Evlilik Öncesi Sendromu mu Yaşıyorum?...

Biraz uzun olmuş ama okudum, ben böyle bir adamla evlenmezdim. Net ! Yol yakınken vazgeçerdim, çünkü bu adam cimri.. Gerekmedikçe konuşmayan,sohbet alışkanlığı olmayan biriyle ne kadar evli kalınabilir bilmiyorum. Şahsi fikrim ben evlenmezdim.

kv ve kp rin bazi seyleri gereksiz gormeleri yaslarindan ve cimriliklerinden kaynaklaniyor eee sonucta kocanizi kim yetisyrdi nasil bi ortamda yetsti belli zaten. sehir degtsmek bence buyuk fedakarlik bunu sizin icin yapiyorsa is icin degil bu guzel.. cinselligi bekar oldugu icin oyle saniyor ama evlenince oyle olmayacagini yasarak gorecek

Baştan sona dikkatle okudum. gördüğüm en uzun konu değil açıkçası ve güzel yazmışsın. okunuyor yani, üzülme :)

Haklı olduğun noktalar çok. Eşin fazla tutumlu, haddinden fazla. Bekarken sahip olduklarına veya hayallerine evlenince sahip olmayacaksan neden evlenesin ki? Ama tavsiyem ailesiyle çok sıcak olmaman. Zamanla onları daha çok tanıyacaksın bu sefer soğuk olduğunda kıyas yaparlar ve muhtemelen aileni suçlarlar. Soğuk nevale de olma tabi ama mesafeni koru. Ağırlığını koy.
Eşinin karakterini değiştiremezsin onu zaten böyle tanıyarak sevmedin mi? İyi yönlerini düşün
Cinsellik çoğu erkek için önemli, biraz da yeni evli olmanın heyecanı var onda zamanla düzelir korkma( evli değilim ama çok konu okudum oradan biliyorum)
Yemek ve temizlik zamanla olacak şeyler zaten bir bayan olarak fıtraten elin yatkındır. İnternetten yardım ala ala yaparsın bir şeyler, zamanla kendi tarifini paylaşacak hale gelirsin hiç korkma bu konularda.

Ve sakın maaşını yedirme. Evi geçindirmek erkeğin görevi senin değil.mutfak alışverişini isteseydi belki derdim fakat kirayı senden istemesi bana tuhaf geldi.

Allah yardımcın olsun

Abovvv bu adam cimri yahu çekilmez ama sen bilirsin bence düğünü bi daha düşün evlenip boşanmak da var bi de ya oraya gelince işleri yolunda gitmedi diye üstünegelirse geri ddönmek isterse çok riskli iyi dusun

Konunuzu tam okuyamadım. Anladığım kadarıyla maddi destek görmüyorsunuz ve eşinizinde bazı şeylere gereksiz demesine kızmışsınız. Erkeklerin genel yapısında vardır çoğu şeyi gereksiz görürler :) ben onu pek garipsemedim. Eşinizin annesi ve babası da baya yaşlıymış bence bu yaştan sonra kırgınlık olmasına pek gerek yok :) hemen ev alamıyor olabilirsiniz ama birkaç yıl sonra alırsınız. Bu kadar üzülmenize bu güzel zamanınızı böyle geçirmenize inanın gerek yok... Mutluluklar ...

Çok uzun ve gereksiz bi konu olmuş!!!

1. Evlenmeyi sen tercih ettin bu yüzden takı bayram alışverişi vs beklentiler içine girmen komik 2 yetişkin insansınız gidip yapın alışverişinizi

2. Sen oğlanı yerinden yurdundan et 70 yaşında insanları yalnız bıraktır ( ki doktor ve hastalık kolay değil) bir de bize ev için yardım etmediler diye söylen...

3. Evlenmeyi biliyorsan evini kendin kur anne baba desteği ile nereye kadar. Düşün artık ailelerinyakasından...

Evlilik öncesinde bu tür sorunlar genelde oluyor. Seni yıldıran nişanlının senin kadar heyecan duymaması, ki erkeklere göre bizim yıllarca hayalini kurduğumuz gelinlik bile sadece bir elbiseden ibaret. Ben hiç nişan bohçası için heveslenen, ayy neler neler alırız diye heyecanlanan erkek görmedim...

Nişanlının ailesinin tutumu oldukça soğuk. Bunun değerini evlenince anlarsın :) Benimki gibi herşeye burnunu sokmasından, kendi yaptığı en ufak şeyi bile millete hava atarak anlatmasından, benim yaptığım hiçbirşeyi görmemesinden iyidir. Tavrını koyar, rahat edersin.

