• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ne deseler atesten gömlek adlı konu açmıştım 2 gün önce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eski eşimde böyleydi 3 senelik evliyim. Yılımza girdik 3 ay önce.. Şimdi boşanma kararı aldım. Fondpten bile sürdürmez onsuz dışarı çıkmama müsaade etmez. Tek fark o beni istediğim her yere götürür istediğim herşeyi de alır. Ama bu onu iyi yapmıyor. Köle gibi istiyor kendine. Yanyanayken hiç yapmadı görmedim ama ayrıldığımız da kızlarla kpnışmuşkuğu da var. Şimdi köpek gibi yalvarıyor ama barışıyorum çünkü oda sinirlenince küfür hakaret ediyor. Değer mi bende çok seviyordum eşimi ama yaptıkları yüzünden soğudum şimdi ailemin yanındayım rahatım değişir diye bekleme değişmez. Ben senelerdir bekliyorum arkadaşım bunlar değişmez =)

Yav bana kızacaksınız ama ben söylicem dışarı çıkarken süslendim diyorsunuz evde kocanız için de böyle süsleniyor musunuz. Yoksa dışarı çıkarken olan bir şey mi. Siz kimin için süslenmiştiniz?
Arkadaşım,farklı bir noktaya dikkat çekiyorsunuz,iyi,hoş da adam kendisi için bırak süslenmeyi en ufak bir güzel davranışı haketmiyor.
Ortada sağlıklı bir ilişki ve evlilik yok ki.
Bana mal,gerizekalı diyen adama niye süsleneyim?
Ettiği hakaretleri ve aşağılamalarını mı ödüllendireceğim?
Bununla birlikte bu kadar kaotik bir evliliğim olsaydı önceliğim süslenmek olmazdı,
o da ayrı konu.

Kücük kiz annesi ve babasi ile alis verise cikiyor. Ne kadar heycanli, sonunda kendisininde bir bayramligi olacak. Avm'nin isiklarda var, oyun parki,..

Ve ne o, baba anneye hakaret ediyor. Anne agliyor. Kücük kiz'a elbise alinmiyor. Kücük kiz kendini suclu his ediyor. Yine anne baba tartisiyor.

Ve annenin tek derdi "ben zayiflayacagim" . Zayiflamak ile kimseyi ezemezsin konu sahibi. Derdin zaten ezmek degil. Adam sana onca hakaret ediyor, cocuklarin gününü mahv ediyor ve sen halen cep telefonuna bakiyorsun.

Öyle biri seni aldatsa ne, aldatmazsa ne. Aldatsa bosanacakmisin sanki? Ve halen hizmet ediyorsun, cay veriyorsun, kolunun senin üstünde olmasina izin veriyorsun.

Sana hakaret etmesini bile gurur ile anlatiyorsun, biri sana bakti diye, elalemin gözlerini kapatamiyorsun diye.

Adam seni kiskanmiyor. Adam bencil ve psikopat. Cocuklarin travma yasiyor. Ömür boyu terapiye gitseler dahi atlatamazlar bu travmaya.

Annenin dilini cekemedin güya, ama bu adamin dilini gayette cekiyorsun. Üstüne hizmette ediyorsun. Oysa ki annenin dilini ceksen, ise girsen, bagimsizligini kazanmis olurdun. Cocuklarini kurtarmis olurdun.

Ama kil ograsacak degil mi?

O cocuklar icin cok üzüldüm.

