• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ne deseler atesten gömlek adlı konu açmıştım 2 gün önce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tekrardan selamlar dün bayram alışverişine çıkardı ilk defa çocukları görseniz bir seviniyorlar sanki hapisten çıkmayı bekleyen mahkum gibi tabi bende öyle ama sırf sinir olsun diye birazda sizlerin gazına gelerek makyaj yaptım saçımı falan yaptım üstümü normal giydim saat 2 ve biz hala uyandırmaya çalışıyorduk onu vazgeçtim üstünüzü çıkartın diye çocuklarla dalga geçiyor aptal bir dışarıya götürecek burnunuzdan getirdi neyse saat 3 gibi çıktık evden ama ben makyaj falan yaptım ya bir bakış bakıyor bana sanki canımı alacak sen ne suslendin böyle dedi sinirli bir şekilde bende değişiklik olsun istedim hasta gibi duruyordum dedim surat yaptı bir şeyler alacak ya bu ona surat yapma küfür etme hakkı veriyor aklınca gittik alışveriş merkezine kimsenin gözünü bağlayamam birileri bana bakıyor yanlarından geçerken bu bir bağırıyor cabuk yürü salak mal diye sürekli hakaret ediyor kızım için elime bir elbise aldım bunuda kendine benzeteceksin mal şu elbiseye bak dedi bende allah rızası için şu insanların içinde beni rencide etme dedim daha çok küfür etti kıskançlığından hasetliginden ne yapacağını şaşırdı nasil ederim de ezerim kendini kötü hissettiririm diye bende ağladım kızı cekistirerek elbise giydirmeye çalıştım bir daha seninle zaten bif yere cikmiyirduk hic çikmayacagim dedim elimden çekti yürü gidiyoruz hic bir şey almayacağım dedi küfür ederek çıkardı arabada ağladım dedim ben çalışmak istiyorum kendi ihtiyaçlarımıda çocuklarınkinide ben alırım şu haline bak bir alışveriş yaptıracaksın diye çıktık çıkalı surat yapıyorsun ben kendi ihtiyaçlarınızı karşılarım dedim s..ktr git babanın evinde çalış benim yanımda çalışamazsın dedi hızla eve doğru götürdü yolda dışarıda yedir yemeği dedim onada bağırmıştı giderken alışverişe zaten evlendiğimizden beri 2 yada 3 defa gitmişızdir 6 senenin içinde oructum bide halim yoktu eve geldim çocuklara makarna yaptım kendiside yedi çocuklar hamburger istedi almadı yolda evdede yatana kadar çay koy çay getir çayı götür şunu ver diye emir verir gibi en sonunda uyudum zaten içeride uyuyoruz bey efendi yatak odasını sevmiyormuş bir koltukta ben diğerinde o gece gözümü açtım bir baktım gözünü dikmiş bana bakıyor ama böyle üzgün gibi acır gibi tekrar gözümü kapattım bir ara yine uyandım baktım yanıma uzanmış uyumuşluga buldurup kolunu üstüme atıyor sarılıyor falan sabah kalktı ters baktım sen yine telefonumumu karistirdin dedi telefonu parmak izli her gece kapatır parmak izini yatarken acar bakarım bazen başka kızlarla mesajlaşmalar watsapta falan yine açtım zannetti ama şifresini bilmiyorum parmak izinide unutmuyor hiç ama bana böyle yaparken telefon en son planda kalıyor ama yine baktn mı dediğine göre görmemem gereken bir şeyler var velhasıl kelam ben bu adamı çözmedim ne yapmaya çalışıyor ki acaba allaha havale ediyorum boşanma düşüncesini askıya aldım zaten pekte mümkün değil ama ilk isim ramazan bitince diyete girmek zayıflayıp onu bir güzel ezmek zaten herkes ondan çok daha güzel olduğumu söyler bencede öyle zayıflayıp ona bir güzel ders verip yeni dönemde açık öğretime yazılmak ve karşımda hep kızlarla mesajlasir ama sorsan erkek ben yüz ifadesinden anlarım hemen küserim ama artık onuda umursamayacağım konuşsun zaten görmesemde yapıyor gorsemde içi pis çünkü güzel bir meslek sahibi olup çocuklarım büyüyene kadar kendimi geliştireceğim sonra baktım bu adam aynı ki ben başarılı olur zayıflarsam kafayı yer ancak yine böyle yaparsa ona tekmeyi basacağım 👊 destek olan beni motive eden herkesten allah bin kere razı olsun allah sizede kalbinizde olanı hakkınıza hayırlı eylesin artık küsüp bir tarafa çekilip ağlayan kadın değil ezildikçe daha da hırslanan güçlü bir kadın olacağım bu hayat benim ve rabbim beni ona köle olayım diye yaratmadı sizden tek bir isteğim var motivasyonum düştükçe ümitsizlik olunca buraya yazacağım zira bu adamla başarılı olmak gerçekten takdire şayan olacaktır ve çok zor olacak o güzel ellerinizi üzerimden eksik etmeyin bu süreçte bana yardım edin olur mu siz olmadan yapamam iyiki varsınız iyiki kadın dayanışması var 👊 hepinizi öpüyorumm 💋
İlk konunuza neler yapabileceginizi yazıp motive etmeye çalışmıştım ama şimdi motive olduğunuzu düşünüyorsunuz olmamissinjz. Siz böyle yaşamak istiyorsunuz madem kim ne diyebilir

