• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikler hakkında

Arama sorma yok kırılan da yok demişsiniz ya, o kısım o kadar önemli ki, sırf bunun için bile adam idare edilir. Bilmiyorum anlattıklarınız bana çok olanaksız geliyor, kaldı mı böyle adamlar ama varmış belli ki. Umutlarımızı tazeleyen kişilerden biri oldunuz :)

Ablam da sag olsun. Arkamdan yorumlarımı beğenerek geliyor. Gel abla bunu da beğen E evinincicegi 😂

Ay yok dayanamadım açacağım konu :) Kendi evliliğimden kurtuldum derken, milletin dert babası olma yolundayım. Herkes şikayetçi evliliğinden ama asla boşanmazlar ve mutlu imajı verirler. Burda benim çevremden bahsediyoruz, böyle olmayan ya olmadığını zanneden hemen çemkirmesin banı falan göze aldım çünkü haksızlığa gelemiyorum, hele ki çocuk ve kadınlara.

Şimdi olay şu, malum bankacıyız, genelde 30-40 yaş civarı, üniversite mezunu, aylık geliri 5-10 bin arası insanlardan oluşuyor çevrem. Ve hep aynı, çocuklara ya kv bakıyor, tüm yemekler orda yeniyor, eve yatmaya gidiliyor iş dışındaki tüm hayat eş ailesiyle geçiyor. Yada bakıcı var fakat bakıcıdır şudur budur hepsi kadının maaşından ödeniyor. Hatta bugün 8000 tl olan maaşını yattığı gibi eşine havale edip, ondan geri gelen 500 tl ile ay geçiren, kredi kartı borcunu bile tekrar ondan gelen parayla ödeyen meslektaşımla konuştum. Neden tüm para geldiği gibi adama gidiyor? Kadınlar erkeklerin tiranlığı altında sürekli neden?

Çok bunaldım, istifa etmeyi düşünüyorum, konuşuyoruz herkes ama eşim izin vermez, zaten herşeyi ben ödüyorum diyor. Bir kadın fiziken ve ruhen yorulduğunda, ya da çocuğunu kendi yetiştirmek istediğinde veyahut meslek değişimi yapmak istediğinde neden korkuyor, çünkü kocası izin vermez. Daha yine bugün eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup, her planını onlara göre yapan arkadaşımın eşi kadının babasını istememiş evine. Bu nasıl bir bencillik?

Yani anlamıyorum biz mi aman yuva yıkılmasın diye bu adamları bu hale getiriyoruz?

Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen? Nolur biri çıksın valla delireceğim . Hayır bişi desem adım boşanmış kadın mazallah yuva yıkıcı olurum, sinirden çatlıyor fakat kimseye bir şey söyleyemiyorum.
ben alkışlıyorum paylaşımınızı.. tekim diye düşünüyordum varmış meğer.. kesinlikle katılıyorum her kelimenize.
asla aklım almıyor, siz daha ne görmüşsünüz ki.. her türlü eziyeti çekip yine aman çocuklarım için aman ailem için deyip öle öle bite bite evliliği devam ettiriyorlar.
az önce ben de bir arkadaşla konuştum şikayetin biri bin para... ya arkadaşım ne bırakıyor ne de memnun oluyor.. sorsan kin dolu.. şaşıyorum.. ilk evliliğimde de yapmadım, şimdi ikinci evliliğim.. tek savunduğum bir şey var, eş sana can olacak ki sen de ona.. bir torbanın sapından sen tutuyorsan o hemen öbür sapına el atacak, bulaşık yıkıyorsun o kurulayıp yerine koyacak..
bakıyorum bunca beklenti içinde benim eşim olsa yapar mıyım vallahi yaparım, aşkla sevgi ile ne demek başım üstüne..
ki onlar bir erkek fazla fazla yapmalı.. kadının üzerinde ne yükü varsa o da gücünün ölçüsünde almalı..
armut piş ağzıma düş, şimdikiler hep böyle..
arkadaş hayatım boyunca yalnız kalırım ama bir sapla (özür dilerim) kalamam..
eş insana can olacak can yoksa evlerden ırak olmasın ay.. ne edeyim...
bir kez daha tebrik ediyorum çok güzel bir konu bu..
umarım kör gözle evliliğini (söz de evlilik diyorum ben) ısrarla sürdürme çabası içinde olan bir çok kadına ışık bir cesaret olabilirsiniz..

inanın ilk evliliğimi yaptığımda boşanmış olmamama rağmen iş için sadece yurt dışına çıkması gerekmişti buna rağmen çok korktum onsuzluktan çok.. gün geldi tamamiyle boşandık, ya arkadaş daha güçlü daha kendinden emin daha bakımlı ve daha sağlıklı bir kadına dönüşüyorsun.
net..
önce ben önce ben önce ben demek lazım..

