Evlilik Öncesi Sendromu mu Yaşıyorum?...

Sabır gösterip okursanız ve fikir verirseniz çok sevinirim. Belki bu kadar büyük bir mesele değil ama ben kendime özet olarak ifade edemiyorum...

konunu üşenmeden okudum. bazı konularda kesinlikle haklısın.cimri olması gibi. adam senin paran benim param yapıyosa sende ona göre davran. onu mutlu edecek şeyler alma.
günde iki kere yapmak istediğine gelince ikinizde çalışıyosanız o haftada ikiye düşer zaten
ailenin desteğine gelince bırak olmasınlar. ben işe girer girmez para biriktirmeye başladım. eşimde öyle. sonra paraları birleştirip herşeyimizi öyle aldık. yok nişan bohçasıymış yok damat bohçasıymış o adetlere hiç girmedik. ki iyiki de girmemişiz. boşuna masraf bence.
bende ev işi hiç yapmadım.yemekle alakam sadece yeme eylemi üzerine. evleneli 3 ay oldu daha makarnayı tutturamıyorum. ama bi şekilde idare ediliyor. annemler yemek veriyor . yapıp buzluğa atıyorlar falan. evde olunca öğreniliyor dert etme.
senin şu anki tek sıkıntın eşinin cimriliği olsun bence. evlenince mutfak alışverişiniz olacak faturalar olacak. napcaksınız bölüşüp mü ödeyceksiniz? çünkü bana bu adam hiç ödeyecekmiş gibi gelmiyor.

Özet için teşekkürler! Biz birbirimize "eşim" diye hitap ediyoruz birbirimizden bahsederken, henüz nikah kıyılmadı.
bir de şu geldi aklıma. nişanlın serbest meslekte mi? yani memur değil, garanti maaşı yok. eğer öyleyse şehir değişikliği büyük bir risk. müşteri portföyünü sil baştan oluşturması gerekiyor. çevresi olmadığı düşünülürse bu işin oturması bir kaç yıl alır. bu da demektir ki bu süre içinde sermayeden yiyeceksiniz.

gerçi böyle olsa bile, durumu açık açık seninle konuşmalı, harcamalarımızı şu şu sebepten minumum seviyede tutmamız gerekli diye açıklamasını yapmalı. bu arada yorumlara cevap yazsan nasıl olur?

Eline sağlık canım

Bana kalırsa ciddi problemler bunlar. Ama 70-75 yaşında insanlardan çok fazla beklenti içine girmeyin bence. Maddi durum olarak da iki taraf da elini cebine atmalı bence. Evlenecek erginlikteki iki insan müşterek olarak elini taşın altına koymalı.
Cinsellik konusuna çok erken takılmışsınız.

Hepaini okudum sonuna kadar .... birincisi nisanlin ve senin ve ailenin tek hatasi sehir degisikligini ailesine soylememeniz .... onun disinda kesinlikle haklisiniz ... bence vazgec3biliyo4san vazg3c bu kadar net soyluyorum bu adamla omur g3cmez degistiremezsin omrunu yer .... cok tanidik bir profil anlattigin gercekten omur gecmez ...

Söylediğine göre, kira ve aidat gibi gideeler ben, evin günlük masrafları o şeklinde.

Nisan bohcasi cok gereksiz ve 70 yasinda insanlari pijama camasir pesinde kosturup susletmek size ne katacak?
Esinizin tavri cok normal ben cok buyuk sorun gormedim
Ama sizin tavriniz sorun.
Ne demek ev isi yetistin insanlarsiniz artik ailenizden ayri kendi ayaklarinizim ustunde durmalisiniz
Kendi ailenizi bu kdr ovmeniz bana bagli degil bagimli oldugunuzu dusundurdu
Bastan ayni sehir sarti kosmaniz garip
Evlilik hayatinizi dusuneceginize aileme nasil vakit ayiracagim diye dertleniyorsunuz
Bence siz biraz erteleyin cunku bu sartlarda mutlu olmaniz cok zor

Bide kayinvalidenin hediyelerine bayildim..
Manevi degeri yuksek seyleri severim ama sizin tercihiniz baska olmus.

