Evlilik Öncesi Sendromu mu Yaşıyorum?...

Baştan böyle düşünmeniz o kadar yersiz ki bana baygınlık geldi, ben size eşimden örnek vereyim sizin bütün sorunlarınıza cevap olur,

Eşimle düğünü ,ev döşemesini vs vs a dan z ye ikimiz yaptık ,gelinliğinde kendi araştırmalarımla tam hayalimde ki gibisini ama resmen bedava fiyatını bulduk, mobilyanında üreticiden en uygununu bulduk (yüksek fiyatlar verilmesi bana saçma geliyor ömürlük kullanılmaz eşyalar sıkılırsın değiştirirsin daha çok seçeceğin olur ayrıca üreticide 3-1 fiyatına mevcutken neden fazla vereyim parayı yoldan mı topluyorum ben yaptım da eşim....

Kayınvalidem bana Bayram'da altın falan takmadı takmasını da istemem ne alaka yani annem bana her bayram altın mı takıyor, kıyafet mi alıyor neden ondan maddi anlamda beklenti içine gireyim ki aksine 1 kuruş bile harcatmadım kadının birikimi de vardı ama ne alaka ben birikimine ortak olacağım yıllarca o çalışıp alın yeri dökerken ben onunla birlikte mi çalıştım? En büyük bize verdikleri bizi iyi bir şekilde yetiştirmeleri, iyi birer birey olmamızı sağlamaları zaten

Eşimde bana diyordu günde 2-3 vs vs ama yorgunluk iş, Bebek vs vs pek mümkün olmuyor zaten başta derler o da erkeklikten sayılıyor sanırım ayrıca sen zaten buna Zaman ayırmak isteyeceksin

Ayrıca evlilik zaten sorumluluk almak demek kınayı o yapmadı ben yaptım çerezleri ,düğün salonunu ,bindallıyı vs onda varsa o verdi bende varsa ben verdim, hiç maddi anlamda aklıma NE soru takıldı , ne de neden yapmıyor kaygıları o düğün stresini bile öyle güzel atlattık ki sıkıntısız ve Mutlu olarak

Oğlum var şimdi AA oğluma NE takacak ilk torun bana NE takacak diye düşünmedim sorun da etmedim hatta kına da gelin elini açmıyor dediler demeyin öyle yüzsüz gibi ayıp dedim bu gerçek duygularım

Şimdi ben geleceğin kayınvalide adayıyım bu düşüncelerim hep vardı oğlum oldu NE kadar haklı olduğumu gördüm şimdiden bir çocuk Nasıl yetişiyor gördüm, öyle zor ki her anlamda ve ben yetiştiricem sonra bi kız girecek hayatımıza diyecek ki ay bunu almadılar, ay bunu takmadılar, ay birikimleri de var , valla kusura bakmasın ben ufacık oğlumu bırakıp çalışıyorum ona iyi bir eğitim vermek için ona vereceğim iyi bir ahlak ve eğitim olacak büyük konuşmuyorum ama o kızın da alnını karışlarım yani :)

Kaldı ki eşin kendi çalışıp yapmış diyorsun bak sen şimdiden diyorsun ki benim kazandığım kiraya gidecek vs bu düşüncelerle zaten hiç evlenme ,para hesabı diye bi şey olmaz evlilikte eşin kolay mı kazanmış biriktirmiş elbette saçmayacak dikkatli harcayacak eşinin ailesinin desteği yoksa sen olacaksın yeni ailesi varsın ayakkabı eksik olsun NE olacak? Kaç kişi ayakkabını hatırlayacak ? Ya da sen hatırlayacak mısın , kaldı ki elbett kirayı verebilirsin bende verdim veriyorum bundan gocunursan aile evinde kal ekmek elden su gölden yaşamaya devam et bu kadar net
arkadaşın derdi bence ayakkabı değil. kendisinin kullanıldığını, kullanılacağını düşünüyor. nişanlısının bencil mi, cimri mi olduğunu anlamaya çalışıyor sanki.

arkadaşın derdi bence ayakkabı değil. kendisinin kullanıldığını, kullanılacağını düşünüyor. nişanlısının bencil mi, cimri mi olduğunu anlamaya çalışıyor sanki.

