- 13 Mayıs 2011
- 3.940
- 3.653
- 373
- Konu Sahibi greengirll
-
kullanıcı adına hitaben yazdım diye senli yazmıştım bu arada...açıkçası başkalarının evliliği umrumda değil, benim takıldığım nokta kadınlara yapılan haksızlık. Yoksa herkes evinde ne yaşar yaşamaz bana ne...Genel olarak aile yapısı, yetiştirilme tarzı önemli çünkü bunların yansımasını her yerde görüyoruz.
İlk paragrafa gülümsedim; evet çalışmak istemiyorum ama bunu evlenip yapmak gibi bir derdim yok :) Şu an alternatif arıyorum kendime, geleceğimi düşünüyorum. Evliyken de çalışmayabilirdim, benim o zamanki kendi seçimimdi.
Eş ailesiyle görüşmemek değil derdim, sizin yanlış anlamanıza şaşırdım açıkçası. Konularımı bildiğinize göre derdimin görüşmemek değil, saygı çerçevesinde, ayrı bir aile olduğumuzun bilincinde, eş ailesinin güdümünde değil, ayrı bir aile olarak yaşamamız istek ve arzusunda olduğumu, bunu da oğlumu bizden koparıyor pis gelin mantığında olan kv ve onun düşünce özürlü oğlu ile pektabi uyuşamamız ve onları birbirleriyle başbaşa bırakmam sebebiyle evliliğimi bitirdiğimi anlamış olmanız gerekirdi.
Maaşıma dokunmaz istemez, nereye harcadigimin hesabını sormaz ki ben eşimin gereksiz harcamalarından bazen sorarım nereye harcadın diye. Eşimde sever para konusunda ki tutumumu birikim yapmayı gereksiz harcama yapmayı sevmediğim için. Benim yedek hesabıma atar o da aldığı maaşın bir kısmını orada biriktiririz. Aile konusunda da eşimin ailesiyle aynı semtte yürüyerek 10 dk mesafedeyiz ama sürekli gitmeyiz 2 haftada bir, kayinvalidem gelir haftada 2 kez torunu sevmek için. Benim annem gelir, biz gideriz 2-3 haftada bir falan. Ama illa ki kv ile olsun eş le olsun ufak atışma olur. Oyle cok büyük bir kavgamız tartışmamız olmadi. Kayinvalidem biraz fazla konuşur ama bizim yuvamız bozulacak diye de korkar bana bir sey dese 1 saat sonra arar özür diler. Her ailede illaki olur tartışmalar ama çok sukur oyle kin duyacak kadar kötü şeyler yaşamadık. Yasamayizda umarim
Değindiğiniz noktalarda toplumun genel yapisindaki kadin erkek esitsizliği üzerindeki tespitlerinize katiliyorum. Velhasil kocasinin ailesi cocuguna bakiyorsa aksama yemegi hazirsa kocasi aldatmiyorsa o zaman planlarini kocasinin ailesine gore yapmasi normal. Biz ailemizden uzaktayoz keşke en azondan birimizin ailesi yanimizda olsa demi. Bakin orta sinif insanlariz biz, çok zengin olmadigimiz için bazi seyler için bazi seylere katlanmamiz lazim.
Evdeki finansal politikamız şöyle: Kocamın parası benim param, benim param yine benim param!Ay yok dayanamadım açacağım konu :) Kendi evliliğimden kurtuldum derken, milletin dert babası olma yolundayım. Herkes şikayetçi evliliğinden ama asla boşanmazlar ve mutlu imajı verirler. Burda benim çevremden bahsediyoruz, böyle olmayan ya olmadığını zanneden hemen çemkirmesin banı falan göze aldım çünkü haksızlığa gelemiyorum, hele ki çocuk ve kadınlara.
Şimdi olay şu, malum bankacıyız, genelde 30-40 yaş civarı, üniversite mezunu, aylık geliri 5-10 bin arası insanlardan oluşuyor çevrem. Ve hep aynı, çocuklara ya kv bakıyor, tüm yemekler orda yeniyor, eve yatmaya gidiliyor iş dışındaki tüm hayat eş ailesiyle geçiyor. Yada bakıcı var fakat bakıcıdır şudur budur hepsi kadının maaşından ödeniyor. Hatta bugün 8000 tl olan maaşını yattığı gibi eşine havale edip, ondan geri gelen 500 tl ile ay geçiren, kredi kartı borcunu bile tekrar ondan gelen parayla ödeyen meslektaşımla konuştum. Neden tüm para geldiği gibi adama gidiyor? Kadınlar erkeklerin tiranlığı altında sürekli neden?
Çok bunaldım, istifa etmeyi düşünüyorum, konuşuyoruz herkes ama eşim izin vermez, zaten herşeyi ben ödüyorum diyor. Bir kadın fiziken ve ruhen yorulduğunda, ya da çocuğunu kendi yetiştirmek istediğinde veyahut meslek değişimi yapmak istediğinde neden korkuyor, çünkü kocası izin vermez. Daha yine bugün eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup, her planını onlara göre yapan arkadaşımın eşi kadının babasını istememiş evine. Bu nasıl bir bencillik?
Yani anlamıyorum biz mi aman yuva yıkılmasın diye bu adamları bu hale getiriyoruz?
Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen? Nolur biri çıksın valla delireceğim . Hayır bişi desem adım boşanmış kadın mazallah yuva yıkıcı olurum, sinirden çatlıyor fakat kimseye bir şey söyleyemiyorum.
biri tweet atmış ya dans ederek işinize gitmiyorsanız bırakın diye.. hıhıeved diyorum ben de..Valla iyiki varmış, kadınlarımız adına çok sevindim :) Kadınlar bu ülkede çok eziliyor çünkü.
