ve faturalar kendi de yiyor bize verdiği bin TL kalan da ailesine
Ailesine verdiği net mi...yani annesinden babasından falan teyit ettiniz mi bunu. Çünkü zaten emeklilermiş ve paraya ihtiyaç duyuyor gibi de değiller. Ev için toplu para vermişsiniz tamam. O zaman eşiniz her ay 1bin kendine harcasa 1bin size verse 2bin kira fatura ...yani ayda 3bnine yakın para mi veriyor? Bunu teyit ettiniz mi?

İçinde bulunduğunuz evlilik tek bir şartla yürür. Siz maaşınızı full biriktirip üzerinde tasarruf sahibi olursanız. Yani ister ev ister lüksünüze harcarsanız. Diğer tüm asgari yaşam şartlarını eşiniz sağlayacak. Biriktirip aldıklarınız sizin üzerinize olacak. Bu olmuyorsa boşanıp nafaka teminiyle zaten bu tesis edilir.

Anlattığınız durumunuzda olsam asla aldığım parayı söylemezdim.yeni başladım.yıllandıkça artıcak falan derdim.yada kirayı faturaları abartırdım.bir şekilde kenarda param olurdu.bu eşe böyle yapmak gerek.

zaten öyle eşime dedim niye bu kadar uzun sürdü annem kendi istediği gibi yaptırıyor ondan öyle olmuş diyor bir de pişkin pişkin
Çok terbiyesizler, çok sinir oldum. Bakalım o evde oturmayı Allah nasip edecek mi. Bencil insanla aynı yolda yürünmez. Allah yardımcın olsun. Ya başkasının adına hesaba yatırcam ya da altına cevirip saklayacaksın. Başkasının adına kasa kiralayıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…