Öyle evlenip yorgun argın eve gelip, hergün günde 2 kez cinsel birleşme yaşayan hiç duymadım. Bekarken o açlıkla kurulmuş cümleler bunlar bence. O dediği anca tatilde olur...

Ev işi, yemek ben de hiç bilmezdim. Sanırım evlilik hayatındaki en kolay çözülebilecek sorun bu. Keşke her sorun böyle olsa. Temizliği bu forumdan, yemekleri de internetten öğrenebilirsin.

Yazdığın en sinir bozucu sorun, nişanlının çok cimri olması. Sen alışveriş yaparken, teklif etmemesi iki nişanlı arasında ciddi bir sorun bence. Evlenince de çok zorlanırsın bu huydan.

İkinci sorun ise soğuk ve ketum durması. Sorunlarını bile ifade etmiyor diyorsun. İlerde bundan da çok zorlanırsın. Şahsi fikrim yeni evli genç çiftlerin evleri neşe dolu olmalı. Eşimle konuşmadan, şakalaşmadan, gülmeden günümüz geçmez. Soğuk havayı sevmiyorum ben aile ortamında...

aferin kiz

Valla atlaya atlaya okudum.kaçırdığım önemli detay var mı bilmem ama bukadar uzun yazdıracak kadar içinizde birikenler varsa , bu işte bi terslık var demektir..bilemedim

tamamını okuyamadım ama genel durumu anlayacak kadar fikir sahibi oldum sanırım.
öncelikle ailesinin heyecansız tutumu pek hoş değil. yaşlarından da içinde bulundukları kültürden de kaynaklanıyor olabilir. belli ki nişanlını da etkilemişler. ama onun elinden geldiğince sana uyum sağlaması gerekli. isteklerde aşırıya kaçılmadıkça gayet de herşey alınmalı. senin nişanlınla beraber zaman geçirmekten keyif alıp almadığn önemli. nişan düğün süreçleri stresi süreçlerdir. bu süreçlerden önce sadece flört ederken nasıldı? karakterleriniz hayata bakış açınız uyuşuyor mu? sana değer veriyor mu? açıkçası maddiyatı çok fazla kafana takarak kendini doldurma. ailesi destek olmadğı için ev alamadığınızı söylemşşsin. aynı durum bizde de vardı. fakat eşimin ailesinin durumu olmadığı için destek olamadılar. bunun sebebi de bizden önce evlenen abisinin iş batırması vs gibi durumlardı. biraz da bnun ezikliğinden olacak, bohça vs herşey layığıyla oldu. yani bunları gözünde büyütme. ilerde kendi çalışıp aldıklarınız daha kıymetli olur.

ayrıca seksle ilgili sorunu da komik buldum o her gün 2-3 kere diyen adam evlendikten sonra aynı kalmayacak merak etme =) iş hayatı insanı yoruyor. bir düzene oturtursunuz onu da elbet =) he ama aile ve arkadaşlara eskisi kadar zaman harcanamayabiliyor. biz ailelerle daha fazla zaman geçirmeyi tercih ediyoruz. hepsi zamanla oturur.

Ya ben hic aramam demiyorum, ama böyle söz nisan asamasinda bana yapmacik geliyor. Daha tanimiyorsun etmiyorsun. Ne bilim, o tür telefon sohbetler "eee nasilsin, iyimisin" cinsinden öteye gitmez. Mesela evlendikten ve benim evime bir kac defa geldikten sonra daha ararim gibime geliyor.

Yas 30 küsür diyelim :)

Tek bir ortak noktaniz bile olmayan bu adami cok aradiniz mi?
Ve evlenmekte kararli misiniz?
Ayrica seks bir kufur falan degil sansurlemeseniz de olurdu