Anladım ben ne dediğini eşini de ben o kadar tasarruflu olduğum halde eşim çoğu şeye ne gerek var dedi şunu sen öde dedi bazen yemek parasını bile ben ödedim ama şu an maaş kartı bile elimde cimri değil kazanmanın zorluğunu bilen birisi

Baştan böyle düşünmeniz o kadar yersiz ki bana baygınlık geldi, ben size eşimden örnek vereyim sizin bütün sorunlarınıza cevap olur,

Eşimle düğünü ,ev döşemesini vs vs a dan z ye ikimiz yaptık ,gelinliğinde kendi araştırmalarımla tam hayalimde ki gibisini ama resmen bedava fiyatını bulduk, mobilyanında üreticiden en uygununu bulduk (yüksek fiyatlar verilmesi bana saçma geliyor ömürlük kullanılmaz eşyalar sıkılırsın değiştirirsin daha çok seçeceğin olur ayrıca üreticide 3-1 fiyatına mevcutken neden fazla vereyim parayı yoldan mı topluyorum ben yaptım da eşim....

Kayınvalidem bana Bayram'da altın falan takmadı takmasını da istemem ne alaka yani annem bana her bayram altın mı takıyor, kıyafet mi alıyor neden ondan maddi anlamda beklenti içine gireyim ki aksine 1 kuruş bile harcatmadım kadının birikimi de vardı ama ne alaka ben birikimine ortak olacağım yıllarca o çalışıp alın yeri dökerken ben onunla birlikte mi çalıştım? En büyük bize verdikleri bizi iyi bir şekilde yetiştirmeleri, iyi birer birey olmamızı sağlamaları zaten

Eşimde bana diyordu günde 2-3 vs vs ama yorgunluk iş, Bebek vs vs pek mümkün olmuyor zaten başta derler o da erkeklikten sayılıyor sanırım ayrıca sen zaten buna Zaman ayırmak isteyeceksin

Ayrıca evlilik zaten sorumluluk almak demek kınayı o yapmadı ben yaptım çerezleri ,düğün salonunu ,bindallıyı vs onda varsa o verdi bende varsa ben verdim, hiç maddi anlamda aklıma NE soru takıldı , ne de neden yapmıyor kaygıları o düğün stresini bile öyle güzel atlattık ki sıkıntısız ve Mutlu olarak

Oğlum var şimdi AA oğluma NE takacak ilk torun bana NE takacak diye düşünmedim sorun da etmedim hatta kına da gelin elini açmıyor dediler demeyin öyle yüzsüz gibi ayıp dedim bu gerçek duygularım

Şimdi ben geleceğin kayınvalide adayıyım bu düşüncelerim hep vardı oğlum oldu NE kadar haklı olduğumu gördüm şimdiden bir çocuk Nasıl yetişiyor gördüm, öyle zor ki her anlamda ve ben yetiştiricem sonra bi kız girecek hayatımıza diyecek ki ay bunu almadılar, ay bunu takmadılar, ay birikimleri de var , valla kusura bakmasın ben ufacık oğlumu bırakıp çalışıyorum ona iyi bir eğitim vermek için ona vereceğim iyi bir ahlak ve eğitim olacak büyük konuşmuyorum ama o kızın da alnını karışlarım yani :)

Kaldı ki eşin kendi çalışıp yapmış diyorsun bak sen şimdiden diyorsun ki benim kazandığım kiraya gidecek vs bu düşüncelerle zaten hiç evlenme ,para hesabı diye bi şey olmaz evlilikte eşin kolay mı kazanmış biriktirmiş elbette saçmayacak dikkatli harcayacak eşinin ailesinin desteği yoksa sen olacaksın yeni ailesi varsın ayakkabı eksik olsun NE olacak? Kaç kişi ayakkabını hatırlayacak ? Ya da sen hatırlayacak mısın , kaldı ki elbett kirayı verebilirsin bende verdim veriyorum bundan gocunursan aile evinde kal ekmek elden su gölden yaşamaya devam et bu kadar net
Yorum için teşekkürler, fakat ben tutumlu olmasını eleştirmiyorum. Sorun kendisine evde sayıyla ayakkabısı olmasına rağmen 300 tl lik ayakkabı alırken bana 80-100 tl lik birşeyiçok görmesi. Eşiniz bunu yapmaz sanırım. Bu sizce normal bi davranış mı?

