Aslında yazdıklarınızda cevabınız çok net: Evlenecek kadar sevmiyorum. Bu cümle, şu an hissettiğiniz kararsızlığın ve korkuların temelini oluşturuyor. Sevgilinizin sadık, iyi niyetli ve size değer veren biri olması, ilişkiyi sürdürmek için bir sebep olabilir ama gerçekten hayatınızı birleştirmek istediğiniz kişi mi, yoksa sadece kötü deneyimler yaşamaktan korktuğunuz için mi onunla kalıyorsunuz?
Fiziksel olarak onu beğenmediğinizi, ilgi alanlarınızın ve hayata bakış açınızın çok farklı olduğunu söylüyorsunuz. Onu değiştirmek için uzun süre uğraşmışsınız ama içten içe onun bu değişimi kendisi için yapmadığını biliyorsunuz. Bir insan, kendisi istediği için değişirse o kalıcı olur, ama bir başkası için değişmeye çalışıyorsa genellikle geçici olur. Zaten yıllardır sizi dinlemesine rağmen, sadece baskı hissettiği zaman bazı adımlar atıyor.
Onun iyi biri olması, sizi gerçekten mutlu edeceği anlamına gelmez. Karşınıza kötü birinin çıkmasından korktuğunuz için bu ilişkiye tutunuyorsanız, bu da sağlıklı bir sebep değil. Bir insan, yanındakiyle daha mutlu ve huzurlu hissetmeli; onu eksik ya da rahatsız eden şeyleri sürekli değiştirmeye çalışmamalı. Kendi hayatınızı düşündüğünüzde, onunla bir ömür geçirmek size gerçekten sıcak ve huzurlu geliyor mu, yoksa sadece "idare edebilirim" mi diyorsunuz?
Eğer bir ilişkiyi yürütmek için bu kadar çaba harcıyorsanız, evlilikte daha büyük bir mücadele sizi bekliyor olabilir. Şu an onu yeterince sevmediğinizi, onunla olmaktan mutlu olmadığınızı hissediyorsanız, ileride bu daha da büyüyebilir. Başkalarının sizi yakıştırmaması, annelerinizin veya arkadaşlarınızın yorumları değil, sizin içinizde hissettiğiniz duygu önemli. Eğer aşık değilseniz, eğer yanında kendiniz gibi hissedemiyorsanız ve sürekli onu değiştirmeye çalışıyorsanız, aslında bu ilişkiyi çoktan bitirmişsiniz demektir.
Şimdi kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: Bu ilişki biterse gerçekten üzülür müyüm, yoksa sadece bir alışkanlığı kaybettiğim için mi korkuyorum? Eğer korkunuz yalnız kalmaksa, bu korku yüzünden yanlış bir evliliğe adım atmak sizi çok daha büyük bir mutsuzluğa sürükleyebilir. Gerçekten mutlu hissettiğiniz bir ilişkiyi hak etmiyor musunuz?