• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikler hakkında

Yok .Illa ki eş ailesiyle mıç mıç olunmak zorunda. Bu biz de olmazsa olmazdır. Kesinlikle arada bir seviye falan kalmamalı :))

Seviye koymak isteyince de beni oğlumdan kopardı, aramızı bozdu, pis gelin kaka gelin :D

Ben seviye koymaya çalıştım malum olmadı, arkamdan "ailemize uyamadı" diyormuş, evet onlar kraliyet ailesi ben uyamadım onlara:D Hala kendilerini çok harika ve normal görüyorlar ve bu tarz insanlar asla değişmiyor.

Bunun meslekle falan da alakası yok, hem forumdan hem günlük hayattan görüyorum, tamamen aile yapısı, kişinin karakteriyle alakalı.

Bende varım :)
Önce ki evliliğim de dilim çok yanmıştı yalan yok.. Evde genelde ne dersem o olur, bu kılıbıklık değil tabi ki ya da ben dominant yapıda bir kadın değilim; bende eşimin düşüncelerine önem veriyorum bir karar alınacağı zaman oturur konuşuruz ama genelde benim dediğim olur.
Kayınvalidem, kayınpederim ile aram çok iyidir. Gelirken giderken habersiz asla yapılmaz. Müsait misiniz, evde misiniz diye sorarlar aramızda 2 sokak var.
Evlilik insanın kendine prangalar bağlaması değildir. Ben arkadaşlarım ile 15 günde bir buluşur gece 1-2 ye kadar otururum, aynı şekilde eşimde. kimse kimseden izin almaz sadece haber verir; yarın şuradayım hayatım istersen annene yemeğe git vs diye..
Çalışmak zorunda da değilim, yani eşimin benden böyle bir beklentisi yok. Ben çalışmasam da o kredileri ödeyip evi geçindirebilecek durumda.. ben işim ve kazancım iyi olduğu için çalışıyorum; kredinin 1 tanesini ödeyip geri kalanı kendi şahsıma harcayıp birikim yapıyorum.
Evlilik böyle olunca güzel bence :)
Evlendiğinde evden çıkamayan insanlar tanıyorum, bağnazlıktan başka bir şey değil..

Esim maaşını bana gönderir ben ona harçlık veririm. Evlendiğimizden beri boyle. Benden daha fazla maas alir. Paranın nereye gittiğini sormaz bilir ki israf yapmam. Ailelere mecburuz ama bebeğimize kvalide ve annem dönüşümlü baktığı icin bu böyle . Bebekten once boyle bir durum yoktu. Bebegim.dogduktan sonra bir süre ücretsiz izin aldim ise dönmek zorunda degildim ama ruhen bana iyi geleceği icin dondum. Evet kotu örnekler cok ama iyi örnekler de kk da pek olmuyor. Icinizi karartmayin

Kk yı baz almıyorum ama çevremde de böyle , hiç istisna görmedim yani, tek istisna benim eş ailesiyle ilişki konusunda, ben de boşandım zaten onlara göre ben anormalim:)

Var olmaz mı ben evlendigimizde lise mezunuydum eşimde aof ten işletme okuyordu hayalim var diye hamileyken uzaktan eğitime kaydını yaptırdı benimki cok uzadı o ayrı konu ama eşim 2. unv okudu ve yüksek lisans yapıyor bu sene
Gelelim para meselesine benim çalışma durumum olamadı aileler uzakta.bakiciya da içimiz rahat etmedi eşim sen cocuklarimiza bak okulumu bitir bana yeter dedi.
8 sene bitti aramızda para meselesi asla olmadi param kredi kartım hep vardi en zor zamanımızda bile.
Bunlari kocam boyle diye övmek için anlatmadım ama hem çalışıp hem de harçlık alan kadınlarımız ya da eşi çalışacaksın diye baskı yapan adam kılıklılar denecek çok laf var da iste

Normal olan kocanız zaten ve o kadar az ki böylesi, ben daha çok inandım artık çok az olduklarına.