Yani ailenizin sezgilerine güveniyorum ben
Burda bir uyanıklık söz konusu
Aidat 200 olsa
Toplam 1500 tl sizin ödeyeceğiniz

Evin diğer masrafları o kadar tutmaz ki
ben de neden harcamalar ayrı gayrı tutuluyor, tutulacak onu anlamadım. madenm ortada evlilik olacak, sen kirayı, ben şunu yapayım denmez. ortak bir havuz olur. oradan ödemeler yapılır, harçlıklar alınır. ama nişanlı serbest meslekse ay olur 1 koyabilir, ay olur 5 koyar. ortada bir güvensizlik var gibi? güven olmayınca da vesveseler gelmiş. e güven olmadan evlilik nasıl yürüyecek? ben de bunu anlamaya çalışıyorum.

çok uzun hepsini okuyamadım ama beklenti içine girmeyin. 70-75 yaşındaki insanlar. varsa birikiminiz siz yapın. nişanlınız cimri gibi daha önce de böyle miydi düğün dönemine mi özel? cimrilik rahatsız edici gerçekten

ben de neden harcamalar ayrı gayrı tutuluyor, tutulacak onu anlamadım. madenm ortada evlilik olacak, sen kirayı, ben şunu yapayım denmez. ortak bir havuz olur. oradan ödemeler yapılır, harçlıklar alınır. ama nişanlı serbest meslekse ay olur 1 koyabilir, ay olur 5 koyar. ortada bir güvensizlik var gibi? güven olmayınca da vesveseler gelmiş. e güven olmadan evlilik nasıl yürüyecek? ben de bunu anlamaya çalışıyorum.

Ben de önceki mesajımda aynı şeyi önerdim.
Ortaya konsun belli bir miktar, herşey oradan ortak harcansın.

Kaygılarında haksız değilsin
Evet bulunduğun şehre geliyor ama rahat değil kesinlikle.
Yapı olarak da hani bazı insanlar vardır
seni enerji olarak aşağı çeker
bu kısımda da uygun olduğunuzu düşünmüyorum.

Kira parası konusunda senin ödemende bir sakınca
görmüyorum ama
genel olarak cimri bir yapısı olduğunu söylüyorsun
o zaten başlı başına bir problem.

Sadede gelecek olursam eğer evlendiğin zaman
mutlu olabileceğine inanmıyorsan
ki inanmıyorsun çünkü umutsuz olduğun her cümlene
ayrı yansımış
evlenmemen de fayda var.

Dip not: Sende ailene fazla hatta çok fazla düşkünsün
o da ayrı bir problem.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Ben de tutumlu bir aileden geliyorum, fazla ayakkabıya elbet karşıyım ama beni sinirlendiren şöyle bir tutum: kendisine 300 tl lik ayakkabı alıyor onca ayakkabısı olmasına rağmen ve indirimde olduğu için birkaç tane daha alsam mı diye düşünüyor ama bana 100 liralık ayakkabıya gelince ne gerek var diyor. İnsan tutumluysa her yerde öyle davranmalıdır, bu gibi davranışları bana doğru gelmiyor...
kesinlikle bencilce bir yaklaşım..ve hesabını ciddi şekilde ayrı tutuyor

Okudum ama yazacak tek şey var

Özetle hayatta olması gereken diye bir şey yok

O yapılması lazım bu yapılması lazım ama paramı vermem tavrınız hoş değil

Ailesi evde yatıyor vs ne yapsınlar yani sizin peşinize pervane mi olsunlar

Tavırları net, madem sen tek başına kız ve ailesi îstiyor diye gidiyorsun biz de karışmayız diyorlar

