evlilikler hakkında

Normal olan kocanız zaten ve o kadar az ki böylesi, ben daha çok inandım artık çok az olduklarına.
Maalesef çok haklisiniz ama ben inanıyorum karşına gönlüne göre birisi cikicak
Aile meselesine gelince ilk zamanlar tabi oldu çünkü eşimin ailesi ataerkil görümcelerim izinli ve saatli gelir neredeyse esiminde gördüğü bu olunca elbet çatışma oldu ama eşime hep dedim senin nasıl bir ailen varsa benimde var bak kızımız yarın evlense 3 gun git gel dese kocası bakarız ben kafasını kırarım boyle konuşa konuşa şimdi çok şükür istediğim zaman gidip gelirim memlekete geldiğimizde
Zaten hiç anlayamiyorum şu ailesiyle eşinin arşınındaki dengeyi kuramayanlari aslinda iki tarafta hoşgörülü olsa hiç sorun olmayacak ama

Ben de zaten bu ezilmeyen kadınlar daha da fazla olsun istiyorum hatta herkes böyle olsun istiyorum. Sizler gibiler varmış en azından , bunu duymak için açmıştım konuyu.

Bir şey soracağım. Bunu da örnek olmanız dolayısıyla soruyorum; eşiniz size sevgiliyken hakaret etse ne tepki verirdiniz? Gerizekalı, salak aptal gibi mesela...
Yani hayal edemedim şu an ama direkt bnde ona hakaret ederdim herhalde, sırf bu sebeple ayrılmazdık ama bnce devam etmezdi en ufak bir sorunda saygı perdesi kalktıgı için küfürler hakaretler havada ucusurdu ve biterdi eninde sonunda bence.

Ben calisiyorum. Sevdigim isi yaptigim ve kazandigim parayla cok mutlu oldugum icin. Esim calisma dese de calisirim bunun kararini kimse veremez. Bence bir kadin kendi hayatini,harcamalarini isteklerini esinin keyfine birakmamali. Esimin ailesiyle de soguk degilim cok severim gidip geliriz. Zorunda oldugum icin onlari mutlu etmek icin degil ozledigim icin. Her evliligin dinamigi farkli size kotu gelen baskasina cok iyi geliyor olabilir. Bana kendi hayat duzenim cok iyi geliyor mesela bunjnla mutluyum.

ben varım işten çıkmak ıstıyorum dıyorum çık sen bılırsın dıyor.
3 aylık maaşım kartımda duruyor.faturaları hep eşim öder.harcamalarımı sormaz.dışarda yemek parasını o öder.bazen dalga geçerim bu sfere bendensin dıyorum senı benı mı var der. ortak kullanırız yanı, ayrı gayrı paranın bereketı olmaz.
iki yıl ücretsize ayrıldım kendım baktım kızıma. üç yaşa kadar anane babanne, sonra kreşe verdim.
gezıyoruz hobi olarak.

İşte benim kastettiğim de bu , ve bunu herkes "normal" addediyor. Niye biz canımızın kıymetini bilmiyoruz ? Bakıyorum dediğiniz gibi iki kişi de çalışıyor ama evin, çocuğun tüm bakımı kadının üzerinde, o da napıyor adamdan fayda yok, kv den anneden yardım bekleniyor.

Yok yok boşanmazlar iyi bilirim, benimkiler de böyleydi. Onlar çünkü toplumun boşanmış baskısını kaldıramazlar.

İnsanlarda şöyle bir norm oluşmuş, işe gireyim evleneyim, çocuk yapayım anneler baksın; eşim de çalışsın eş kredisi ödeyelim, araba alalım, çocuğumu haftasonu bu arabaya bindirip avmye götüreyim, ordan annemlere gidelim yiyelim içelim, toplum da buna alkış tutsun. Bakın biz ne güzel bir aileyiz, topluma uygunuz, evlendik çocuk yaptık görevimizi bitirdik gibi .

eşiniz varsın romantik olmasın zaten 5 sevgi dili kitabına göre o sevgisini davranışlarıyla gösteriyor, bence çok çok şanslısınız bakın bunu sakın yanlış anlamayın
çalışmayan kadınlardan çok daha değer görüyorsunuz ki olması gereken bu zaten. Ama kadınlar hem evde hem işte çalışıp yine değer görmeyince bana geliyor soldan soldan :)

ben çalışıyorum ama yaptığım işte hiç ürettiğimi düşünmüyorum, yaptığım iş artık bana zevk vermiyor. Farklı alanlara kaymak istiyorum.