Aynen, erkekler artık güçlü değil dövüp sövebileceği rencide edebileceği aldatabileceği bilgisiz ezik zırlak kadın istiyor.
Eğer maddi olarak tutunabilirseniz güçlü olun evet ama boşandıktan sonra...
Çünkü biz okurken deli olduk o çocukcağızlar bu manyak herifin yanında heder olur...

Ben hem yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda ü anliyorum, hem seni. Evet umut cok önemli, ama dogru seyleri ümitleyeceksin. Realist olacaksin ve cabalayacaksin. Konu sahibi annesinin dirdirini bile dinlemek istemiyor ama okul bitirmek istiyor. Eh caba nerede?

Konu sahibi simdiki halinden o kadar sikayetci bile degil. Adam ile beraber uyumaktan bile tiksinmiyor. Ona cay hizmeti yapiyor. Ögrenmis caresizlik farkli birsey. Konu sahibi gayet herseyin farkinda fakat birsey yapmiyor. Ögrenmis caresizlik olsa, o bir defa bile annesinin evine gidemezdi. Üc defa gitti.

Asil derdi yanliz kalmamak, elalem ne der. Ve en cok calismasi. Simdi iyi kötü bildigi bir düzen var. Fazla calismasina, cabalamasina gerek yok. Cocuklarin iyiligi icin bile olsa o düzenden vaz gecmiyor.

Evet haklısın.
Ama dayak yiyor ve ona dayak,/asagilanmak
Hemde çocukları gözü önünde normal geliyor..
Herkesin aile dinamiği eğitim durumu yaşı yasanmisligi aile(kendi) bağı bir değil maalesef ve bunların da çok etkisi var üzerinde..
Bu forumda bir çok görüşe sahip insanlar var ben yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda nin söylediklerine de katılıyorum ve saygı duyuyorum..
Belki konu sahibi sizin benim başka arkadaşların tavsiyesi ile ciddi bir adım atar..
Konu sahibi ilk işin o yavruları adım atana kadar şiddetten huzursuzluktan uzak tutmak sonrası da tamamen uzaklaştırmak olsun..
Allah yardımcın olsun..

Burada konulara cevap verilirken birçok kişi kadının ne şartlarda olduğunu, karşısındaki yaratığın vereceği muhtemel tepkileri düşünmüyor. Makyaj yapıp süslenmek nedir ya, bu mudur kadının güçlü olmasını sağlayan. Kadın parka çıkamıyorum diyor ama makyaj yaptım diye çözüm ürettiğini sanıyor.

Daha da acısı adam ne kadar düşünmüyor ise çocukları, anne de o kadar düşünmüyor maalesef. İki konuda da kendinden bahsediyor sadece. Çocukların bu olaylara şahit olması ile alakalı tek bir cümlesi yok konu sahibinin ki en vahimi bu bence. Muhatap oldığı kişi bir yaratık da olsa, kendi tercihi ile evlendiği biri. Peki çocuklar istedi mi böyle bir yaratığın evladı olmayı ya da bu evlilikte bulunmayı? Cevabı hayır ise bir zahmet anne düşünecek o çocukları.