Ayrıca da nişan bohçası, Bayram hediyesi, ayy kirayı ödesin, evi o geçindirsin talepleri boş şeyler

Madem adamın işini vs de taşımışsınız elinizî taşın altına koyun evlilik öyle bana çay ısmarladı ben de altta kalmayayım ona yarın kahve ısmarlayayım gibi bir şey değil

Para da hüzün de mutluluk da ortak olmalı

Kayınvalideye katılıyorum; ne gerek var? Süslü püslü bohçanın içindeki iki don bi pijama ne kattı size?

Kayınvalidenin kendi takılarını gelinine hediye etmesi çok önemli bişeydir. Olayın özündeki maneviyatı kavrayamamışsınız.

Evlenecek yaşa gelmiş iki koca insansınız. Evlenmeyi biliyorsanız kendi yağınızda kavrulmayı da bileceksiniz. Yok nişanda yapmadılar yok düğün masrafına katılmadılar ev alacaktık para vermediler falan çirkin düşünceler bunlar. Anne baba da olsa kimse sizin evinizi almak düğününüzü yapmak zorunda değil. İçlerinden gelerek yaparlarsa ne ala, yapmazlarsa kendiniz yapacaksınız. Yapamıyorsanız ondan bundan medet umuyorsanız evlenmeyeceksiniz.

Bir adamın işini, kurulu düzenini bozup sırf nişanlısı istiyor diye şehir değiştirmesi ciddi anlamda çok zor bişeydir. Bu adamı ayakta alkışlamak gerekir. Belli ki maddi açıdan endişeleri var, dikkat etmeye çalışıyor ki çok haklı. Birlikte oturacağınız yuvanız olacak evin kirasını ödemek neden size bu kadar koydu. Ailenizin düşünceleri korkunç derecede yanlış. Erkek evi geçindirmek zorundadır ne demek, siz maaşınızı ne yapacaksınız? Siz çalışıp kendinize harcayacaksınız ama adam size bakmak zorunda öyle mi? Ne kadar çarpık bir düşünce.

Seks kelimesini neden sansürlediniz? Seks, cinsellik, sevişmek ayıp şeyler değil. çiftler kendilerine en uygun sevişme sıklığını zamanla belirlerler. Şimdiden bunları konuşmanın düşünmenin anlamı yok.

Atladığım bişey oldu mu bilemedim, o kadar uzun ki geri dönüp bakamicam.

Valla sanirim bende 'kötü kaynana" olacam. Sonucta benim icinde bohca kadar sacma bisey yok. Asla hazirlamam ve konu sahibi gibi halen benim yüzüme atmaya calistiginda bende fena terslerdim.

Bunun yaninda bende gelini aramazdim. Niye arayim? Bir ihtiyaci varsa kendisi hal etsin yada oglum ile konussun.

Ve konu sahibinden maddiyatci havasi aldim. Adamlar yasli ve birikmisleri var diye mecburen sana mi harcayacak? Valla bende böyle bir geline elimde para olsa bile kurus vermem.

Valla sanirim bende 'kötü kaynana" olacam. Sonucta benim icinde bohca kadar sacma bisey yok. Asla hazirlamam ve konu sahibi gibi halen benim yüzüme atmaya calistiginda bende fena terslerdim.

Bunun yaninda bende gelini aramazdim. Niye arayim? Bir ihtiyaci varsa kendisi hal etsin yada oglum ile konussun.