Evet, müşteri çevresi benim şehrimde çok yok, sıfırdan çevre yapıcaz ve tabii bu da birkaç sene alabilir. Biz de bunu düşünüp konuşuyoruz arada ve o bu konudan dolayı epey streslı. İşyeri için harcadığı paranın haricinde kalan parasını sınırlı ve tutumlu şekilde harcamasının bir nedeni de o tabii...

Söylediğine göre, kira ve aidat gibi gideeler ben, evin günlük masrafları o şeklinde.

Ortak olarak 1000 TL koysanız ikiniz de, eder 2000. Oradan hem kira, hem aidat hem diğer market vs harcasanız.
Buna ne der?

Evin günlük masrafları kira ve aidat kadar tutmaz diye düşünüyorum ve ne yazık ki burnuma çok ince düşünülmüş bir planın pis kokuları geliyor...

Bence daha evlenmeden bu kadar yazdıran adam evlenince seni yorar. Senin için şehir değiştirme işini de işinde başarısız olursa sana şahane bir şekilde satar.

Öncelikle evlenmeden önce insan her şeyi, tüm yaşanılanları bir daha süzgeçten geçirme ihtiyacı hissediyor ve sizde de bu şu anda çok yoğun belli ki. Dikkat çektiğiniz ve sizi rahatsız eden konular para ve ailenin ilgisi üzerine olmuş anladığım kadarıyla. Ailesine çok bağlı birisiniz belli ki, yaklaşık 1 yıllık evli birisi olarak, aileden ayrılma durumu için evet çok zorluyor diyebilirim. Ben de evin tek kızı olarak kalmıştım ve bu ayrılık süreci beni çok zorlamıştı hala daha ara ara da yokladığı oluyor ama eşinizle de evinizde geçirdiğini vakit çok değerli olcak, bunu yaşamadan hissedebilmeniz mümkün değil.

Nişanlınızın aile yapısı biraz eski usüllere dayanıyor ama bohça vs konusunda kayınvalidenize katılıyorum, bence de boş. Dolayısıyla önemli olmadığını düşündüğüm bir konu hakkında yorum yapmam çok doğru olmaz. Sonuçta burda da nişanlınız gönlünüz olsun diye tek başına bohça bile yapmış, dolu tarafını görmeli bence.

Eşinizin cimriliğini yakaladığınız olaylardaki tavırları da tamamen aileden ne gördüğüyle ilgili. Eğer tutumlu bir yapıları varsa, 1 ayakkabı varken, diğerini almak bugüne kadar onlara fuzuli geldiyse bunu değiştirebilmeniz çok muhtemel değil amaa, evlendikten sonra eve giren para ortak olmalıdır ve bir harcama yapılacaksa, senin benim ayrımı kesinlikle olmamalıdır. Artık "eş" olmuşken, her anlamda bu birlikteliği yakalamak evlilikteki en önemli husus. Dolayısıyla bütçe konusunda ikinizde çalışıyorken ortak olmaya özen gösterin ama ev kirasına ortak olmanız da sakınca yok. He kiraya değil de market alışverişini sahiplenebilirdiniz, siz kirayı sahiplenmişsiniz. Bunu da çok dert etmeyin.

Karakter konusuna çok girmek istemiyorum ama sevdiğiniz adam buydu ve sizde yıllarınızı bu adamla geçirdiniz. Beraber güldünüz, eğlendiniz. Onun için şimdi "çok durgun biri" demenin doğru olmadığı düşüncesindeyim. Bunu da aile hayatınızla karşılaştırma yaptığınız için ve evlilik psikolojisinden dolayı çok kafanıza takıyorsunuz bence. Beraber yaşayınca bu duruma alışır, birbirinizi dengelersiniz inşaallah.