Eşinizle mıç mıç yaşayın da, kasttettiğim eş ailesi ile mıç mıç yaşamak. Daha doğrusu eş ailesinin sizin üzerinizde otorite kurması, onlara tabi olmak.
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum erkek müsade etmezse kuramazlar neler yaşadım neler belkiçoğu insan dayanamaz ayrılırdı ama eşim destek

Kendi ayaklarımızın üzerinde duralım derken,adamları sırtımıza aldık cok net.
Calısıyoruz ama kendimize bi cift corap alamıyoruz.
Artk adamlarda uyandı,evlenirken calısmasa bile,bi sekilde ise sokulup,borca sokuluyor kadınlar.
Ben buna hayatı paylasmak olarak bakamıyorm artk.
Kendi paramı havale falan yapamam kocama.
Gelsin istesin
Para veriyorım bari egomu tatmin edeyim

Arama sorma yok kırılan da yok demişsiniz ya, o kısım o kadar önemli ki, sırf bunun için bile adam idare edilir. Bilmiyorum anlattıklarınız bana çok olanaksız geliyor, kaldı mı böyle adamlar ama varmış belli ki. Umutlarımızı tazeleyen kişilerden biri oldunuz :)

Bizde de maddi açıdan ben daha çok kazandığım için çalışmak zorundayım. Büyük ödemeler bende. İki çocuk var, bakıcımız da var..

Maaş dengesizliği beni ya da eşimi hiç rahatsız etmedi. Ev bütçesi ortak dedik, geleni döndürüyoruz. Çalışmaktan yana da şikayetim yok. Seviyorum çalışmayı.

Çok şükür eşim evde çok yardımcıdır ve ilgili sevgi dolu bir babadır.

Kendi isteğimle kayıvalidemin karşı apartmanına taşındım. Severim eşimin ailesini, bizi sıkmazlar, yormazlar. Yakın olmamıza rağmen aramadan gelmezler vs.. Tabi 5 senelik evliliğimin başından beri olan ilişkimiz bunlara sebep. Yalansız, oyunsuz.. Ben gelmeyin anne diyorsam biliyorlar ki istenmediklerinden değil, gerçekten geçerli bir sebepten.

Hobilerimiz çocuk sebebiyle yok :) Ama kendine vakit ayırmak dersen, haftada iki gün ben, iki gün de eşim spora gidiyoruz. iyi geliyor.

Kabaca toparlarsam, umut var hala :)

Hah işte tam da anlatmak istediğim duruma mükemmel bir örnek olmuş...

Ben de anlatayım bir tane, hiç unutmuyorum çünkü. Bir hastanede yeni maaş müşterimiz doktor bir kadın geldi yanında eşiyle. Kadın ağzını açamıyor, gık diyemiyor. Adam kadının işlemleri hakkında bağırıp çağırıyor, ahkam kesiyor. Ve terbiyesizce ve kadını hiçe sayarak. Saygımdan yazmıyorum söylediklerini. Kadının parası üzerinden hakimiyet kurmaya çalışıyor. O kadına o kadar kızdım ve üzüldüm ki, sadece bir piyon gibi kocasının yanında gezen, işlemleri hakkında bir banka görevlisiyle bile tek başına konuşmasına izin verilmeyen bir doktorumuz.

ben de bankacıyım, benim param bende. sözsüz bir maddi iş bölümü var aramızda, evin konut kredisini eşim öder bakıcının ödemesini faturaları ben öderim. kalanı da dilediğim gibi harcarım karışmaz, market alışverişinde eşim yanımdaysa ya da yemeğe çıktığımızda asla elimi cebime attırmaz araba bakımı muayenesi vs tabiiki eşimde.
eşimin ailesiyle görüşmem, onlarda benimle görüşmeye pek bayılmıyorlar bildiğim kadarıyla. benim evliliğim bu şekilde yani.:)

