• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikler hakkında

açıkçası başkalarının evliliği umrumda değil, benim takıldığım nokta kadınlara yapılan haksızlık. Yoksa herkes evinde ne yaşar yaşamaz bana ne...Genel olarak aile yapısı, yetiştirilme tarzı önemli çünkü bunların yansımasını her yerde görüyoruz.

İlk paragrafa gülümsedim; evet çalışmak istemiyorum ama bunu evlenip yapmak gibi bir derdim yok :) Şu an alternatif arıyorum kendime, geleceğimi düşünüyorum. Evliyken de çalışmayabilirdim, benim o zamanki kendi seçimimdi.

Eş ailesiyle görüşmemek değil derdim, sizin yanlış anlamanıza şaşırdım açıkçası. Konularımı bildiğinize göre derdimin görüşmemek değil, saygı çerçevesinde, ayrı bir aile olduğumuzun bilincinde, eş ailesinin güdümünde değil, ayrı bir aile olarak yaşamamız istek ve arzusunda olduğumu, bunu da oğlumu bizden koparıyor pis gelin mantığında olan kv ve onun düşünce özürlü oğlu ile pektabi uyuşamamız ve onları birbirleriyle başbaşa bırakmam sebebiyle evliliğimi bitirdiğimi anlamış olmanız gerekirdi.
kullanıcı adına hitaben yazdım diye senli yazmıştım bu arada...

konularınız hep bu çerçevede. o yüzden böyle yorum yaptım.
bana kalırsa haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüz için bu meseleyi kabullenemediniz.
evet biz çocuklu kadınlar çocuklarımızın kusmuğuyla kafa şişirebiliriz haklısınız :)
dışarıdan bakınca gayet itici..

ben diyorum ki.. bu konulara kafa yormayın akışa bırakın biraz kendinizi...

Maaşıma dokunmaz istemez, nereye harcadigimin hesabını sormaz ki ben eşimin gereksiz harcamalarından bazen sorarım nereye harcadın diye. Eşimde sever para konusunda ki tutumumu birikim yapmayı gereksiz harcama yapmayı sevmediğim için. Benim yedek hesabıma atar o da aldığı maaşın bir kısmını orada biriktiririz. Aile konusunda da eşimin ailesiyle aynı semtte yürüyerek 10 dk mesafedeyiz ama sürekli gitmeyiz 2 haftada bir, kayinvalidem gelir haftada 2 kez torunu sevmek için. Benim annem gelir, biz gideriz 2-3 haftada bir falan. Ama illa ki kv ile olsun eş le olsun ufak atışma olur. Oyle cok büyük bir kavgamız tartışmamız olmadi. Kayinvalidem biraz fazla konuşur ama bizim yuvamız bozulacak diye de korkar bana bir sey dese 1 saat sonra arar özür diler. Her ailede illaki olur tartışmalar ama çok sukur oyle kin duyacak kadar kötü şeyler yaşamadık. Yasamayizda umarim

Kv niz vicdan sahibiymiş en azından...

Değindiğiniz noktalarda toplumun genel yapisindaki kadin erkek esitsizliği üzerindeki tespitlerinize katiliyorum. Velhasil kocasinin ailesi cocuguna bakiyorsa aksama yemegi hazirsa kocasi aldatmiyorsa o zaman planlarini kocasinin ailesine gore yapmasi normal. Biz ailemizden uzaktayoz keşke en azondan birimizin ailesi yanimizda olsa demi. Bakin orta sinif insanlariz biz, çok zengin olmadigimiz için bazi seyler için bazi seylere katlanmamiz lazim.

O örnekte sadece kendi ailesine uyulmasını isteyen bir koca vardı, kızın babası gelince istememiş...Bence iki taraf da birbirine uymalı.

Ay yok dayanamadım açacağım konu :) Kendi evliliğimden kurtuldum derken, milletin dert babası olma yolundayım. Herkes şikayetçi evliliğinden ama asla boşanmazlar ve mutlu imajı verirler. Burda benim çevremden bahsediyoruz, böyle olmayan ya olmadığını zanneden hemen çemkirmesin banı falan göze aldım çünkü haksızlığa gelemiyorum, hele ki çocuk ve kadınlara.