Bu konuyu makyaj yaptım süslendim bizi dışarıda yedir şeklinde değil de "eşim işteyken çocukları alıp gezmeye götürdüm sonradan bilgi verdik gittik diye" şeklinde açsa heh derim algılamış normal olanı ve değiştirmeye çabalıyor. Ama makyaj yaptım diyor kendisi.

Ben de öyle düşünüyorum. Anne de baba da benciller bu hikayede. Çaresizlik değil mesele sadece. Eminim bunları açıklayan insanlar olmuştur sizin gibi mesajlarda ama cımcızla işine geleni çekmiş gibi duruyor. Kilo veririm, makyajımı yaparım, erkekler bana bakar, kocam kıskanır çemberinde bir "aydınlanma" yaşamış.

Ben boşanmayı erteleme, iyi iş bulmayı da biraz zaman geçirme olarak gördüm. Evdeki şartlar daha iyi değil, bir artısı yok kimseye.

Öz evlatları yemek istediği halde almadı, kıyafet almadı öyle mi?

Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu hakaretler kavgalar olurken o çocuklar ne halde? Bakın siz güçlü olmakla adamın damarına basıp olay çıkarmanın ayrımını yapamıyorsunuz. Böyle hakaretler ettikten sonra "bize dışarıda yemek yedir" demenin alemi var mı? Açlıktan ölür yine bir şey istemem hakaret eden adamdan. Onu geçtim çocukların yanında ne lüzum var böyle bir yaratığa dikine dikine konuşmaya? Belli ki insanlıktan nasibini alamamış bir yaratık. Çocuklarını bile düşünmüyor sizi ni düşünecek?

Evet köle olmayın ama hakkınızı savunurken çocukların uykuda olmasına gayret edin. O düşünmez siz düşünün. Çocukları uyutun ve "ben yarın çocuklarla parka gidiyorum" deyin mesela. Ne yaparsa yapsın. Bir bok yapamaz da konuşsun dursun. Kalkın gidin başka odaya. Ama adamdan bir şey beklemeyin. Bizi gezdir, bize yemek yedir vs. Eve bıraktığı harçlıktan ayırıp çocuklarınızı kendiniz gezdirin. Alışveriş yapın. İzin de almayın. Biz alışverişe gidiyoruz bu kadar. Yirmi dört saat evde değil bu adam değil mi? Güçlü olmak böyle olur adama minnet etmekle hala beklenti içinde olmakla olmaz.

Ben de eşimle konuşmuyorum. Bugün hastaneye gittim bir ton tahlil istedi. Haberi bile yoktu gittiğimden. "neden söylemedin hastaneye gideceğini ben de geleyim mi" diye sordu, "hayır" dedim kapattım konuyu.

Bu adam anlattığınız kadarıyla bir yaratık. O yüzden muhabbeti uzatmayın. Çocukların yanında tartışmayın. Tartışmayı uzatmayın. Beklenti içinde olmayın. Siz çocuklarınızla alışverişe ve gezmeye gidebilirsiniz ona İhtiyacınız yok. İzin vermiyor da ne yapabilir en fazla Allah aşkına.
Ben alışverişe giderken söyledim yemeği dışarıda yedir diye o hakaretlerden sonra tek kelime bile etmedim ayrıca kendimi ezik hissediyorum onun karşısında normalde hiç ses etmezdim ama dün cevap vermeyi seçtim ha ben cevap vermesemde ayni seylere maruz kalacağımı biliyorum ben sustukça daha da üstüme geliyor ve ben dayanamıyorum artık benim yerimde bir başkası olsa orada parçalamıştı belkide ben çok bir şey bile demedim ayrıca makyaj yaptım dedim evet kendimi güzel girmek istedim çocuklar bile sevindi anne çok güzel olmuşsun diye bunda kötü ne var anlamadım herkes makyaj yapmama taktı