O da bize denk geldi herhalde :)

Ama yok bakıyorum , gençler de aynı. Benim etrafımda 25-40 yaş grubu var ve hepsi aynı. Daha bir tane bile evlendikten sonra eşiyle ayrı bir aile kurduğunu özümsemiş adam yok. Her bayram sıkıntı yaşıyorlar, önce erkek ailesine gidilecek. Hep erkek ailesi önde olacak.

Mesela çok kızmıştım, 2 gelini olan bir teyze (ki modern efendim emekli memur sarışın şu bu ) bir gelininin ailesi yok, diğerinin babası vefat etmiş annesi tek bu bayramda önce annemle babamın mezarına gideceğim dedi diye olay çıkardılar. Kadın aman araları bozulmasın diye kapattı sonra. Ki diyor ki oğlum bana sürekli dert yanıyordu, boşan desem boşanıp gelecekti ben engelledim :O Şimdi bu kadın az gaz verse, adam bitirecek, üstelik 2 küçük bebekleri var. Sebep, niye önce onun ailesine gitmek istemedi.
Yok zaten 20 yaş üzeri yine bizim jenerasyon sayılır bence ama bizim çocuklarımız öyle olmayacak ondan çok eminim. Mesela benim annem de çok modern bir kadındır ama sürekli ona gitsem; onda kalsam kızım kocan var demez çünkü kendisi de öyle alışmış. Ben eğer sorgulamasam onun kopyası olurdum sonra al sana huzursuzluk. Ben resmen geniş ailede büyüdüm sayılır. Neden? Ben anneme de diyorum yeri gelince sen kendi aile güvenipte mi beni yaptın diye cevap evet oluyor 🤦‍♀️
Benim kızım böyle yetişmiyor ama. Aileme az giderim; az gelirler. Eşimin ailesi zaten uzakta. O yüzden o bağımlılığı bizden görmüyor. İyi ki de görmüyor. Bir de ben şunu farkettim; aileler kendi korkuları yüzünden çocuklarının büyümesini istemiyorlar.

Valla ben varım diyebilirim sanırım.

Eşimle kurumsal bir firmada aynı iş yerinde çalışıyoruz, farklı ekiplerde aynı pozisyonlardayız. Maaşlarımız aynı gibi, hatta benimki bir tık daha fazla.

1,5 yıllık evliyiz. Herşeyimizle kendimiz evlendik, kısmi bir destek aldık benim ailemden o kadar. Hala borçlarımız var. Aylık gelirimiz 17.000 tl civarı.

Eşim geçmişte kara listeye girmiş, parayı çeviremez, idare edemez. Eşim maaşı yattığı gibi bana gönderir, tüm krediler kartlar vs benim üzerimde.

Tüm ödemeleri yaparım. Aylık 4bin lira civarı paramız kalır ve ben eşime ihtiyacı oldukça geri gönderirim, cebinde kredi kartı da var.

Paranın hesabını ben tutarım ama. Çünkü eşim geçmişte birkaç sıkıntılı harekette bulundu. Tüm idareyi bana devretmesi ile biz sorunu çözdük.

Evde çok şükür cok güzel yaşıyoruz beraber, eşim kibardır, düşüncelidir. Bir bardak suyu istemez benden, benimle mutfağa girer benimle çıkar, bişi yapmasa bile yanımda durur ki çoğunlukla yapar.

Yeni yeni temizliğe kadın almaya başladık maddiyatsızlıktan, ilk bir senemizde 20 kere temizlik yaptıysak 3ünü ben yapmışımdır, siler süpürür temizler ben pasta börek işlerine bakarım. Genelde misafir gelince temizlik yaptığımız cıktı ortaya :D

İlk evlendiğimizde cok tartışmalarımız oldu ailesi kaynaklı. Cok ciddi sorunlar yaşadık, ben ailesiyle görüşmüyorum zaten artık.

Ben ne kadar kavgayı öfkemden kirli yerlere çeksem de bir kere bile bana kalp kırıcı hakaret vb bir cümle kullanmadı. Kendini kontrol etmeyi hep bildi.

Çok yıprandığımız süreçler oldu ancak bir gün bile vicdansızlığını, merhametsizliğini, saygısızlıgını görmedim eşimin.

Evliliğe alıştıkça ben de daha kontrollü olmayı öğrendim. Kimse kusursuz değil bizim de problemlerimiz var ama bana sevgi ve şefkatle yaklaşan bir eşim var.