Annesi ailesinin yanına gitmesi onların iki dirdirini çekmesi konusunda bende sana katılıyorum bunu özelden de yazdım konu sahibine..
Bı taraftan çok kızıyorum bı taraftan böyle bir adam ile yaşayıp sağlıklı kararlar alabileceğini düşünmüyorum zaten..
Yani konu sahibinin de çocuklarında psikolojisi sağlam kalamaz..
Onun için dua ediyorum kendini toparlaması ve evlatlarını kendini ezdirmemesi için..
Gözünün açılıp doğruyu görebilmesi için..
Bazı hayatlar evliliklerin dinamiği hiçte hosumuza gitmeyecek şekilde oluyor ve yıpranan psikolojisi bozulan kadınlar ve çocuklar oluyor..
Umarım kendini toparlarsin Iki cocuk annesi222 Iki cocuk annesi222 çocukları daha fazla bu eziyete maruz birakmazsin..
Allah yardımcın olsun kardeşim..

Arkadaşım iyi söylüyorsunuz,hoş söylüyorsunuz da adam kendisi için bırak süslenmeyi en ufak bir güzel davranışı haketmiyor.
Ortada sağlıklı bir ilişki ve evlilik yok ki.
Bana mal,gerizekalı diyen adama niye süsleneyim?
Ettiği hakaretleri ve aşağılamalarını mı ödüllendireceğim?
Bununla birlikte bu kadar kaotik bir evliliğim olsaydı önceliğim süslenmek olmazdı,
o da ayrı konu.
Adamı boşverdim zaten söz söylemeye bile gerek yok

Ne kastettiğinizi şimdi daha iyi anladım.
Konu sahibinin de ruh hali çok sağlıklı değil,
bu da normal böyle bir adamla.
Büyük konuşmak istemiyorum ama evin içini cehenneme çevirmeden birlikte yaşamak bu kadar mı zor, bilemedim
Ya da stresle yaşamak daha kolay heralde

Allah herkesin yardımcısı olsun

Adam sizi sevmiyor çok belli. Kıskanıyor, ondan güzelim, daha güzel olacağım filan demeniz komik. Millet sizin kavga dövüşünüze bakmıştır. Bu kk'nın aşşşırı güzel Barbara Palvin'cikleri beni bitirdi zaten özgüven is loading vol 324 :confused:

Evlendiğine pişman gibi duruyorsunuz ikiniz de. Çocuklara üzüldüm. Bu adam çalışmanıza izin(!) vermiyor bence okumanızı filan da istemez. Aileniz destek olacaksa asgari ücretli iş bulup boşanın. Yok olmaz diyorsanız da üzgünüm ama siz bu hayatı çekmeye devam edersiniz. Eşinizle iyi olmaya bakın. Güçlü olacağım diyerek kendinizi kandırmayın. 2 çocuk, ev işi, böyle bir eşle bu saatten sonra üni. bitirip de memur olmak hayal. Bekarlar bile yapamıyor.

Son düzenleme:
Annesi ailesinin yanına gitmesi onların iki dirdirini çekmesi konusunda bende sana katılıyorum bunu özelden de yazdım konu sahibine..
Bı taraftan çok kızıyorum bı taraftan böyle bir adam ile yaşayıp sağlıklı kararlar alabileceğini düşünmüyorum zaten..
Yani konu sahibinin de çocuklarında psikolojisi sağlam kalamaz..
Onun için dua ediyorum kendini toparlaması ve evlatlarını kendini ezdirmemesi için..
Gözünün açılıp doğruyu görebilmesi için..
Bazı hayatlar evliliklerin dinamiği hiçte hosumuza gitmeyecek şekilde oluyor ve yıpranan psikolojisi bozulan kadınlar ve çocuklar oluyor..
Umarım kendini toparlarsin Iki cocuk annesi222 Iki cocuk annesi222 çocukları daha fazla bu eziyete maruz birakmazsin..
Allah yardımcın olsun kardeşim..

Yani dirdirini o kadar cok oldugunu bile düsünmüyorum. 3 defa gitmis annesinin evini. Annesi cok ketum olsa, 3 defa evine almazdi. Bence kadinda bikti konu sahibin kararsiz tavrindan. Yani diger konudada millet birsürü tavsiye vermisti. Bu konudada "bosanmam" diyor. Eh baska care varmi? Yok.