Şimdi olay şu, malum bankacıyız, genelde 30-40 yaş civarı, üniversite mezunu, aylık geliri 5-10 bin arası insanlardan oluşuyor çevrem. Ve hep aynı, çocuklara ya kv bakıyor, tüm yemekler orda yeniyor, eve yatmaya gidiliyor iş dışındaki tüm hayat eş ailesiyle geçiyor. Yada bakıcı var fakat bakıcıdır şudur budur hepsi kadının maaşından ödeniyor. Hatta bugün 8000 tl olan maaşını yattığı gibi eşine havale edip, ondan geri gelen 500 tl ile ay geçiren, kredi kartı borcunu bile tekrar ondan gelen parayla ödeyen meslektaşımla konuştum. Neden tüm para geldiği gibi adama gidiyor? Kadınlar erkeklerin tiranlığı altında sürekli neden?

Çok bunaldım, istifa etmeyi düşünüyorum, konuşuyoruz herkes ama eşim izin vermez, zaten herşeyi ben ödüyorum diyor. Bir kadın fiziken ve ruhen yorulduğunda, ya da çocuğunu kendi yetiştirmek istediğinde veyahut meslek değişimi yapmak istediğinde neden korkuyor, çünkü kocası izin vermez. Daha yine bugün eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup, her planını onlara göre yapan arkadaşımın eşi kadının babasını istememiş evine. Bu nasıl bir bencillik?

Yani anlamıyorum biz mi aman yuva yıkılmasın diye bu adamları bu hale getiriyoruz?

Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen? Nolur biri çıksın valla delireceğim . Hayır bişi desem adım boşanmış kadın mazallah yuva yıkıcı olurum, sinirden çatlıyor fakat kimseye bir şey söyleyemiyorum.
Evdeki finansal politikamız şöyle: Kocamın parası benim param, benim param yine benim param!

Valla iyiki varmış, kadınlarımız adına çok sevindim :) Kadınlar bu ülkede çok eziliyor çünkü.

Çalışmak konusunda ben de sizin gibi düşünüyordum, ama ülke koşulları, içinde bulunduğum sektör, gördüğüm baskı ve bıkkınlık, stres sonucu yaşadığım hastalıklarla artık bıktım ve bu sektörde devam etmek istemiyorum.

Çok yazmak istemiyorum ama hangi üretim kıymetli şu anda ülkede? İnşaat üzerinden gitmeye çalışıyoruz sadece. Yıllarımı verdiğim mesleğim beni asla ve asla tatmin etmiyor şu an.
biri tweet atmış ya dans ederek işinize gitmiyorsanız bırakın diye.. hıhıeved diyorum ben de..
insan doğasına aykırı bir yaşam sürüyoruz bana kalırsa.
karanlıkta yollardayız..
bir sürü gerekli gereksiz iş.. yaptığımız işin kattığı değer ne?
yılda iki kere birer hafta tatil yapacağız diye saçma sapan bir sistemin içinde debelenip duruyoruz.
üstelik kadın olmak yaşadığımız zorlukları ikiye katlıyor.

geçen konu vardı mesela kadın eşinden harçlık alıyordu çalışmasına rağmen. orda herkes maaş kartını al, tüm ay çalışıp neden ona veriyosun diye yorum yapmıştı sayfalarca. şimdi bu konuya bakıyorum da yazanların yarısının kocası maaş kartını bu kadınlara veriyor da harçlık alıyor. normal mi? bence değil. övünülecek bişey mi? bence değil. koskoca adamın karısından harçlık alması hem onur kırıcı hem saçma. nedir yani para yönetmeyi mi bilmiyor, siz mi ona güvenmiyorsunuz? öyle çok maaşlarımız yok ama kimse kimseye harçlık vermez bizde. o bişeyleri öder, ben bişeyleri öderim, azıcık kenara koyarız, kalanı da herkes harcar kafasına göre. hani kadın harçlık alınca olay oluyor da erkek harçlık verince neden övünülecek gibi anlatılıyor, anlamıyorum. buradan bakınca ziyadesiyle komik.