Yok zaten 20 yaş üzeri yine bizim jenerasyon sayılır bence ama bizim çocuklarımız öyle olmayacak ondan çok eminim. Mesela benim annem de çok modern bir kadındır ama sürekli ona gitsem; onda kalsam kızım kocan var demez çünkü kendisi de öyle alışmış. Ben eğer sorgulamasam onun kopyası olurdum sonra al sana huzursuzluk. Ben resmen geniş ailede büyüdüm sayılır. Neden? Ben anneme de diyorum yeri gelince sen kendi aile güvenipte mi beni yaptın diye cevap evet oluyor 🤦‍♀️
Benim kızım böyle yetişmiyor ama. Aileme az giderim; az gelirler. Eşimin ailesi zaten uzakta. O yüzden o bağımlılığı bizden görmüyor. İyi ki de görmüyor. Bir de ben şunu farkettim; aileler kendi korkuları yüzünden çocuklarının büyümesini istemiyorlar.

İşte olayın özü son cümle zaten, ben herşeyin sebebini öğrenmeden mantık , sebep sonuç ilişkisi kurmadan işin ucunu bırakmayan biriyim. Evet biraz takıntılıyım çünkü amacım çözmek. Bu konuda kitaplar okudum ve evet asıl ebeveynler çocuklarına bağımlı, güvensiz ve kendilerini onların üzerinden tanımlıyorsa bu bağımlılık ilişkisi başlıyor ve devam ediyor zaten.

Benim bahsettiğim mıç mıç ilişki bu aslında, herşeye üst ailenin karar vermesi, her şeyi bilmeleri.

Bakın gene bir örnek vereceğim, karı koca öğretmen çift , gelirleri ortalama 10 bin civarı diyelim, sadece ev kredileri var, fakat evlerine alacakları bir kombiyi bile erkeğin ailesi finanse ediyor, e dolayısıyla aile içindeki birçok şeyde söz sahibi oluyorlar. iki yetişkin niye bir kombi için bile babaya anneye muhtaç olsun ki gayet düzenli geliri varken? anne baba maddi destek oluyor, sonra da oğulları gönüllerini hoş tutmak için işte hadi anneme gidelim hadi şöyle yapalım böyle yapalım bu karşılıklı bana çıkar ilişkisi gibi geliyor, çünkü görüyorum beklentiyle yapıyor bunu.

Ben de güler yüzlü saygılıyımdır. Ama çok samimi olmak istemiyorum . Yapım gereği de öyleyim .Onlara özel bişey değil . Bana da sürekli ay çok soğuksun,donuksun diyorlar. Maymunluk yapıp eğlendirmiyorum ya işlerine gelmiyor o yüzden .Güler yüzle,saygıyla tatmin olamıyorlar. E ister istemez eşimde etkileniyor tabi

Sizi çok iyi anlıyorum, ben de yapım gereği mesafeli ve saygılıyımdır. Küçüklükten beri greengirll çok hanımefendi, çok hanım hanımcık derlerdi, yani yüksek sesle konuşmam, saygılıyım, güleryüzlüyüm vs ama işte tam da bu noktada o bağımlı ilişki türündeki benim anlaşamadığım model ailelere "soğuk" geliyorum bu yüzden :) Bana göre de onlar gereksiz samimi ve birbirlerini boğuyor, özgürlük bireysellik bağımsızlık kelimeleri onlar için hiçbirşey ifade etmiyor. Farklılıklara asla tahammülleri yok.

Evet ya hele bir de çocuğu hastaysa baslar konuşmaya hiç susmaz.
Ben arkadaş olarak da bekar ya da çocuksuz insanları tercih ediyorum yoksa gezmek ya da bir kahve içmek bile sıkıntı

Maalesef bekar çocuksuz kimse kalmadı, bir arkadaş kafa dengiydi o da evlendi haftasonları eşinin köyüne gitmeye başladı :)

Ben yapı olarak hiçbir zaman özel hayatla ilgilenmediğim için ne kendiminkini anlatır ne başkasınınkini merak ederim, evliyken de aynıydım bekarken de.