Zayiflamayi kafasina takti. Sanki 38 beden olunca adam degisecek,..

Diyorum ya, olan cocuklara oluyor. Korkarim bu gidis ile bide 3üncü yapar :(

Tekrardan selamlar dün bayram alışverişine çıkardı ilk defa çocukları görseniz bir seviniyorlar sanki hapisten çıkmayı bekleyen mahkum gibi tabi bende öyle ama sırf sinir olsun diye birazda sizlerin gazına gelerek makyaj yaptım saçımı falan yaptım üstümü normal giydim saat 2 ve biz hala uyandırmaya çalışıyorduk onu vazgeçtim üstünüzü çıkartın diye çocuklarla dalga geçiyor aptal bir dışarıya götürecek burnunuzdan getirdi neyse saat 3 gibi çıktık evden ama ben makyaj falan yaptım ya bir bakış bakıyor bana sanki canımı alacak sen ne suslendin böyle dedi sinirli bir şekilde bende değişiklik olsun istedim hasta gibi duruyordum dedim surat yaptı bir şeyler alacak ya bu ona surat yapma küfür etme hakkı veriyor aklınca gittik alışveriş merkezine kimsenin gözünü bağlayamam birileri bana bakıyor yanlarından geçerken bu bir bağırıyor cabuk yürü salak mal diye sürekli hakaret ediyor kızım için elime bir elbise aldım bunuda kendine benzeteceksin mal şu elbiseye bak dedi bende allah rızası için şu insanların içinde beni rencide etme dedim daha çok küfür etti kıskançlığından hasetliginden ne yapacağını şaşırdı nasil ederim de ezerim kendini kötü hissettiririm diye bende ağladım kızı cekistirerek elbise giydirmeye çalıştım bir daha seninle zaten bif yere cikmiyirduk hic çikmayacagim dedim elimden çekti yürü gidiyoruz hic bir şey almayacağım dedi küfür ederek çıkardı arabada ağladım dedim ben çalışmak istiyorum kendi ihtiyaçlarımıda çocuklarınkinide ben alırım şu haline bak bir alışveriş yaptıracaksın diye çıktık çıkalı surat yapıyorsun ben kendi ihtiyaçlarınızı karşılarım dedim s..ktr git babanın evinde çalış benim yanımda çalışamazsın dedi hızla eve doğru götürdü yolda dışarıda yedir yemeği dedim onada bağırmıştı giderken alışverişe zaten evlendiğimizden beri 2 yada 3 defa gitmişızdir 6 senenin içinde oructum bide halim yoktu eve geldim çocuklara makarna yaptım kendiside yedi çocuklar hamburger istedi almadı yolda evdede yatana kadar çay koy çay getir çayı götür şunu ver diye emir verir gibi en sonunda uyudum zaten içeride uyuyoruz bey efendi yatak odasını sevmiyormuş bir koltukta ben diğerinde o gece gözümü açtım bir baktım gözünü dikmiş bana bakıyor ama böyle üzgün gibi acır gibi tekrar gözümü kapattım bir ara yine uyandım baktım yanıma uzanmış uyumuşluga buldurup kolunu üstüme atıyor sarılıyor falan sabah kalktı ters baktım sen yine telefonumumu karistirdin dedi telefonu parmak izli her gece kapatır parmak izini yatarken acar bakarım bazen başka kızlarla mesajlaşmalar watsapta falan yine açtım zannetti ama şifresini bilmiyorum parmak izinide unutmuyor hiç ama bana böyle yaparken telefon en son planda kalıyor ama yine baktn mı dediğine göre görmemem gereken bir şeyler var velhasıl kelam ben bu adamı çözmedim ne yapmaya çalışıyor ki acaba allaha havale ediyorum boşanma düşüncesini askıya aldım zaten pekte mümkün değil ama ilk isim ramazan bitince diyete girmek zayıflayıp onu bir güzel ezmek zaten herkes ondan çok daha güzel olduğumu söyler bencede öyle zayıflayıp ona bir güzel ders verip yeni dönemde açık öğretime yazılmak ve karşımda hep kızlarla mesajlasir ama sorsan erkek ben yüz ifadesinden anlarım hemen küserim ama artık onuda umursamayacağım konuşsun zaten görmesemde yapıyor gorsemde içi pis çünkü güzel bir meslek sahibi olup çocuklarım büyüyene kadar kendimi geliştireceğim sonra baktım bu adam aynı ki ben başarılı olur zayıflarsam kafayı yer ancak yine böyle yaparsa ona tekmeyi basacağım 👊 destek olan beni motive eden herkesten allah bin kere razı olsun allah sizede kalbinizde olanı hakkınıza hayırlı eylesin artık küsüp bir tarafa çekilip ağlayan kadın değil ezildikçe daha da hırslanan güçlü bir kadın olacağım bu hayat benim ve rabbim beni ona köle olayım diye yaratmadı sizden tek bir isteğim var motivasyonum düştükçe ümitsizlik olunca buraya yazacağım zira bu adamla başarılı olmak gerçekten takdire şayan olacaktır ve çok zor olacak o güzel ellerinizi üzerimden eksik etmeyin bu süreçte bana yardım edin olur mu siz olmadan yapamam iyiki varsınız iyiki kadın dayanışması var 👊 hepinizi öpüyorumm 💋
Iste bu arkadasim dusuncen cok guzel diyet seruveni genis biri olarak ilk etaptw detokslarla basla mesela kabak detoksu super ben baya kilo verdim ve sen ilk etapta kilo verince o kiskanc esin dahada catlar ayrica hersey kilo degil bakimli ol suslen puslen evde bile olsan kendine ozen. Zayiflar guzeldir dikkat ceker algisina ben inanmiorm ben kiloluyken dikkat cekerdim hala cekiyorum albeni meselesi birazda. Mutlu ol cocuklarin icin insallah evliligin duzelir

