- 14 Kasım 2015
- 1.393
- 2.455
Tabiii kii yani ben demiyorum ki hurraaa hurraa. İnsanız ya hu. Sağlık sorunlarımız olur,riskli gebelik olur. Beyin bunu bilir. Ama yani yorgunluk gerçekten 2 ay ara verme için bahane değil. Psikolojik sorunlar olur onu bilemem. O apayrı mevzu.Ben sana katılıyorum bu fikrinde çok haklısın . Eşler arasında cinsellik azalabilir ama 2 ay bitemez özel bir durum yoksa ortada özel durum yokki bahane var yorgunum diye diye 2 ay uzak tutmuş
36 yaşındayım:)) küçük sayılmam. Şu an konu sahibi için yorum yapıyorum. Uzun yıllı evlilik, çok çocuklu evlilikler için yorumum değişebilir.Psikolojik durum varsa ok. Ama iş yorgunluğuna 2 ay cidden çok.:)))
KudrAlobar’la her zaman birbirimizi haklı bulmayabiliriz ama bu konuda haklı, yeni evli bir çiftle 8 yıllık evli çiftin arasında dağlar kadar fark vardır.
Arada okula başlayan bir çocuk var, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk var, ki 20’li yaşlarda birinin yorgunluğu üzerinden atmasıyla 35 yaşında birinin yorgunluğu üzerinden atması aynı şey değildir.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama bundan 3-4 sene evveline kadar 9 saat yolculuk yaptıktan sonra 36 saat uykusuz kalabiliyordum, şu an 36 saat uykusuz kalamam.
Ama yaşanmışlığın yok, tecrüben yok, muhtemelen yaşın genç. Bunları yaşamadan bilemezsin ki şekerim. Evlilik böyle bir şey. Dönem dönem inişleri çıkışları oluyor. Ek olarak sorumluluklarımız artıyor, sorunlarımız artıyor, yaşlanıyoruz. Sen de yaşayacaksın zamanı gelince bunların hepsini ve haklı olduğumu anlayacaksın.Hee hee hep sen doğrusun.
Üyenin eşinin başka sıkıntıları var mıdır yok mudur bilemem ama ben de yorgunluk kısmı için yazıyorum, henüz çocuğunuz yokmuş istiyormuşsunuz Allah inşallah bir an önce nasip etsin36 yaşındayım:)) küçük sayılmam. Şu an konu sahibi için yorum yapıyorum. Uzun yıllı evlilik, çok çocuklu evlilikler için yorumum değişebilir.Psikolojik durum varsa ok. Ama iş yorgunluğuna 2 ay cidden çok.
Doğrudur. Bir şey diyemem.Ama yaşanmışlığın yok, tecrüben yok, muhtemelen yaşın genç. Bunları yaşamadan bilemezsin ki şekerim. Evlilik böyle bir şey. Dönem dönem inişleri çıkışları oluyor. Ek olarak sorumluluklarımız artıyor, sorunlarımız artıyor, yaşlanıyoruz. Sen de yaşayacaksın zamanı gelince bunların hepsini ve haklı olduğumu anlayacaksın.
Evet haklısınız toplum olarak düşüncelerimiz carpitildı eğri,doğru birbirine karıştı.Sokakta sex düşünmeyen taciz etmeyen,ilk buluşmada yatağa atmayan erkek arayan kadınlar koca stresten 2ay yanasmayinca ama erkek duramaz canı hep sex istere döndü.Hangi taraftan baksan o taraf haklı ama ortada tek doğru yok....Toplumda yaşananlar maalesef erkeğe bu yaftayi çoktan vurdu bile. Öyle duruma gelindi ki erkekle aynı asansöre binmeye korkar oldu kadınlar. Çünkü yasalar, toplumda yaşanan cinnetler bu duruma kadar getirdi durumu.
En doğru anlatım 8 yıllık evlilikte birde bildiğiniz bir iş yogunlugu varken erkekten çok şey beklememek gerekir.22 yıllık evliliğimde çok böyle 2 aylar gördüm ya benimle ilgiliydi ya da eşimin iş sorunları ,hemen aldatıyor yaftasi vurmak doğru değil Haaa öncesi birşeyler vardır adamın yeni iş durumu , sıkıntısı yoktur kaçak göçek davranır o zaman başka...:)))
KudrAlobar’la her zaman birbirimizi haklı bulmayabiliriz ama bu konuda haklı, yeni evli bir çiftle 8 yıllık evli çiftin arasında dağlar kadar fark vardır.
Arada okula başlayan bir çocuk var, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk var, ki 20’li yaşlarda birinin yorgunluğu üzerinden atmasıyla 35 yaşında birinin yorgunluğu üzerinden atması aynı şey değildir.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama bundan 3-4 sene evveline kadar 9 saat yolculuk yaptıktan sonra 36 saat uykusuz kalabiliyordum, şu an 36 saat uykusuz kalamam.
Aynen, yeni evliliklerle yıllanmış evlilikler farklı ya da çocuklu evliliklerle çocuksuz evlilikler.En doğru anlatım 8 yıllık evlilikte birde bildiğiniz bir iş yogunlugu varken erkekten çok şey beklememek gerekir.22 yıllık evliliğimde çok böyle 2 aylar gördüm ya benimle ilgiliydi ya da eşimin iş sorunları ,hemen aldatıyor yaftasi vurmak doğru değil Haaa öncesi birşeyler vardır adamın yeni iş durumu , sıkıntısı yoktur kaçak göçek davranır o zaman başka...