15 yıldır çalışıyorum, 12 yıldır evliyim .
Paramız borcumuz herşeyimiz ortak .
Kredi borcumuz varken ,benim kartım ondaydı, borç, faturalar herşeyi halleder kalani getirir bana verirdi .Ikimiz de evdeki paradan ihtiyacımız kadar alırdık.
Kredi bitti çok şükür, şimdi herkesin kartı kendinde ,eşim kendi maaşıyla kredi kartı, fatura v.s halleder.Benim maaşın bi kısmını birikim hesabıma gider .Hesap benim adıma ama paramız yine ortak .Kalan para da yine evde durur harçlık olarak aliriz .
Benim kartımın onda durmasinda hiç sakınca görmem çünkü biz biriz .Birbirimizden gizli harcamamız olmaz sormayız da ,biliriz ki harcandiysa ihtiyaç olmuştur.
Para idaresi ağırlıklı olarak bende ama seffafiz ,
Ev işi çocuk sorumluluğu da tamamen ortak ben ondan önce gelirim eve yemeği hazırlarım, sofrayı birlikte toplarız, büyük çocuğun ödevleri benim kontrolümde, küçüğün uyutma faslı babada .
Ikimiz de gayet memnunuz halimizden ,çok şükür.

Ay yok onların mükemmel kocişlerine laf etmek ne mümkün :) Zaten evliyken kimse anlatmıyordu, boşandım herkes sırlarını döküyor

açıkçası başkalarının evliliği umrumda değil, benim takıldığım nokta kadınlara yapılan haksızlık. Yoksa herkes evinde ne yaşar yaşamaz bana ne...Genel olarak aile yapısı, yetiştirilme tarzı önemli çünkü bunların yansımasını her yerde görüyoruz.

İlk paragrafa gülümsedim; evet çalışmak istemiyorum ama bunu evlenip yapmak gibi bir derdim yok :) Şu an alternatif arıyorum kendime, geleceğimi düşünüyorum. Evliyken de çalışmayabilirdim, benim o zamanki kendi seçimimdi.

Eş ailesiyle görüşmemek değil derdim, sizin yanlış anlamanıza şaşırdım açıkçası. Konularımı bildiğinize göre derdimin görüşmemek değil, saygı çerçevesinde, ayrı bir aile olduğumuzun bilincinde, eş ailesinin güdümünde değil, ayrı bir aile olarak yaşamamız istek ve arzusunda olduğumu, bunu da oğlumu bizden koparıyor pis gelin mantığında olan kv ve onun düşünce özürlü oğlu ile pektabi uyuşamamız ve onları birbirleriyle başbaşa bırakmam sebebiyle evliliğimi bitirdiğimi anlamış olmanız gerekirdi.

son paragraf içinde , kadınların %99 u evliliğini çocuğunu akşam yaptığı yemeği ve kocasını anlatıyor ben ne yapayım? Ben sinema alışveriş film konuşalım istiyorum ama öyle biri yok çevremde.

iş arkadaşım her gün bakıcısını, eşini, bebeğin kusmuğuna kadar yöneticimize bas bas anlatıyor mesela ve bunun gibi 15 tane insanla çalışıyorum, günümün 12 saati bunlarla geçiyor, iş dışında tek konuştukları bunlar.

Valla iyiki varmış, kadınlarımız adına çok sevindim :) Kadınlar bu ülkede çok eziliyor çünkü.

Çalışmak konusunda ben de sizin gibi düşünüyordum, ama ülke koşulları, içinde bulunduğum sektör, gördüğüm baskı ve bıkkınlık, stres sonucu yaşadığım hastalıklarla artık bıktım ve bu sektörde devam etmek istemiyorum.

Çok yazmak istemiyorum ama hangi üretim kıymetli şu anda ülkede? İnşaat üzerinden gitmeye çalışıyoruz sadece. Yıllarımı verdiğim mesleğim beni asla ve asla tatmin etmiyor şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…