Adam sizi sevmiyor çok belli. Kıskanıyor, ondan güzelim, daha güzel olacağım filan demeniz komik. Evlendiğine pişman gibi duruyorsunuz ikiniz de. Çocuklara üzüldüm.

Bu adam çalışmanıza izin(!) vermiyor bence okumanızı filan da istemez. Aileniz destek olacaksa asgari ücretli iş bulup boşanın. Yok olmaz diyorsanız da üzgünüm ama siz bu hayatı çekmeye devam edersiniz. Eşinizle iyi olmaya bakın. Güçlü olacağım diye kendinizi kandırmayın. 2 çocuk, ev işi, böyle bir eşle bu saatten sonra üni. bitirip de memur olmak hayal. Bekarlar bile yapamıyor.

Bu yazınla bir kadını tamamen karamsarlığa ittiğini boşluğa bıraktığının farkında mısın?
Umuttur insanı hayatta tutan..
Bilemezsiniz siz bu saatten sonra zor dersiniz
Ama konu sahibi azmedip başarır..
Böylesine zor evliliğinde umut Edip belki düştüğü yerden kalkacak..
Neden psikolojisi bu halde olan bir kadını hemcinsinizi daha da derine itme pesindesiniz?
Amacım kötü değil sadece soruyorum..
Kaldı ki 60-70 yaşında olup 2 üniversite bitiren kadınlar gördü bu gözler..
Yapmayın! Herkes güçlü olmak ister herkes istediği gibi yaşamayı ister hayatı güzel gitsin ister ama bazı kadınlar güçlü olamayabilir bazen düşebilir tokezleyebilir ama kimin nasıl ayağa kalkacaginizi bilemezsiniz..
Karşınızda kocası psikopat olan bı kadın var sebepsiz dayak yiyen aşağılanan hor görülen ve böyle ortamda yaşı da küçük ezilmiş bir kadından psikolojisi normal olmasını bekleyemeyiz..
İyileşmesi gerekir bunun için destek gerekir..
Onceden bende kızardim çoğu anneye/kadına/bekara
Ama zamanla anladım ki herkesin hayatı kolay değil..
Lütfen daha da derine itmek yerine doğruları görmesine yardımcı olalım umutlarını yitirmesine değil..