Arkadaş mesela avmye çağırıyor gitmiyorum, bu sefer çocuğuna aldıklarını zorla gösteriyor. YA BANANEEEEEEEE

Kv niz vicdan sahibiymiş en azından...
Evet çok şükür, bende ona karşı sırf kayınvalide diye farklı davranmam. Atışmalar da çocuktan dolayı falan olur geçer gider. Karşılıklı anlayış olmadığı sürece her evlilik her aile ilişkisi berbatlasmaya başlıyor.

Sizi çok iyi anlıyorum, ben de yapım gereği mesafeli ve saygılıyımdır. Küçüklükten beri greengirll çok hanımefendi, çok hanım hanımcık derlerdi, yani yüksek sesle konuşmam, saygılıyım, güleryüzlüyüm vs ama işte tam da bu noktada o bağımlı ilişki türündeki benim anlaşamadığım model ailelere "soğuk" geliyorum bu yüzden :) Bana göre de onlar gereksiz samimi ve birbirlerini boğuyor, özgürlük bireysellik bağımsızlık kelimeleri onlar için hiçbirşey ifade etmiyor. Farklılıklara asla tahammülleri yok.
Çok benziyormuş huylarımız. Allahtan benim eşim de benim gibi de anlıyor beni yoksa ben de bunalırdım.

Kendi ayaklarımızın üzerinde duralım derken,adamları sırtımıza aldık cok net.
Calısıyoruz ama kendimize bi cift corap alamıyoruz.
Artk adamlarda uyandı,evlenirken calısmasa bile,bi sekilde ise sokulup,borca sokuluyor kadınlar.
Ben buna hayatı paylasmak olarak bakamıyorm artk.
Kendi paramı havale falan yapamam kocama.
Gelsin istesin 🤣
Para veriyorım bari egomu tatmin edeyim😂

Hah işte tamda anlatmak istediğim.

Biz ayaklarımızın üstünde falan durmuyoruz, bildiğin sömürülüyoruz.

Diyorum ya anneler bebeklere baksın, kadın çalışsın o parayla hemen ev kredisi araba kredisi ...

İşte olayın özü son cümle zaten, ben herşeyin sebebini öğrenmeden mantık , sebep sonuç ilişkisi kurmadan işin ucunu bırakmayan biriyim. Evet biraz takıntılıyım çünkü amacım çözmek. Bu konuda kitaplar okudum ve evet asıl ebeveynler çocuklarına bağımlı, güvensiz ve kendilerini onların üzerinden tanımlıyorsa bu bağımlılık ilişkisi başlıyor ve devam ediyor zaten.

Benim bahsettiğim mıç mıç ilişki bu aslında, herşeye üst ailenin karar vermesi, her şeyi bilmeleri.

Bakın gene bir örnek vereceğim, karı koca öğretmen çift , gelirleri ortalama 10 bin civarı diyelim, sadece ev kredileri var, fakat evlerine alacakları bir kombiyi bile erkeğin ailesi finanse ediyor, e dolayısıyla aile içindeki birçok şeyde söz sahibi oluyorlar. iki yetişkin niye bir kombi için bile babaya anneye muhtaç olsun ki gayet düzenli geliri varken? anne baba maddi destek oluyor, sonra da oğulları gönüllerini hoş tutmak için işte hadi anneme gidelim hadi şöyle yapalım böyle yapalım bu karşılıklı bana çıkar ilişkisi gibi geliyor, çünkü görüyorum beklentiyle yapıyor bunu.
İşte orada artık kocaman olduğumuzun farkında olmak gerekiyor ☺️Annesinin minnoş oğlu-kızı olmaya devam edersek olmuyor o işler😂

Hah işte tamda anlatmak istediğim.

Biz ayaklarımızın üstünde falan durmuyoruz, bildiğin sömürülüyoruz.