Maaş konusunda bende böyle düşünüyorum. Koskoca insanlar niye birbirine para alıp veriyor ya şaka gibi :)

Otomatik ödeme var her türlü kolaylık var, yok elden vermeler yok harçlık almalar bana çok gereksiz geliyor.

calismamak özgürlükmü? Asil calismak bana göre özgürlük. Calismak sadece para kazanmak degildir bizim türk kadinimizin cogu bunu neden anlamiyor. Anlamiyorum ben. Yurtdisindayim buradaki kadinlar hic öyle "calismak zorunda degilim, kocam bana bakar, cocuguma ben bakicam" falan kafalarinda degiller. HErkez calisiyorum normal olan bu

Valla şu an ben 9-6 ve sonrası olan işimi bırakıp farklı alanlara yönelmek istiyorum, evet bu da çalışmak. Evde de çalışabilirsin...

Olay ne biliyor musun? Yıllarca oku, kendini ezdirme kocana, paranı kazan diye büyütüldük, sonra gördük ki para kazanmayla verilen değer, gördüğümüz değer hiç mi hiç bağlantılı değil...

Arama sorma yok kırılan da yok demişsiniz ya, o kısım o kadar önemli ki, sırf bunun için bile adam idare edilir. Bilmiyorum anlattıklarınız bana çok olanaksız geliyor, kaldı mı böyle adamlar ama varmış belli ki. Umutlarımızı tazeleyen kişilerden biri oldunuz :)
Eşim çok iyidir evet. Ama ben de onu hiç kirmam gerçekten.

O beni kırsa. Ben de onu kırarım.

Ben onu kırsam o da beni kırar.

Eşim 8 sene boyunca evlenmek için israr etti. 8 sene reddettim. 8 senenin sonunda kabul ettim. 10.senede evlendik.

Bazen çok bunalıyorum ama yalan yok. Bana yapışık okumasından. Daima dibimde durmak istiyor. Ayrı kalmayı hiç hiç sevmiyor. Ve bir yerden sonra bana fenalık geliyor. Çünkü ben daha özgür ruhlu bir insanın.

Yani inan idare ettiğim şeyler var. Herkes gibi. Evliliğim çok iyi. Ama mükemmel değil.

Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ben varım ✋🏻 bizde para genelde bendedir.. Aldığımı alır verdiğimi veririm esim karısmaz 😊 hiç bir zamann maaş kartım onda olmadı.. Onunki de bende olmadı 😊
Ama ondan çok harcadım tabiki benim maaş kösede dururken.. Şimdi borc var biraz hatta o bitsin senin maaşı yicem kendiminkine asla dokunmam diyorum gülüyor. Eşim para konusunda hobiler konusunda çok şükür rahat birisi.. Ben kendi hobilerime çok para harcadım halaa da harcıyorum. Bundan dolayı mutluyum😊 fakat ben onu biraz sıkıyordum, kısıtlıyordum sanırım 🙈
Neyse ki simdi her sey dengeli... Zamanla oldu.. Çok şükür diyeyim 🙏🏿😁

Yani o bankacı olup maaşı yattığı gibi tüm parayı eşine yollayıp ondan geri gelen parayla borçlarını ödeyen kendi masraflarını karşılayan kadınlar da çok ironikmiş. Senin işin zaten parayla, eşe maddi olarak bağımlı olmak neden? Bir de kendi kazandığın parayla.

