Evlilik konusunda kararsızım Nişanıma da az kaldı ne yapacağım bilmiyorum...

Siz bu adamı sevmiyorsunuz. Evlenince bir anda adam değişmeyecek hatta negatif bulduğunuz tarafları daha da gözünüze batacak. Siz gerçekten neden evleneceksiniz, hayatı kendinize çekilmez hale getirmek için mi ?

E ayrılın. Evlenmeniz için hiçbir sebep yok şuanda. Niye ayrıpmıyirsunuzki

Teşekkür ederim cevabınız için. 2 senedir uğraşıyorum en başta evlilik olsun diye görüştüm. Değer veriyor iyi biri üzmez diye. Birde kendine daha çok bakacağını söyleyince heveslendim. Kendisi en yakın arkadaşlarımdan birinin kuzeni 5 sene önce görmüş beni beğenmiş hep aklındaymışım. Bende diyorum 5 sene düşündüysen beni benimde nelerden muzdarip olduğum belli kendi de bunu söylemiş şunu şunu yapsam daha iyi olacak diye neden 2 sene oyalayıp da en son zaman yapmaya kalkarsın ki. Ben bir ara sinirlenip kitap okusan ne olur kültürüm artar diye mi korkuyorsun vs şeyler söylüyordum. Bana sonradan sen tabi güzelsin kültürlüsün ben tipsiz kültürsüz elleri ayıpençesi gibi olan biriyim diye saydırıyor kendine. Dün biraz tartıştık Konser vardı şubattaydı 2 hafta ertelenmişti neyse dün ben unutmuşum arkadaşım hatırlattı.
Bu da sabah arayıp arkam çık bir şeyler yapalım demişti bende arkadaşım var bizde çıkabilirsem haber veirrim demiştim. Her neyse akşama doğru konseri öğrenince aradım söyledim bana kızdı başta deseydin en yemeğe götürecektim seni vs vs söylendi biraz. Giderkende beni aldı konsere bıraktı giderken yolda etek giymişsin hayatım biz evlenicez biraz hal ve hareketlerine dikkat etsen dedi başka bir kızı gösterdi bak millet nasıl giyinmiş diye. Ben de en başında söyledim sana benim kıyafetime karışma diye sende tamam ben karışmam dedin ne oluyor şimdi. Ben evden çıkarken aileme de gösterdim yakışmış kızım dediler kusura bakmada seninle evlensek herşeye karışıcaksın demek ki ben ailemin evinde daha rahatım dedim. Bana diyor ki ben onun için demedim bugün kadınlar günü plan yapmıştım çiçek alıyordum birden konser diyince sen üzüldüm çıktım almadan çiçeği falan dedi. Ne alakaysa ben etek diyorum o çiçekçi diyor alırsın çiçeği gelirsin konser mi vardı tamam canım bende bilet alayım geleyim sizinle dese sorun yok bunu da demiyor .
Dün söyledim ayrılmak istediğimi mutlu olamayız biz dedim 2 saat konuştuk. Üzüldü ağladı. Sonra ben elektrk işi yapıyorum kafam dalgın olur elektrik çarpar falan dedi dedim allah korusun ee bunun suçlusu ben miyim dedim yok sen değilsin de işte diyor. Acındırmaya çalıştı gibi ya.

Benim anlamadığım adamın dış görünüşü sonradan mı değişti ? Bu kadar beğenmediğiniz biriyle neden uzun süredir birliktesiniz ki ? Tuhaf.
Yok hayır hep böyleyi benden sonra biraz giyinişi değişti sadece. Konuda da yazdığım gibi durup dururken ilk kendisi söylemişti. Ben kendime biraz bakayım saç ektireyim kilo vereyim vs vs şeyler söylemişti. Bende kendi kendime ''beni bu kadar seviyorsa değişir elbet biraz zaman tanıyayım'' demiştim. O konuşmadan aylar geçti yapmadı bu sefer ben sinirlenip laf söylemeye başlamıştım. Sürekli kavga ettik yapıcam yapmıcam demiyorum dedi her defasında. Anneme kadar söz verdi teyze sana söz 1 ayda tığ gibi olacağım falan dedi ki annem ondan söz falan istememişti. Mutlu olun oğlumm siz falan dedi hatta ben kilosuna laf söylediğim için annem beni azarladı ben güveniyorum yapar dediğini üstüne gitme kızım falan dedi. O verdiğini sözden sonra 1 yıl geçti ve aynı değişen bir şey yok. Aslında çok üzülüyorum ya gözünü seveyimlütfen konuşalım falan demesi üzüyor beni.

Yani şöyle diyeyim nişanlıyken rahatsız olunan şeyler evlenince maalesef değişmiyor. Üzerine daha çok ekleniyor. Olmayacağını düşünüyorsanız uzatmadan bitirin. Evlenince gözünüze daha çok batacak çünkü.