Yanlış anlaşılmak istemem, baak benim nasıl bir kocam var görüyon muuuu değil bunu yazmaktaki amacım.

İşin özü iyi insan olmakta bence.

Vicdanla,

Şefkatle,

Merhametle sevebilmekte.

Eşimin annesinden nefret etmek için onlarca sebeplerim var. Ki bunlar bana yan baktı, yok laf soktu mevzuları değil. Cok daha ağır sebepler.

Ama şunu hep derim ki, güzel bir evlat yetiştirmiş. Kadına değer veren, eşit gören ve saygı duyan bir erkek evladı yetiştirmek herkesin harcı değil. Bunu takdir etmeyi bildim hep.

Velhasıl

Güzel yürekli, güzel seven erkeklerde var.

Dilerim allah sizi daha iyileriyle karşılaştırsın.

Sevgiler.
Bir şey soracağım. Bunu da örnek olmanız dolayısıyla soruyorum; eşiniz size sevgiliyken hakaret etse ne tepki verirdiniz? Gerizekalı, salak aptal gibi mesela...

Ben de varım 😊Eşim hicbirseyime karışmaz paralar bende istersem çalışırım istemezsem çalışmam (calisiyorum bu arada )yaptığım alışverişe verdiğim paraya yaptığım hiç bir harcamaya karışmaz tabi aileler de öyle.Bu arada bankacılar 8 bin lira alıyor muydu😎

Her bankacı almıyor canım konumun iyiyse alıyorsun.

Seviye koymak isteyince de beni oğlumdan kopardı, aramızı bozdu, pis gelin kaka gelin :KK70:

Ben seviye koymaya çalıştım malum olmadı, arkamdan "ailemize uyamadı" diyormuş, evet onlar kraliyet ailesi ben uyamadım onlara:KK70: Hala kendilerini çok harika ve normal görüyorlar ve bu tarz insanlar asla değişmiyor.

Bunun meslekle falan da alakası yok, hem forumdan hem günlük hayattan görüyorum, tamamen aile yapısı, kişinin karakteriyle alakalı.
Ben de güler yüzlü saygılıyımdır. Ama çok samimi olmak istemiyorum . Yapım gereği de öyleyim .Onlara özel bişey değil . Bana da sürekli ay çok soğuksun,donuksun diyorlar. Maymunluk yapıp eğlendirmiyorum ya işlerine gelmiyor o yüzden .Güler yüzle,saygıyla tatmin olamıyorlar. E ister istemez eşimde etkileniyor tabi

Ben varım🙈
İşi bırakalı 8 ay oldu neredeyse, eşim artık dinlenmemi istedi, 25 yıl çalıştım
Kv, görümce, elti vs gibi dertlerimiz yok önce bizim huzurumuz önemlidir
Bu sorunları yaşamamayı olgunlaşmış evlenmeye bağlıyorum ben 36 eşim 38 di evlendiğimizde, 7 yıl olacak şükür iyi gidiyoruz

Oyyy 25 yıl dile kolay, valla ben 9. yıldayım çöktümmm ama köle gibi çalıştım cidden normal bir insanın yaptığı işin kaç katını yapıyoruz :(

Olgunluk da önemli lakin bazı adamlar her yaşta aynı, hep aileci. Eski eş de olgundu göyya 38 di evlendiğimde, gram olgunlaşmadı hep aileci olarak kaldı.

Oyyy 25 yıl dile kolay, valla ben 9. yıldayım çöktümmm ama köle gibi çalıştım cidden normal bir insanın yaptığı işin kaç katını yapıyoruz :(

Olgunluk da önemli lakin bazı adamlar her yaşta aynı, hep aileci. Eski eş de olgundu göyya 38 di evlendiğimde, gram olgunlaşmadı hep aileci olarak kaldı.
Senin çocuğun var mıydı? Senin nick ine benzeyen başka bir üye vardı sanırım yoksa seni onunla mı karıştırdım.