Ailelere göre yaşamayan insanlar ailelerle hiç görüşmüyordur bence. Ya ayrı şehirlerdelerdir (ki bu durumda da bayramlar, tatiller ailelere göre hesaplanır genelde) ya da küslerdir. Aileler ne kadar iyi tatlı da olsa yakınlarda oturunca insanın hayatına mutlaka dahil oluyor. Ben 5 yıllık erkek arkadaşımın (ki birlikte de yaşadık) ailesiyle tanışmadım bu yüzden. O da sadece arkadaşımken babamla tanışmıştı yolda karşılaşınca. Nişanlanınca tanışırız, aileler de nikaha yakın zamanda tanışır. Sonra biz zaten çok uzaklarda olacağız 😎 hiç de ailelerin yakınında hatta onlarla aynı şehirde olmak istemiyorum.

Erkek arkadaşıma göre ben çalışmasam da olurdu. Ama benim bir mesleğim var, ailem beni boşuna okutmadı. Yaşımın genç olmasının yanında evlilik için önce bir ayrı evde 1-2 yıl en azından mesleğimi yapıp kendi paramı gönlümce harcamak için erteliyorum evliliği. Ve biz ev arkadaşı gibi ortaklaşa yönetmeyi düşünüyoruz paramızı. Mesleğimiz aynı, alacağımız para aşağı yukarı aynı. 4’er bin alsak 2’şer ortaya alırız evin masraflarını oradan karşılayıp ortak geleceğimiz için de birikim yapıp geri kalan para harçlık/kişisel birikim (telefon bilgisayar yenilemek ya da diğer kişisel ihtiyaçlar için birikim gibi) diye düşündük. Evlenmeden ortak bütçe hesapları yapıyoruz :KK53:

Valla şu an ben 9-6 ve sonrası olan işimi bırakıp farklı alanlara yönelmek istiyorum, evet bu da çalışmak. Evde de çalışabilirsin...

Olay ne biliyor musun? Yıllarca oku, kendini ezdirme kocana, paranı kazan diye büyütüldük, sonra gördük ki para kazanmayla verilen değer, gördüğümüz değer hiç mi hiç bağlantılı değil...

tabiki evdende calisabilirsin bende sanirim evde olsam Boleyn Kizi Boleyn Kizi gibi hobimi isime cevirir örer diker satardim :) Ama isimi seviyorum rahatimda yerinde böylede bir avantacim var. En azindan kimseye minnet etmiyorum.

Su konuda haklisin ama bazi calisan kadinlar daha az deger görüyor ama insan birazda kendi degerini kendi bellirliyor. Esim gelicek benim maas kartimi alip bana harclik vericek böyle birseyi müsade etmeyi birak adama neler yaparim cesaret edemez. Ama zaten öyle bir adamda degil.

Gecen bir konu vardi konu sahibi 3 aydir biriyle görüsüyor adam buna diyorki "evlenince maasin benim kendime araba alicam" öyle sinir oldum ki ben burada sacimi basimi yolucam konu sahibi garip bir sekilde teredütte

Kadınlar kendi bu hale getiriyor, kimse kusura bakmasın. Benim inancıma göre tam tersi. Erkek maaşı evi gecindirir kadınınki kadına kalır. Allah kadının hakkını korumuş yani.
Ben dışarda çalışmıyorum. Bir kaç sene öncesine kadar eşimin aldığım çöpe dahi laf söylemesine saatlerce ağlayan ben, bir gün cinnet geçirdim ve sorun çözüldü 😏 ( ki ben o kadar tutumlu bir kadınım)
Ne kadar fedakarlık o kadar okuzlukle karşılık buluyor canım 😊😊

Aynen öyle. Zerre miktarı alakasi yok.

Annem ilkokul mezunu ev hanımı. Ve fakat babam maaşını belli bir yere koyar. Ordan ikisi de istediği kadar harcar. Kimse kimseye para sormaz.

Annem çocuk bakıp kendi parasını kazanirken de bu böyleydi.

Evler babamın. Fakat kiralari annem alıyor.

Ve nereye harcadığını da kimse sormuyor.

Bütün yeğenlerine kalin bilezik takabiliyor. Babamın yeğenlerine de takar ama.

Bunun para kazanmakla alakasi yok.

Iyi bir adama rastlarsın. Cimri olmaz. Allahtan korkar. Rahat edersin.