1. Eşinin senin için şehir değiştirmeyi kabul etmesi güzel benim esimde bunu kabul etmişti lakin düğünden hemen sonraki ilk günden itibaren 5 yıl boyunca bunun kavgasını yaptık pişman oldu kabul ettiğine hem de şartlarını çok iyi olmasına rağmen.. ailesini bırakıp geldiği için onlara karşı mahcupluk duydu ailesi de sanırım sıkıntı yaptı bana çok yansitmasa da.. sonuçta evliliğimin ilk 5 yılı bu yüzden çok sıkıntılı geçti ve ben her an bosanabiliriz diye dusundum sürekli.. birbirimizi çok sevdiğimiz için şükür atlattik o günleri ama çok zordu.. inşaallah aynı şeyleri yasamazsın eşinin ailesi de baskı yapıyormuş bu şehir konusunda sıkıntı çıkabilir hazırlıklı ol..
2. Evlenince bu ayrımı zamanla kalkar merak etme.. yalnız sen biraz çaba göstermelisin senin paran benim param diye bisey yok biz aileyiz falan de sürekli eşinin bilinçaltına bunu yerleştir.
3. Ailelerden sıfır beklentin olursa sorun kalmaz. Senin ailen destek oluyo ama onunki olmuyo diye kıyaslama sen uzulursun..eşine de sakın bunun konusunu açma bile..o sana söylemese bile zamanla görecektir...
ALTIN KuRAL asla ama asla eşine ailesini kötüleme ..
4. Şimdi çok istekli olması normal evlendikten bikac ay sonra azalır normale döner merak etme
5. Eşinin karakteri buymus sessiZ sakinmis değiştiremezsin alışmaya çalış:)

Konuyu okumadim ama evlilik oncesi sendromu bu kadar uzunsa sonrasini hayal edemedim sen yinede iyi dusun

Bence düğünü ertele ve emin olmadan evlenme. Sen hazır degilsin.
Evet adam çok cimri ve evet iki kişi çalışıyorsa masraflarda evlilikte paylaşılır arti senin paran benim param olmaz.
kimseden bi beklentin olmasın zira hayalkırıklığı yasarsin.
bende evladımin yaşlı anne babasını bırakıp başka şehre gitmesini tıpkı senin aileninde istemeyecegi gibi istemezdim!

Gec mi kaldim bilmiyorum evlendin mi bilmiyorum ama bu kadar icini doktuysen ciddi anlamda bir sorun var demektir.
Hic bir sey icin gec degil nikah masasinda bile hayir deme hakkin var icine sinmeyen biseyler varsa daha evlenmeden hic dusunme bence bitir. Kim ne derse desin sakin ola dugune 1 ay kala ayrildi vs tarzi laflara kulak asma cunku senin hayatin sen mutsuz olunca sana kimse uzulmez senin ve annen disinda.Ozellikle cimrilik vs para konusunda simdiden boyle muhabbetler donuyorsa allah kolaylik versin. Ben az cok hepsini okudum icim daraldi allah sana sabir versin iyi dusun iyi karar al. Evlilik ilk zamanlari guzel lay lom cicim derler ya eger gercekten seviyorsaniz birbirbizi asarsiniz gormezsiniz ama daha simdiden bu tur basit seylerin lafi ediliyorsa skinti bence buyuk.

Harfi harfine katılıyorum. Kayınvalideniz çok haklı gerçekten yok nişan bohçasıdır yok bilmem nedir evin ihtiyacı olmayacak antik kuntik şeyler yapmaya ne gerek var.İnsanlar kendilerini boşuna bu kalıplara sokuyorlar. Bence onlar istemiyorsa yapmıyorsa sizde yapmasaydınız onun yerine evinize lazım olacak bir şeyler alırdınız.

Ayrıca size her bayram hediye mi almak zorundalar bu ne kadar abartı bir şey hediye dediğin zorunluluktan olmaz olmamalı gönülden geçiyorsa verilmeli bence.

Seks konusunda klasik erkek atmaları yani bunda dert edecek bişey yok nasıl canınız isterse öyle yaparsınız belki haftada bir belki günde iki.

Bence aşırı gereksiz ayrıntılara takılıyorsunuz eşinizin cimri olma ihtimali hariç diğer saydıklarınızın hiçbiri sorun değil sizin ve ailenizin kuruntuları. Bir insan aynı evi paylaşıyorsa maddi olarak da ev işleri olarak da her şeyi ortak yapmalı eşiniz her şeyi size yükleme peşinde biriyse peşin peşin konuşun ayağını denk alsın bu da bir sorun olabilir.

Bu kadar şeyi kafanıza taktığınızı duysa kendi kendinize adam sizinle evlenmeyi bir daha düşünebilir belki.

ailesini geçtim, siz ikiniz taban tabana zıt bir ikili gibi görünüyorsunuz. taban tabana zıt olduğum biriyle evlenmeyi düşünmezdim. hakkınızda hayırlısını dilerim.
Çok uyumsuz bi çift olursunuz diye düşünüyorm.. aile yaşlı,anlamazlar diycem,eski kafa tamam ama bu eş çoook bencil geldi bana,sana değer verdiğini göremedim hiç bi yerde. Bence vazgeçin yol yakınken,çok üzülürsünüz..
Not: ne kadar uzun olsa da okurum ben yazıları :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…