Diyorum ya anneler bebeklere baksın, kadın çalışsın o parayla hemen ev kredisi araba kredisi ...
Çünkü erkekler her şeyi başka taraflarıyla anlıyorlar ve ortaya bu çıkıyor. 😒

biri tweet atmış ya dans ederek işinize gitmiyorsanız bırakın diye.. hıhıeved diyorum ben de..
insan doğasına aykırı bir yaşam sürüyoruz bana kalırsa.
karanlıkta yollardayız..
bir sürü gerekli gereksiz iş.. yaptığımız işin kattığı değer ne?
yılda iki kere birer hafta tatil yapacağız diye saçma sapan bir sistemin içinde debelenip duruyoruz.
üstelik kadın olmak yaşadığımız zorlukları ikiye katlıyor.

tam da anlatmak istediğim buydu esasen :)

işin içine evlilik katınca malum mimlendik forumda hep bunu düşünüyorum gibi geliyor ama cıks benim derdim eşitlik adalet

çalışmak üretmek denmiş de bakıyorum da ne üretmişim , ne beni tatmin etmiş, hiçbir şey. akşam olsa eve gitsem diye bakıyorum, işi gücü bıraktım buraya yazıyorum. çünkü yıldımmm, ne yapsam beğenilmiyor asla takdir görmüyorum ve insan üstü çalışıp kendimi paraladığım 9 yıl boyunca stresten başka bir kazanımım olmadı. etrafımdaki insanlara göre ne artım var? birkaç kez gittiğim lüks tatiller o kadar...

Ah işte aynısının bir değişiğini erkekler ve aileleri de yapıyor :) Evlenene kadar sen benim canımsın, kızımsın , aaa aşkım arkandayım her zaman, ailem seni kızı gibi görüyor, evleniliyor hopppp cadı kaynana, naparsan yap o benim annem sorununu kendin hallet diyen koca kişisi.

Not : Yaşadım biliyorum:)

insan ilişkilerinde çok değil şöyle %67,5 oranında samimi olsak bence sorunların çoğu çözülür :)

tabiki evdende calisabilirsin bende sanirim evde olsam Boleyn Kizi Boleyn Kizi gibi hobimi isime cevirir örer diker satardim :) Ama isimi seviyorum rahatimda yerinde böylede bir avantacim var. En azindan kimseye minnet etmiyorum.

Su konuda haklisin ama bazi calisan kadinlar daha az deger görüyor ama insan birazda kendi degerini kendi bellirliyor. Esim gelicek benim maas kartimi alip bana harclik vericek böyle birseyi müsade etmeyi birak adama neler yaparim cesaret edemez. Ama zaten öyle bir adamda degil.

Gecen bir konu vardi konu sahibi 3 aydir biriyle görüsüyor adam buna diyorki "evlenince maasin benim kendime araba alicam" öyle sinir oldum ki ben burada sacimi basimi yolucam konu sahibi garip bir sekilde teredütte

işte böyle adamlar resmen kadınların maaşı için evleniyor ve çıldırıyorum.

eski görümcem de böyleydi, kocası tüm maaşına el koyardı, 100 tl lik çantayı alamadığını anlatıyordu ailesinin yanında şok geçiriyordum. ve bu adamı aman kızım boşanmasın diye yedirip içirip pohpohlardı kaynana, acısını da benden çıkarmaya çalışırdı hep.

düşün eve giren maaş en az 10 bin, cam silmeye 65 yaşındaki kaynanam giderdi ,neymiş bütçeleri elvermiyormuş şaka gibi

Ay yok dayanamadım açacağım konu :) Kendi evliliğimden kurtuldum derken, milletin dert babası olma yolundayım. Herkes şikayetçi evliliğinden ama asla boşanmazlar ve mutlu imajı verirler. Burda benim çevremden bahsediyoruz, böyle olmayan ya olmadığını zanneden hemen çemkirmesin banı falan göze aldım çünkü haksızlığa gelemiyorum, hele ki çocuk ve kadınlara.

Şimdi olay şu, malum bankacıyız, genelde 30-40 yaş civarı, üniversite mezunu, aylık geliri 5-10 bin arası insanlardan oluşuyor çevrem. Ve hep aynı, çocuklara ya kv bakıyor, tüm yemekler orda yeniyor, eve yatmaya gidiliyor iş dışındaki tüm hayat eş ailesiyle geçiyor. Yada bakıcı var fakat bakıcıdır şudur budur hepsi kadının maaşından ödeniyor. Hatta bugün 8000 tl olan maaşını yattığı gibi eşine havale edip, ondan geri gelen 500 tl ile ay geçiren, kredi kartı borcunu bile tekrar ondan gelen parayla ödeyen meslektaşımla konuştum. Neden tüm para geldiği gibi adama gidiyor? Kadınlar erkeklerin tiranlığı altında sürekli neden?