Konuyu okudum ve siz sürekli kavga dövüş küfür ederken çocukların korku dolu gözleri korkudan pir pir eden kalpleri geldi gözümün önüne onlara çok acıdım çok çok acıdım ve üzüldüm, gerçekten herkes anne baba olmayı hak etmiyor biz yavrularımızın yanında sesimizi bile yükselemiyoruz oğlum hemen bizi uyarıyor okuyorum bakıyorum bu nasıl hayatlar anlamak mümkün değil Allah çocuklara yardım etsin.

Yerinizde olsam derhal o adamdan çocuklarımı ve kendimi kurtarırdım net.

Yani dirdirini o kadar cok oldugunu bile düsünmüyorum. 3 defa gitmis annesinin evini. Annesi cok ketum olsa, 3 defa evine almazdi. Bence kadinda bikti konu sahibin kararsiz tavrindan. Yani diger konudada millet birsürü tavsiye vermisti. Bu konudada "bosanmam" diyor. Eh baska care varmi? Yok.

Zayiflamayi kafasina takti. Sanki 38 beden olunca adam degisecek,..

Diyorum ya, olan cocuklara oluyor. Korkarim bu gidis ile bide 3üncü yapar :KK43:

İşte bence bu öğrenilmiş çaresizlik..
Çünkü çok küçük evlenmiş daha ergenlik döneminde çocuk yaşta evlenmiş
25 yaşına kadar herkes çocuk gibidir bana göre olgunlaşmak zaman ister çocuk yaşta evlendiği için. Kocası ona zulm etmiş ve zamanla bu hale alışmış(söylemesi bile üzücü)
Ama büyüdükçe yanlışları görmeye başlıyor 2 de çocuk var kaldı ki çocuk çok büyük sorumluluk hayatı çok güzel giden bir kadının bile depresyona girmesi psikolojisinin sarsılması çocuktan sonra normal
Lohusalık/Duygu değişimi/ bebeğe yetememe korkusu vs vs..
Üzülüyorum 😔
Kadınları bu hale getiren yaratıklar bitse artık..

Bu yazınla bir kadını tamamen karamsarlığa ittiğini boşluğa bıraktığının farkında mısın?
Umuttur insanı hayatta tutan..
Bilemezsiniz siz bu saatten sonra zor dersiniz
Ama konu sahibi azmedip başarır..
Böylesine zor evliliğinde umut Edip belki düştüğü yerden kalkacak..
Neden psikolojisi bu halde olan bir kadını hemcinsinizi daha da derine itme pesindesiniz?
Amacım kötü değil sadece soruyorum..
Kaldı ki 60-70 yaşında olup 2 üniversite bitiren kadınlar gördü bu gözler..
Yapmayın! Herkes güçlü olmak ister herkes istediği gibi yaşamayı ister hayatı güzel gitsin ister ama bazı kadınlar güçlü olamayabilir bazen düşebilir tokezleyebilir ama kimin nasıl ayağa kalkacaginizi bilemezsiniz..
Karşınızda kocası psikopat olan bı kadın var sebepsiz dayak yiyen aşağılanan hor görülen ve böyle ortamda yaşı da küçük ezilmiş bir kadından psikolojisi normal olmasını bekleyemeyiz..
İyileşmesi gerekir bunun için destek gerekir..
Onceden bende kızardim çoğu anneye/kadına/bekara
Ama zamanla anladım ki herkesin hayatı kolay değil..
Lütfen daha da derine itmek yerine doğruları görmesine yardımcı olalım umutlarını yitirmesine değil..