Çalışmak zorunda değilim eşim maddi manevi hep destek benimde mantığım bi kuru soğan ekmek yeter durumu tatminkar bi yapım var çok mutluyum sürekli mıç mıç yaşıyoruz

Eşinizle mıç mıç yaşayın da, kasttettiğim eş ailesi ile mıç mıç yaşamak. Daha doğrusu eş ailesinin sizin üzerinizde otorite kurması, onlara tabi olmak.

Eşimle kazancımız ayrıdır. Herkes kendi parasını yönetir. Evimizin ve ihtiyaçlarımızın giderlerini ortak karşılıyoruz. Ailelerle fazla görüşmüyoruz. Birkaç ayda bir ancak görüşme oluyordur.

Bebeğim 4.5 aylık o yüzden çalışmıyorum.Ama çalıştığım dönemde de şimdi de evin maddi gelir gideri benim yönetimimdeydi.Her şey ortaktı ama ben hallediyordum.Şimdi ise eşim sağolsun kendimi garip hissetmemem için parayı bana getiriyor ve benim yönetmemi istiyor.Özgür olmamı sağlıyor sağolsun.
Aile mevzusuna gelince yılın 4 ayı bulunduğumuz şehirdeler.Çok görüşmüyoruz desek yalan olur.Ama haftada 2 3 cay içimlik.Kötü insanlar olmadığından takılmıyorum.

Ben yoğun çalışan biriyim mesela haftada 2-3 görüşmeyi bırak, her gün suya girmeden yaşayamayan ben, 2-3 banyoyu zor yapar hale geldim :( Anlayışlı insanlarla zaten kendin de görüşmek istersin, ama her hareketini didik didik eden kusur arayan birine insan dayanamıyor.

26 yıldır evliyim, oğlum doğunca verdiğim ara hariç 20 küsur yıldır çalışıyorum.
Eşimle gelirimiz, harcamamız, birikimimiz ve evdeki sorumluluklarımız ortaktır.
Herkesin maaş kartı kendisinde durur.
Fazla kullanmamakla birlikte kredi kartını ve faturaları ben öderim.
Evin alışverişini kim denk gelirse o yapar.
Kaskolar, ev-araçların vergisi, benzin, eve eşya alma işi eşimdedir.
Kalan parayı herkes kendi birikim hesabında biriktirir, birbirimizin hesaplarında ne kadar olduğunu ve internet bankacılığı şifrelerimizi biliriz.
Her konuda şeffaf ve açık bir ilişkimiz var.

Eşimin ailesini çok severim, iyi geçiniriz ama uzaktalar.
Benim ailemle aynı şehirdeyiz ama eşim ailemle mesafelidir, sorun etmem, daha çok kendim görüşürüm.

Eşim her sabah evden çıkarken 'paran var mı?' Diye sorar, nedense, bu beni mutlu ediyor.
İçimde gizli bir geleneksel kadın mı var?
Ben de anlamadım.

Çok çok tatlısınız :KK200:

Esasen ben de gelenekselim, ama hak ve özgürlüklere saygı ve sınırlar çerçevesinde. Kendi anne babama karşı da böyleyim, çünkü ben bir bireyim.

Ortak sorumluluk çok güzelmiş, kastettiğim de bu tarz bir şeydi esasen.

Az da olsa varmış demek ki, umudumu kaybetmeyeyim :) Sadece kendim için değil, herkes için böyle adaletli, şeffaf, güvenli bir evlilik diliyorum...

Ben varım.
İşsizken tanıştık. Seneler içinde bir işli bir işsiz devam ettim. Eşimle evlendiğimde baya baya işsizdim, bir şekilde o atandı benim aile işime geçmem konuşuldu. Aile işi dediysem de öyle büyük bir şey değil. Çok kardeşli ufak bir işte annemin yerine bana devredildi.
Sonra çocuğum ufak diye işe gitmez oldum. Hali hazırda ordan bir para almıyorum sigortam yatıyor sadece en azından bir süre böyle gidecek.
Eşim de tek maaş devam ediyor.
Evimiz kira değil. Ama üç kişi 7-8 bin civarı değişen gelirle devam ediyoruz.
Eşime sorsan çalışmamı tercih eder tabii. Tek gelirle zorluyor hayat diyor ama seçimi bana bıraktı.
Özetle hayatın müşterek olduğunu bilen erkekler de var ama hayatta artık daha zor. Tek maaşla cidden geçinmek zor. Ben erkeklere de bu anlamda kızamıyorum.