Ben de kendi paramı kazandığım ve kazanamadigim zamanlari kiyas ediyorum. Yok hiç fark yok.

Şu da önemli ben 29 yaşında olgun akıl ve fikirle evlendim.

23 yaşında "ay çok aşığım" kafasıyla evlenmedim.

Annemden babamdan riza almadan değil evlenmek bir adim atmadım. Bunlar önemli bence.

Tebrik ederim. Sonunda bunu anlayan bir hemcinsim çıktı :sampiyon:

türk kadınında evlenene kadar sürekli gülümseyip alttan alayım evlenince dişimi gösteririm mantığı hakim. iş yerinde çoğu arkadaşımdan duyuyorum bunu. bana da sürekli "aman astro evlenene dek herşeye gülümse, sinirini evlenince çıkarırsın" diyorlar.

e abi bu adam benim ters tarafımı evlenmeden görsün, ben de onun ters tarafını evlenmeden göreyim ki bileyim bu adamla ömür geçer mi diye.

demek istediğim, evlilik öncesi, evlenebilmek için bence çoğu kadın toplumsal bilinçaltıyla o kadar alttan alıyor ki herşeyi, adam da evlenince kadını malı sanıyor.

not: amacım kimseyi eleştirip kırmak değil. konuyu okuyunca aklıma daha dün yaptığımız bir muhabbet geldi. ben de içimi dökeyim dedim.

İ

türk kadınında evlenene kadar sürekli gülümseyip alttan alayım evlenince dişimi gösteririm mantığı hakim. iş yerinde çoğu arkadaşımdan duyuyorum bunu. bana da sürekli "aman astro evlenene dek herşeye gülümse, sinirini evlenince çıkarırsın" diyorlar.

e abi bu adam benim ters tarafımı evlenmeden görsün, ben de onun ters tarafını evlenmeden göreyim ki bileyim bu adamla ömür geçer mi diye.

demek istediğim, evlilik öncesi, evlenebilmek için bence çoğu kadın toplumsal bilinçaltıyla o kadar alttan alıyor ki herşeyi, adam da evlenince kadını malı sanıyor.

not: amacım kimseyi eleştirip kırmak değil. konuyu okuyunca aklıma daha dün yaptığımız bir muhabbet geldi. ben de içimi dökeyim dedim.

Ah işte aynısının bir değişiğini erkekler ve aileleri de yapıyor :) Evlenene kadar sen benim canımsın, kızımsın , aaa aşkım arkandayım her zaman, ailem seni kızı gibi görüyor, evleniliyor hopppp cadı kaynana, naparsan yap o benim annem sorununu kendin hallet diyen koca kişisi.

Not : Yaşadım biliyorum:)

Şunu unutmusum.. Eşimin ailesiyle de görüşmüyoruz öyle sık hatta hiç denebilir. Kendisi gider görür gelir. Zaten ailesi de öyle görüşelim, girelim çıkalım birbirimize diyen tipler değiller çok şükür 🙏🏿 benim ailemse 3sa lik uzaklıkta 😊 benim ailemle ama daha samimiyiz ❤️ bizimkiler daha fedakarlar kıyaslandığında😊
Bu durumda bu yazıyı kaıdn olarak ben tersine çevirmiş oldum sanırım 🙈 😁😁
Birisi de çıkıp bu kadınlar neden böyle deyip erkekleri savunacak kesin 😁😁

Ben varım. Eşim bana ister çalış istemezsen çalışma diyor. Biraz sikintidayiz geçici bir süreliğine, bebeğim de küçük biraz büyüsün sana destek olmak istiyorum diyorum, senin bunu demen yeter çalışmak zorunda değilsin nasıl mutlu olacaksan öyle yap diyor. 2 ayda 1 kv ve kpyi ayrı görüyoruz ayrılar. Kv bana genelde öğlen 2 3 gibi gelir ki ne öğle yemeği ne akşam yemeği saati olsun ne de geç saat olsun Bi kahveyle gecistirsin hizmet beklemez yani. Ama benim eşim de yabancı 😀

Back