Çalışmak konusunda ben de sizin gibi düşünüyordum, ama ülke koşulları, içinde bulunduğum sektör, gördüğüm baskı ve bıkkınlık, stres sonucu yaşadığım hastalıklarla artık bıktım ve bu sektörde devam etmek istemiyorum.
Çok yazmak istemiyorum ama hangi üretim kıymetli şu anda ülkede? İnşaat üzerinden gitmeye çalışıyoruz sadece. Yıllarımı verdiğim mesleğim beni asla ve asla tatmin etmiyor şu an.
geçen konu vardı mesela kadın eşinden harçlık alıyordu çalışmasına rağmen. orda herkes maaş kartını al, tüm ay çalışıp neden ona veriyosun diye yorum yapmıştı sayfalarca. şimdi bu konuya bakıyorum da yazanların yarısının kocası maaş kartını bu kadınlara veriyor da harçlık alıyor. normal mi? bence değil. övünülecek bişey mi? bence değil. koskoca adamın karısından harçlık alması hem onur kırıcı hem saçma. nedir yani para yönetmeyi mi bilmiyor, siz mi ona güvenmiyorsunuz? öyle çok maaşlarımız yok ama kimse kimseye harçlık vermez bizde. o bişeyleri öder, ben bişeyleri öderim, azıcık kenara koyarız, kalanı da herkes harcar kafasına göre. hani kadın harçlık alınca olay oluyor da erkek harçlık verince neden övünülecek gibi anlatılıyor, anlamıyorum. buradan bakınca ziyadesiyle komik.
Mutluyum çok şükür.
Maddi,manevi,ailevi aklına gelebilecek her konuda çok rahatım.
Her zaman derim ben kocamdan razıyım,Allahım da ondan razı olsun inşallah.
calismamak özgürlükmü? Asil calismak bana göre özgürlük. Calismak sadece para kazanmak degildir bizim türk kadinimizin cogu bunu neden anlamiyor. Anlamiyorum ben. Yurtdisindayim buradaki kadinlar hic öyle "calismak zorunda degilim, kocam bana bakar, cocuguma ben bakicam" falan kafalarinda degiller. HErkez calisiyorum normal olan bu
Eşim çok iyidir evet. Ama ben de onu hiç kirmam gerçekten.Arama sorma yok kırılan da yok demişsiniz ya, o kısım o kadar önemli ki, sırf bunun için bile adam idare edilir. Bilmiyorum anlattıklarınız bana çok olanaksız geliyor, kaldı mı böyle adamlar ama varmış belli ki. Umutlarımızı tazeleyen kişilerden biri oldunuz :)
Valla şu an ben 9-6 ve sonrası olan işimi bırakıp farklı alanlara yönelmek istiyorum, evet bu da çalışmak. Evde de çalışabilirsin...
Olay ne biliyor musun? Yıllarca oku, kendini ezdirme kocana, paranı kazan diye büyütüldük, sonra gördük ki para kazanmayla verilen değer, gördüğümüz değer hiç mi hiç bağlantılı değil...
Aynen öyle. Zerre miktarı alakasi yok.Valla şu an ben 9-6 ve sonrası olan işimi bırakıp farklı alanlara yönelmek istiyorum, evet bu da çalışmak. Evde de çalışabilirsin...
Olay ne biliyor musun? Yıllarca oku, kendini ezdirme kocana, paranı kazan diye büyütüldük, sonra gördük ki para kazanmayla verilen değer, gördüğümüz değer hiç mi hiç bağlantılı değil...
Tebrik ederim. Sonunda bunu anlayan bir hemcinsim çıktıValla şu an ben 9-6 ve sonrası olan işimi bırakıp farklı alanlara yönelmek istiyorum, evet bu da çalışmak. Evde de çalışabilirsin...
Ben varim :)
Rahatim,mutluyum, huzurluyum. Para bende :) Pul bende. Genelde (90%) benim dediğim olur/yapılır.
Eş ailesi derdi yok- kv daha evime bile gelmedi.
Ama benim eşim yabancı... :)
türk kadınında evlenene kadar sürekli gülümseyip alttan alayım evlenince dişimi gösteririm mantığı hakim. iş yerinde çoğu arkadaşımdan duyuyorum bunu. bana da sürekli "aman astro evlenene dek herşeye gülümse, sinirini evlenince çıkarırsın" diyorlar.
e abi bu adam benim ters tarafımı evlenmeden görsün, ben de onun ters tarafını evlenmeden göreyim ki bileyim bu adamla ömür geçer mi diye.
demek istediğim, evlilik öncesi, evlenebilmek için bence çoğu kadın toplumsal bilinçaltıyla o kadar alttan alıyor ki herşeyi, adam da evlenince kadını malı sanıyor.
not: amacım kimseyi eleştirip kırmak değil. konuyu okuyunca aklıma daha dün yaptığımız bir muhabbet geldi. ben de içimi dökeyim dedim.
türk kadınında evlenene kadar sürekli gülümseyip alttan alayım evlenince dişimi gösteririm mantığı hakim. iş yerinde çoğu arkadaşımdan duyuyorum bunu. bana da sürekli "aman astro evlenene dek herşeye gülümse, sinirini evlenince çıkarırsın" diyorlar.
e abi bu adam benim ters tarafımı evlenmeden görsün, ben de onun ters tarafını evlenmeden göreyim ki bileyim bu adamla ömür geçer mi diye.
demek istediğim, evlilik öncesi, evlenebilmek için bence çoğu kadın toplumsal bilinçaltıyla o kadar alttan alıyor ki herşeyi, adam da evlenince kadını malı sanıyor.
not: amacım kimseyi eleştirip kırmak değil. konuyu okuyunca aklıma daha dün yaptığımız bir muhabbet geldi. ben de içimi dökeyim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?