Benim erkeklere kızdığım nokta eşinin maaşı üzerinden ona hükmetmek. Tabi ki isteyebilir eşinin çalışmasını, rahat geçinmeyi ama hem çalışacaksın, hem parayı aldığın gibi bana vereceksin, hem benim verdiğim harçlıkla geçineceksin demek bildiğin tiranlık. 500 tl nedir bir kadın için? O ay bazen kozmetiklerim bitiyor yeri geliyor 500 tl sırf ona harcıyorum mesela.

Bir arkadaşıma da eşi asla nakit vermiyor. Hep kredi kartından harcıyorlar, ne harcadığını görecekmiş , çocuklara abur cubur alıyorum diye kısıtladı diyor ama Allah korusun bir şey olsa kadının parası yok...

Ben varım :halay:ne maddi ne manevi nede ailelerimz ile bir sıkıntı yaşamıyoruz. Hatta eşim karakter olarak standartların çok üzerinde bir kocalik duygusuna sahip. Allah herkese böyle bir eş nasip etsin diye dua ediyorum. Gerçekten herkes bu şekilde bilinçli olsa herkess mutlu mesut yaşardı.

Aynı şeyleri düşündüğüm için evlenmiyorum.ben de etrafıma baktığımda çocuğunu dadı ya da kreşe bırakan anneler görüyorum.hayatları ev iş çoluk çocuk yemek temizlik.asiri sıkıcı değil mi?

Bir yere gittiğimizde hepsi çocuklarını konuşuyor, istiyorum ki biraz sinema, kültür sanat, hobiler vs konuşalım. Çocuk da konuşulur tabi ama her hareketini bana niye anlatıyorsun benim çocuğum yok ve hiç ilgimi çekmiyor.

Ben de varım..ama bunu bir lüks olarak hiç görmedim.yani öyle bir yazmışsınız ki sanki büyük bir nimet içindeyim de ben mi bilmiyorum???
Çalışmak zorunda değilim..( eşim hiç karışmaz dinen orfen ve hukuken benim sorumluluğunda der evin geçimi)
Çalışıyorum hem severek yapıyorum işimi, hem de her bireyin çalışmasi gerektiğini düşünüyorum.

istediğimi alırım karışmaz ama yüklü bir şey alınacaksa (mesela eve koltuk) kesinlikle danışırım esime..
Maaşım benim hesabımda para birikir.(bunda da referansi inancımız)
Bu arada ben de ihtiyaçlarımı esimin kredi kartından alırım.
Tabii borca gireceğimiz zaman ben de hiç düşünmeden altınlarımı vermiştim..
Kv çocuklara bakar bakmak istedi. Son 6 ayda bir kere evime geldi. Ben de 10-15 günde bir giderim (eşim mutlu olsun diye kv ile Mesafeliyiz.esim aileme karşı yükümlülüğün yok der gitmesem hiçbir şey demez)

Eşimin ayrı benim ayrı hobimiz var.. 2 haftada bir arkadaşları ile çıkar..ben çok tercih etmem çocukları bırakmaya ama istesem çocuklara (3 taneler,) bakar, ben çıkarım.

Ev işleri ortaktır.. çocuklarıyla ilgilidir çok Şükür..
Ve ikimize de en çok mutluluk veren şey evde ailece çay keyfi:KK66:

Tabi olumsuz yanları da var.. benim de olduğu gibi..ama olumlu yanları ağır bastığı için tolare edebiliyorum..

Valla sizin gibiler çok az. Olumsuz ne var mesela merak ettim.

Bir yere gittiğimizde hepsi çocuklarını konuşuyor, istiyorum ki biraz sinema, kültür sanat, hobiler vs konuşalım. Çocuk da konuşulur tabi ama her hareketini bana niye anlatıyorsun benim çocuğum yok ve hiç ilgimi çekmiyor.

Evet ya hele bir de çocuğu hastaysa baslar konuşmaya hiç susmaz.
Ben arkadaş olarak da bekar ya da çocuksuz insanları tercih ediyorum yoksa gezmek ya da bir kahve içmek bile sıkıntı

Back