60 70 yaşında olsa daha kolay zaten. Çünkü küçük 2 çocuk zaten ilgi bekliyor. Üni kazanmak, KPSS'de atanmak kolay iş mi ? Ben size söyleyeyim değil. Kazanmak için günde 6 7 saat, düzgün okul için en kötü 4 yıl, atama için günde 6 7 saat, sonra 2 yıl doğuda hizmet. Bilmem farkında mısınız ama kaç sene ediyor.. Ki çalışacaksan baba evinde çalışsaydın diyen kocanın bunlara "karıcığım sen ders çalış ben eve bakarım" diyeceğini mi sanıyorsunuz ? Yapamaz. Yapamayacak. Zaman öldürüyor. Yapamadıkça da dibe çökecek. Mantıklı kararlar alamadığı belli. Ben de ona yol gösterdim. Siz Alice Harikalar Diyarında kalsın diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Benim görüşüm realist ama anlamadınız.

Bı dışarı çıkarmış demediği kalmamış okurken sinir oldum iyice bu adama hiç yüz vermeyin bu adamda cahil egosu var bu adama davranışınizi değiştirin kendisi dolansin ortalıkta aman ne çirkin ezigim diye siz güçlü olun mutlu olun insanlar neler başarıyor yeter ki isteyelim :KK200:

60 70 yaşında olsa daha kolay zaten. Çünkü küçük 2 çocuk zaten ilgi bekliyor. Üni kazanmak, KPSS'de atanmak kolay iş mi ? Ben size söyleyeyim değil. Kazanmak için günde 6 7 saat, düzgün okul için en kötü 4 yıl, atama için günde 6 7 saat, sonra 2 yıl doğuda hizmet. Bilmem farkında mısınız ama kaç sene ediyor.. Ki çalışacaksan baba evinde çalışsaydın diyen kocanın bunlara "karıcığım sen ders çalış ben eve bakarım" diyeceğini mi sanıyorsunuz ? Yapamaz. Yapamayacak. Zaman öldürüyor. Yapamadıkça da dibe çökecek. Mantıklı kararlar alamadığı belli. Ben de ona yol gösterdim. Siz Alice Harikalar Diyarında kalsın diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Benim görüşüm realist ama anlamadınız.
Bir amacı olacak,ufukta gözüken hedefleri olacak,hayata sımsıkı tutan nedenleri,azmi olacak bunlar yetmez mi 🤗

Ben konu sahibi ile özelden de konuştum ona ailesinin yanına gidip annesinin iki dirdirini çekmesini de söyledim..
Yapabileceğim tüm uyarıları yaptım..
Çocukla üniversite okuyan kazanan insanlar var yok sayamayiz..
Azmedip istersek herşeyi yapariz..
Belli olmaz diyorum hayat bu yapamaz dediklerimizi yapabilir..
Sadece elindeki tek umudu elinden almak istemiyorum..
Ona çoğu şeyi söyledim zaten..

Diğer konunuzu okumadım tam bilmiyorum ama şu konuda iki masum yavruya çok çok üzüldüm, onlarda aranızdaki psikolojik şiddeti yaşıyorlar bunu ne kendinize ne çocuklarınıza revâ görün.Eşiniz olacak kişinin hiç bir taraftan tutulur yanı yok.

Bir amacı olacak,ufukta gözüken hedefleri olacak,hayata sımsıkı tutan nedenleri,azmi olacak bunlar yetmez mi 🤗

Tamam olacak da bunları gerçekleştirmek için para lazım, boş zaman lazım onları nasıl yaratacak ? Karşısında destek bir eş yok ki adam yardım eder yapar diyelim. Adam izin vermiyor diyor bir AVM gezisini çocuğuna, karısına rezil eden adamla bu hayaller fazla abartı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back