Yanlış alıntıladınız galiba,beğenmedim atmam ben kimseye kolay kolay.KudrAlobar mesela kaç erkek tanıdınız yada erkek tecrübeniz var diye neden bu kişiye yorum yapmıyorsunuz da bana özellikle yapıyorsunuz? hoşlanmıyorsanız göz ardı edin benim yorumlarımı her yorumuma beğenmedim atmak yerine.
3- 4 ay daha, sanırım ilkbahara kadar bu şekilde yoğun olacakmış maalesef.Yani yani başkası var yorumlarına pek katılmıyorum ben de, sadece yorgun olabilir. BU aralar ben de çok çalışılan proje yapıyorum 10da düşüp kalıyorum zaten kışın verdiği kasvet de var . Ne kadar daha böyle çalışacak, proje uzunluğu ne kadar?
Evet anlattığınız gibi oldu uzayan dirençli ateşli bir grip dönemimiz oldu ailecek. Hala da tam iyileşmiş değiliz. Kızım zaten tam adapte olamamışken, hastalık yüzünden 1 hafta okula gidemedi. Tekrar adaptasyon süreci derken, kendi adıma stresli oldu benim için. Eşim yoğun çalıştığı için herşeyle ben ilgilenmek zorunda kalıyorum zaten. Kendime de vakit ayıramıyorum. Herşey üst üste geldi.Aynen, yeni evliliklerle yıllanmış evlilikler farklı ya da çocuklu evliliklerle çocuksuz evlilikler.
Eşle bir sorun, aldatma, fiziksel veya psikolojik bir sorun vb yoksa, evlilik birbirinizi idare etmek demektir, bazen sizin gözünüz bir şey görmez bazen eşinizin, yorgun olmakta insani bir şey bence, kaldı ki araya hastalık vs girmiş, muhtemelen ailece hepsi hasta oldu, çocuk ateşlendi, benim kemiklerim ağrıyor derken zaten 10-15 gün hastalıkla geçmiştir.
Şuan şüpheli bir durum hissetmedim. Cinsellik dışında normal davranıyor. Buradaki arkadaşların bir kısmı aldatma üzerinde durmuş. Ekstra gözlemleyeceğim.Aldatma gibi bir süpheniz yoksa (kadın hisseder diyenlerdenim). Bence fiziksel yorgunluktan kaynaklıdır. Bizim aklımıza erkek sürekli ister diye kodlanıyor ama onlarında performansının düştüğü durumlar olabiliyor. Biraz gözlemleyin bu koşuşturmada kan değerli vs. de düşmüş olabilir o bile etkiler. Canınızı sıkmayın.
Ay bu kızılcık şerbeti DoğaŞu 2 ay cinsellik olmadan yere göğe sığamayan kadınlar nerdesiniz?Buralarda mısınız?Cinselliği hayatının merkezine koyan(bence normal bir durum değil) insanlar için hayat zor olmali.Düşünsene 2 ay yapmıyorsun,ya da yapamıyorsun ve bu sebeple çok mutsuzsun.Bir acı, kayıp vs yaşıyorsun, hastasın ama bir yandan da cinsellik için kaybedecegin zamanın yok.Ve bu daha acı veriyor.Bu yorumumu tamamen şu 2 ay kimse duramaz diyenler için yaptım.
Yok size birşey demedim,boşverin :)Yanlış alıntıladınız galiba,beğenmedim atmam ben kimseye kolay kolay.
Eşini Size anlayış göstermiş gibi düşündüm. Hep ertelemissiniz aksiyona geçip reddedilmemissiniz ki iş hayatını okurken ben yoruldum.Merhaba, 8 senelik evliyim ve 1 çocuk annesiyim. Mesleğim var fakat çalışmıyorum, 2 yıldır evdeyim. İlkokul 1.sınıfta kızım var.
Sorunum eşimle alakalı, eşim çok yoğun çalışan birisi maalesef. Ekstra olarak, yurt dışından iş aldılar ve şu 3 4 aydır daha da yoğun çalışıyor. İşten geç çıkıyor ve genelde yorgun, uykusuz oluyor. Kariyer yapma odaklı. Bunca yoğunluğuna rağmen her ne olursa olsun, düzenli sayılabilecek bir cinsel hayatımız vardı. Fakat şu 2 aydır birliktelik yaşamadık. Onun yorgunluğu, benim yorgunluğum, ağır geçirilen bir grip, kızımın okula adaptasyonu, o bu, yarın birgün derken 2 ay oldu. Başlarda önemsemedim olabilir her evlilikte diye düşündüm. Sarılma öpme dokunma gibi durumlar elbette var. Ama sanki eşim hiç şikayetçi değil gibi bu durumdan. Ancak ben laf çarparsam, "ya özledim, yarın yapalım mı" vs diyor. Ben söylemezsem bahsini açmazsam, hiç sesi çıkmıyor, dile getirmiyor. Çok kafama takıldı ve kırgınım artık.
Herkesin aklına aldatma, kendini tatmin etme gibi durumlar gelecektir. Bunların olmadığına eminim, eşim şeffaf birisi. Hatta kendisine de sordum nasıl durabiliyorsan diye, çocuk muyum ergen miyim ben, yorgunluktan aklıma mı geliyor dedi.
Sonuç olarak çok kırgınım ve sinirliyim. Bu durum kendimi değersiz hissettirdi bana. Hiç dile getirmemesi, şikayet etmemesi, hayıflanmaması filan, üzdü beni. En son 2 3 gün önce biraz tartışarak, bana dokunma şu saatten sonra hiç umurunda değil bu durum dedim.
Sizlere danısmak istediğim; ben mi çok abartıyorum bu durumu yoksa evlilikte böyle dönemler olabilir mi? Normal mi? Başınıza geldi mi? Biraz gurur da yaptım açıkçası