Bu adam sizi kaybetmekten deliler gb korkuyor ama bunu asla kabul edilemeyecek bir şekilde gösteriyor; sizi korkutarak, aşağılayarak, küfürle, hakaretle, eve kapatarak... çok büyük ruhsal sıkıntıları olduğunu düşünüyorum, düzelmeyeceğine de eminim. Kurtulmanın yoluna bakın lütfen, hiç değilse çocuklarınız için
2273377

Neden boşanmayı düşünmüyorsunuz?
Zayıflasanız, bakımlı olsanız dahi adamın umrunda olmayacak gibi geldi bana.
Neden beni anlamıyorsunuz ben o adamın umurunda olmak için değil ilk önce kendimi iyi hissetmek ve çocuklarıma daha sağlıklı mutlu bir anne olabilmek için istiyorum

Ben alışverişe giderken söyledim yemeği dışarıda yedir diye o hakaretlerden sonra tek kelime bile etmedim ayrıca kendimi ezik hissediyorum onun karşısında normalde hiç ses etmezdim ama dün cevap vermeyi seçtim ha ben cevap vermesemde ayni seylere maruz kalacağımı biliyorum ben sustukça daha da üstüme geliyor ve ben dayanamıyorum artık benim yerimde bir başkası olsa orada parçalamıştı belkide ben çok bir şey bile demedim ayrıca makyaj yaptım dedim evet kendimi güzel girmek istedim çocuklar bile sevindi anne çok güzel olmuşsun diye bunda kötü ne var anlamadım herkes makyaj yapmama taktı

Bakın makyaj yapmada bir kötülük yok elbette. Genel olarak aydınlanma yaşadığınız alan abes görünüyor. Bir de eşinize karşı bakış açınız tuhaf. Şu anlattıklarınızı ben yaşamış olsam, beni kıskanması hatta kıskançlıktan delirmesi umurumda olmaz zira adamın kendisini yok sayarım zaten. Onun dışında yanıma yattı sarıldı diyorsunuz, mesela ben biraz sivri bir insanım kabul ama benim vereceğim tepki "ne münasebet sen ne yapıyorsun?" şeklinde olurdu.

Hem diyorsunuz ki, bu evd mecburen kalıyorum bir gelecek kurmak için çabalayacağım hem de zayıflayacağım güzelleşeceğim adam çıldıracak vs. Yahu adamın bir hükmü yok bu noktada. Hislerini neden önemsiyorsunuz? Siz bireysel olarak çaba sarf etmelisiniz.

Ayrıca yine ben olsam böyle bir adamla çocukların üzüleceğini bile bile dışarı çıkmam. Başıma gelecek olan belli çünkü. Benim içim parçalanır çocuğum yemek ya da elbise için dışarı çıkmışken bir yaratık yüzünden boş dönmelerine. Biliyorsunuz adamın huyunu. Gerçekten çocukları düşünseniz huyuna gider ne yapar eder o kıyafeti aldırırsınız yemeği yedirirsiniz çocuklara ki üzülmesinler. Ya da hiç gitmeyecek minnet etmeyeceksiniz, yavrulara yazık. Niye hayal kırıklığı yaşasınlar ki.

Ayrıca balkona çıkarmayan adamla okumayı nasıl başaracaksınız? İzin verecek mi? Masraf çünkü bunlar. Geliriniz de yok. Kayıt masrafları sınav masrafları vs. E sınav zamanlarında çocuklara birinin bakması lazım bakacak mı? Bakın amacım sizi umutsuzluğa düşürmek değil, gerçekçi olmanızı sağlamak.

Elinizdeki seçenekler arasında en yapabileceğiniz eylem diyet mesela. Ama amacınız adamı kıskançlıktan çatlatmak değil, iyi hissetmek olsun. Onun için değil kendiniz için yapın bunu. Sizin sorununuz bu. Yazılan onca cevaptan sonra zayıflamayı bile adamın hisleri değişsin diye yapıyorsunuz.

En önemlisi de, evet siz önemlisiniz lakin hiçbir günahı olmayan o minik evlatlar da önemli. Kocanız babalık yapmıyor ise siz annelik yapacaksınız. Buna mecbursunuz. Kavga edecekseniz çocuklar uyuduktan sonra edin. Adamın delireceği eylemleri çocukların yanında yapmayın. Köle olduğunuz için değil, başka seçeneğiniz olmadığı için evlatların hatrına kendinizden taviz verin. En azından bir yolunu bulana dek.