Çok bunaldım, istifa etmeyi düşünüyorum, konuşuyoruz herkes ama eşim izin vermez, zaten herşeyi ben ödüyorum diyor. Bir kadın fiziken ve ruhen yorulduğunda, ya da çocuğunu kendi yetiştirmek istediğinde veyahut meslek değişimi yapmak istediğinde neden korkuyor, çünkü kocası izin vermez. Daha yine bugün eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup, her planını onlara göre yapan arkadaşımın eşi kadının babasını istememiş evine. Bu nasıl bir bencillik?

Yani anlamıyorum biz mi aman yuva yıkılmasın diye bu adamları bu hale getiriyoruz?

Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen? Nolur biri çıksın valla delireceğim . Hayır bişi desem adım boşanmış kadın mazallah yuva yıkıcı olurum, sinirden çatlıyor fakat kimseye bir şey söyleyemiyorum.

Ben sizi çok seviyorum. Bu sitedeki parmakla sayilabilecek akli basinda kadinlardan birisiniz.

Ben de sizin gibi bosanmis ve yeniden evlenmis biriyim.

Her yazdiginiza katiliyorum harfi harfine.

Daha once yorum yaptigimda nasilsa bosanmis kadin yuva yikici oldum.

Bu ulkenin kadinlari degismez. Hep sikayet eder. mutemadiyen. bosanmaz. erkekler ic guveysi olmus artik. suclu erkekler degil kadinlar. ipleri eline almiyor.

artik insan davranislari uzerine kafa yormamaya karar verdim.

bu arada benim halam da boyle. enistem daha en basinda maasi icin evlendigini soyledi. halam geceyarilarina kadar mesaide kalir bir holdingte ust duzey yonetici. enistem de gayet guzel aldatir onu. yillardir bu boyle. halam aldatildigini bilir bosanmaz. statüm sarsilir der.

alan razi veren razi guzel arkadasim

Ben varım. Eşim bana ister çalış istemezsen çalışma diyor. Biraz sikintidayiz geçici bir süreliğine, bebeğim de küçük biraz büyüsün sana destek olmak istiyorum diyorum, senin bunu demen yeter çalışmak zorunda değilsin nasıl mutlu olacaksan öyle yap diyor. 2 ayda 1 kv ve kpyi ayrı görüyoruz ayrılar. Kv bana genelde öğlen 2 3 gibi gelir ki ne öğle yemeği ne akşam yemeği saati olsun ne de geç saat olsun Bi kahveyle gecistirsin hizmet beklemez yani. Ama benim eşim de yabancı 😀

Nerden buluyorsunuz bu yabancı kocaları kızlar :D

İşin şakası özellikle merak ettiğim bizim milletimiz mi böyle yurtdışında daha mı farklı merak ediyorum biz mi çok çok gelenekseliz böyle

Ben sizi çok seviyorum. Bu sitedeki parmakla sayilabilecek akli basinda kadinlardan birisiniz.

Ben de sizin gibi bosanmis ve yeniden evlenmis biriyim.

Her yazdiginiza katiliyorum harfi harfine.

Daha once yorum yaptigimda nasilsa bosanmis kadin yuva yikici oldum.

Bu ulkenin kadinlari degismez. Hep sikayet eder. mutemadiyen. bosanmaz. erkekler ic guveysi olmus artik. suclu erkekler degil kadinlar. ipleri eline almiyor.

artik insan davranislari uzerine kafa yormamaya karar verdim.

bu arada benim halam da boyle. enistem daha en basinda maasi icin evlendigini soyledi. halam geceyarilarina kadar mesaide kalir bir holdingte ust duzey yonetici. enistem de gayet guzel aldatir onu. yillardir bu boyle. halam aldatildigini bilir bosanmaz. statüm sarsilir der.

alan razi veren razi guzel arkadasim

Ay duygulandım çok teşekkür ederim öncelikle ben de sizi seviyorum zaten forumdaki boşanmış kadınlar özel ilgi alanımda yakın hissediyorum kendimi , hele ki tekrar mutluluğu bulmuş olanlar için çok mutlu oluyorum :KK200:

Halanız örneği cuk oturdu, yahu evli olmak niye bir statü bizim ülkemizde nedennnnnn diye bağırasım geliyor.

Bana da yapmaya çalışıyorlar asla izin vermiyorum, kimse boşanmış diye statü kaybetmiyor.

Back