Aslında çok üzülüyorum ya gözünü seveyimlütfen konuşalım falan demesi üzüyor beni.
Birkaç ay üzülürsünüz sonra geçer. Evlenmiş olmak için evlenmeyin, adama da yazık. O da kendine beklentilerinin örtüştüğü birini bulsun. Daha ortada nişan bile yokken bu kadar probleminiz varsa ilerisi hiç yürümez. Kilo alınır verilir, saç ekilir dökülür çözümü bir şekilde var. Ama 30 küsür yaşındaki insanın kelime dağarcığını genişletmek, bir müzik zevki aşılamak, okuma alışkanlığı kazandırmak, farklı kültürleri/ülkeleri tanımayı sevdirebilmek hiç hiç kolay değil. Bu adam da anlattığınız kadarıyla bu kadar efora "sizin açınızdan" değmiyor. İki taraf da uzun vadede üzüleceğine bir kez üzülün ve konuyu kapatın.

Hatta düşünsenize evlendiniz aradan zaman geçti çocuk oldu. Ödevleri olacak diyeceksiniz ki kocam çocuğa ödev yaptıramıyor. Kocam çocuğa kötü örnek oluyor. Ben x aşılıyorum, babası telefonda TikTok izletiyor falan filan... Sizin iş olmaz.

Doğru söylüyorsunuz haklısınız. Çok üzüyor bu durum beni önceki ilişkilerimi düşündükçe beni gerçekten seven bir insan bulmuştum beni kabul eden… önceki açtığım konuya bakarsanız anlarsınız.. ben daha önce beni seven birini bu şekilde terketmedim. Evlilikte kolay bir şey değil eminde değilim. Vicdanımdan da vurmaya çalışıyor dün 2 saat konuştuk ben elektrikçiyim kafam dalgın olur elektrk çarpar falan dedi dedim Allah korusun suçlusu ben miyim dedim. Giydiğime karışmaya çalışıyor azarlanınca susuyor ki öncesinde demiştim kıyafetime karışılmasından hoşlanmıyorum ben ne giyeceğimi bilirim diye tabiki kaç yaşında insansın diyordu şimdide etek giymişsin biz evlenmeyi düşünüyoruz biraz dikkat et hareketlerine falan diyor azarı yiyince susuyor.

Yaptığınızı etik bulmamak içinde o kişiye yazık demek içinde sebep bulamadım.Zaten onu sevmediğiniz tutku uyum ilgi olmadığı o kadar bariz ki onunda bunu anlamamış olması imkansız.Anladiğı halde devam edene birşey denmez.Yalniz aldanmayın bu alttan alıyor kizmiyor bilmemneye ilerde fitil fitil burnunuzdan getirir söylemişti bir üye diye beni yâd edersiniz Bence yanlış bu kişi bence boşanırsınız zaten.Simdi aynı evde bile olmadan batan herzey aynı evde çarpı beş olur sizde kendim ettim kendim buldum.Bence yalnızlıktan bu kadar korkmak yaşadığımız şeylerle yüzleşip eskiden olan hesapları kapatip yola devam etmeyerek böyle alternatif çözümler diyerek baştan olmayacağı bu kadar bariz birşeyle gözümüzü kapatmak hayata en kötü karar.Hicbirzaman mutlu olmayacaksınız ne siz ne o . Onunda bu kadar barizken istenmediği halde sizin yanınızda olmasını aşk yada sevgi ile tanimlayamam bariz çaresizlik bu . İkinizde bazı açılardan defolusunuz hepimiz gibi siz ikiniz birbirinize hiçbir zaman iyi gelmeyeceksiniz.Dayandiginiz ve tiksintinizin tahammülü sürdüğü sürece sürer bu evlilik çok uzun ömürlü yada duygusal olarak aldatmayacağınızı da düşünmüyorum.Karsidaki insan bunuda kabul ediyorsa bu riski göze alıyorsa yada evlenince karşınıza seveceğiniz biri çıkarsa ne olacak peki ????Duygusal manipilasyon ve acımak sevgi değildir siz birbirine muhtaç gibi görünen psikolojik açıdan birbirinin eksik yönlerini iyi etmeye çalışırken birşeyi unutuyorsunuz sevgi bu değil aşk bu değil ekip olmak bu değil aile olmak hiç değil.Sadece evlenecek siniz hepsi bu