Kilo vermeyi neden istiyorsun? Kilo vermekle kimseyi ezemezsin. Ne zayıf kadınlar gördüm özgüveni yerlebir ne kilolu kadınlar gördüm özgüveni tavan. Ayrıca kocanın huyunu bile bile neden süslendin hakaret küfür.... Ben çocuklara üzüldüm. Ayrıca kocan senin psikolojini de mahvetmiş. Lütfen psikolojik destek al.
Ben süslenmeeemde yapardı her zaman yaptığı şey bu anlatamıyorum ben onu kızdırmak için yapmadım sadece kendimi güzel bakımlı gormek istedim o kadar ama ben makyaj yapmasamda her zaman yapıyor zaten bunu bu ilk değil

Neden beni anlamıyorsunuz ben o adamın umurunda olmak için değil ilk önce kendimi iyi hissetmek ve çocuklarıma daha sağlıklı mutlu bir anne olabilmek için istiyorum

İki konunuzda da makyaj yaptım zayıflayacağım kıskansın çatlasın patlasın tarzı şeyler yazmışsınız yani maksadınız kocanızı kıskandırıp size tekrar aşık olmasını sağlamak bence. Bundan da çıkan sonuç kocanızın umrunda olmak.

Siz evliliğinizdeki sorunun odak noktasını kaçırıyorsunuz bence.
Kendini iyi hisseden, sağlıklı anne olmak için evliliğinizdeki tek sorununun sizden kaynaklanması lazım ki siz düzelince evlilik düzelsin.
Siz kendinizi iyi de hissetseniz, sağlıklı olsanız da asıl sorun kocan o böyle davrandıkça çocukların mutsuz olacak çözüm kocanı hayatınızdan çıkarmak.
Onu da yapmak istemiyorsan kimsenin yapacak bir şeyi yok maalesef

ya inanamıyorum resmen el kadar kızınız neler yaşamış hala makyaj yaptım zayıflayacağım bilmem ne.

siz eziliyorsunuz ve çocuğa da “ezilsen, aldatılsan bile ayrılmak yok” mesajını veriyorsunuz.

her anne ister çocuğu okusun meslek sahibi olsun, ayakları üzerinde dursun ama siz cidden böyle bakınca kızınızın sağlıklı büyüyüp iyi bir meslek sahibi olacağını düşünüyor musunuz?

çocuğa iki lokma yemek almayan, üzerine bir elbise almayan adam onu okutur mu? kızınız da mı sizin kaderinizi yaşasın sokaklarda rezil olsun?

yazık günah ya konuda çocuğun psikolojisiyle ilgili tek kelime yok. tükürürüm onun çayına da çorbasına da şimdi neden adama hala hizmet ediyorsunuz? neden boşanmıyorsunuz? neden çocuklarıma böyle davranma demiyorsunuz?

ya inanamıyorum resmen el kadar kızınız neler yaşamış hala makyaj yaptım zayıflayacağım bilmem ne.

siz eziliyorsunuz ve çocuğa da “ezilsen, aldatılsan bile ayrılmak yok” mesajını veriyorsunuz.

her anne ister çocuğu okusun meslek sahibi olsun, ayakları üzerinde dursun ama siz cidden böyle bakınca kızınızın sağlıklı büyüyüp iyi bir meslek sahibi olacağını düşünüyor musunuz?

çocuğa iki lokma yemek almayan, üzerine bir elbise almayan adam onu okutur mu? kızınız da mı sizin kaderinizi yaşasın sokaklarda rezil olsun?

yazık günah ya konuda çocuğun psikolojisiyle ilgili tek kelime yok. tükürürüm onun çayına da çorbasına da şimdi neden adama hala hizmet ediyorsunuz? neden boşanmıyorsunuz? neden çocuklarıma böyle davranma demiyorsunuz?

