Iyi kavrami göreceli bir kavram çok sevdiğim çikolata
Senin iyi kavramın burdaki arkadaşların yuzde 85lik bir kısmına mükemmel gelebilir.
Bak sana bir tecrübemi anlatayım. Benim instagramda ufak çaplı bir işletme hesabim var. Sattığım ürünler ise çoğunlukla kadınlara hitap edebilecek ürünler. Erkekler müşteri Çok nadir olabilir.
Sayfamda paylaştığım bir mutfak masa örtüsü ve bir örnek havlusu varr. Masa örtüsü bir müşteri için hazırlanmıştı . Ve sahibine verilmişti. Ve fakat oldukça yorulmuştum o siparişle. Örtüyü sayfaya koydum .
Tabiki mesajlar yorumlar. Klasik fiyat nedir yorumları filan.
Bi kadın dm den bana yazdı. Bu örtüyü istiyorum diye. Ben de dedim ki bu örtüde desen uzun kenarlar yapılmıştı. Ve ben çok yorulduğum için deseni sadece kısa kenara koyarım dedim.
Kadın öldür Allah ikna olmuyor. Birebir aynısını istiyor. Watsapta kendisine ses kaydı attım.
Örtünün uzun kenarina çalışmayacağım. 10 bin lira teklif etseniz de olmaz. Çünkü cok yiprandim. Lütfen ısrar etmeyin dedim.
Kadın kısa kenara ikna oldu. Çünkü aşık olmuş illaki istoyormis.
Desen de 4 farklı kaktüsten ololuşuyor hic basit bi is değil.
Masasının ölçülerini rica ettim. Kısa kenar 1 metre. Uzun kenar 1 metre dedi.
Yani masanız kare dedim
Hayır değil dedi.
Dedim su durumda ölçü belirlemeden yapmam mümkün değil.
Dediki görseldeki boyutlarda çalışın.
Kocaman yemek odasının masasına 90 cm lik olmaz .bu örtü oraya konulmaz yapmayın lütfen dedim. Boyunu uzun tutabilirsiniz. Boyunun uzaması kisa kenardaki desenei etkilemez dedim.
O zaman daha yüksek fiyat dersiniz dedi.
Hayir dedim. Kisa kenara gelen desenin dikdörtgen bir masa örtüsünün boyu ile ilgisi yok. Fiyat sabittir dedim.
Dedim de dedim...
Kadın böyle böyle beni saatlerce. uğraştırdı .
En son dedim ki. Siparisinizi netlestiriyorum ve sizi siraya aliyorum.
Eşime bir sorayım dedi
Eşine sormuş. Eşi benim el emeği ürünüme "değmez" demiş.
Bana dedi ki, sonuçta parayi esim ödüyor. O da degmez diyor. Su durumda ben bi şey yapamam.
Çok öfkelendim. Kadina engeli bastım.
Evet sevgili cikolata. Bu kadın belki de burdaki müşterilerden biriydi. Bilemiyorum. Burdan çok müşterim var.
Ve eminim kendisine sorsak çok iyi kocası vardir
Ama bizim açımızdan bakılınca gerçekten cok sevdiği bir masa örtüsünü bile izinsiz alamıyor. Hatta izin alarak bile alamıyor.
Bu işi yapmadan önce bazi kadınların masa örtüsü almadan önce eşlerinin rızasını beklediğini bilmiyordum.
Ben masaya örtü almışım .. almamışım. Eşimin umrunda bile degildir.
Ve ben herhangi birseyi çok istersem onun pahasina bakmadan alırım. Ve esim de asla alma demez.(bu benim kazancım yokken de böyleydi)
Bence normali bu. Ama inan ki çoğunluk böyle değil.
Bana fiyat soranların çoğu "eşime sorayim size haber veririm" diyor. Ve böyle diyenlerin de sipariş verdiğini hiç görmedim.
Bi sebeple her iyi diyeni iyi sanma.
Neticede bu ülkede dövmeyen sövmeyen aç açık bırakmayan adam geçer not alıyor.