Allah hayırlısını versin, mutlu mesut olursunuz umarım.

o zaman onu cimri olarak nitelendirmek yanlış oluyor. adam hem evlilik stresi, 70-75 yaşındaki ebeveynlerine hiç alışık olmadıkları bir şeyi izah etme stresi, bir de iş stresi. sen bu işe bir kaç yıl belki de sadece benim maaşımla geçineceğiz diye başla, ki sonra şikayet etme. gözün almıyorsa da başlama hiç. ama gördüğüm kadarıyla kira benden gidecek diye şimdiden dertlenmişsin. ya kimden gidecekti? madem öyle nişanlın kalsın olduğu yerde, sen yanına git. hem şoför mahali, hem cam kenarı olmuyor kardeş

Son düzenleme:

Manevi değer olarak bakılması gereken bir durumla karıştırmayın bunu. Eşim kendi parasıyla da nişanda takmak için çok pahalısına kaçmadan bişeyler alabilirdi. Bu şekilde yapmalarının tek amacı fazla para sarf etmemek. Nişana gelen yakınlarına bile nişanda bişey takmayın, takılcaklar kız tarafına gider diye düşünen bir aile var ortada. Kaldı ki aynı aile bayramda evlerine gelen misafire yenilecek içilecek bişeyler koyduğumda "gerek yok koymaya, koyma koyma" diyen bir aile. Dediğiniz gibi manevi değer taşıması niyetiyle verilen birşey olsa tabii ki çok kıymetli ama para harcanmaması için ve gelinlerine takılanı kız tarafına giden harcamalar olarak gördükleri için görüşünüze katılmak çok zor...

ailesinin hakkındaki börüşlerine birsey diyemem kendi oğulları ve yaslanmıslar böyle bir istekleri olabilir kendilerinide son dakika golü hemiş gibi hissedebilirler. masaflara gelince kendinizi parası yeniyomus gibi hissetmeniz cok sazma hayat müşterek madem oyle bir düsünceniz var esinize ben calısıcam maaşımda tamamen benim deyin .acık konusun .ama nisanlınızda kaygılı sonucta yeni bir iş tuttturacakmı fealn. cinsellikten bahsinide takmayın belli ilk baslarda hızlı olur cinsel hayatınız ancak biyoloji diye birsey var . adamın suskunlugunada laf söylemissiniz nişanlanmadan önce cokmu konuskandı sanki. nişan bohcasına gelincede gervekten cok önemsiz bazılarına göre yani size karsı kasıtlı degildir.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Ben de tutumlu bir aileden geliyorum, fazla ayakkabıya elbet karşıyım ama beni sinirlendiren şöyle bir tutum: kendisine 300 tl lik ayakkabı alıyor onca ayakkabısı olmasına rağmen ve indirimde olduğu için birkaç tane daha alsam mı diye düşünüyor ama bana 100 liralık ayakkabıya gelince ne gerek var diyor. İnsan tutumluysa her yerde öyle davranmalıdır, bu gibi davranışları bana doğru gelmiyor...

Endişeleriniz boşa değil. Tabiri caizse çok mu aradınız böyle birini. Bu evlilik gitmez. Ailenin tek çocuğusunuz ve anladığım kadarıyla herşeyiniz yerli yerinde. Bu resmen kendinizi ateşe atmak. Lütfen sadece evlenmiş olmak için evlenmeyin veyada aman seviyorum deyipte evlenmeyin. Tamam evlilikte duygu his önemli fakat mantığın fikrin kültürün uyması histen daha önemli defalarca evlenmeyeceksiniz sonuçta. Demem o ki yol yakınken dönüverin bu yoldan yoksa ileride başınızı çok taşlara vurursunuz ....

nasıl okudun tebrikler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…