Aa, makjajin önemi dururken, çoçugun psikolojisde önemli mi sanki? Bir kirmizi gecelik eksik.. :işsiz:

Ben süslenmeeemde yapardı her zaman yaptığı şey bu anlatamıyorum ben onu kızdırmak için yapmadım sadece kendimi güzel bakımlı gormek istedim o kadar ama ben makyaj yapmasamda her zaman yapıyor zaten bunu bu ilk değil
Ben sadece sana yapıyor diye düşünmüştüm. Şu an o yavrulara çok üzüldüm. Durum bu kadar vahimken diyeti, açıköğretimi boşver. Devlete sığın. Devlet bu şahsı kliniğe yatırır bence.

Buradaki çoğunluğun söylemeye çalıştığı..
Hani hoşuna gider gibi paylaştığın bilgiler varya Iki cocuk annesi222 Iki cocuk annesi222 onlardan öncelikli çocukların olmalıydı diyor herkes ki bunu bende düşünüyorum yani evet kendini iyi hissetmek istedin anlıyorum bakımlı olmak istedin onu da anlıyorum kimse buna bir şey demiyor ama bunun için daha şartlar oluşmuş değil..
Bana yazdığında bende çok üzüldüm çocuklara 😔 onların hayal kırıklığı çok büyük oldu..
Biz sana kendine gel dedik kilom çok hareket edemez hale geldim yazdığın için kendine gel kilo ver çocuklarınla rahat hareket etmen için dedim bunları sana da yazdım..
O adamdan bir an önce kurtulmaya bak olur mu yoksa o çocukların geleceği parlak değil 😔
Sağlıklı birey olamayacaklar.
Senin yaşın küçük daha da psikolojin bozulacak..
Olan şartları kendi lehine çevirmeye bak olur mu..
Bunu sana da söyledim adamın yanındaki şartlar çoğu şeye uygun degil..

Çocuklar???
Çocuklar arada kaynayıp gidiyo. Onlarla ilgili hiçbir şey yazmamışsınız. Surekli bagirip cagiran hatta siddet gosteren bir baba figürü, üstelik istedikleri bir hamburgeri bile almıyor. Evde anne hor görülüyor. Anne ise babanın inadına makyaj yapıyor, zayıflicam diyor. Çocuklar?

Ya hu bu ortamda çocuklar ne şekilde ne psikolojide buyuyor ? bunu hic sorguluyo musunuz?

Güçlü olun tabi ki kendinize hedef koyun ve ilerleyin, maşallah size. Ama siz kendinizi bulana kadar çocukların karakter gelisimleri ne olacak?

Geçiçi de olsa bir iş bulup ayrılın. Babanın size faydası yok zaten

Aa, makjajin önemi dururken, çoçugun psikolojisde önemli mi sanki? Bir kirmizi gecelik eksik.. :işsiz:
Ne kadar acımasız bir yorum bu ben bugün ona mesaj attım çocuklara gidip kıyafet alalım ben hic bir sey istemiyorum ama onlar cok üzüldüler dedim ve şu an aradi cocuklari giydir alalim diye ben cocujlarimi dusunuyirum ama onları iyi bir şekilde yetiştirmenin yolu benden geçiyor ve çocuklar için yapmam gereken tek şey boşanmak bunuda biliyorum ben sadece şu an kendimi o sorumluluğu alabilecek güçte göremiyorum ve eşimden korkuyorum aileme yada bana çocuklara bir şey yapar diye bitirsemde bunu güzellikle yapmam gerekecek yapabilirsem öyle yapacağım bayramdan sonra konuşacağım güzel bir dille

Ayrıca böyle adamlar inattan anlamaz. Inadına süslenip dışarı çıkarsanız makyaj yaparsanız şerefsizlik katsayisini daha da artirir. Hicbir kazanciniz olmaz.

Herkesin kendi fikridir tabi yadırgayamam ama ben olsam bu adamdan boşanırdım. Kendi ruh sagligim ve cocuklarim icin... Boşanmıyorsam da çocuklar bu saçma salak durumlar içinde kalmasın diye idare ederdim o hayvani. Çocuklarımın ruh sağlığıni korumak ve aile ve erkek kavramlari hakkında zihinlerini daha da korkunç şeylerle doldurmamak için idar ederdim. Küfrede küfrede

Neden şuan bu adama mecburmuş, çaresizmişsiniz gibi davranıyorsunuz, neden göz yumuyorsunuz, yenilgiyi zaten kabul etmiş gözüküyorsunuz bu şekilde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back