Ve konu sahibinden maddiyatci havasi aldim. Adamlar yasli ve birikmisleri var diye mecburen sana mi harcayacak? Valla bende böyle bir geline elimde para olsa bile kurus vermem.
çok ağır olmuş yahuuuu:olamaz: böyle konularda aile de lazım değil mi? hani bohça vs ben de sevmiyorum, istemedim, yapmadım. ama ara sıra aranmak, nasılsın kızım, hazırlıkların nasıl gidiyor diye sorulmak iyi oluyor be:dondurma:

çok ağır olmuş yahuuuu:olamaz: böyle konularda aile de lazım değil mi? hani bohça vs ben de sevmiyorum, istemedim, yapmadım. ama ara sıra aranmak, nasılsın kızım, hazırlıkların nasıl gidiyor diye sorulmak iyi oluyor be:dondurma:

Ya bende mesela kv'demin aramasini sevmezdim. Zaten daha yeni yeni tanisiyorsun. Ve ben esim ile zaten herseyi hal ediyordum yani bu konuda bide kv de ile konusmak sacma geliyordu.

Ya bende mesela kv'demin aramasini sevmezdim. Zaten daha yeni yeni tanisiyorsun. Ve ben esim ile zaten herseyi hal ediyordum yani bu konuda bide kv de ile konusmak sacma geliyordu.
tercih meselesi bu. ben hal hatır sormak için ararım, aranmaktan da mutlu olurum. ammmaaaaaaaa karışmak için, had aşan laflar için aranıyorsam pat diye duvarımı örerim. niye arayım demeyin gelini ya, valla benim burda gücüme gitti. :KK48:yarın öbür gün yaşlandığında sen de aranmak isteyebilirsin. yaş kaç bu arada?

Senin bu yaşadıklarınla pek tabi evlilik sendromu yaşanır hatta hayattan soğunur.

Bu ne resmen seni yolunacak kaz gibi görüyor bu herif. Birde sen yap diye de söylüyor arsızlık bu.

Simdi ben cagdas bakiyorum hayata.erkegin ya da ailesinin ev duzmek gibi bi gorevi yok.kiz erkek beraber yapar.
Ama konu ev isi temizlik ese hizmet ailesine hizmete gelince hep yuk kadinlarda
Adam sana ev isini yemegi ogrenirsin diyo
E bu adam hem maddi olarak kendini cekiyo hem hevessiz hem yemegi sen yapicaksin elde var sifir.
Evlenme daha iyi.ben bi artisini goremedim bu isin :)
Bohca mohca ya ben de gereksiz gozuyle bakarim.ama senden iki caputu esirgeyenler yarin hizmet beklicek hurmet beklicek.
Bu da sinir bozucu

Yaziniz ailem de ailem cumlesinden okunmuyor. Her paragrafta bu kelime var. Herkesin ailesi kendine kiymetliymis demek ki dimi? Annesi uzulunce uzulmesine bile takilmissiniz pes. Evlenirken ailenin yardim etme zorunluluğu yok bi yola giriyosaniz basinizin caresine bakacaksiniz. Yetmiyo mu para erteleyin düğünü madem yakinmak yerine. Ikiniz de calisiyosunuz daha neyin yardimini bekliyosunuz? Onlar da uzuluyodur ogullari baska sehire gidiyor diye. Asil aileniz sizi dolduruyor parani yiyecek diye. Adam dememis ki senin maasinla gecinelim. Ihtiyaclar benden demis. Buna faturalar alisveris dahil olunca kirayi asacaginin farkindasiniz heralde? Sevgiliyken de muhtemelen kendinize bi sey alacaginizda ben odeyeyim canim demiyordu dimi. Simdi neden sorun oldu ki. Ailenizle samimi degilse siz de onun ailesiyle samimi olmayın. Boylece yakinmazsiniz ben boyleyim ama o niye oyle diye. Siz cocuk musunuz karisacak gidip gelmenize. Oyle tavizler vermezseniz zaten sorun olmaz. Adam isini baska sehire hic bilmedigi bi ortama taşımış daha ne yapsin??? Burdan cok bencil gozukuyosunuz haberiniz olsun.

Hmmm bilemedim. İkiniz anlaşamazsınız gibi geldi bana. Adam bence cimri. Ama 100 liralık ayakkabıyı isteme, sen al madem?
Evde olduğu zamanlarda günde 3 kere eşimle beraber oluyoruz. Bunun dışında zaten günlük duş alıyorum. Olmasaydım da alacaktım?
Bilemedim enteresan bir ilişki

X