Kimseyi terketmem nedir ayrıca sevmediğin ve bukadar irrite olduğun insanla bir ilişkiyi evliliğe taşımak onu terk etmenizden daha kötü bir karar belki terk etseniz ağlar unutur bu kadar dış görünüşü ve size uygun olmayan yönlerini yüzüne soylesinize madem seni sevmiyorum diyerek .En büyük kötülüğü onu sevmediginiz halde onunla evlenerek ve kendinizi düşünerek yapıyorsunuz bunu bildiği için oda bunu hak ediyor gerçi .Yani yanlis burada başlıyor aslında.Doğrusu her ikinizde seveceğiniz ve sevileceginiz kişilerle evlenmelisiniz

Tamam guzel olabilirsin de yazdiklarini iki gundur okuyorum. Ilkokul konusu olan de, da kullanimini bile bilmiyorsun. Kendini ifade etme seklin de yorucu. Yani yazdiklarin okunmuyor. Bir de karsindakine "biraz kitap okusan kulturun mu artar diye korkuyorsun" falan diyormussun. Ilginc. Anladigim kadariyla calismiyorsun da sadece uni mezunusun. Metrobus durak isimleriyle bile universite var memlekette artik. Kendini biraz abartiyor olabilir misin? Lise mezunu ve anadoludaki bir universiteden mezun biri gayet esittir. Esnafmis da isi gucu de var. Tabii sanirim goruntuye takilmissin. Haklisin goruntu de onemli yani gozumuze hitap etmeli kisi. Kisacasi adam gozune hitap etmiyordur anlarim, sen de cok guzelsindir onu da anlarim ama bu kadar ezikleme bence iki yildir da sevgili oldugun adami. Sonuc olaraksa ayril :)

Bencilliğiniz sayesinde sizi seven birinin ahını alacaksınız. 2 koca sene geçmiş sonucun buralara geleceğini tahmin etmeliydiniz.

Evlilik basit bir şey mi? İnsan aşık olduğu biriyle evlenmeli.
Beğenmediğin adamın hastalığı olacak, yaşlılığı olacak o zaman ne yapacaksınız?

Sırf evlenmiş olmak için evlenilmez.

e sevmedigin kilolu kıllı adamla nasil sevişeceksin, bu isler kolay mi?
ayril gitsin
hayvanlar bile ciftlesecekken en heybetli olani seciyor, genlerinin devami için. "ciftlesme mevsimi kacti ben bos kaldim bari şu çelimsizle ciftleseyim" demiyorlar. düşünsene ayni kocana benzeyen cocuklar dogurdugunu...
yani bir insan cirkin de olabilir ama sevdigine güzel gelir. sizde o yok. bugün huyu guzel diyorsunuz (ki cok da degil anlattiginiz kadariyla) yarin sizi elde edip ezikligi yüzünden sizi asagi cekmeye calisinca güzel huyu da gider, maymunla evlendiginizle kalırsınız

doğru haklısınız. Ama değişir diye ummuştumm bakmayın o da beni değiştirmeye çalışıyor. Önce sen ne giyeceğini bilirsin diyor sonra etek giydim diye söyleniyor azarlayınca da tamam bir şey demedim diyor aylar sonra yine bak evlenicez biz biraz giyinişine hal ve hareketlerine dikkat et diyor. Sonra tekrar ben altta kalmayınca ben ona kızmadım şuna kısdım vs başka şeyler söylüyor özür diliyor. Dün olmuyor mutlu olamayız evlilik ciddi bir iş sen a noktasısın ben b. Hiç bir dediğimi yapmadın yaparım dedin 1 buçuk yılın sonunda yapmaya başladın. madem sende kendini beğenmiyorsun bir şeyler yapsaydın kaç kere dil döktüm sana değer miydi dedim sinirlendik hem alttan aldı hem sinirlendi. Gözünü seveyim seviyuorum ben seni falan diye ağladı. Ben elktrk işi yapıyorum kafam dolu olur yanlış gider iş çarpılırım falan dedi ee dediüm allah korusunda bu benim suçum mu dedim artık

Ya adamda biraz kendine saygısı dğşük biri çünkü kız sevmediğini belli etmiş. Ama adam buna rağmen durması kendine karşı haksızlık.

Sevmiyorsunuz ki evlenseniz daha kötü olur bunca zaman da keske zamanini calmasaydiniz adamin

Şimdi susar ama evlendikten sonra asla susmaz.
İnsanlar kör kütük aşıkken evlendiklerinde bile sorunlar çıkıyor o aşık olduğun adamla kavga ediyorsun. Siz aşık değilsiniz onu geçtim adamı beğenmiyorsunuz bile. Şimdi sizin her dediğinizi alttan alması çok normal. Evlendikten sonra ayıya dayı demeyi bırakacak tabiki. Evde kalmamak için sakın evlenmeyin.
Şu halinizle %99 boşanma adayısınız. Davul bile dengi dengine sözü eninde sonunda hep doğru çıkar. Denk olmadığınızı düşündüğünüz için yani yoksa biz ikinizi de tanımıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…